هر آنچه می بینید و می شنوید حاصل دیده ها و شنیده ها و پرس و جو و سئوال های بنده بود که در طول کارآموزی از کارگران مهندسین و تکنسین ها سئوال کرده ام . حال این مسائل ممکن است صرفاً مربوط به رشته برق نباشد.
در روزی که رفتم ابتدا موتوری که قبلاً باز شده بود بسته شد که ابتدا در محل اتصال چسب می زنند سپس پیچ ها را که مهره سرخود بود بستیم ، در مورد دومی که پیش آمده بود یک دستگاه printer روی پاکت بود و روی پاکت تاریخ و ساعت و قیمت می زد برای تعمیر آورده شد ، این دستگاه متعلق به شرکت Domino بود ، آقای توکلی به عنوان نماینده شرکت در ایران برای تعمیر آمد که این دستگاه یک فیش سنسور داشت و سپس آن قسمتی که تاریخ می زد را باز کردند و با آب شستند . این دستگاه سه چراغ داشت قرمز ( وقتی دستگاه از نظر مداری مشکل داشته باشد) و زرد ( وقتی جوهر آن کم باشد ) و سبز ( در حالت عادی روشن است) . برای تست چراغ ها برنامه Advance service را که وقتی دو دگمه Service و O سبز رنگ با هم فشار داده شود حاصل می شود و سپس قرمز آن را که maigre+ بود وارد کرده و از دکمه های جهت نما استفاده می کنیم.
در روز بعد ابتدا تلفنی را باز کردیم ، تلفن بوق داشت و از آن فهمیدیم که برق درست است و سیمی که از پریز تلفن به تلفن می رفت را دست زدیم و سپس دیدیم که وقتی به جایی زنگ می زنیم صدای ما را نمی شنوند ولی ما صدای آنها را می شنویم ، سپس گوشی درست بود دهنی خراب بود سپس دیدیم از سیم فنری مانندی که از تلفن به دهنی و گوشی می رفت چهار سیم خارج شده و دو سیم به دهنی و دو سیم دیگر به گوشی رفته اند، سپس به دو سر سیم اهم متر وصل کردیم تا ببینیم که سیم ها قطعی دارند یا خیر و دیدیم که ندارند سپس یک دهنی دیگر آوردیم اگر وقتی در دهنی فوت کنیم و از گوشی بشنویم یعنی دهنی ما درست است. ما دهنی دیگری را گذاشتیم و دیدیم درست است. موقع آزمایش دیدیم کار نمی کند سیم را تکان دادیم و کار کرد سپس متوجه شدیم یکی از چهار سیمی که به گوشی و دهنی می رفت زدگی داشت و در نتیجه جریان در محل اتصال سیم ها می چرخد و صدا را منتقل نمی کند.
حال دو روز بعد رفتم پیش سیم پیچ در مورد سیم پیچی ما یک گام سیم پیچی داریم گام سیم پیچی فاصله دو کلاف است . کلاف مجموعه ای از سیم ها را گویند. گام سیم بندی یعنی فاصله بین جایی که سیم بیرون آمده و سپس داخل شیار موتور رفته است را گویند . از موتور 6 سر بیرون می آید 3 تا wوvو u و 3 تا z و y و x فرقی نمی کند فازهایT و Sو R را به
w و v و u بدهیم یا به zو yو x فقط تنها فرقش این است که اگر مثلاً به z وy و x بدهیم دورش 2800 دور بر دقیقه و اگر به w – v – u بدهیم 1400 دور بر دقیقه می چرخد. U و x وv وy و w و z به هم راه می دهند . چون دو سر سه بوبین هستند و اگر شش بوبین داشتیم بوبین های دیگر به این سه بوبین به طور موازی و یا سری وصل می شوند . وقتی سیم پیچ برقدار شد انرژی الکتریکی تبدیل به انرژی مغناطیسی شده و سپس رتر را که در داخل سیم پیچ قرار دارد می چرخاند و رتر هم پروانه را که به یک سر آن متصل است می چرخاند و آن را خنک می کند می چرخاند و هم پمپ و … را در سر دیگرش می چرخاند. دور موتورها معمولاً 960 (760) 1400 (1500) 2800 (3000) دور بر دقیقه است. اتصال کلاف ها می تواند سر به سر باشد و نوع سیم پیچی می تواند متحدالمرکز باشد. در موتورهای آسنکرون شیارهای روی رتر مورب است ولی در سنکرون یا شیاری نیست و اگر هم باشد صاف است ، بعد از اتمام سیم پیچی دور آن لاک می زنند که هم آن را محکم می کند و هم برای آن عایقی باشد. دستگاهی هم برای محکم کردن سیم پیچ ها است که موتور را در داخل آن گذاشته و سپس آن را می بندند تا سیم ها محکم شود.
حال مختصری در مورد کنتاکتور
در کنتاکتور که 8 سر دارد 6 سر ورودی و خروجی سه فاز است اگر بخواهیم NO (نرمال اپن) و یا نرمال کلوز (NC)در مدار داشته باشیم از یک کنتاکتور کمکی که به صورت کشویی روی کنتاکتور اصلی جا می خورد استفاده می کنیم که 8 سر دارد که چهار سر ورودی نرمالها و چهار سر خروجی نرمال ها است که ممکن است از کد هم استفاده شود مثلاً کد 13 ورودی و مثلاً NO و 14 خروجی (NO) است .
در بازدید از کارخانه در روز اول وارد اتاقی شدیم که کلید داشت کلید دژنکتور را در آنجا دیدم که در این کلید قطع و وصل به وسیله یک دسته وقتی که می چرخد فنر را فشرده کرده و با آزاد کردن ضامنی با فشار و قدرت فنر پلاتین را چسبانده و جریان وصل می شود و قطع هم بوسیله ضامنی صورت می گیرد. بر خلاف کلیدها (شستی های) فشار ضعیف که با فشار دادن یک شستی قطع یا وصل می گردد. در موتور کولر اگر 12 کلاف داشته باشد 4 تا راه اندازی است برای دور کند 4 تا راه اندازی با چهار تا فرعی وارد مدار می شوند و برای دور تند چهار فرعی و چهار اصلی وارد مدار می شوند.
وینتوری نام مخترع سیستم است که خنک کردن آب به وسیله بخار ْ110 است . بخار ْ110 (چون آب در دمای ْ110 می جوشد)هوای بالای آب در اثر فشار زیاد بخار هوای بالای آب مکیده شده و در نتیجه دمای آب کم می شود.
در 5 فاز v 380 سه تار T – S – R است بالایی فاز شهرداری برای روشن کردن چراغهای خیابانها در اثر پدیده فتوسل و بعد از آن نول است .
در داخل موتور برای اینکه سیم ها به هم وصل شود (سر بندی موتور) از سر سیم استفاده می شود و سر سیم ها در پیچ ها فرو می روند .
در دستگاه پرس 000/10 مگنت و سوکت آن را دیدیم که اهم را نشان داد و نوع سالم آن 20 بود که با عوض کردن مگنت و سوکت آن باز هم پیستون جلو نرفت و اشکال مکانیکی بود در مگنت سه پایه بود که دو پایه فاز و نول و یکی هم برای زمین بود که این مگنت چون vDC 24 بود ، نیازی به زمین نداشت . ولی این پایه اگر بخواهیم از v 220 استفاده کنیم برای مگنت تعبیه شده است.
مگنت دستگاه پرس
طرز کار
یک میله کوچک دارد که وقتی مگنت عمل می کند له به بیرون می رود و اهرمی را هل می دهد که مسیر روغن جک هایی را پیستون را به جلو می برند و جک های هیدرولیکی هستند باز کرده و جک عمل کرده و پیستون را جلو می برد و وقتی برق قطع شد دوباره میله در داخل رفته و دیگر به اهرم فشار نیاورده و لذا مسیر روغن بسته شده و پیستون جلو نمی رود.
هر باتری چه بزرگ و چه کوچک ولتاژش v12 است و آمپراژ در ساعت آن هر باتری ممکن است با باتری دیگر فرق داشته باشد و ظرفیت آمپر در ساعت هر سلول ولتاژش v 2 است .
در پرس اشکالی که با آن برخورد کردیم منبعی که برق مگنت ها را تامین می کرد یعنی می دانیم مگنت باعث باز یا بسته شدن شیر روغن می شود. وقتی منبع تغذیه مگنت خوب عمل نکند یعنی در موقعی که توربین جلو می رود روغن را به پشت توربین نرساند لذا توربین جلو نمی رود و اشکال منبع تغذیه این بود که یکی از پایه های دیود آن در رفته بود که می بایستی برق vDC24 را به مگنت ها برساند.
طرز کار پرس :
پرس در اثر روغنی که به پشت شافت آن می رود به شافت فشار آورده و توربین را جلو برده و در آخر کار سرعت توربین کم شده و در اثر فرمان میکرو سویچ وقتی شیر خروجی آبمیوه به پایین می رسد دریچه باز شده و آبمیوه بیرون می ریزد و در هنگام برگشت توربین هم روغن از پشت شافت پس از خنک شدن به داخل مخزن رفته و مخزن را پر می کند ما علاوه بر این سه جک داریم که سیلندر را می بندد تا آبمیوه بیرون نریزد و این سیلندر سه پایه دارد که آن را نگه می دارد و سنگینی آن را تحمل می کند. و یک لوله دیگر هم هست که هم وزن توربین را تحمل می کند و هم مانع چرخیدن توربین می شود و سه لوله تو خالی که یک سر آن آزاد است.
در دستگاهی که آبمیوه ها را بسته بندی می کرد چشم الکترونیکی (sensor) جایش باز شده بود لذا فلزی که وقتی جلوی سنسور قرار می گیرد sensor به plcبرای انجام مراحل بعدی فرمان می دهد زودتر یا دیرتر جلوی چشم قرار می گرفت که ما پایه سنسور را با چکش صاف کرده و دوباره جا زدیم .
منظور از گیرپاژ کردن موتور :
رتر به سیم پیچ یا استاتور گیر می کند.
جک پناماتیکی (بادی)5 سوراخ داشت سوراخ وسط ، سوراخ اصلی است در داخل پیستونی قرار دارد دو تا از این سوراخ ها / سوراخ های عمل هستند یعنی با عقب یا جلو رفتن پیستون یکبار مسیر سوراخ اصلی با یک سوراخ و یکبار با تغییر مکان پیستون مسیر سوراخ اصلی با سوراخ دیگر باز می شود.
در کارخانه ها روی دیوار بعضی مواقع سوکت هایی نصب شده که خاکستری است و چهار سوراخ دارد که سه تا قاز و یکی ارت است . کابلی است که یک سر آن سوکت با چهار سر و سه سر دیگر آن سوکت با دو سر فاز (فاز و نول) است و لذا سر نری را داخل مادگی می کنیم.
دستگاه چسب زن
دو میکرو سویچ داریم ، وقتی کارتن به میکروسویچ اول برخورد کرد آنگاه میکروسویچ به مگنت و مگنت هم به جک فرمان داده و مقداری چسب از قرقره باز می شود و وقتی کارتن به میکرو سوئیچ دو میرسید آنگاه میکرو سوییچ به مگنت فرمان می دهد به این صورت که میکرو سوییچ که روی مگنت بسته شده است دارای پیچی است که این پیچ دگمه سفیدی را فشار داده و لذا مگنت عمل کرده به جک گیوتین فرمان داده و جک چسب را می برد و سپس بعد از گذشتن از میکرو سوییچ دومی ، تایمری سر راه است که باعث توقف کارتن برای محکم کردن به مدت زمان دلخواه می شود . هیتر در دوخت پاکت این گونه عمل می کند که به هر هیتر دو سیم می رود که هر سیم خود دو سیم دیگر دارد که هر دوسیم به یک المنت می رود و المنت در داخل هیتر فرو رفته و لذا باعث گرم شدن هیتر می شود.
دو ميكرو سويچ داريم ، وقتي كارتن به ميكروسويچ اول برخورد كرد آنگاه ميكروسويچ به مگنت و مگنت هم به جك فرمان داده و مقداري چسب از قرقره باز مي شود و وقتي كارتن به ميكرو سوئيچ دو ميرسيد آنگاه ميكرو سوييچ به مگنت فرمان مي دهد به اين صورت كه ميكرو سوييچ كه روي مگنت بسته شده است داراي پيچي است كه اين پيچ دگمه سفيدي را فشار داده و لذا مگنت عمل كرده به جك گيوتين فرمان داده و جك چسب را مي برد و سپس بعد از گذشتن از ميكرو سوييچ دومي ، تايمري سر راه است كه باعث توقف كارتن براي محكم كردن به مدت زمان دلخواه مي شود . هيتر در دوخت پاكت اين گونه عمل مي كند كه به هر هيتر دو سيم مي رود كه هر سيم خود دو سيم ديگر دارد كه هر دوسيم به يك المنت مي رود و المنت در داخل هيتر فرو رفته و لذا باعث گرم شدن هيتر مي شود.
در دستگاه پركني بر روي جكي كه آب ميوه ها (40 آب ميوه) را عقب و جلو مي برد دو Sensor نصب است. يكي در سر جك و ديگري در ته جك . به هر جك دو كابل هوا يكي به سر جك و ديگري به ته جك وصل مي شود و به هر Sensor ، 12 ولت DC مي رود و Sensor داخلش يك رله است و ته جك هم يك آهنربا است. وقتي جك عقب مي آيد ، Sensor ته جك داخلش يك رله است. آهنربا باعث مي شود كه تيغه رله از يك طرف باز و به طرف ديگر بچسبد و لذا با چسبيدن به طرف ديگر به PLC مي رود و PLC فرمان مي دهد كه مثلاً كابل هواي ته جك عمل كرده و كابل هواي سر جك هواي جلوي جك را خارج مي كند و پيستون داخل جك جلو مي رود و وقتي جك جلو رفت آهنربا به Sensor سر جك مي رسد و باز به PLC رفته و PLC فرمان مي دهد كه جك عقب رود. دو دستگاه پركني وقتي آب ميوه ها به ته خط رسيدند بايد بالا روند و روي تسمه اي قرار گيرند و از آنجا بروند براي بسته بندي ـ چك تري يك Sensor است كه وقتي Sensor به مقابل پايه اي كه آبميوه ها روي آن است مي رسد به PLC فرمان مي دهد و PLC به استراكتور فرمان مي دهد كه بالا بيايد و آبميوه ها را بالا ببرد و استراكتور چهار Sensor دارد كه بالايي و پاييني براي Stop و يكي مانده به بالا و يكي مانده به پايين دور كند است . اول دور كند مي شود و بعد مي ايستد. وقتي آب ميوه ها به بالا آمد توسط ورقه اي آب ميوه ها جلو مي زند تا آب ميوه ها روي نوار بيفتد و اين كار توسط صفحه اي است.
سر سنسور به تابلو مي رود ـ چهار رنگ است. آبي ، قهوه اي ، سفيد ، سياه كه آبي (منفي) و قهوه اي (مثبت) و سفيد سيم اضافي و وقتي استفاده مي شود كه يك سيم پاره شد. سياه خروجي است كه به ورودي PLC متصل مي شود.
در موتور گيربكسي كه نوار نقاله را مي چرخاند و در نتيجه آن آب ميوه ها جلو مي آيند. در داخل آب ، وقتي موتور مي چرخد دو بادامكي را مي چرخاند ـ لذا اول بادامكي اول كه به Sensor مي رسد. Sensor كه مغناطيسي است به PLC فرمان مي دهد كه دور كند كن ، PLC هم به وسيله كنتاكتور اين كار را انجام مي دهد . به اين صورت كه كنتاكتور به موتور فرمان مي دهد كه با دور كند كار كند. وقتي بادامكي دوم به Sensor رسيد آنگاه Sensor كه باز هم مغناطيسي است به PLC فرمان مي دهد و PLC به كنتاكتور قطع شده و موتور مي ايستد و اين كار ادامه مي يابد. وقتي بادامكي ها مي چرخند يك دنده را مي چرخاند و اين دنده ، دنده ديگر را چرخانده و لذا آب ميوه ها به راست حركت مي كنند.
هويـه
هويه يك ميله فلزي دارد كه دور فلز و ميله فلزي ، سيمي نازك با مقاومت زياد وجود دارد كه دو سر از آن خارج شده و به دو سر پريز رفته و وقتي جريان از آن گذشت آنگاه سيم گرم شده و ميله فلزي را گرم كرده و در اثر گرم شدن ميله ، ميله كوچكي كه از هويه خارج مي شود گرم شده و هويه آماده استفاده است.
موتور گيربكس
در موتور گيربكس ، موتور يك دور دارد و گيربكس دور ديگري دارد . وقتي مگنت ديسكت برقرار شود ، ترمز آزاد شده و پروانه مي چرخد.
در موتور هاي تك فاز دور تند و كند به وسيله سيم پيچ هاي فرعي و اصلي كه در داخل موتور انجام گرفته ، صورت مي پذيرد. مثلاً وقتي سيم پيچ فرعي بر قرار شد ، دور كند و وقتي سيم پيچ اصلي بر قرار شد دور تند است . اما در موتورهاي سه فاز ، دور تند و كند به وسيله سربندي «دالاندر» صورت مي پذيرد كه در دور تند اگر شش سر روي موتور باشد ، در دور تند سربندي به اين صورت است كه W1,V1,U1 JUMP مي شوند و سه فاز هم به W2,V2U2 مي رود و دور كند فقط به W1,V1,U1 مي رود. و در تابلو عوض شدن اين دورهاي تند و كند به وسيله كنتاكتور صورت مي گيرد.
دور سنج
وسيله اي است كه تعداد دور موتور را در دقيقه اندازه مي گيرد و دو شستي و يك ميله دارد كه ميله در مركز شافت جا مي خورد و وقتي شستي را فشار دهيم و ول كنيم در حين اين كه ميله روي مركز شافت است ، تعداد دور را اندازه مي گيرد و با شستي بعدي دوباره عدد صفر مي شود.
كليد Emergency
اين كليد به تعداد چهار عدد روي هر پركني بود. و هر چهار تا با هم سري بودند و كليدهاي Emergency بعد از رله قرار گرفته و هر وقت فشار دهيم (چون مانند شستي استپ است) برق دستگاه قطع مي شود. بين دو ترمينال كليد Emergency پلاتيني وجود داشته و به هم راه مي دهد و وقتي كليد را فشار دهيم پلاتين بين دو ترمينال برداشته شده و دستگاه بي برق مي شود . فرق كليد Emergency با شستي استپ اين است كه كليد Emergency بعد از فشار دادن در همان حالت مي ماند ولي كليد و شستي استپ بعد از فشار دادن به حالت اول بر مي گردد.
موتور گيربكس
كار انتقال نيرو را انجام مي دهد. مثلاً در پركني به اهرمي كه گوه را بالا و پايين مي برد و عمل دوخت سر پاكت را انجام مي دهد يك موتور گيربكس وصل مي كنند و اين موتور روي آن نصب شده و ميله اي از داخل موتور مي گذرد كه با حركت موتور بالا و پايين مي رود و اين موتور آناً ترمز مي كند. وقتي رله عمل مي كند و برق دارد مگنت كه زير پروانه و سر موتور است عمل كرده و لنت را از صفحه جدا كرده و اهرم بالا و پايين مي رود ، و وقتي رله بي برق شد (صفحه كوچك بالاي آن ديگر نارنجي نبود و سفيد بود ، مگنت عمل نكرده ، لنت به صفحه چسبيده و اهرم آناً مي ايستد.
دستگاه چسب زن
رله اي داشتيم كه وقتي رله عمل مي كرد فنر را جذب كرده و از سوراخ كوچكي كه ته مگنت بود هوا به گيوتين رفته و گيوتين چسب را مي برد و وقتي ميكروسوييچ با برخورد كارتن عمل مي كند ن ميكروسوييچ به رله وصل مي شود و رله هم به مگنت ديگر وصل مي گردد كه وقتي مگنت عمل مي كند باعث توقف مي شود. اين زمان توقف با تايمر كنترل شده و سپس وقتي مگنت در اثر عمل رله بي برق شد آنگاه مگنت باعث حركت دوباره دستگاه مي شود. در دستگاه چسب زن سه فاز بعد از عبور از فيوز از كنتاكتور گذشته و از كنتاكتور به بي متال مي رود و وقتي برق زيادي از بي متال گذشت ، آنگاه بي متال كه به بوبين كنتاكتور وصل است باعث قطع كنتاكتور و عدم عملكرد خود نگهدار كنتاكتور شده و لذا وقتي استارت كنيم تا وقتي دستمان روي استارت باشد ، دستگاه كار مي كند و وقتي دستمان را بر داريم ، چون خود نگهدار عمل مي كند لذا دستگاه به حركت خود ادامه نمي دهد.
كاليبراسيون (كدورت سنج)
ميزان كدري و يا روشني آب ميوه را تعيين مي كند و اين دستگاهي كه كدري يا روشني آب ميوه را تعيين مي كند به وسيله مايعي به نام فرمازين تست مي شود كه درست است يا خير ـ اگر براي فرمازين كه كدري اش مشخص است و مي دانيم جواب درست دهد ،
درست است .
موتور و سربندي آن
هر موتور دو بلبرينگ دارد ، كه وقتي در دور زياد صدا كند متوجه مي شويم خراب شده است . هر موتور يك پروانه دارد ، كه آن را خنك مي كند و سپس وقتي موتور را باز كرديم ، بلبرينگ را با پولي كش كه داراي سه شاخه است كه پشت بلبرينگ مي افتد و يك پيچ بلند كه در داخل ميله فرو رفته و با محكم كردن پيچ بلبرينگ به بيرون مي افتد و سپس بلبرينگ هاي جديد را قبل از جا انداختن گرم مي كنند تا منبسط شده و راحت جا بخورد وقتي يك بلبرينگ را بستيم براي اين كه بلبرينگ نيفتد آن را پارچه مي بنديم هر موتور يك رله دارد كه در داخل سيم پيچ قرار دارد. وقتي سيم پيچ مغناطيسي شود رتر را مي چرخاند . تر در حلقه داخلي بلبرينگ مي افتد و حلقه خارجي بلبرينگ درون كاسه مي افتد تا رتر را نگه دارد سپس به ميله رتر به سري كه داخل مثلاً پمپ مي رود و پمپ را مي چرخاند وسيله اي بنام كوپلينگ وصل است . در واقع كوپلينگ در داخل پمپ مي رود و با چرخيدن موتور پمپ مي چرخد ، چون ممكن است كاسه گشاد شده باشد ، در بعضي نقاط آن (داخل كاسه ) سوراخ با تقه ايجاد مي كنند تا بلبرينگ در داخل كاسه بچرخد.
آمپرمتر انبري
كه انبري در بالاي آن است و سيم داخل انبر مي افتد و اين دستگاه آمپر ، ولتاژ AC و DCو اهم (مقاومت) را اندازه مي گيرد. وقتي سيمي را داخل انبر بگذاريم و عقربه حركت نكند يعني در آن سيم هم فاز است و هم نول و فقط بايد سيم فاز داخل انبر قرار گيرد.
آب ميوه اي كه همراه پودري است (پودر را در آب ميوه مي ريزند تا به ذرات آن بچسبد و آنها را ته نشين كند) را از داخل اول صافي (فيلتر) دو بار عبور مي دهند و سپس از داخل سپراتور عبور مي دهند . سپراتور به صورت پره أي است كه آب ميوه بين پره ها مي رود و با سرعت مي چرخد و ذرات خاك مانندي به بدنه مي چسبد و جدا مي شود.
در دستگاه پاكت سازي ، هدف از سوراخ كردن فويل كف اين است كه در مراحل بعدي فويل بالا به پايين پرس شود و اين سوراخ در دو گوشه پايين پاكت است كه تا وقتي آب ميوه را در داخل پاكت مي ريزند پاكت باز شود و اگر جايي ديگر دوخت شد ، پاكت باز نمي شود . مراحل اول فويل بالا و فويل پايين روي هم قرار گرفته و فويل كف كه سوراخ مي شود بين آنها قرار گرفته (فويل كف قبل از سوراخ شدن تا مي شود از وسط ) و سپس دو جك از بالا و پايين با دماي بالا كف پاكت را پرس و دوخت مي زنند و سپس كنار پاكت دوخت مي خورد و سپس 3 تيغ آنها را از وسط از هم جدا كرده و در مرحله بعدي گيوتين آنها را از هم جدا مي كند.
در يك روز صبح گزارش دادند كه ترانس دستگاه چسب زن خراب است . اين دستگاه مگنت داشت كه به فشار هوا متصل بود و وقتي مگنت (سيم پيچ) در اثر جريان عمل مي كرد به سيستم باد فرمان مي داد . دو مگنت و سيستم هوا داشتيم و يك فشار سنج و يك فيلتر كه روغن هوا را مي گرفت .
اول ديديم كه ترانس 10 ولت درست بود ، سراغ ديمر رفتيم كه ولتاژي را كه به هيترها مي رود تنظيم مي كند تا اگر ولتاژ زياد باشد گرماي هيتر زياد و چسبي كه خيس است ممكن است خشك شود. ديديم به دو سر ديمر يك فاز وارد و يك فاز خارج مي شود . اهم متر را زديم و ديديم فاز خارج شده و به هر هيتر مي رود . سپس سيم نول به ترمينال ديگر رفته و از آن دو نول به هر هيتر مي رود. در هيتر صفحه أي است كه به دو سر آن فاز و نول وصل مي شود و با عبور جريان گرم مي شود. براي تست درستي هيتر بايد به دو سر صفحات اهم متر وصل كنيم. اگر صدا كند درست است.
ديديم كه فاز و نولي كه به يك هيتر رفته بود در رفته بود لذا وقتي به دو سر فاز و نول اهم متر مي زديم چون سيم مقاومتش ناچيز است اهم متر صفر را نشان مي دهد در حال كه اگر هيتر فاز و نول رد شود چون مقاومت هيتر 1 كيلو اهم است بايد 1 كيلو اهم را نشان دهد اگر فاز و نولي كه به يك هيتر مي رود را اهم متر زديم و 1 كيلو اهم بود درست است و اگر صفر بود يا از جايش در رفته و يا هيتر خراب است سپس هيتر سيمش را جا انداختيم و ديديم كه با زدن شستي استارت باز هم كار نكرد. فاز وقتي كه به كنتاكتور مي رود يك سر ديگر هم به كنتاكتور مي رود ، يك سر هم كنتاكتور داشت كه از بي متال تغذيه مي شد ، (بي متال وسيله اي است كه جريان زيادي از آن گذشت قطع شده و يا به نگهدارنده ي كنتاكتور را قطع كرده و با فشار دادن دكمه كنتاكتور و ول كردن دستمان كنتاكتور به حالت اول بر مي گردد و به همان حالت نمي ماند چون پايه نگهدارنده كه از بي متال تغذيه مي شده قطع است و چون شستي استارت از پايه نگهدارنده تغذيه مي شده در نتيجه شستي هم عمل نمي كند. حال چرا بي متال قطع شده ؟ چون گفتيم كه فاز و نولي كه به هيتر رفته بود از جاي خود بيرون رفته بود و جريان زيادي از شبكه گرفته و لذا بي متال عمل كرده بود. براي تنظيم اينكه ديمر را تنظيم كنيم دو ترمينالي را كه به هر هيتر مي رفته است را كه در مجاورت هم هستند ولت متر مي زنيم و ديمر را آنقدر مي چرخانيم تا 110 ولت شود .