دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات

تعداد صفحات: 54 فرمت فایل: word کد فایل: 4198
سال: 1386 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی الکترونیک
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات

    فیوز ترانس یا فیوز لینگ تشکیل شده از یک پایه و یک قیچی می باشد که برای ترانس های برق قدرت مورد استفاده قرار می گیرد.

    امور برق شهرستان شامل پیوست می باشد.

    توضیح مختصر:

    1) اداره خدمات مشترکین : واگذاری انشعابات – خدمات پس از فروش شامل قطع و وصل مجدد تعویض کنتور- تعویض تخته- تعویض سیم کشی و خدمات کلی پس از فروش انشعاب.

    2) اداره عملیات : شامل حفظ و نگهداری شبکه و خدمات پس از کارهای عملیات.

    3) اداره مهندسی : احداث شبکه طراحی و نظارت توسعه شبکه و غیره .

    4) اداره حسابداری : مربوط به قسمت درآمدی و پرداخت حقوق پرسنل.

    نکته :

    کلیه قبوض به شماره حساب خزانه با همان بانک مرکزی ارجاع می شود. قرائت کنتور برای دریافت هزینه یا همان هزینه ی مصرف که بر اساس کیلو وات ساعت تعریف شده است برای شرکت.

    5) امور اداری : کنترل پرسنل- خرید مورد نیازه اداره

    توضیح :

    اتاق کامپیوتر که کار آن صدور تسویه حساب های برق و صدور قبوض و دیگر خدمات.

    اتاق قطع و وصل که کار آن قطع و وصل کردن به علت بدهی می باشد.

    نکته :

    قسمت خدمات مشترکین : کار این قسمت در اداره برق واگذاری انشعابات برق چه تک فاز و چه سه فاز و خدمات پس از فروش می باشد که خدمات پس از فروش این واحد شامل قطع و وصل مجدد در صورتیکه برق مشترک به نوعی قطع شده باشد.

    تعویض کنتور و در صورتیکه کنتور خراب باشد و عدد را درست قرائت نکنند و یا اینکه کنتور تک فاز A15 باشد و مشترک خود بخواهد آن را به تک فاز A32 تبدیل کند البته امور مشترکین باید محل را دیده که می توان این کار را انجام داد چون باید وضعیت برق منطقه مورد بررسی قرار گیرد. تعویض تخته کنتور که باید حتماً امور مشترکین این کار را انجام دهد و در غیر این صورت پیگرد قانونی دارد. تعویض سیم کشی دیگر خدمات پس از فروش.

    بعد از این قسمت به سراغ قسمت عملیات می رویم تا با این بخش نیز آشنا شویم. قسمت عملیات شامل حفظ و نگهداری شبکه می باشد که حفظ و نگهداری شبکه شامل اینکه در صورت پارگی سیمی یا شکسته شدن مقر یا شکسته شدن پایه ها و یا خرابی ترانس های موجود در سطح شهر که گاهی به دلیل بار زیادی که بر ترانس اعمال می شود باعث سوختگی فیوزهای ترانس می شود که به نام فیوزهای معروف می باشند و وظیفه تعویض و تعمیر این مسائل به عهده قسمت عملیات می باشد.

    قسمت بعدی که می خواهیم در مورد آن توضیح دهیم قسمت مهندسی می باشد که کار این بخش احداث و طراحی شبکه می باشد که می بایست برق به آنها داده شود را دیده و نقاط مورد نظر برای نصب پایه ها و دیگر موارد نظر گرفته تا بعد از نصب و توزیع برق مشکلی پیشش نیاید که موارد قید شده که موارد قید شده مربوط به قسم مهندسی می باشد.

    در اداره برق قسمتی به نام حسابداری وجود دارد که کار آن پرداخت حقوق کارکنان و درآمدی های آن اداره و دیگر موارد می باشد. توضیح اینکه کلیه قبوض برقی که واریز می شوند به حساب خزانه با همان بانک ملی مرکزی ارجاع داده می شود.

    توضیح : حساب هزینه برق مصرفی به صورت کیلو وات ساعت محاسبه می شود که کنتور A 15 تک فاز هر 375 دور یک کیلو وات ساعت محاسبه می شود.

    و اما امور اداری : کار این قسمت کنترل پرسنل در ورود و خروج و خرید مورد نیاز اداره که حالا شامل سیم برق، ترانس های فشار قوی، ترانس های کاهنده و افزاینده و دیگر وسایل مورد نیاز اداره می باشد.

    توضیح اینکه مبلغ برق شهرستان ایذه از طریق ایستگاه مارون تغذیه می شود .یعنی از تاریخ 10/3/85 به بعد سد مسجدسلیمان تأمین برق می شود.

    توضیح: برق سد کارون 3 که در 25 کیلومتری ایذه واقع شده و دارای 8 واحد می باشد که در حال حاضر 4 واحد آن به بهره برداری رسیده که هر واحد 250 مگابایت تولید برق به شبکه سراسری متصل می باشد.

    اتاق کامپیوتر : که کار این واحد صدور تسویه حساب برای مشترکین صدور قبوض و عدم نظارت بر پرداخت قبوض توسط مشترکین چون زمان واریز قبض نسخه ای که در نزد بانک می ماند جمع آوری و به قسمت کامپیوتر سازمان برق که این قسمت باشد ارجاع داده می شود تا وضعیت پرداخت مشترکین برای اداره معلوم باشد.

    و در ضمن کلیه تغییرات از قبل تغییر نام مشترئک نیز به عهده این قسمت می باشد.

    توضیح : اتاق قطع و وصل مجدد که کار آن از اسم قسمت مذکور استنباط می شود که در صورت پرداخت نکردن قبض مشترک بعد از اخطاریه برق مشترک قطع می شود که هزینه قطع و وصل از مشترک مطالبه می شود.

    در اداره برق قسمت عملیات این چند قسمت یا واحد مشغول فعالیت می باشند.

    در این اداره با شیوه نامه نگاری نیز آشنا شدیم که نامه نگاری این اداره به شکل زیر می باشد.

    در اداره برق واحد عملیات کاربرد مخابرات در این واحد یکی استفاده از تلفن های معمولی و دیگری استفاده از سیم هایی که برای کار مورد استفاده قرار می گرفت که این سیم ها شامل گوشیها و یک دستگاه در قسمت رادیویی اداره مستقر می باشد کنترل می شود که برد آنها حدوداً 15 کیلومتر می باشد ولی مشابه همین به سیم های ساخت آمریکا می باشد که چیزی حول و حوش 300 کیلومتر برد مفید داشت که به علت عمر زیاد فرسوده شده و از بین رفته و سیم های ساخت ایران می باشد که در حال حاضر در اداره موجود می باشد.

    نکته : آشنایی دیگر با انواع کنتورها بود که آنها را دیده و مشخصات ظاهری آن را توضیح می دهیم.

    1) کنتور تک فاز 15 آمپر که برای این کنتورها کابل 6×2 استفاده می شود.

    2) کنتور تک فاز 32 آمپر می باشد که برای آن کابل 10×2 مورد استفاده قرار می گیرد.

    3) کنتور سه فاز 15 آمپر کابل 6×4

    4) کنتور سه فاز 25 آمپر کابل 10×4 می باشد.

    نکته : در شبکه 5 سیم وجود دارد که یکی مربوط به شهرداری یا روشنایی یکی نول و سه خط دیگر فاز می باشند.

    نکته : دستگاهی به نام تست کنتور در اتاق موجود بود که تست کردن کنتور را انجام می داد.

    نکته : در قسمت عملیات تنها بخش استفاده از سیمهای مخابراتی یکی استفاده از تلفن و دیگر مجهز بودن به سیم که در قسمتی به نام رادیو وجود دارد و کنترل می شود.

    بسیاری از وسایل پیرامون ما برای کارکردن به انرژی برق نیاز دارند و بخش عمده ای از زندگی ما به برق متکی است برخی از وسایل مانند تلویزیون ها ، رادیوها ، لامپ ها،گرم کننده های برقی و... همگی به انرژی برق نیازدارند .حال تصور کنید در طول یک روز برق خانه شما قطع شود چراغ ها،تلویزیون و رادیو کار نمی کنند.

    مراکز مطالعاتی انرژی جهان بر اساس نتایج حاصل از مطالعات جامعی که در زمینه گرایش های انرژیتیک جهانی در آینده به عمل آورده اند چنین اعلام می دارند که در آینده جمعیت ، بهره وری و سهم برق از کل انرژی مصرفی افزایش می یابد در حالیکه شدت مصرف انرژی رو به کاهش خواهد گذاشت همچنین روند واقعی رشد ظرفیت تولید انرژی الکتریکی در دنیا به توسعه فن آوریهای دیگر در آینده نیز وابسته خواهد بود به عنوان مثال حمل و نقل برقی می تواند مصرف برق را تا حدود 15 درصد در 50 سال آینده افزایش دهد که این امر خود به کاهش استفاده از فرآورده های نفتی منجر خواهد شد اما لزوما" به این معنی نیست که ظرفیت تولید برق به روش سنتی افزایش یابد ( با توجه به پیش بینی به عمل آمده تولید برق از طریق پیل سوختی و توسعه فن آوری ذخیره سازی برق محقق خواهد شد ) .

     

     

     

    فصل دوم

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    عنوان دستورالعمل :

    برآورد و اعلام خسارات وارده به شبکه

    1- هدف :

    هدف از تهیه این دستورالعمل تدوین روش مشخص به منظور برآورد و اعلام خسارات وارده ه شبکه می باشد.

    2- محدوده کاربرد :

    این دستورالعمل در واحدهای عملیات- مهندسی- مشترکین- دفتر حقوقی و حسابداری کاربرد دارد.

    3- تعاریف، مفاهیم ، اختصارات :

    ندارد.

    4- مسئولیتها :

    مسئولیت حسن اجرای این دستورالعمل به عهده طراح شبکه و رئیس مهندسی می باشد.

    5- شرح عملیات :

    ابتدا واحد عملیات ناحیه خسارات فیزیکی وارده به شبکه را طی فرمهای اعلام برآورد خسارات فیزیکی وارده به شبکه و گزارش اتاق رادیو از طریق مدیریت ناحیه به واحد مهندسیاعلام می نماید. واحد مهندسی مطابق فهرست بهای خسارات وارده به شبکه ( مصوبه هیأت مدیره )بر آورد ریالی خسارات مذکور را انجام می دهد و طی فرم اعلام هزینه خسارات وارد شده به شبکه محاسبه به دفتر حقوقی ناحیه اعلام می گردد و رونوشت آن به واحد حسابداری و واحد عملیات ارسال می گردد. واحد حسابداری پس از اخذ هزینه، یک نسخه از اصل فیش پرداختی را به واحد عملیات و یک نسخه از تصویر فیش به واحد مهندسی و یک نسخه به دفتر حقوقی ارسال می شود.

    6- مراجع و مستندات :

    6-1- فهرست بهای خسارات

    7- نگهداری سوابق :

    کلیه سوابق ناشی از این دستورالعمل در بایگانی واحد مهندسی به مدت 3 سال نگهداری و سپس به بایگانی راکد منتقل می شود.

    8- پیوستها :

    8-1- فرم اعلام خسارات فیزیکی وارده به شبکه به شماره                    KDF-31-294

    8-2- فرم گزارش اتاق رادیو به شماره                                             KDF-31-045

    8-3- فرم اعلام زهینه خسارات وارد شده به شبکه به شماره                  KDF-31-295

     

     

    عنوان دستورالعمل :

    گزارش اتفاقات خاموشیها و فیوزسوزی ماتورهای شبکه توزیع

    1- هدف :

    هدف از تدوین این دستورالعمل بررسی موارد اتفاقات و حوادث شبکه و خاموشیها و فیوزسوزی ترانس های شبکه توزیع جهت حصول به پایداری شبکه و تأمین برق مطمئن به مشترکین.

    2- محدوده کاربرد :

    این دستورالعمل در کنترل بار و مهندسی شهرستان و ستاد شرکت و بهره برداری شهرستانها و شرکت کاربرد دارد.

    3- تعاریف، مفاهیم ، اختصارات :

    در رویه کنترل بار ذکر گردیده است.

    4- مسئولیتها :

    مسئولیت این دستورالعمل به عهده طراح شبکه و رئیس مهندسی می باشد.

    5- شرح عملیات :

    5-1 گزارش اتفاقات :

    5-1-1- کلیه اتفاقات و حوادث شبکه در طول شبانه روز توسط دفتر اتفاقات ثبت و در فرم مخصوص گزارش می گردد که یک نسخه آن جهت بررسی به مهندسی شهرستان و سپس به کنترل بار ارجاع می گردد.

    5-1-2- اداره کنترل بار بر اساس حوادث وارده به شبکه طبق گزارش اتفاقات در صورت نیاز به محل مراجعه و اقدامات لازم را انجام می دهد.

    5-1-3- یکی اقدامات انجام شده توسط اداره کنترل با محاسبه اجناس مصرفی در شبکه و ارسال آن به رئیس مهندسی جهت صدور سند کالا( فرم هفتاد) توسط اداره طراحی و تحویل آن به عملیات شهرستان جهت ارائه به انبار به تحویل جنس برای جایگزینی اجناس در شبکه

    5-1-4- اقدامات بعدی کنترل بار در صورت نیاز طرح مقدماتی اصلاح شبکه و ارائه به رئیس مهندسی جهت ارجاع به اداره طراحی برای صدور دستور کار می باشد.

    5-1-5- طرح اصلاحی توسط پیمانکار یا عملیات اجراء و نتیجه آن به مهندسی اطلاع داده می شود.

    5-1-6- کلیه سوابق تا حصول نتیجه جهت پیگیری و نگهداری در اداره کنترل بار اقدام می گردد.

    5-2- خاموشی ها :

    5-2-1- خاموشی ها وارده به شبکه یا به صورت دستی یا اتوماتیک می باشد.

    5-2-2- خاموشیهای دستی که با برنامه ریزی و مجوز از دیسپاچینگ ستاد شرکت جهت انجام کار روی شبکه اعمال می گردد.

    5-2-3- خاموشیهای اتوماتیک که بنا به دلایلی اشکالات شبکه خاموشی صورت می گیرد که طی فرمی عملیات با ذکر علتها به مهندسی گزارش می نماید.

    2-2-4- مهندسی جهت بررسی فرمها را به اداره کنترل بار ارجاع نماید.

    5-2-5- اداره کنترل بار خاموشی فیدرها را کنترل و بررسی در محل خطوطی را که توسط فیدر تغذیه می شوند بازرسی و اشکالات از قبیل شکستن مقره، نداشتن برق گیر و... را گزارش می نمائید.

    5-2-6- این گزارش توسط رئیس مهندسی به اداره طراحی جهت صدور دستور کار ارجاع می گردد.

    5-2-7- این دستور کار جهت اجراء به عملیات و یا پیمانکار ارسال می گردد.

    5-2-8- پس از اجراء از نتیجه اقدامات مهندسی را مطلع می نماید.

    5-2-9- کلیه سوابق تا حصول نتیجه نهایی جهت پیگیری های مستمر در اداره کنترل بار نگهداری می گردد.

    5-3- فیوزسوزی های ترانسفورهای توزیع :

    5-3-1 فیوزسوزی کلیه ترانسهای توزیع از طریق عملیات به مهندسی گزارش می گردد و مهندسی جهت بررسی فرم فیوزسوزی را کنترل بار ارجاع می نماید.

    5-3-2-اداره کنترل بار بر اساس فیوزسوزی هر فاز ترانس به تعداد سوختن آنها و نتایجی از قبیل پربار بودن ترانسفورماتور و عدم تعادل بار فازهای ترانس و اشکالات در شبکه فشار ضعیف می رسد.

    5-3-3- در صورت عدم تعادل با متعادل نمودن بار فازهای ترانسفورماتور اشکال را برطرف می نماید.

    5-3-4- در صورتیکه اشکال در شبکه فشار ضعیف باشد طرح اصلاح پیشنهاد و به رئیس مهندسی جهت اقدامات بعدی تا حصول و نتیجه گزارش می شود.

    5-3-5- در صورتی که ترانسفورماتور پربار باشد طرح تقویت ترانسفورماتور و یا اضافه نمودن یک ترانسفورماتور به منطقه جهت رفع معضل به رئیس مهندسی جهت اجراء طرح پیشنهادی گزارش می شود.

    5-3-6- کلیه سوابق تا حصول نتیجه نهایی جهت پیگیری مستمر در کنترل بار نگهداری می گردد.

    6- مراجع و مستندات :

    کلیه استانداردهای وزارت نیرو و دستورالعمل های موجود در شرکت توزیع برق خوزستان و موارد مربوطه.

    7- نگهداری سوابق :

    نگهداری سوابق این دستورالعمل به مدت سه سال در اداره کنترل بار شبکه شهرستانها و نواحی می باشد.

    8- پیوستها :

    کلیه فرمهای مورد نیاز در این دستورالعمل پیوست می گردد.

    عنوان دستورالعمل :

    کنترل بار فیلدرهای خروجی ایستگاههای فوق توزیع

    1- هدف :

    کنترل بار و ولتاژ خطوط خروجی ایستگاههای فوق توزیع با توجه به ظرفیت پست

    2- محدوده کاربرد :

    اداره کنترل بار- قسمت مهندسی- بهره برداری نواحی و شهرستانها در شبکه های توزیع و پست های فوق توزیع

    3- تعاریف، مفاهیم ، اختصارات :

    کلیه تعاریف، مفاهیم و اختصارات در رویه کنترل بار ذکر گردیده است.

    4- مسئولیتها :

    4-1- بهره برداری نواحی و شهرستانها و دیسپاچینگ ستاد شرکت

    4-2-مهندسی نواحی و شهرستانها و معاونت مهندسی ستاد شرکت

    4-3- اداره کنترل بار نواحی و شهرستانها

    5- شرح عملیات :

    5-1- بار فیلدرهای ایستگاههای فوق توزیع سه بار در هفته و در زمستان یک بار در هفته در ساعات پیک بار توسط بهره برداری نواحی و شهرستانها قرائت و به دیسپاچینگ ستاد ارسال و رونوشت آن به مهندسی نواحی و شهرستانها داده می شود و نهایتاً جهت بررسیهای لازم به کنترل بار ارجاع می گردد.

    5-1- بار فيلدرهاي ايستگاههاي فوق توزيع سه بار در هفته و در زمستان يك بار در هفته در ساعات پيك بار توسط بهره برداري نواحي و شهرستانها قرائت و به ديسپاچينگ ستاد ارسال و رونوشت آن به مهندسي نواحي و شهرستانها داده مي شود و نهايتاً جهت بررسيهاي لازم به كنترل بار ارجاع مي گردد.

    5-2- اداره كنترل بار ضمن مطالعه فرم قرائت. مقادير ولتاژ و جريان فيلدرها و همچنين بار( ) ترانسفورماتورهاي فوق توزيع و ايستگاه مربوطه را مورد بررسي قرار مي دهد.

    5-3- پس از بررسي در صورتيكه مقادير قرائت شده از حد مجاز استاندارد تجاوز نمايد مراتب مغايرت به رئيس قسمت مهندسي گزارش و پيشنهادات به صورت زير ارائه مي گردد.

    5-4- اگر مورد در خصوص افت و يا افزايش ولتاژ شبكه خروجي باشد لازم است به صورت زير اقدام مي گردد:

    5-4-1-تغيير تپ ترانسفورماتور فوق توزيع درخواست مي شود.

    5-4-2-در صورت عدم رفع مشكل درخواست نصب بانك خازني در ايستگاه فوق توزيع مي گردد.

    5-5-اگر جريان و بار فيدرها و خطوط از حدسينگ كليد تجاوز نمايد سينك كليد مربوطه درخواست مي گردد.

    5-6- اگر فيدر موجوداز لحاظ بار فول لود باشد احداث فيدر جديد درخواست مي گردد.

    5-7-اگر بار ترانسفورماتور فوق توزيع از 80% بار مجاز( ظرفيت مينمم ترانسفورماتور) تجاوز نمايد ترانسفورماتور پربار تلقي شده و افزايش ظرفيت ترانسفورماتور فوق توزيع درخواست مي گردد.

    5-8- با توجه به رشد بار و عدم جوابگوئي ظرفيت ايستگاه موجود بررسي و پيشنهاد لازم توسط مهندسي ناحيه و شهرستان به معاونت مهندسي شركت ارائه و در صورت موافقت افزايش ايستگاه درخواست مي گردد.

    6- مراجع و مستندات:

    در رويه كنترل بار قيد گرديده است.

    7- نگهداري سوابق :

    در رويه كنترل بار قيد گرديده است.

    8- پيوستها :

    كليه جداول و فرمهاي مربوطه

    عنوان دستورالعمل :

    بارگيري و بررسي وضعيت فيزيكي ترانسفورماتورهاي توزيع شبكه برق

    1- هدف

    بررسي و كنترل بار ترانسفورماتورهاي توزيع به منظور ثبت ولتاژ و جريان خروجي استاندارد شبكه

    2- محدوده كاربرد :

    اداره كنترل بار- مهندسي نواحي و شهرستانها و ستاد شركت- بهره برداري نواحي و شهرستانها و ستاد شركت- ترانسفورماتورهاي شبكه هاي توزيع برق.

    3- تعاريف- مفاهيم- اختصارات :

    3-1- پيك بار : به مقدار ماكزيمم بار اتلاق مي گردد.

    3-2-ولتاژ گيري : اندازه گيري ولتاژ فازها بوسيله ولت متر

    3-3-آمپرگيري لحظه اي : كه بوسيله آمپر متر انبري فشار ضعيف در ثانويه و آمپر متر عصائي فشارقوي در اوليه شبكه برق انجاد مي شود.

    3-4- آمپرگيري دائمي : بوسيله آمپر متر ثبات طي مدت 24 ساعت شبانه روز آمپر فازها اندازه گيري و مشاهده مي گردد.

    3-5- بالانس بار(تعادل بار): متعادل نمودن بار فازها ترانسفورماتور بوسيله جابجا نمودن بار مشتركين روي فازها به نحو مطلوب

    4- مسئوليتها :

    مسئوليت اين دستورالعمل به عهده رئيس كنترل بار وروساي مهندسي شهرستانها و نواحي مي باشد.

    5- شرح عمليات :

    5-1- انجام بارگيري از ترانسفورماتورهاي توزيع در فصل گرما و متعادل نمودن بار آنها در جهت رفع معضلات و پيگيري خطراتي از جمله سوختن ترانسفورماتور و غيره به ما كمك مي كند.

    5-2- بارگيري از ترانسفورماتور توزيع با توجه به برنامه ريزي از پيش تهيه شده توسط پيمانكار يا به صورت كارانه از پرسنل اداره با مجوز كتبي از ستاد شركت در اوقات غير اداري و مستقيماً در وقت اداري توسط پرسنل كنترل بار كه متشكل از تكنسين كنترل- سيمبان و وسيله نقليه بار راننده انجام مي گردد.

    5-4- بارگيري با توجه به جدول زمانبندي كه بر حسب اولويت هاي مورد نياز تدوين شده است توسط گروه كنترل بار بر روي ترانسفورماتورهاي توزيع انجام مي پذيرد.

    5-5- دربارگيري ترانسفورماتورهاي توزيع لازم است مقادير مربوط به جريان خروجي فازها و جريان سيم نول(صفر) و مقادير ولتاژ فازها اندازه گيري شود.

    5-6- در صورتي كه ترانسفورماتور از نظر بار فازها متعادل نباشد با جا به جا نمودن سرويس مشتركين روي فازها بار متعادل و نتيجه را به رئيس مهندسي گزارش مي نمائيم.

    5-7- در صورتي كه حين بارگيري متوجه شويم كه تپ ترانس با ولتاژ خروجي مغايرت دارد درخواست مي نمائيم كه تپ ترانس را تغيير و مناسب انتخاب شود.

    5-8- ارقام قرائت شده در فرم مربوطه قيد با انجام محاسبات مربوطه كه در ذيل خواهد آمد به رئيس اداره كنترل بار گزارش مي گردد.

    ظرفيت ترانسفورماتور

    KVA=√3Vl

    آمپر مجاز هر فاز ترانسفورماتور I= = = 1044

    آمپر مجاز ترانسفورماتور( واحد) KVA

    براي بارگيري از ترانسفورماتور آمپر سه فاز را اندازه گيري مي كنيم.

    فاز = a A

    فاز = b A

    فاز = C A

    درصد بار ترانسفورماتور =

    درصد بار ترانسفورماتور =

    مثال = بارگيري از ترانسفورماتور KVA 100 انجام شده و آمپر فازهاي اندازه گيري شده به قرار زير م باشد.

    R = 80A S = 90A T= 65A

    درصد بار ترانسفورماتور مذكور چقدر است :

    درصد بار ترانسفورماتور =

    درصد بار ترانسفورماتور = 80 + 90+65×1000=3/54%

    100×44/1×3

    5-9- در صورتي كه ترانسفورماتور بارگيري شده پربار باشد( بالاي 70% بار)طرح اصلاحي و كروكي مقدماتي از طريق رئيس اداره كنترل بار جهت اجرا به رئيس مهندسي ناحيه يا شهرستان ارجاع مي گردد.

    5-10- پيشنهاد اصلاحي با سوابق از طريق رئيس مهندسي به اداره طرح ارجاع تا دستور كار اجرا صادر و نتيجه اقدامات انجام شده به اداره كنترل بار اطلاع داده شود.

    5-11- كليه سوابق مربوطه جهت پيگيري و حصول نتيجه در اداره كنترل بار نگهداري مي گردد.

    5-12- همچنين گروه بارگيري مؤظف است ضمن اجرا برنامه بارگيري و ضعيف ترانسفورماتورهاي توزيع از لحاظ فيزيكي- روغن ريزي- كثيف بدنه ترانس- قطع گراند و خرابي برقگير و كات اوت فيوز و... را بررسي و به رئيس اداره كنترل بار گزارش نمايد.

    5-13- رئيس اداره كنترل از طريق رئيس مهندسي كليه نواقص و اشكالات را جهت اجرا به بهره برداري ارسال و نتيجه اقدامات به اداره كنترل جهت پيگيري اطلاع داده مي شود.

    5-14- كليه سوابق جهت پيگيري و حصول نتيجه در كنترل بار نگهداري مي گردد.

    6- مراجع و مستندات :

    كليه مراجع و مستندات در رويه كنترل بار ذكر گرديده است.

    7- نگهداري سوابق :

    نگهداري سوابق در رويه كنترل بار قيد شده است.

    8- پيوستها :

    كليه فرمهاي مربوطه

    فصل سوم

    پست چيست؟

    پست محلي است که تجهيزات انتقال انرژي درآن نصب وتبديل ولتاژ انجام مي شودوبا استفاده از کليد ها امکان انجام مانورفراهم مي شود درواقع کاراصلي پست مبدل ولتاژ ياعمل سويچينگ بوده که دربسيارياز پستها ترکيب دو حالت فوق ديده مي شود.

    در خطوط انتقال DC چون تلفات ناشي از افت ولتاژ ندارد وتلفات توان انتقالي بسيار پايين بوده ودر پايداري شبکه قدرت نقش مهمّي دارند لزا اخيرا ُ اين پستها مورد توجه قراردارند ازاين پستها بيشتردر ولتاژهاي بالا (800 کيلو ولت وبالاتر) و در خطوط  طولاني به علت پايين  بودن تلفات انتقال استفاده مي شود.

    درشبکهاي انتقال DC درصورت استفاده ازنول زمين مي توان انرژي الکتريکي دا توسط يک سيم به مصرف کننده انتقال داد.

    انواع پست:

    پستها را مي توان ازنظر نوع  وظيفه,هدف,محل نصب,نوع عايقي, به انواع مختلفي تقسيم کرد.

    براساس نوع وظيفه وهدف ساخت:

    پستهاي افزاينده , پستهاي انتقال انرژي , پستهاي سويچينگ و کاهنده فوق توزيع .

    ـ  براساس نوع عايقي:

    پستها با عايق هوا, پستها با عايق گازي که داراي مزاياي زيراست:

    پايين بودن مرکز ثقل تجهيزات در نتيجه مقاوم بودن در مقابله زلزله کاهش حجم, ضريب ايمني بسيار بالا باتوجه به اينکه همهً قسمت هاي برق دار و کنتاکت ها در محفظهً گازSF6   امکان آتش سوزي ندارد, پايين بودن هزينهً نگهداري باتوجه به نياز تعميرات کم تر, استفاده د رمناطق بسيار آلوده و مرطوب و مرتفع

    معايب پستها با عايق گازي :

    گراني سيستم و گراني گاز SF6 , نياز به تخصص خاص براي نصب و تعميرات,مشکلات حمل و نقل وآب بندي سيستم.

    ـ بر اساس نوع محل نصب تجهيزات :

    نصب تجهيزات در فضاي باز , نصب تجهيزات در فضاي سرپوشيده .

    معمولاُ پستها را از 33 کيلو ولت به بالا به صورت فضاي باز ساخته وپستهاي عايق گازي راچون فضاي کمي دارندسرپوشيده خواهند ساخت.

    اجزاء تشکيل دهنده پست :

    پستهاي فشار قوي از تجهيزات و قسمتهاي زير تشکيل مي شود :

    ترانس قدرت , ترانس زمين و مصرف داخلي , سويچگر ,  جبران کنندهاي تون راکتيو , تاًسيسات جانبي الکتريکي ،  ساختمان کنترل , ساير تاًسيسات ساختماني .

    ـ  ترانس زمين:

    از اين ترانس در جاهايي که نقطهً اتصال زمين (نوترال) در دسترس نمي باشد که براي ايجاد نقطهً نوترال از ترانس زمين استفاده مي شود .نوع اتصال در اين ترانس به صورت زيکزاک Zn است.

    اين ترانس داراي سه سيم پيچ مي باشد که سيم پيچ هر فاز به دو قسمت مساوي تقسيم مي شود و انتهاي نصف سيم پيچ ستون اوٌل با نصف سيم پيچ ستون دوٌم در جهت عکس سري مي باشد

    ـ  ترانس مصرف داخلي:

    از ترانس مصرف داخلي  براي  تغذيه  مصارف داخلي  پست استفاده مي شود .

    تغذيه ترانس مصرف داخلي شامل قسمتهاي زير است :

    تغذيه موتورپمپ  تپ چنجر , تغذيه بريکرهاي 20 Kv , تغذيه فن و سيستم خنک کننده , شارژ باتري ها , مصارف روشنايي , تهويه ها .

    نوع اتصال سيم پيچ ها به صورت مثلث – ستاره با ويکتورکرو)پنوع اتصال بندي DYn11  مي باشد

    ـ سويچگر:

    تشکيل شده از مجموعه اي از تجهيزات که  فيدرهاي مختلف  را به باسبار و يا باسبار ها را در نقاط  مختلف به يکديگر با ولتاژ معيني ارتباط مي دهند .

    در پستهاي مبدل ولتاژ ممکن است از دو يا سه سويچگر با ولتاژهاي مختلف استفاده شود .

    ـ تجهيزات سويچگر:

    باسبار:

    که خود تشکيل شده از مقره ها , کلمپها , اتصالات وهاديهاي باسبار که به شکل سيم يا لولهًً توخالي و غيره است .

    بريکر , سکسيونر , ترانسفورماتورهاي اندازه گيري وحفاظتي , تجهيزات مربوت به سيستم ارتباطي , وسايل کوپلاژ مخابراتي(که شامل :  موج گير ,  خازن کوپلاژ ,  دستگاه تطبيق امپدانس است (

    برقگير:

    که براي حفاظت در برابر اضافه ولتاژ و برخورد صاعقه به خطوط است که در انواع  ميله اي , لوله اي , آرماتور , جرقه اي و مقاوتهاي غيرخطي است .

    ـ جبران کنندههاي توان راکتيو:

    جبران کننده ها شامل خازن وراکتورهاي موازي مي باشندکه به صورت اتصال ستاره در مدار قرار دارند و نياز به فيدر جهت اتصال به باسبار مي باشند که گاهي اوقات راکتورها در انتهاي خطوط انتقال نيز نصب مي شوند .

    ـ انواع راکتور ازنظر شکل عايقي :

    راکتور با عايق بندي هوا , راکتور با عايق بندي روغني .

    ـ انواع نصب راکتور سري :

    راکتورسري با ژنراتور, راکتورسري باباسبار, راکتورسري با فيدرهاي خروجي, راکتورسري بافيدرهاي خروجي به صورت گروهي.

    ـ ساختمان کنترل:

    کليهً ستگاه هاي اندازه گيري پارامترها, وسايل حفاظت وکنترل تجهيزات ازطريق کابلها از محوطهً بيروني پست به داخل ساختمان کنترل ارتباط مي يابد همچنين سيستمهاي تغذيه جريان متناوب ومستقيم0 (AC,DC) درداخل ساختمان کنترل قراردارند,اين ساختمان اداري تاًسيسات مورد نيازجهت کار اپراتور مي باشد که قسمت هاي زير را دارا مي باشد:

    اتاق فرمان , فيدر خانه , باطري خانه , اتاق سيستم هاي توضيع برق (AC,DC), اتاق ارتباطات,دفتر , انبار و ...

    ـ باطري خانه:

    جهت تامين برقDC براي مصارف تغذيه رله هاي حفاظتي, موتورهاي شارژ فنر و... مکانيزم هاي فرمان و روشنايي اضطراري و... نياز به  باطري خانه دارند که در اطاقکي تعدادي باطري با هم سري مي شوند و دردو مجموعه معمولاً 48 و110ولتي قرارمي گيرد وهرمجموعه با يک دستگاه باطري شارژ کوپل مي شوند

    بهينه سازي ابعاد وزن دكلها

    وقتي‌ هدف‌، بهينه‌سازي‌ ابعاد و وزن‌ دكلهاي‌ خطوط انتقال‌ نيرو باشد، طبيعي‌ است‌عوامل‌ مختلفي‌ از جمله‌ مشخصه‌ هاديها، آرايش‌ فازها و فاصله‌ آنها تا دكلها در اين‌ امردخالت‌دارد. گرچه‌ نقش‌ هر يك‌ از عوامل‌ جوي‌ و محيطي‌، بسيار مهم‌ است‌، اما فاصله‌هاديها تا بدنه‌ يا بازوي‌ برجها، نقش‌ مؤثرتري‌ را در طراحي‌ ابعاد و وزن‌ دكلها يا برجهاي‌خطوط انتقال‌ نيرو دارد.

    در اين‌ نوشتار ضمن‌ بررسي‌ عوامل‌ مختلف‌ در محاسبه‌ فواصل‌ فازي‌، تأثير آنها درطراحي‌ دكلهاي‌ موجود نيز مورد بحث‌ و بررسي‌ قرار گرفته‌ است‌. همچنين‌ ابعاد دكلهاي‌طراحي‌ شده‌ در كشور ايران‌ با چند نمونه‌ از دكلهاي‌ مربوط به‌ خطوط انتقال‌ نصب‌ شده‌ درچند كشور خارجي‌ مقايسه‌ شده‌ است‌. نتايج‌ اين‌ بررسيها نشان‌ مي‌دهد در طراحي‌ دكلهاي‌ خطوط انتقال‌ نيرو، فواصل‌ فازها از بدنه‌ دكلها و از يكديگر، بيشتر از حد مورد نيازاست‌ كه‌ اين‌ امر نشانگر در نظر گرفتن‌ ضريب‌ اطمينان‌ بالا بوده‌ كه‌ موجب‌ افزايش‌ وزن‌آنها و در نتيجه‌ قيمت‌ خطوط انتقال‌ نيرو مي‌شود.

    گرچه‌ ابعاد و وزن‌ دكلها به‌ عوامل‌ بسيارمتعددي‌ از جمله‌ فاصله‌ اسپن‌، سرعت‌ و زاويه‌وزش‌ باد، ضخامت‌ يخ‌، وزن‌ و قطر هادي‌ وعوامل‌ ديگر وابسته‌ است‌ اما در يك‌ شرايط معين‌، فواصل‌ فازها يكي‌ از عوامل‌ مهم‌ ومؤثر در طراحي‌ دكلهاي‌ خطوط انتقال‌ نيرواست‌. با افزايش‌ فاصله‌ هاديها از بدنه‌ يا بازوي‌ دكلها، نيروي‌ تحميلي‌ بر آنها تغيير مي‌كند كه‌ اين‌ امر سبب‌ افزايش‌ ابعاد، وزن‌ وقيمت‌ آنها مي‌شود. توجه‌ به‌ اين‌ بخش‌ از طراحي‌، مي‌تواند عامل‌ مؤثري‌ در كاهش‌هزينه‌هاي‌ مربوط به‌ ساخت‌ دكلها و در نتيجه‌سرمايه‌گذاري‌ خطوط انتقال‌ نيرو باشد.

    بررسي‌ فواصل‌ فازي‌ در مراجع‌ مختلف‌نشان‌ مي‌دهد با وجود مدلها و روابط متعددي‌ كه‌ براي‌ محاسبه‌ فواصل‌ فازي‌ ارايه‌ شده‌ است‌، در عمل‌ فواصل‌ فازها حتي‌ در شرايط محيطي‌ يكسان‌، برابر نيست‌ كه‌ وجود دكلهاي‌ متنوع‌ با ابعاد و وزن‌ مختلف‌ درشبكه‌هاي‌ برق‌رساني‌ ايران‌ مؤيد اين‌ مطلب‌ است‌. لذا با توجه‌ به‌ اهميت‌ فواصل‌ فازها وجاي‌گذاري‌ هاديها در طراحي‌ دكلها، پهناي ‌باند عبور و در نتيجه‌ سرمايه‌گذاري‌ خطوط انتقال‌ نيرو، در اين‌ نوشتار مورد بحث‌ و بررسي‌قرار مي‌گيرد.

    معيار انتخاب‌ فواصل‌ فازي‌

    در خطوط انتقال‌ نيرو فاصله‌ فازها تا بدنه‌برجها يا فاصله‌ فاز تا فاز به‌ عوامل‌ متعددي‌ ازجمله‌ اضافه‌ ولتاژها، شرايط جوي‌ و محيطي‌ وساير مشخصات‌ فني‌ خطوط، وابسته‌ است‌ امابه‌ هر حال‌ دامنه‌ تغييرات‌ آن‌ قابل‌ محاسبه‌است‌. از طرفي‌ با توجه‌ به‌ اين‌ كه‌ ممكن‌ است‌ اضافه‌ ولتاژها يا پديده‌هاي‌ جوي‌ رخ‌ دهد، لذافاصله‌ فازها مي‌تواند با پذيرش‌ احتمال‌ كم‌ يازياد براي‌ وقوع‌ جرقه‌ در فواصل‌ هوايي‌،افزايش‌ يا كاهش‌ يابد. براي‌ روشن‌ شدن‌مطلب‌، به‌ تأثيرگذاري‌ عوامل‌ مؤثر و مختلف‌در اين‌ زمينه‌ به‌ طور اختصار اشاره‌ مي‌شود.

    الف‌) عوامل‌ موثر در فواصل‌ فازي‌

    در محاسبه‌ حداقل‌ فاصله‌ فازها تا بدنه‌دكلها عوامل‌ متعددي‌ دخالت‌ دارد كه‌ از جمله‌مي‌توان‌ به‌ اين‌ موارد اشاره‌ كرد:

    - ولتاژ خط انتقال‌

    - وزن‌ و قطر هاديها

    - قطر يخ‌ روي‌ هاديها

    - درجه‌ حرارت‌ هاديها

    - سرعت‌ و زاويه‌ وزش‌ باد

    - شرايط جوي‌ و محيطي‌ مسير

    - فلش‌ هاديها

    - فاصله‌ پايه‌ها

    - قابليت‌ اطمينان‌ يا درصد ريسك‌پذيري‌.

    اين‌ عوامل‌ عمدتا در نزديك‌سازي‌فاصله‌ فازها به‌ بدنه‌ دكلها در شرايط وزش‌ باددخالت‌ دارند. اما در هر شرايطي‌، حداقل‌فاصله‌ فازها تا بدنه‌ دكلها در هر جهت‌ نبايد ازرقمي‌ كه‌ از طريق‌ اضافه‌ ولتاژهاي‌ ناشي‌ از كليدزني‌ يا صاعقه‌ به‌ وجود مي‌آيند كمترباشد. شايان‌ ذكر است‌ كه‌ در برخي‌ از مراجع‌،سرعت‌ باد ماكزيمم‌ در زمان‌ وقوع‌ حداكثراضافه‌ ولتاژ، منظور نمي‌شود.

    ب‌) حداقل‌ فاصله‌ افقي‌ هادي‌ تا دكل‌

    در جاي‌گذاري‌ هاديها در روي‌ دكلها بايددقت‌ شود كه‌ فاصله‌ هاديها با بدنه‌ يا بازوي‌دكلها در هيچ‌ قسمت‌، از مقدار مشخصي‌،كمتر نباشد اين‌ فاصله‌ تابعي‌ از مقدار اضافه ‌ولتاژهاي‌ ناشي‌ از صاعقه‌ و كليدزني‌ و درصد ريسك‌پذيري‌ است‌. براي‌ محاسبه‌ حداقل‌فاصله‌ هوايي‌ يا فاصله‌ هادي‌ تا بدنه‌،مي‌توان‌ از روابطي استفاده‌ كرد:

    LS - حداقل‌ فاصله‌ هوايي‌ بر مبناي‌ اضافه‌ولتاژ كليدزني‌ به‌ متر

    VS - اضافه‌ ولتاژ ناشي‌ از كليدزني‌ به‌كيلوولت‌

    LL - حداقل‌ فاصله‌ هوايي‌ بر مبناي‌ اضافه‌ولتاژ صاعقه‌ به‌ متر

    VL - اضافه‌ ولتاژ ناشي‌ از صاعقه‌ به‌ كيلوولت‌

    براي‌ محاسبه‌ حداقل‌ فاصله‌ هوايي‌ درهر سطح‌ از ولتاژ لازم‌ است‌، با توجه‌ به‌ مقاديراضافه‌ ولتاژهاي‌ ناشي‌ از كليدزني‌ و صاعقه‌،حداقل‌ فاصله‌ هوايي‌ محاسبه‌ شود.

    ضمنا براي‌ سهولت‌ مقايسه‌ و محاسبه‌،حداقل‌ فاصله‌ هوايي‌ مجاز فازها تا بدنه‌دكلها با توجه‌ به‌ روابط و برحسب‌مقادير مختلفي‌ از اضافه‌ ولتاژهاي‌ صاعقه‌ وكليدزني‌ نيز محاسبه‌ شده‌ است‌. حداقل‌ فاصله ‌هوايي‌، تنها به‌ مقدار ولتاژ بستگي‌ ندارد، بلكه‌تابعي‌ از نوع‌ اضافه‌ ولتاژ نيز است‌. به‌ عبارت‌ديگر اين‌ مطلب‌ نشان‌ مي‌دهد كه‌ ولتاژشكست‌ هوا ضمن‌ اين‌ كه‌ به‌ قدر مطلق‌ ولتاژبستگي‌ دارد، به‌ شكل‌ موج‌ آن‌ نيزوابسته‌ است‌به‌ عبارت‌ ديگر براي‌ مقادير يكساني‌ از اضافه ‌ولتاژهاي‌ صاعقه‌ و كليدزني‌، حداقل‌ فاصله‌هوايي‌ مجاز يا فواصل‌ فازها از يكديگر (يا با بدنه‌ دكلها) براي‌ اضافه‌ ولتاژ كليدزني‌ بيشتراز اضافه‌ ولتاژ ناشي‌ از صاعقه‌ است‌.

    فاصله‌ فاز تا بدنه‌ دكل‌

    در صورتي‌ كه‌ زنجيره‌ مقره‌ها در اثر وزش‌باد دچار نوسان‌ نشود، حداقل‌ فاصله‌ فاز تا بدنه‌ دكلها را مي‌توان‌ معادل‌ L در نظر گرفت‌كه‌ مقدار آن‌ برابر LL ياLS (هر كدام‌ بزرگترباشد) است‌. اما در عمل‌ وزش‌ باد سبب‌ انحراف‌ زنجيره‌ مقره‌ها به‌ سمت‌ دكلهامي‌شود كه‌ اين‌ اقدام‌ موجب‌ نزديك‌ شدن‌فازها به‌ بدنه‌ يا بازوي‌ دكلها مي‌شود. لذا اگر هدف‌، تعيين‌ محل‌ مناسب‌ براي‌ نصب‌زنجيره‌ مقره‌ها باشد بايد اين‌ مطلب‌ مدنظرقرار گيرد.

    وزش‌ باد علاوه‌ بر اين‌ كه‌ فاصله‌ افقي‌ هاديهاتا دكل‌ را كاهش‌ مي‌دهد، سبب‌ كاهش‌فاصله‌ عمودي‌ هاديها تا بازوي‌ دكل‌ نيزمي‌شود. لذا در انتخاب‌ طول‌ زنجيره‌ مقره‌هابايد دقت‌ شود كه‌ هيچ‌ وقت‌ مقدار از كمتر انتخاب‌ نشود. اما اگر مقدار از حدمجاز كاهش‌ يابد طول‌ زنجيره‌ مقره‌ها بايد اصلاح‌ شود .

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات

    فهرست:

    تقدیر و تشکر                                                                                           4

    فصل اول

    تاریخچه                                                                                                6

    مقدمه                                                                                                   8

    توضیح                                                                                                   9

    فصل دوم

    عنوان دستورالعمل                                                                                    13

    شرح عملیات                                                                                           14

    هدف                                                                                                    15

    خاموشی ها                                                                                             16

    فیوز سوزی های ترانسفورماتور توزیع                                                                17

    فصل سوم

    پست چیست                                                                                           25

    معایب پستها با عایق گازی                                                                            26

    ترانس زمین                                                                                            27

    سویچگر                                                                                                28

    جبران کنندههای توان راکتیو                                                                        29

    باطری خانه                                                                                             30

    بهینه سازی ابعاد وزن دکلها                                                                          31 

    معیار انتخاب فازی                                                                                     32

    فواصل فازی                                                                                            34

    شبکه های توزیع                                                                                      39

    پستهای توزیع                                                                                          40

    لوازم اندازه گیری و کنترل                                                                           41

    انواع تلفات                                                                                             42

    خارج کردن کنتورها از مدار                                                                          52

    منابع                                                                                                    57

     

    منبع:

    -مهندس احمد منصوری

    2- مهندس رضا کوراوند

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی پست و شبکه های فشار قوی و متوسط در اداره برق واحد عملیات
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت