دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ

تعداد صفحات: 130 فرمت فایل: word کد فایل: 4115
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: کارخانجات و شرکت ها
قیمت: ۱۹,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ

    پیشگفتار

    در قدیمیترین نوشته هایی که درباره صنعت منسوجات پنبه ای به شکل ابتدایی باقی مانده است ، شواهدی می توان یافت دال بر اینکه ، قبل از شروع عمل ریسندگی ، راههای مختلفی برای استخراج مواد اضافی یا آشغال از پنبه خام مورد استفاده بوده است.

    وجود قطعات نسبتاً کوچک آشغال ، حتی در زمانی که عمل ریسندگی به وسیله ادوات دستی انجام می شد ، برای تهیه نخهای نازک بسیار نا مطلوب بود . روی این اصل ، برای پاک کردن هر چه بیشتر پنبه از نا خالصی ، از « کمان » حلاجی از راههای مختلف استفاده می کردند . بنابراین تعجب آور نیست که ، از همان اوایل ماشینی شدن صنعت نساجی ، مخترعین با مسئله استخراج آشغال از پنبه دست به گریبان بودند . طبیعیترین راه حل این مسئله این بود که توده های فشرده الیاف را به وسیله زدن یا « حلاجی کردن » از هم باز کنند . این عمل در آن واحد دو مزیت داشت ، و آن این بود که باز کردن پنبه ( که برای ریسندگی ضروری است ) و زدودن آشغال در یک مرحله انجام گرفت .

    پیش از اینکه ماشین پرس روغنی در صنعت نساجی مورد استفاده قرار گیرد ، عدلهای پنبه ابداً فشردگی عدلهای پرس شده امروز را نداشتند ، و مراحل باز کردن پنبه احتیاج به عملیات مکانیکی زیادی نداشت ؛ بدین سبب پدید آوردن و تکمیل ماشینهای حلاجی ( ماشینهای باز کننده و تمیز کردن پنبه ) به اندازه ماشینهای سایر رشته های دیگر صنعت نساجی مورد توجه قرار نگرفت .

    در آخرین سالهای قرن هجدهم صنعت نساجی از شکل یک صنعت خانگی به صورت « سیستم کارخانه ای » درآمد و این تحول سبب شد که در متخصصین فنی کارخانه ها تحرکی ایجاد شود تا هوش و استعداد اختراعی خود را به کار بیندازد ؛ در نتیجه ماشینهایی پدیدار شد که ماشینهای حلاجی کنونی بر اساس ساختمان آنها طرح شده است .

    مقدمه

    هر کارخانه نساجی اعم از کارهای ریسندگی ، بافندگی ، تکمیل در خود باید قسمتهایی دیگر برای کنترل و سالنهای مختلفی داشته باشد و در حالت کلی ابتدا پنبه ورودی به انبار پنبه  سپس به سالن حلاجی بعد سالن ریسندگی و سپس به سالن مقدمات و از آنجا به بافندگی و از بافندگی به متراژ و از متراژ به سالن تکمیل رجوع داشته می شود و از آنجا عدلهای پارچه با طرحهای مختلف که عموما طرحها نیز بنا به درخواست خریدار می باشد طرح می خورند .یک قسمت به نام آزمایشگاه کنترل کیفیت باید در هر کارخانه وجود داشته باشد که مانند اتولولر در دستگاه ها کار می کند در این قسمت ما بر روی تمامی مواد اولیه و محصولات تولیدی کنترل کامل را باید داشته باشیم و با پیدا کردن ایراد کار توسط قسمت مربوط رفع عیب می گردد . برخی از ایرادها مکانیکی وعده ای نیز برقی و عده ای مربوط به خود پنبه است به هر صورت وظیفه خیلی مهمی بر عهده این قسمت می باشد که اگر این قسمت کار خود را خوب انجام ندهد راندمان کاری کارخانه خیلی افت می کند .

     

     

     

    پیدایش بافندگی در ایران

    صنعت پارچه بافی و زمان پارچه بافته شده در ایران دقیقاً معلوم نیست ولی شواهدی در دست است که پارچه بافی و پارچه بافته شده در حدود چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح رواج داشته است.

    از حفریات شوش آثار بدست آمده گواه بر این است که در آن زمان نساجی به صورت کارگاهی وجود داشته است بنابراین پارچه بافی ازصورت تک دستگاهی به صورت کارگاهی بوده است . هرودت مورخ یونانی می‌نویسد پارچه‌های

    زر بافت ایران در بین جهانیان مشهور و معروف بوده و رومیان برای خریدن آن مبلغ گزافی خرج می‌کردند. همچنین از قبر شارلمانی پادشاه معروف فرانسه یک قطعه پارچه زر بافت بدست آمده که متعلق به دوران سلطنت ساسانیان است و از جمله شاهکارهای هنری ایران به شمار می‌رود.

    از انواع پارچه‌های آن دوره زری لبه بافی، زری اطلس، زری پشت کلاف، زری برجسته گلدار و ختائی را می توان نام برد. ضمنا مهمترین بافنده پارچه‌های زری در ایران مردی به نام خواجه غیاث بوده و نمونه‌های پارچه‌ای که به وسیله این شخص هنرمند بافته شده است، در موزه آرمیتاژ لنینگراد نگهداری می‌شود.

    در زمان قدیم صنعت ابریشم بافی تا مدتها در انحصار چینی‌ها بود و بر حسب عادت ملل قدیم، صنایع ارزنده و زیبایی از ابریشم به وجود آوردند، به طوریکه در بازار جهانی برای خود جایی باز کردند، تا آنجائی که خود چینی‌ها با وجود دارا بودن مقام اول به وجود آورنده ابریشم در ردیف خواستار و خریداران پارچه‌های ابریشمی ایران در آمده بودند.

    بعد از پارچه‌های ابریشمی پارچه‌های مخمل ایران شهرت جهانی داشت و در شهرهای شوشتر، یزد، اصفهان، کاشان و ری پارچه‌های بافته می شد.

    در موزه‌های تروپولیتن نیویورک نمونه‌های عالی و بی نظیری از مخملهای ایران وجود دارد که به عقیده باز دید کنندگان این موزه مجموعه‌ای از منسوجات قدیم و مخملهای ایران به شمار می ‌رود.

    از آغاز پیدایش انسان ، همواره چگونگی پوشش و نجات او از سرما مطرح بوده است. مصریها نزدیک به 5500سال پیش هنرریسندگی و بافندگی پنبه راآموختند و چینیها با پرورش کرم ابریشم در حدود 3600سال پیش مشکلات پوشش خود را حل کردند. در سده هفدهم دانشمند انگلیسی به نام رابرت هوک  "Robert- Hooke"  پیشنهاد کرد که می‌توان الیاف را با توجه به شیوه‌ای که کرم ابریشم عمل می‌کند تولید نمود. پس از آن ،  یک  بافنده انگلیسی به  نام  لویزشواب Lois- Schwabe توانست الیاف بسیار ظریف شیشه را با عبور شیشه مذاب از منافذ بسیار ریز تهیه نماید.  پس از چندی ، سایر دانشمندان موفق به استخراج سلولز چوب و در نتیجه تولید الیاف شدند در سده‌های هجده و نوزدهم، همراه با انقلاب صنعتی ، ریسندگی و بافندگی مبدل به تکنولوژِی تهیه پارچه از الیاف گوناگون طبیعی و مصنوعی شد.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    فصل اول

    سیستم حلاجی پنبه

     

     

     

     

     

     

     

    1-1 عدل پنبه

    معمولاً پنبه به شکل عدلهای مخصوص تحویل کارخانجات نساجی می گردد ، و در نقاطی که این کارخانه ها نزدیک مزرعه پنبه اند ، اغلب از عدلهای فشرده نشده یا به اصطلاح مسطح استفاده می شود . پنبه را در کارخانه پنبه پاک کنی پس از استخراج تخم پنبه عدلبندی می کنند ؛ اندازه هر عدل در حدود 48 * 27 * 54 اینچ ( یا تقریباً 120 * 70 * 140 سانتیمتر ) ، وزن آن در حدود 500 پوند ( یا 230 کیلوگرم ) ، و وزن مخصوص آن تقریباً بین 10 الی 15 پوند در فوت مکعب ( 160 تا 240 کیلوگرم در متر مکعب ) است ، در امریکا ، برای حمل عدلها به نقاط دور دست ، ابعاد عدلهای مسطح معمولی را در ایستگاههای باربری به وسیله پرسهای قوی تا تقریباً 24 * 28 * 156 اینچ ( 60 * 70 * 140 سانتیمتر ) تقلیل می دهند ؛ وزن مخصوص عدل در این موقع در حدود 25 پوند در فوت مکعب ( یا 400 کیلوگرم در متر مکعب ) می شود . برای صادر کردن پنبه به خارج ، آن را بوسیله پرسهای قوی در عدلهایی با وزن مخصوص 35 الی 40 پوند در فوت معکب ( 560 تا 640 کیلوگرم در متر مکعب ) بسته بندی می کنند که ابعاد آنها تقریباً با عدلهای استاندارد یکی است و فقط ضخامتشان تقلیل بیشتری می یابد و تقریباً به 15 اینچ ( 38 سانتیمتر ) می رسد .

    اغلب اظهار نظر شده است که الیاف ظریف پنبه وقتی تحت چنین فشار زیادی قرار بگیرد صدمه خواهد دید ؛ در صورتی که این طور نیست . البته اگر چنین فشار عظیمی به لایه نازکی از الیاف وارد می شد آنها را خرد می کرد و صدمه می زد . ولی ، هنگامی که توده پنبه زیاد باشد ، یک حالت ارتجاعی بین انبوه الیاف به وجود می آید ، و مشاهدات میکروسکوپی نشان می دهند که در بسته بندی با فشار زیاد به الیاف صدمه ای وارد نمی شود .

    مقدار نا خالصی پنبه معمولاً به شرایط آب و هوایی زمان باز بودن غوزه پنبه ، و طریق کشت و پنبه چینی بستگی دارد . وجود شن و خاک در پنبه یا ناشی از وزیدن باد به زمین خشک و غبار آلود شدن هوا در موقع باز بودن غوزه است و یا به علت پاشیدن خاک به غوزه های بازی که در قسمت پایین بوته قرار دارند . در حالت اخیر غالباً روی غوزه هایی که با زمین تماس دارند لکه های کثیفی باقی می ماند . پنبه خاک آلود را معمولا از ظاهر تیره آن می توان تشخیص داد . استفاده از روش پنبه چینی ماشینی که اخیراً معمول شده است باعث می شود که مقدار زیادتری آشغال به صورت برگ و ساقه خشک همراه پنبه وارد ماشین پنبه پاک کنی شود . در موقع پاک کردن پنبه این مواد گیاهی خشک به آسانی خرد شده به ذرات ریز تبدیل می شود ؛ این نوع آشغال را به اشکال می توان در مراحل بعدی خارج کرد و در نتیجه ممکن است باعث پایین آمدن مرغوبیت و ارزش محصول نهایی شود .

    وقتی که پنبه ارسالی وارد کارخانه می شود ، اول آن را وزن و سپس برچسب آن را بازرسی می کنند . یک عدل ممکن است دارای چنیدن برچسب باشد : مثلاً ممکن است یک برچسب را موقع پرس کردن ، یکی دیگر را در انبار قبل از فروش و سومی را موقع حمل کردن از انبار به عدل بزنند . بعلاوه روی پوشش عدل را نیز با شابلونهای مخصوصی می نویسند تا اگر احیاناً تمام برچسب ها کنده شد و نوع پنبه ، جنس و وزن عدل نا معلوم بود ، حداقل مبدأ عدل مورد نظر مشخص باشد .

     

    2 1 مخلوط پنبه

    در موقع طرح ریزی سالن مخلوط کنی و انتخاب نوع ماشینهای آن نکات زیر را در نظر داشت :

    معمولاً این طور تصور می شود که چون پنبه هر عدلی از یک مزرعه است بنابراین مشخصات آن باید کاملاً یکسان باشد . این نظریه ممکن است صحیح باشد ، ولی غالباً اختلاف زیادی در مشخصات خاک یک مزرعه پنبه وجود دارد و محصول پنبه یک قسمت مزرعه ممکن است کاملا با محصول قسمت دیگر مزرعه فرق داشته باشد . شاید بتوان ادعا کرد که شرایط آب و هوا و طرز کشت برای تمام مزرعه الزاما یکسان است ، ولی به هیچ وجه نمی توان مطمئن بود که شرایط خاک هم یکسان باشد .

    البته قسمت اعظم تفاوتهایی که در جنس پنبه دیده می شود ناشی از آن است که ، ضمن عدلبندی پنبه هایی که از نقاط مختلف گرد آمده اند با هم مخلوط می شوند ؛ و هر چند این تفاوتها ظاهراً بدان سبب است که جنس پنبه یک گروه یا مارک ( تحت یک درجه بندی ) از این عدل تا عدل دیگر فرق می کند ، ولی حتی در یک عدل هم تفاوتهایی که ناشی از روشهای مختلف کشت و شرایط رشد است مشاهده می شود . پنبه ای که معروف به داشتن الیافی با طول و مشخصات یکسان است ممکن است از این عدل تا عدل دیگر که از یک گروه یا مارک باشند فرق کند ؛ و حتی اغلب در یک عدل هم اختلافات فاحشی مشاهده می شود . یا ، به طوری که اغلب پیش می آید ، پنبه هایی را باید مصرف کرد که از نقاط مختلفند ولی درجه بندی طول الیاف و مشخصات آنها یکی است . به طور کلی برای به دست آوردن نخی که حتی المقدور یکنواخت باشد مخلوط کردن چندین عدل نه تنها مطلوب بلکه ضروری نیز هست .

    ماشینهای عدل شکن و عدل باز کن

    چون پنبه را برای مدت زمان زیادی ( معمولاً چندین ماه ) به صورت عدل که تحت فشار 2 الی 2 تن بر اینچ مربع ( تقریباً 240 الی 315 کیلو گرم بر سانتیمتر مربع ) بسته بندی شده نگهداری می کنند ، پنبه یک حالت سخت و تخت شده ( نظیر نمد ) دارد ، و برای آنکه آن را دوباره به وضع قبل از عدلبندی برگردانند عملیات مخصوصی لازم است .

    اولین قدم برای رسیدن به این وضع باز کردن نوار ها و پوشش عدل است ، که در نتیجه عدل بلافاصله منبسط می شود ولی لایه هایی که در موقع بسته بندی به نوبت پرس شده اند همچنان سخت و فشرده باقی می مانند و پاره کردن آنها بسیار مشکل است . هر اندازه عدل پنبه را پس از باز کردن نوار های آن بتوان مدت بیشتری به حال خود گذارد ، به همان میزان نیز ماشینهای باز کننده سریعتر می توانند کار باز کردن آن را تمام کنند ؛ و ادعا می شود که با استفاده از این روش می توان محصول ماشین عدل شکن را افزایش داد .

    3 1 ماشین حلاجی یا ماشین بالش

    پس از اینکه عملیات باز کنی و تمیز کنی زیادی روی پنبه صورت گرفت ، پنبه وارد ماشین حلاجی یا بالش می شود که آخرین مرحله عمل آوری و پیچیدن در سالن حلاجی است .

    در گذشته معمول این بود که ،  ماشین حلاجی را با یک باز کننده خارپشتی به کار برند ، و از این ترکیب متکایی به دست می آمد موسوم به « متکای ماشینهای باز کننده » . این متکاها را سپس روی حصیر ماشین حلاجی نهایی قرار می دادند ، یا در بعضی موارد از ماشینهای حلاجی میانه و نهایی استفاده می شد . به کار بردن ماشین حلاجی نهایی به تنهایی و یا همراه با ماشین حلاجی میانه در مراحل حلاجی یک کارخانه ، به طول الیاف پنبه تحت عمل بستگی داشت و از این عملیات تکراری دو هدف مورد نظر بود : یکی تمیز کاری بیشتر پنبه ، و دیگری یکنواختی بیشتر و بهتر متکای حاصل . تمیز کاری و یکنواخت کردن لایه متکا دو هدف اصلی عمل ماشینهای حلاجی به شمار می رود ، ولی در ضمن مزایای دیگری از قبیل خرد شدن پنبه به پنجکهای کوچکتر و مخلوط شدن بیشتر آنها نیز وجود دارد . با به کار بردن ماشینهای حلاجی میانه و نهایی ،  ریسنده می توانست ، اولاً با استفاده ار یک نوع زننده خاص و زدن بیشتر پنبه و ثانیاً با مخلوط کردن چند متکا در ماشینهای نهایی ، به این هدفها برسد .

    هر چند کار اضافی حمل این متکاها از یک ماشین به ماشین دیگر مستلزم صرف نیروی کار بیشتر بود ، ولی رسیدن به یکنواختی در محصول در همان مراحل اولیه یکی از هدفهای مورد نظر محسوب می شد و با مخلوط کردن چهار متکا در یک ماشین حلاجی و یا 16 متکا در دو ماشین حلاجی ، از طریق « قانون میانگینها » در جهت عملی ساختن این هدف گام بر می داشتند . گرچه اکنون بیش از 40 سال از آغاز تهیه متکا به روش « یک مرحله ای » که بعداً شرح خواهیم داد می گذرد ، ولی بسیاری از ریسندگان هنوز از ماشین حلاجی نهایی استفاده می کنند و مدعی هستند که با این طریق متکا های بهتر و یکنواخت تری به دست می آورند .

    هر چند كار اضافي حمل اين متكاها از يك ماشين به ماشين ديگر مستلزم صرف نيروي كار بيشتر بود ، ولي رسيدن به يكنواختي در محصول در همان مراحل اوليه يكي از هدفهاي مورد نظر محسوب مي شد و با مخلوط كردن چهار متكا در يك ماشين حلاجي و يا 16 متكا در دو ماشين حلاجي ، از طريق « قانون ميانگينها » در جهت عملي ساختن اين هدف گام بر مي داشتند . گرچه اكنون بيش از 40 سال از آغاز تهية متكا به روش « يك مرحله اي » كه بعداً شرح خواهيم داد مي گذرد ، ولي بسياري از ريسندگان هنوز از ماشين حلاجي نهايي استفاده مي كنند و مدعي هستند كه با اين طريق متكا هاي بهتر و يكنواخت تري به دست مي آورند .

    عمل ماشين حلاجي بستگي به نحوة تغذية ماشين ندارد ، چه تغذيه به وسيله ماشين تغذيه اتوماتيك ( با پنبة پاره پاره ) و چه به وسيله متكا هاي ساخته شده صورت گيرد . حصير ، تغذيه ماشين پنبه را به دستگاه تغذيه ، كه به طوري كه ديديم ممكن است دستگاه دو غلطكي يا غلطك پيانويي باشد ، مي رساند و بدين ترتيب آن را به زننده مي دهد تا زده شود . زننده نيز ممكن است از نوع تيغه اي ، خار پشتي ، يا كيرشنر باشد . قطر آن معمولاً 16 اينچ يا 18 اينچ است و با سرعت 750 تا 1100 دور در دقيقه روي يك سري ميله هاي اجاقي كار مي كند . و باز كردن و تميز كردن پنبه را بطور خيلي مؤثري انجام مي دهد .

    پنبه با جريان هوا از محفظة زننده به سمت قفسهاي تراكم حركت مي كند و ممكن است از روي يك سري ميله ها اجاقي بگذرد . ولي اين ترتيب تدريجاً عوض شده است واكنون بيشتر از يك ورقة صيقلي استفاده مي كنند . جريان هوايي كه پنبه را به سوي قفسها مي برد توسط يك مكنده ايجاد مي شود كه به وسيلة لوله هاي مناسبي به دوانتهاي قفسها مربوط است . پنبه به صورت يك لاية يكنواخت روي سطح قفسها جمع آوري مي شود ، و عمل زننده مقدار قابل ملاحظه اي غبار و آشغال ريز را از پنبه جدا مي كند كه از سطح مشبك قفسها عبور مي كند و از دهانة خروجي مكنده خارج مي شود . اكثر ماركهاي مختلف اين ماشين از نظر اصول كار و مشخصات كلي مشابه است و تنها در جزئيات مكانيكي اختلاف دارد .

    همان طور كه قبلاً ذكر شد ، يكنواختي ( لاية ) متكايي از خواص ضروري محصول نهايي به شمار مي رود ، و هر چند در اين مورد نمي توان به حد كمال رسيد ، در هيچ يك از مراحل توليد نبايد گذاشت كه اين عامل از يك حد معيني پايينتر رود .

    چه در مورد حلاجي يك مرحله اي كه در آن يك ماشين حلاجي به كار مي رود ، و چه در سيستمهاي قديمتر ، كه از ماشين حلاجي نهايي استفاده مي كنند ، هدفهاي اصلي اين عمليات يكسان است و عبارتند از : ( الف ) تهيه متكاي يكنواخت ، ( ب ) باز كردن بيشتر پنبه تا كوچكترين تكة ( پنجك ) ممكن ، و ( ج ) استخراج هرچه بيشتر مابقي آشغالي كه هنوز در پنبه باقي مانده است .

    در اكثر كارخانه ها معمول چنين است كه هر متكاي تهيه شده را وزن كنند و متكاهايي را كه خارج از حدود تعيين شده و مورد قبول كارخانه است از نو عمل آورند . اين حدود بر حسب سطح مرغوبيت محصول ، كه مورد نظر مديران كارخانه است ، تعيين مي شود و از يك كارخانه به كارخانه ديگر فرق مي كند ، ولي براي يك متكاي 40 پوندي تغييري برابر با 4 +و - تا 6 + و ـ انس رقم نسبتاً خوبي براي تولرانس وزن يا حدود تقريب وزن به شمار مي رود . با اين روش كنترل ، هر چند مقصود ما از نقطه نظر يكسان نگاهداشتن وزن متكاها به طور تقريب و سريع تأمين مي شود ، ولي به هيچ وجه نا يكنواختيها يي را كه در داخل هر متكا وجود دارد و ممكن است بسيار زياد نيز باشد نشان نمي دهد ، و اين نا يكنواختي را ميتوان با وزن كردن متكا يارد به يارد ( يا متر به متر ) بررسي كرد . پيدايش و به كار بردن ماشينهاي آزمايش نا يكنواختي متكا چه از نوع مكانيكي و چه الكترونيكي ، روشن ساخته است كه تا چه حد نا يكنواختي « داخل » متكا ممكن است زياد باشد و در عين حال در موقع وزن كردن ، در اثر « تعديل » يافتن قسمتهاي سبك و سنگين در 40 يارد طول لاية متكا ، اين نا يكنواختي آشكار نشود .

    مدت هاست كه اين عمل ميان ريسنده هاي مجرب و با بصيرت معمول شده است كه متكايي را از ماشين حلاجي به طور اتفاقي انتخاب كنند ، آن را باز كرده به دقت به قطعاتي به طول يك يارد يا متر تقسيم و هر يك را جداگانه وزن كنند ، و سپس وزن هاي اين قطعات را با هم مقايسه كرده به ميزان نا يكنواختي درون متكا پي ببرند .

    4-1 دستگاه تغذيه

    كنترل يكنواختي در ماشين حلاجي با طرز تغذيه شروع مي شود و ، اگر پنبه اي كه به ماشين حلاجي تغذيه مي شود به اندازة كافي باز شده باشد و ماشين تغذيه يا ناودان تغذيه كننده به طور يكنواخت آن را تحويل دهد ، دستگاه تغذيه ماشين مي تواند لاية پنبة يكنواختي به زننده ارائه دهد تا آن را بزند . سازندگان ماشينهاي نساجي سيستمهاي مختلفي براي قسمت تغذيه ماشين به كار مي برند ، ولي تمام سيستمهاي مورد استفاده را ميتوان به دو دسته تقسيم كرد : ( الف ) دستگاه غلطك پيانويي ( يا غلطك وپدال ) ، ( ب ) دستگاه سه غلطكي .

    غلطكهاي به كار رفته قطرشان 2 يا 2 اينچ است و شيار دارند ، و يا داراي شيار و عاج هستند تاگير خوبي بر پنبه داشته باشند . سيستمي كه در شكل 56 نشان داده شده نوعي دستگاه تغذيه است اين طور استدلال شده كه در دستگاه تغذيه غلطك پيانويي امكان صدمه ديدن الياف بلند خيلي بيشتر است ، زيرا نوك اهرمهاي پيانو و غلطك تغذيه به مسير زننده خيلي نزديكند . ولي وقتي كه پنبه به وسيلة يك جفت غلطك تغذيه به زننده تحويل داده مي شود ، فاصلة بين نقطة گير غلطك ها و محل « ضربة » زننده به قدري است كه صدمه به الياف را به حداقل مي رساند .

    اين نكته كه پنبه را در مقابل عمل زننده بايد محكم نگاهداشت به آساني قابل درك است ، زيرا در غير اين صورت زننده پاره هاي بزرگي از پنبه را از نقطة گير دستگاه تغذيه بيرون مي كشد و در نتيجه ميزان باز كردن پنبه و استخراج آشغال كمتر مي شود . در دستگاه سه غلطكي معمولا به وسيله فنر به غلطك بالايي ( از جفت غلطك جلويي ) فشار كافي وارد مي كنند تا از اين عمل « قاپيدن » حتي المقدور جلوگيري شود . در حالي كه در دستگاه تغذية غلطك پيانويي اين فشار را با گذاشتن وزنة كافي روي اهرمهاي پيانو تأمين مي كنند .

    اهرمهاي پيانویی ، كه تعداد شان تقريباً 16 عدد است ، پهلوي همدر تمام عرض ماشين قرار دارند ، و براي جلوگيري از اصطكاك آنها را روي يك تيغه ( تكيه گاه ) سوار كرده اند . به انتهاي بازوي دراز اهرمهاي پيانو ، دستگاه تنظيم خوراك ماشين حلاجي متصل است ، و در موقع كار ماشين وزن اين دستگاه است كه فشار بين غلطك و اهرمهاي پيانو را ايجاد مي كند . معمولاً يك ميلة سرتاسري در تمام عرض اهرمها قرار دارد تا در موقعي كه بين غلطك تغذيه و اهرمهاي پيانو پنبه وجود ندارد اهرمها را نگهدارد و از تماس پدالها با غلطك تغذيه جلوگيري كند . در دستگاه تغذية غلطك پيانويي نا يكنواختي در عرض لاية پنبه در نقطة گير جبران مي شود ؛ بدين ترتيب كه يك محل ضخيم در لاية پنبه سبب مي شود كه اهرم همان محل ، بدون تأثير بر نقاط ديگر ، به پايين فشار داده شود ، در حاليكه در سيستم تغذيه سه غلطكي يك محل ضخيم در لاية پنبه سبب مي شود كه فشار روي قسمتهاي مجاور آن كاهش يابد و در نتيجه احتمال دارد كه زننده پنبه را از اين نقاط كه فشار كاهش يافته است بقاپد .

    در جايي كه از دستگاه تغذيه ، براي آشكار ساختن نا يكنواختيهاي لاية پنبه و به كار انداختن دستگاه تنظيم خوراك ماشين حلاجي ، از اهرمهاي پيانو و غلطك مربوطة آن ( در عقب جفت جلويي ) استفاده مي كنند ؛ و چون اين نا يكنواختيها قبل از غلطكهاي تغذيه آشكار مي شود ، ادعا شده است كه فاصلة زماني بين نقطة آشكار سازي و نقطة تغذيه به قدري است كه دستگاه تنظيم خوراك ماشين مي تواند سرعت غلطكهاي تغذيه را ميزان كند وبه اين وسيله با افزايش يا كاهش مقدار پنبه اي كه به جلو رانده مي شود نا يكنواختي را كه در نقطة قبلي آشكار شده است جبران كند .

    يك سيستم تغذية غلطك ـ پيانويي داراي اين مزيت است كه هم نقطة گير آن به زننده نزديكتر است و هم اهرمهاي پيانويي جداگانه اي براي آشكار سازي نا يكنواختيها دارد . از اين شكل ميتوان مشاهده كرد كه زننده پنبه را ، از روي لبة اهرمهاي پيانو مي زند ، ولي اين اهرمها به دستگاه تنظيم خوراك ماشين متصل نيست و براي خود وزنه اي جداگانه دارد كه فشار در نقطة گير را تأمين مي كند . اين طرز تركيب اهرمها تغيير سرعت غلطك تغذيه را ، تقريباً در همان لحظه اي كه محل ضخيم يا نازك دارد و از زير غلطك تغذيه عبور مي كند ، امكانپذير مي سازد . زيرا نا يكنواختي لاية پنبه ، به طريقي كه تا اندازه اي مشابه دستگاه تغذية سه غلطكي است ، قبلا به وسيله پدالهاي تنظيم كننده آشكار شده است . به علاوه با اين تركيب خاص ، لازم نيست كه وسيلة آشكار سازي يا پدالهاي تنظيم خوراك ماشين خودش پنبه را در مقابل عمل زننده محكم بگيرد و بنابراين مي توان آن را حساستر تنظيم كرد .

    5-1 مخروطيهای دستگاه تنظيم خوراك

    سيستمهاي مختلف تغذيه در بالا تشريح شد و به آنجا رسيد كه چگونه از آنها براي تنظيم كردن خوراك ماشين حلاجي استفاده مي شود . اكنون تئوري مربوط به استفاده مخروطيها براي تغيير دادن سرعت تغذيه به منظور مقابله با

    نا يكنواختيها ي لاية پنبه را شرح مي دهيم .

    اهرمهاي پيانو يا پدالها ـ كه تعدادشون در حدود 16 عدد است و مجاور هم در سرتاسر ماشين حلاجي قرار دارند ـ به ترتيب خاص با چنگال تسمة مخروطيها اتصال دارند و حركات متناسبي به چنگال مزبور منتقل مي كنند كه در نتيجة آن ، سرعت غلطك تغذيه افزايش يا كاهش مي يابد و محلهاي ضخيم يا نازك در لاية تغذيه شده را جبران مي كند . اگر لاية پنبه اي كه تغذيه مي شود كاملا يكنواخت باشد تمام اهرمهاي پيانو نسبت به غلطك تغذيه اي كه همراه آن در كارند در يك سطح قرار مي گيرند ، ولي اگر محل ضخيمي پيش بيايد ، اهرم يا اهرم هايي كه قسمت ضخيم روي آنها حركت مي كند به پايين فشار داده مي شود . پيش آمدن يك قسمت نازك در لاية تغذيه اثر معكوس خواهد داشت و سبب مي شود كه نوك اهرم بالا بيايد . چون هدف اين است كه در زمانهاي مساوي مقادير مساوي پنبه تحويل زننده داده شود ، واضح است كه اگر قسمتهاي ضخيم و نازك به طور مساوي در سرتاسر لايه پخش شده باشند اين مقصود عملي مي گردد . در چنين صورتي ، نوك نيمي از اهرمها پايين خواهند گرفت ونيم ديگر بالا خواهند آمد ، و به اين ترتيب همديگر را خنثی خواهند كرد . ولي اين وضع تغذيه فقط

    لحظه اي طول مي كشد ؛ چون در سيستمهاي تغذيه به طور متوسط در هر لحظه يا قسمتهاي ضخيم زير غلطك بيشترند و يا قسمتهاي نازك ، و فزوني يكي بر ديگري گاهي اندك و گاهي بسيار است .

    به هر حال ، مادامي كه ضخامت متوسط لاية پنبه تغيير نكرده است مهم نيست كه محلهاي ضخيم يا نازك چقدر هر يك از اهرمها را جا به جا كند ، و در اين مورد سرعت غلطك تغذيه تغيير نخواهد كرد . اگر محلهاي ضخيم از محلهاي نازك بيشتر باشد ، كاملا روشن است كه پنبه بيش از حد به جلو تغذيه مي شود ، در حالي كه اگر عكس اين عمل اتفاق افتد ، پنبه اي كه به جلو تغذيه مي شود كافي نيست . بنابراين اگر مقدار متوسط تغذيه زياد از حد باشد بايد سرعت غلطكهاي تغذيه را تقليل داد ، و اگر ضخامت متوسط خيلي كم باشد سرعت را افزود ، تا يكنواختي حاصل شود . تغيير صحيح سرعت غلطك تغذيه ، طبق ضخامت لاية پنبه و يا مقدار پنبه اي كه تغذيه مي شود ، عامل بسيار مهمي به شمار مي رود ، و بجاست چگونگي انجام يافتن آن را مورد بررسي قرار دهيم .

    افزايش يكنواخت ضخامت لاية پنبه اي كه از بين غلطك تغذيه و اهرمها عبور مي كند بايد تسمة مخروطيها را نيز به طور يكنواخت در طول دو مخروطي حركت دهد . در مثالهاي فوق ، كلفتي تسمه اي كه دو مخروطي را به هم متصل مي كند منظور گرديده است ، زيرا خط مركزي تسمه قطر مؤثر مخروطيها را تعيين مي كند و در موقع ساختن مخروطيها بايد آن را در نظر گرفت .

    وسيلة تغيير مكان تسمة مخروطيها به اهرمهاي پيانو متصل است و حركت خود را از طريق دستگاه تنظيم خوراك ماشين حلاجي از آنها مي گيرد . ظاهر اين وسيله بر حسب مارك ماشين تغيير مي كند ، ولي اساس كار آن هميشه يكي است .

    6-1 زننده ها

    قبل از اينكه پنبه به ماشين حلاجي برسد ، معمولا تحت عمليات باز كردن و تميز كاري بسيار زيادي قرار گرفته است ، با اين حال هنوز مقداري آشغال در پنبه باقي مانده است كه ميزان آن به راندمان تميز كاري و تعداد ماشينهاي باز كننده و تميز كننده در خط حلاجي بستگي دارد . هدف در ماشين حلاجي ، باز كردن بيشتر پنبه به قطعات يا پنجكهاي كوچكتر و استخراج هرچه بيشتر آشغال باقي مانده در پنبه است ، و سپس تهيه متكا براي ماشين كارد . عامل اصلي براي رسيدن به اين هدف زننده است ، و هميشه نظرات مختلفي در مورد نوع زننده اي كه در اين نقطه از مرحلة حلاجي بايد استفاده كرد وجود داشته است . اگر طرز عمل انواع مختلف زننده هاي موجود را بررسي كنيم ، اين نظرات متفاوت را ميتوان حل كرد .

    باز كردن بيشتر پنبه ، كه در بالا به آن اشاره شد ، توسط زننده صورت مي گيرد . دستگاه تغذيه ماشين ، كه يا عبارت از دو غلطك ويا غلطك و اهرمهاي پيانو است ، لاية پنبه را به دم زننده مي دهد و زننده قطعات كوچكي از آن را با خود مي كشد . ميزان تميز كاري بستگي به اين دارد كه زننده ، در موقع زدن باريكة پنبه اي كه به آن ارائه شده است ، چه مقدار ذرات آشغال را بتواند از لاي ميله هاي اجاقي ، كه قسمتي از زننده را احاطه مي كنند و در ضمن الياف را در داخل محفظه زننده نگاه مي دارند ، به بيرون براند اغلب از سه نوع زننده استفاده مي شود كه معمولاً قطرشان 16 اينچ يا 18 اينچ است و معروفند به :

    ( الف ) – زنندة خارپشتي ،

    ( ب ) ـ زنندة تيغه اي ( كه داراي دو يا سه تيغه است ) ،

    ( ج ) ـ زنندة كيرشنر يا زنندة كاردينگ .

    در گذشته هر يك از اين زننده ها را براي عمل كردن يك نوع پنبة خاص با درجة معيني به كار برده اند . به طور كلي ، زنندة خارپشتي را به عنوان زننده اي كه عمل باز كردن را خيلي خوب انجام مي دهد به شمار مي آورند ، در حالي كه همه موافقند كه زنندة تيغه اي يك تميز كنندة فوق العاده خوب است . زنندة كيرشنر تقريباً يك عمل شانه زني روي پنبه انجام مي دهد .

    1-6-1 زننده خارپشتی

    مناسبترين زننده براي عمل كردن پنبه هاي تميز تر و طول الياف بلند تر ، زنندة خارپشتي است كه در مقايسه بازكننده هاي ديگر در هر دور تعداد ضربة كمتري به هر اينچ لاية پنبة تغذيه شده وارد مي كند ، تيغه هاي اين زننده با زواياي مختلف و به طرز خاصي كار گذاشته شده است تا در يك دور كامل زننده سرتاسر عرض لاية پنبة تغذيه شده زده شود . بنابراين ، يك تيغة مفروض ، در هر دور زننده يك بار لاية پنبه را در همان محل قبلي مي زند .

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ

    فهرست:

    پیشگفتار ..................................................................................................

    مقدمه .......................................................................................................

    پیدایش بافندگی در ایران ..........................................................................

    فصل اول .................................................................................................

    عدل پنبه...........................................................................................

    مخلوط پنبه ....................................................................................

    ماشین حلاجی یا ماشین بالش .........................................................

    دستگاه تغذیه .................................................................................

    5-1   مخروطیهای دستگاه تنظیم خوراک ..................................................

    6-1   زننده ها .........................................................................................

    7-1 میله های اجاقی .................................................................................

    فصل دوم .................................................................................................

    1-2 دستگاه یونی فلاک ریتر .....................................................................

    2-2   مخلوط کننده مینی میکس شرکت ریتر ............................................

    3-2   تمیزکننده ERM شرکت ریتر ..........................................................

    4-2   مفهوم اساسی تغذیه شوت فید .........................................................

    5-2   سیستم تک شوتی ...........................................................................

    6-2   ترازو WTC  .................................................................................

    7-2   زننده IM ......................................................................................

    8-2   کاردینگ ...........................................................................................

    فصل سوم ................................................................................................

    چند لاکنی 1 ..................................................................................

    2-3   چندلاکنی 2 .....................................................................................

    فصل چهارم .............................................................................................

    ریسندگی چرخانه ای ......................................................................

    نمای کلی از یک واحد چرخانه ای ................................................

    برتری ماشین های چرخانه ای ........................................................

    فصل پنجم ...............................................................................................

    سالن مقدمات بافندگی ....................................................................

    آهار ...............................................................................................

    3-5    اهمیت عملیات آهار ......................................................................

    4-5    انواع الیاف در آهار .......................................................................

    5-5    مواد افزودنی برای آهار .................................................................

    6-5    لوازم و وسایل مربوط به آهار و کنترلها .........................................

    فصل ششم ..............................................................................................

    1-6    بافندگی ........................................................................................

    2-6    انواع ماشینهای بافندگی .................................................................

    3-6    ماشینهای بافندگی راپیری ...............................................................

    4-6    ماشینهای بافندگی ارجت ...............................................................

    5-6    ماشینهای بافندگی واترجت ............................................................

    6-6    مکانیزم تشکیل دهنه کار ...............................................................

    7-6    انواع دهنه .....................................................................................

    8-6    نوع تشکیل دهنه ............................................................................

    9-6    چگونگی تشکیل دهنه ....................................................................

    10-6   انواع دهنه در لحظه دفتین زدن ........................................................

    11-6   لحظه تشکیل دهنه .........................................................................

    فصل هفتم .................................................................................................

    1-7    تاریخچه شرکت دیبا نخ ............................................................

    2-7    وضعیت تولید ریسندگی دیبا نخ ................................................

    3-7    اجرای پروژه بافندگی دیبا نخ ....................................................

    4-7    وضعیت ضایعات تولید دیبا نخ ..................................................

    5-7    وضعیت مواد اولیه ارسالی به سالن .................................................

    منابع و ماخذ .

    منبع:

    کتاب مکانیزم و تکنولوژی بافندگی نوشته دکتر بهزادان و مهندس شاهپور

    کاتالوگهای موجود در کارخانه دیبا نخ

    سایت شرکت sulzer

    کتاب مکانیزم بافندگی آسان

    جزوه اساتید محترم دانشگاه آزاد یزد

    سایتهای مختلف نساجی وابسته به شرکت های چینی

    http://www.wotol.com/

    ریسندگی الیاف کوتاه جلد دوم (حلاجی و کاردینگ) نوشته ورنر-کلین

    سیروتحول و تکامل ریسندگی الیاف کوتاه تالیف دکتر علمدار

     

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی کارخانه دیبا نخ
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت