پانزدهم آبانماه تاریخی است به یادماندنی درصنعت بیمه کشور . در سال 1314 ، در چنینروزی ، شرکت سهامی بیمه ایران به عنوان نخستین شرکت بیمه ایرانی ودولتی تأسیس شد و به عنوان بنیانگذار صنعت بیمه درکشور آغاز به کارکرد. آغاز فعالیت بیمه ایران (14 آبان 1314) را به تعبیری می توان ملی شدن صنعت بیمه تلقی کرد. بیمه ایران از آذرماه 1314 صدور بیمه نامه در رشتههای مختلف را آغاز نمودو ظرف یک سال درشهرهای مشهد، شیراز، اصفهان ، همدان ، اهواز و بوشهرنمایندگی تأسیس کرد.همزمان تعدادی از دانشجویان رشتههای اقتصادی و تجارت برای آموختن فنون بیمه به خارج از کشور اعزام شدند .
شرکت بیمه ایران موفق شددرهمان سال نخست فعالیتش ،62% بازار بیمه کشوررادر اختیاربگیردو سهم مؤسسات خارجی را از 100% به 38% کاهش دهد . بیمه ایران همچنین درصد واگذاری اتکائی را از حدود 90% به 44% تقلیل داد و با کاهش نرخ حق بیمه در برخی از رشتهها به حدود50% ، درگسترش وتوسعه بیمه نقش مؤثری را ایفاءکرد بطوریکه امروز نه تنها درسراسر کشور ، بلکه درکشورهای اروپایی و آسیایی ، بویژه در خاورمیانه نامی پرآوازه و آشناست .
بیمه ایران در تاریخ 15 آبان سال 1314 بعنوان نخستین بیمه ایرانی پا به عرصه فعالیت گذاشت و به این ترتیب اولین بیمه ملی در کشور تأسیس شد و بلافاصله در شهرهای مشهد – شیراز – اصفهان – همدان – اهواز و بوشهر نمایندگیهای خود را تأسیس نمود و در اولین سال 62 % بازار بیمه کشور را در اختیار گرفت و تا سال 1367 بعنوان تنها بیمه دولتی فعالیت می کرد .
هم اکنون بیمه ایران با بیش از 200 شعبه و 4000 نمایندگی در داخل کشور و 12 شعبه و نمایندگی در خارج از کشور با دارا بودن 53 % سهم بیمه کشور بزرگترین شرکت بیمه در ایران می باشد ضمن آنکه مالک یک شعبه مستقل بیمه ای در لندن است و میهمانسرای زیبای عباسی اصفهان نیز متعلق به این شرکت می باشد . بیمه ایران هم اکنون در تمامی 6 رشته بیمه ای شامل : اتومبیل ، اشخاص ، آتش سوزی ، باربری ، مسئولیت و مهندسی فعالیت می نماید .
چشم انداز این شرکت عبارتست از برترین و حرفه ای ترین عرضه کننده بیمه های بازرگانی و مأموریت آن ، بهبود مستمر ظرفیت و توان حرفه ای برای پاسخگوئی مؤثر به نیازهای بیمه ای جامعه و مشتریان از طریق ایجاد مشارکتی پایا با کارکنان و نمایندگان و بیمه گذاران اتکائی و تعامل سازنده با نقش آفرینان صنعت بیمه و ارتباط اتکائی با شرکتهای بیمه جهانی است .
مرامنامه شرکت سهامی بیمه ایران ، نماد و نمودی از راهبردها و آرمانهای قدیمی ترین و فعالترین شرکت بیمه ای کشور است که در هفده بند تدوین و تنظیم شده و اگر چه تحقق تمامی آنها ممکن است در کوتاه مدت افعال پذیر نباشد اما امید می رود با تلاش همکاران ، در آینده روشن فردا به تمامی تحقق یابد .
بیمه ایران در سال 84 با سرمایه ای بالغ بر دو هزار میلیارد ریال همراه با یکصد و شانزده میلیارد ریال اندوخته قانونی و بیش از پنجاه و سه میلیارد ریال اندوخته سرمایه ای و بیش از شش هزار میلیارد ریال ذخیره فنی و سایر موارد جمعاً بیش از ده هزار میلیارد ریال منابع سرمایه ای دارد و همه ساله یکی از 10 شرکت برتر کشور از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور شناخته شده است . ( مقام این شرکت در سال 84 عنوان دوازدهم می باشد).
موضوع فعالیت :
بیمه ایران در کلیه رشتههای بیمه زندگی و غیرزندگی فعالیت میکند و با عرضه بیمههای تجاری و خانواده شامل بیمههای اتومبیل،اشخاص (عمر – حادثه – درمان)،آتشسوزی ، باربری،مهندسی و مسئولیت بیش از 50% سهم بیمههای بازرگانی کشور را دراختیاردارد.دربخش حمایتهای ملی نیز اکثریت پروژه های بزرگ ملی نظیر نفت و گاز و پتروشیمی ، هواپیمایی ، سدسازی، نیروگاهها و صنایع تحت پوشش بیمه ایران است که در مواقع لزوم خطرات بیمهشده خود را نزد بازارهای بین المللی بیمه اتکائی می کند .
بیمه ایران با توجه به ظرفیت بالای ریسکپذیری خود ، علاوه بر انجام بیمه های مستقیم ، نسبت به پذیرش ریسک به صورت بیمهاتکایی قبولی از شرکتهای بیمه داخلی و خارجی اقدام می کند.
نیروی انسانی :
مجموع نیروهای ماهر و متخصص بیمه ایران بالغ بر 2035 نفر می گردد . علاوه بر این ، با توجه به گسترش بازار بیمه ، بیمه ایران در 10 سال گذشته بخشی از نیروی انسانی خود را از طریق شرکت تخصصی خدماتی کارگستران راهبر (امین سابق) تأمین کرده است .
شبکه فروش:
بیمه ایران با دارا بودن بیش از 200 شعبه در سراسر کشور و 12 شعبه و نمایندگی در خارج از مرزها و با بکارگیری بیش از 3770 دفتر نمایندگی حقیقی و 156 نماینده حقوقی تحت عنوان شرکت خدمات بیمه ای ، بزرگترین شبکه عرضه بیمه در کشور را در اختیار دارد.
سرمایه بیمه ایران:
اگر چه در بدو تأسیس ، بیمه ایران با سرمایهای معادل 20 میلیون ریال آغاز به کار کرد ، اما با افزایش سرمایه اش در مراحل مختلف فعالیت ، هماکنون دارای سرمایهای بالغ بر2 هزار میلیارد ریال است که تمامی آن متعلق به دولت جمهوری اسلامی ایران است .در حال حاضر، بیمه ایران با گسترش روزافزون فعالیت سرمایهگذاری خوددرچارچوب مقررات در بیش از 115 شرکت سرمایهپذیر بورسی و 29 شرکت خارج از بورس و ارائه نرخ مناسب بیمه توانسته است طی سالیان اخیر خود را به عنوان یکی از 10 شرکت برتر معرفی کند .
سرمایه گزاری ها:
ذخایرفنیو سرمایه و اندوختههای شرکت بر اساس آئیننامه سرمایهگذاری ها ، مصوب شورایعالی بیمه در زمینههای مختلف از جمله سپردههای بانکی ، اوراق مشارکت ، سهام و مستندات سرمایهگذاری می شود .
هتل عباسی اصفهان و شرکت بیمه ایران – انگلستان از جمله سرمایهگذاریهای بیمه ایران است.
هتل ( مهمانسرای ) عباسی:
این مجموعه ارزشمند که از ویژگی های یک هتل مدرن و یک موزه با آثار هنری و تاریخی و از شهرت جهانی برخوردار است ،در سال 1337 در اصفهان در محل یکی از زیباترین کاروانسراهای دوره صفوی احداث شده که تماما" متعلق به بیمه ایران است .
شرکت بیمه ایران – انگلیس:
بیمه ایران – انگلیس با سرمایه 000ر600ر48 پوند که 99 درصد آن متعلق به بیمه ایران است از سال 1975 میلادی در بازار بیمه اروپا فعالیت می کند .
بخش دوم:
گزارش کاری:
برای اینکه بتوانیم با برنامه ای که روی کامپیوتر این واحد نصب شده کار کنیم قبل از هر چیز باید با اصطلاحات ، یکسری توضیحات و خدماتی که این واحد بیمه ای انجام می دهد آشنایی پیدا کنیم که بنده چند روز اول کارآموزی خود را ه یادگیری این موضوعات پرداختم که در زیر به طور خلاصه به آنها اشاره شده است .
بیمه اتومبیل:
بطور کلی بیمه اتومبیل جبران کننده خسارتهای ناشی از حوادث رانندگی وارد به اتومبیل و نیز سرنشینان آن و اشخاص ثالث می باشد . بنابراین بیمه های اتومبیل را می توان به سه گروه تقسیم کرد:
الف) بیمه نامه شخص ثالث :
جبران خسارت وارده به اشخاص ثالث شامل :
خصارتهای مالی
خصارتهای جانی
تعهدات سرنشین : جبران خسارت وارده به سرنشینان اتومبیل مورد بیمه
ب) بیمه نامه بدنه اتومبیل :
جبران خسارات وارد به اتومبیل مورد بیمه .
تعاریف و اصطلاحات مربوط به بیمه اتومبیل :
بیمه گر : شرکت بیمه.
بیمه گذار : مشتری بیمه.
شخص ثالث : افرادی که از سوی بیمه گذار یا راننده مورد مخاطره قرار می گیرند.
سرنشین : اشخاص سوار بر اتومبیل مورد بیمه .
مورد بیمه : اتومبیلی که بیمه می شود.
بیمه بدنه : تعهدات شرکت بیمه در مورد خسارتهائی که به اتومبیل بیمه گذار وارد می شود.
تعهد مالی (خسارات مالی) :خسارتهای وارد به افراد ثالث که در تعهد شرکت بیمه است.
تعهد جانی (خسارات بدنی) : خسارتهائی ناشی از آسیب بدنی افراد ثالث که در تعهد شرکت بیمه می باشد.
بیمه بدنه :
بیمه بدنه اتومبیل جبران کننده خسارات ناشی از حوادثی است که برای اتومبیل مورد بیمه اتفاق می افتد و بطور معمول و در بیمه نامه های عادی شامل سه خطر : حادثه ، آتش سوزی و دزدی کلی می باش.
حادثه:
حادثه عبارت است از تصادف دو اتومبیل با یکدیگر و یا برخورد اتومبیل مورد بیمه با جسم ثابت یا متحرک و یا برخورد شی دیگری با اتومبیل مورد بیمه و یا واژگونی و سقوط و انحراف مورد بیمه در اثر حوادث رانندگی .
دزدی کلی:
همانطوریکه از نام آن استنباط می شود سرقت اتومبیل و یا وسائل اضافی آن کلا سرقت شود و دیگر کشف نگردد و یا آنکه اتومبیل به سرقت رفته کشف گردیده و پس از کشف مشخص شود لوازمی از آن به سرقت رفته باشد و یا در حین سرقت خساراتی به اتومبیل مورد بیمه وارد آید.
خطراط تبعی و تکمیلی :
همانگونه که ذکر گردید خطرات دیگری در بیمه نامه بدنه اتومبیل تحت پوشش قرار می گیرد که در بیمه نامه های معمولی جزو خطرات اصلی بیمه شده نمی باشد اما بیمه گذار می تواند با پرداخت حق بیمه ای اندک پوششهای تکمیلی مورد نظر خویش را دریافت نموده و ضمن تامین رضایت خاطر خویش ، موجبات بهره مندی از خدمات ارزنده این شرکت را برای خود فراهم نماید .
انواع پوششهای تکمیلی :
سرقت درجای قطعات و لوازم وسیله نقلیه:
چنانچه لوازم اتومبیل (بدون سرقت کلی خود اتومبیل) در حال توقف دزدیده شود سرقت درجا (جزئی) محسوب می گردد و همانگونه که قبلا گفته شد این خسارت تحت پوشش خطرات اصلی قابل جبران نمی باشد در این صورت بیمه گذار می تواند هنگام صدور بیمه نامه درخواست پوشش سرقت درجا برای لوازم معینی مانند (رادیو پخش ، رینگ ، لاستیک و... )را بنماید که پس از بازدید کارشناس با پرداخت حق بیمه بسیار جزئی قطعات و لوازم مورد نظر تحت پوشش بیمه سرقت درجا قرار خواهد گرفت .
لازم به ذکر است ارزش مجموع لوازم و قطعاتی که تحت پوشش سرقت درجا قرار می گیرند از 20% کل سرمایه (اتومبیل مورد بیمه) تجاوز نخواهد کرد .
شکست شیشه به تنهایی :
با درخواست بیمه گذار و پرداخت حق بیمه جزئی جبران خسارت ناشی از شکست شیشه به تنهایی و بغیر از خطرات اصلی مانند شکست بواسطه تغییر دما و متراکم شدن هوا در داخل وسیله نقلیه و یا پرتاب سنگ تحت پوشش خطرات تکمیلی بوده و قابل جبران می باشد.
بلایای طبیعی :
با درخواست بیمه گذار و پرداخت حق بیمه مختصر خطرات ناشی از (سیل ، زمین لرزه ، آتشفشان) نیز می تواند تحت پوشش بیمه بدنه اتومبیل قرار گیرد .
اصطلاحات مرسوم در مورد بیمه بدنه اتومبیل :
بیمه گر : شرکت بیمه
بیمه گذار :
مشتری یا مالک اتومبیل و یا شخصی که در قبال اتومبیل مسئولیت دارد و اتومبیل از سوی مالک به وی تحویل داده شده می تواند نفع بیمه ای یا مسئولیت خود را در قبال نگهداری از اتومبیل نزد شرکت بیمه ، بیمه کند و بیمه نامه را بنام خود نیز صادر می نماید.
فرانشیز :
در قانون بیمه بخشی از هزینه خسارت بعهده راننده یا بیمه گذار می باشد که به آن فرانشیز می گویند که در حادثه و آتش سوزی ده درصد و در سرقت بیست درصد میباشد و حداقل مبلغ 000/500 ریال است.
هرگاه حادثه ای تکرار شود فرانشیز در مراحل بعد به همان میزان افزایش می یابد .
سرقت کلی و جزیی : سرقت کلی به معنای دزدیده شدن کل اتومبیل است اما چنانچه وسیله ای مثل رادیو ضبط و سایر وسایل اضافی دزدیده شود ( بدون آنکه اتومبیل بسرقت برده شود ) سرقت جزیی نامیده می شود که همانگونه که ذکر شد سرقت جزیی جزو خطرات اصلی بیمه بدنه نیست و در صورت نیاز بیمه گذار می تواند بعنوان پوشش اضافی اقدام به خرید آن بنماید.
استهلاک :
اتومبیلهای مورد بیمه پس از 3 سال استفاده و کاربری دچار استهلاک می شوند و در چنین شرایطی ارزش لوازم آن بعنوان لوازم مستعمل شناخته شده و از قیمت لوازم دست اول کمتر است که در هنگام محاسبه خسارت برای تطبیق هزینه لوازم نو با هزینه لوازم آسیب دیده که جنبه مستعمل پیدا نموده رقمی بعنوان استهلاک از خسارت بدنه کسر می شود .
بازدید اولیه :
برای اطمینان از سلامت اتومبیل در هنگام خرید بیمه ضروری است اتومبیل توسط کارشناس شرکت بیمه بازدید شود به این امر اصطلاحا بازدید اولیه می گویند.
چنانچه بیمه گذار قبل از پایان مهلت اعتبار بیمه بدنه مجددا برای سال بعد اقدام به خرید بیمه نامه نماید نیازی به بازدید اولیه نمی باشد . اما اگر تاریخ اعتبار بیمه نامه پایان گرفته و مشتری پس از پایان مهلت بیمه اقدام به خرید بیمه نامه مجدد بنماید لازم است که اتومبیل وی توسط کارشناس مجدداً بازدید و سلامت آن تایید شود.
بازدید مجد د :
هر زمان خسارتی اتفاق افتاده و بیمه گذار مبلغ خسارت و یا تعمیر اتومبیل را از شرکت بیمه دریافت نماید موظف است پس از تعمیر اتومبیل را به رؤیت کارشناس بیمه برساند تا کارشناس مجددا از سلامت کامل مورد بیمه اطلاع یافته و در بیمه نامه این موضوع ذکر شود به این امر اصطلاحا بازدید مجدد ( پس از خسارت ) می گویند. علت این امر آنست که مشتری موظف است پس از دریافت خسارت اتومبیل را به حالت اول برگرداند تا چنانچه مجددا خسارتی وارد شود معلوم گردد که خسارت مربوط به حادثه جدید است یا قبلی.
اصل حسن نیت : اگر چه قوانین و مقررات مدون در بیمه تمام اقدامات لازم را معین و تعریف نموده است اما اساس فعالیت بیمه از سوی بیمه گر و بیمه گذار حسن نیت طرفین می باشد که در بسیاری موارد مبنای اولیه خرید بیمه و یا پرداخت خسارت اصل حسن نیت می باشد.
اصل حسن نيت : اگر چه قوانين و مقررات مدون در بيمه تمام اقدامات لازم را معين و تعريف نموده است اما اساس فعاليت بيمه از سوي بيمه گر و بيمه گذار حسن نيت طرفين مي باشد که در بسياري موارد مبناي اوليه خريد بيمه و يا پرداخت خسارت اصل حسن نيت مي باشد.
شرايط عمومي :
کليه مقررات تعيين شده در بيمه که طرفين ملزم به رعايت آن هستند شرايط عمومي بيمه نامه ناميده مي شود که معمولا ضميمه برگ بيمه نامه مي باشد و براي کليه خريداران بيمه بدنه اتومبيل و شرکت هاي بيمه قابل اجرا مي باشد.
شرايط خصوصي :
هر شرط و يا قراري که بين بيمه گذار و بيمه گر خارج از شرايط عمومي در نظر گرفته شود بعنوان شرايط خصوصي آن بيمه نامه تلقي گرديده و بايستي بعنوان شرط خصوصي و استثنا در بيمه نامه ذکر شود تا طرفين ملزم به اجراي آن باشند .
معرفي بيمه شخص ثالث:
بيمه شخص ثالث همانگونه كه از نام آن مشخص مي گردد ، خسارتهاي وارد به اشخاص ثالث را پوشش مي دهد و چون با عنوان اتومبيل مطرح مي شود پس خسارتهايي كه رانندگان اتومبيل به افراد ثالث و اموال آنها وارد مي نمايند ، بيمه شخص ثالث اتومبيل نام دارد.
شخص ثالث به كليه افرادي مي گويند كه در هنگام رانندگي ممكنست به آنها برخورد نمائيم. البته بعضي اشخاص ثالث تلقي نمي شوند ، مثل : مالك ، بيمه گذار ، راننده و وابستگان اوليه و افراد تحت تكفل آنها مثل پدر ، مادر ، همسر ، فرزند و فرزندان آنها و اجداد و ساير افراد تحت تكفل. (بجز خواهر و برادر)
انواع پوششهاي بيمه شخص ثالث :
در اين نوع بيمه نامه 2 نوع خسارت جبران مي شود:
الف) خسارتهاي وارد به اموال افراد ثالث كه خسارت مالي ناميده مي شود و جبران كننده خسارت وارده به وسائل منقول و غيرمنقولي است كه با اتومبيلي بيمه شده برخورد نموده و آسيب ديده است.
ب) خسارتهاي وارد به جان افراد ثالث كه خسارت جاني يا بدني ناميده مي شود و شامل فوت ، نقص عضو و هزينه هاي پزشكي ناشي از حادثه با مورد بيمه مي باشد.پس بيمه نامه شخص ثالث داراي دو پوشش مالي و جاني است كه جبران اين خسارتها حداكثر مطابق رقمهاي ذكر شده در بيمه نامه از سوي شركت بيمه قابل جبران مي باشد.
بيمه آتش سوزي طرح جامع خانه و خانواده (منازل مسکوني):
در اين طرح با پرداخت مبلغ 900/90 ريال حق بيمه در سال ساختمان مسکوني و اثاث منزل در مقابل خطر حاي زير بيمه مي شوند:
1) ساختمان ، تاسيسات و اثاث منزل در مقابل خطر هاي آتش سوزي ،انفجار،صاعقه و سيل تامبلغ 000/000/40 ريال
2) سرقت اثاث ولوازم منزل تا مبلغ 000/000/10 ريال
3) مسئوليت بيمه گزار بر اثر حوادث آتش سوزي ، انفجار در برابر همسايگان و اشخاص ثا لث تا مبلغ 000/000/20 ريال ( يعني اگردر حادثه فوق همسايگان و اشخاس ثالث آسيب ديدند تا مبلغ مورد نظر بابت خسارت پرداخت ميگرد د.)
4) خسارتهاي جاني ناشي از خطرهاي آتش سوزي ، انفجار ، صاعقه ، سيل و سرقت وارد بر افراد مقيم محل مورد بيمه تا مبلغ 000/000/40 ريال
5) حد اکثر هزينه پزشکي اشخاص مجاز به اقامت در مورد بيمه ناشي از حريق ،انفجار ، صاعقه ، سيل و سرقت در محل مورد بيمه تا مبلغ 000/000/40 ريال
6)هزينه اجاره و اسکان موقت خانواده بيمه گزار که محل مورد بيمه وي بر اثر خطرهاي آتش سوزي ، انفجار ، صاعقه و سيل غير قابل سکونت گردد تا مبلغ 000/000/50 ريال
7) حد اقل سرمايه هاي تحت پوشش در بيمه آتش سوزي طرح جامع خانه و خانواده 000/000/120 ريال است وتا بيست برابر قابل افزايش مي باشد.
در اين بيمه نامه خطرهاي ناشي از آتش سوزي ،انفجار ، صاعقه و سيل تحت پوشش قراردارد و حق بيمه سالانه آن با توجه به ارزش واحد مسکوني به شرح زير ميباشد:
حد اقل ارزش ساختمان و اثاث منزل 000/000/15 ريال حق بيمه سالانه 300/7 ريال
حد اقل ارزش ساختمان و اثاث منزل 000/000/300 ريال بيمه سالانه 200/146 ريال
بيمه نامه آتش سوزي مراکزي غير سنعتي
مراکز غي صنعتي مشتملبر کليه فروشگاههاي تجاري ، تعميرگاهها ، بيمارستانها ، اماکن عمومي ، ساختمان هاي اداري ، بنگاههاي مواد غذايي و پروتئيني ، آموزشگاه ها ، مراکز خدماتي و ساير موارد مشابه مي باشد .
ساختمان ، تاسيسات ، موجودي اثاث ثابت و دکوراسيون هر يک از مراکز ياد شده را ميتوان در مقابل خطرهاي آتش سوزي ، انفجار ف صاعقه و نيز کليه خطرهاي اضافي ذکر شده نيز بيمه ايران به نرخ روز بيمه نمود.
بيمه حوادث:
موضوع و محور اين بيمه سانحه و حادثه اي است كه مي تواند منجر به فوت ، نقص عضو و از كار افتادگي دائم كلي و يا جزئي و ازكارافتادگي موقت ،جراحت وصدمات بدني وهزينه هاي پزشكيگردد.
موضوع بيمه حوادث تامين و پرداخت غرامت معين در صورت فوت بيمه شده يا نقص عضو و از كار افتادگي و جبران هزينه هاي درماني ناشي از وقوع حوادث مشمول بيمه است . خطر فوت و نقص عضو به عنوان پوشش هاي اصلي در بيمه هاي حوادث مي باشد و خطرات از كار افتادگي دائم ، از كار افتادگي موقت و بستري در بيمارستان و هزينه هاي پزشكي ناشي از صدمات و جراحات به عنوان خطرات تبعي قرار دارند .
بيمه هاي حوادث اكثرا "" به صورت پوشش خطرات ناشي از حوادث در تمام اوقات (24 ساعت شبانه روز) و در هر مكان و يا زمان در طول مدت بيمه نامه بوده و شامل خطرات شغلي ، حرفه اي ، ورزشي ، ماموريت و مسافرت و ... مي گردد .
انواع بيمه حوادث عبارتند از :
1) بيمه حوادث گروهي
2) بيمه حوادث خانوادگي
3) بيمه حوادث انفرادي
فصل دوم
گزارش کاري:
برنامه کامپيوتري نصب شده در سيستمهاي بيمه ايران يک برنامه تحت UNIX مي باشد که پايه ي اين برنامه بر اساس يکسري اطلاعات بيمه اي نوشته شده که دربخش اول اين فصل به مقداري از آنها اشاره شده است.
اينجا نب در طول دوران کار آموزي خود به عنوان يکي از کار براني که اطلاعات بيمه اي مراجعه کنند گان را در سيستم وارد ميکردند در اين واحد مشغول گذراند ن کار آموزي خود بودم که در اين فصل به کارهاي انجام شده توسط من اشاره مي شود.
بخش اول
بيمه شخص ثالث و سرنشين:
مراجعه کننده بايد يکسري مدارک هنگام مراجعه به همراه داشته باشد.
مدارك لازم براي خريد بيمه نامه :
عبارتند از : بيمه نامه سال قبل (در صورت دارا بودن) ، كارت اتومبيل ، پركردن فرم پيشنهاد.
ميزان تعهدات لازم براي پوشش کامل بيمه شخص ثالث :
با توجه به مصوبه قوه قضاييه حداقل تعهدات مورد نياز بيمه شخص ثالث با در نظر گرفتن ديه كامل ماه حرام به ميزان ذيل مي باشد:
تعهدات مالي :
در هر حادثه حداقل 000/000/10 ريال
تعهدات جاني :
ديه شامل فوت ، نقص عضو براي هر نفر در هر حادثه : حداقل 000/000/350 ريال
ميزان حق بيمه شخص ثالث و سرنشين:
ميزان حق بيمه براي حداقل تعهدات فوق:
اين مقدار يک مقدار تايين شده توسط اداره بيمه کشور مي باشد که همان طور که ذکر شد موارد آن در برنامه کامپيوتري اين اداره ثبت شده مي باشد . اين ميزان را بر اساس جدول شماره ( ) تاين شده است.
جدول شماره (1 )
نحوه تمديد بيمه نامه شخص ثالث و سرنشين :
شما مي توانيد براي تمديد بيمه نامه حداقل 24 ساعت (اداري) قبل از اتمام مهلت بيمه نامه اقدام فرمائيد و ضمناً دارا بودن خسارت قبلي و تأخير در صدور بيمه ، مشمول جريمه و همچنين نداشتن خسارت در طي يک سال بيمه مشمول تخفيفاتي به شرح ذيل در بيمه نامه خواهد شد .
الف - تخفيف :
به ازاي هر سال نداشتن خسارت 5 % تخفيف به هر بيمه نامه تعلق مي گيرد ؛ که از سال چهارم به بعد در بخش حق بيمه قانوني حداکثر 15 % و در بخش حق بيمه مازاد حداکثر تا 50 % تخفيف شامل بيمه نامه خواهد گرديد .
ب- جريمه :
- چنانچه در هنگام تمديد بيمه يک کوپن از بيمه نامه جدا شده باشد نشانگر اينست که در طي يکسال بيمه يکبار خسارت داشته ايد ، پس تخفيفي به بيمه نامه بعدي تعلق نمي گيرد .
- در صورتي که 2 کوپن از بيمه نامه جدا شده باشد يعني 2 بار خسارت در هنگام تمديد بيمه نامه 20% جريمه به کل حق بيمه تعلق خواهد گرفت.
فقدان 3 کوپن 40% جريمه خواهد داشت .
چنانچه بيمه نامه فاقد کوپن باشد (4 کوپن کسر شده باشد) و يا بيمه نامه نداشته باشيد 60% جريمه به بيمه نامه بعدي تعلق خواهد گرفت .
گزارش کار هفتگي :
پس از ارائه مدارک فوق توسط مشتري تمامي مشخصات مالک خودرو همچنين مشخصات خودرو در سيستم توسط کاربر(اين کار در طول کار اموزي توسط خودم انجام مي شد) وارد مي شود و پس از دريافت مبلغ تا يين شده بيمه نامه براي مشتري صادر ميگردد.
بخش دوم
بيمه عمر و پس انداز:
در اين بيمه چنانچه بيمه شده در خلال مدت بيمه فوت نمايد در صورتيكه حق بيمه ها تا تاريخ فوت پرداخت شده باشد سرمايه مندرج در بيمه نامه باضافه سرما يه اي كه تا تاريخ فوت از محل مشاركت در منافع تامين شده است به ذينفع پرداخت خواهد شد و چنانچه اين بيمه نامه تا پايان مدت ادامه يابد سرمايه مندرج در بيمه نامه باضافه سرمايه اضافي كه از محل مشاركت در منافع تامين شده است به ذينفع پرداخت خواهد شد .
در صورت تمايل در پايان مدت بيمه نامه سرمايه موضوع بيمه مي تواند بصورت مستمري ماهانه محاسبه و به بيمه گذار پرداخت گردد .
توجه 1 : اين بيمه نامه پس از گذشت و پرداخت حداقل 6 ماه حق بيمه داراي ارزش بازخورد مي باشد.
توجه 2 : بيمه گذار مي تواند بعد از گذشت حداقل دو سال از شروع بيمه نامه از محل پس انداز خود وام دريافت نمايد.
جدول حق بيمه:
حق بيمه ماهانه برخي سنين و مدتها براي سرمايه 000/000/10ريال:
مثال : فرد 30 ساله اي خود را براي مدت 15 سال در قبال سرمايه ده ميليون ريال با پرداخت حق بيمه سالانه 600/236 ريال ، بيمه عمر و پس انداز مي نمايد .
در صورت فوت اين شخص در اثناي مدت بيمه و يا در صورت حيات بيمه شده در انقضاء مدت مبلغ ده ميليون ريال باضافه سرمايه اضافي كه از محل مشاركت در منافع تامين شده است به ذينفع پرداخت خواهد شد .
گزارش کار هفتگي : پس از ارائه مدارک فوق توسط مشتري تمامي مشخصات مشتري در سيستم توسط کاربر( اين کار در طول کار آموزي توسط خودم انجام مي شد) وارد مي شود و پس از دريافت مبلغ تا يين شده بيمه نامه براي مشتري صادر ميگردد.
بخش سوم
بيمه عمر زماني:
در اين نوع بيمه چنانچه بيمه شده در خلال مدت بيمه فوت كند و حق بيمه ها تا تاريح فوت پرداخت شده باشد سرمايه مندرج ذر بيمه نامه به استفاده كننده پرداخت خواهد شد ولي اگر بيمه شده در پايان مدت در قيد حيات باشد بيمه گر تعهدي نخواهد داشت و حق بيمه ها قابل برگشت نيست . امتياز اين بيمه ناچيز بودن حق بيمه آن مي باشد .
مثال : شخص 30 ساله اي براي مدت 5 سال خود را در قبال سرمايه ده ميليون ريال با حق بيمه سالانه 56000 ريال بيمه عمر زماني مي كند . اگر اين شخص دراثناي اين مدت (5 سال) فوت نمايد مبلغ ده ميليون ريال به استفاده كنندگانيكه در بيمه نامه مشخص گرديده پرداخت مي شود.
گزارش کار هفتگي : پس از ارائه مدارک فوق توسط مشتري تمامي مشخصات مشتري در سيستم توسط کاربر( اين کار در طول کار اموزي توسط خودم انجام مي شد) وارد مي شود و پس از دريافت مبلغ تا يين شده بيمه نامه براي مشتري صادر ميگردد.
نمونه جدول حق بيمه سالانه براي سرمايه :
توجه : در بيمه هاي عمر زماني انفرادي سن شخص بيمه شده باضافه مدت بيمه نبايد از 70 سال تجاوز نمايد .
فصل سوم
گزارش کار هفتگي :
از جمله کارهاي جانبي که در طول کار آموزي خود براي اين واحد انجام داده ام :
طراحي فيش حقوقي
رسم نمودار درآمد
تهيه ي کارت ويزيت
که در فصلهاي اين بخش به طور کلي کار خود را گزارش کرده ام.
مقدمه اکسل:
قبل از شروع اين فصل بايد به مقدمه اي کوتاه از اکسل بپردازيم،مايکروسافت اکسل 2002 که يکي ازبخشهاي مايکروسافت آفيس XP مي باشد، نرم افزار صفحه گسترده ي قدرتمندي است که توسط آن ميتوانيم تنها با ورود داده هايي به ويندوز اقدام به ايجاد صفحات مصور،جداول وليستها نمائيم.
مايکرو سافت اکسل برنامه اي صفحه گسترده با ويژگي هاي کامل مي باشدکه ميتوانيم از اين برنامه براي ايجاد صفحات کاري،نمودارها،ليستها و حتي صفحات وب استفاده نمائيم. در اين فصل با طراحي فيش حقوقي ونمودارها در اکسل کار ميکنيم.
بخش اول
گزارش کاري از تهيه فيش حقوقي:
براي طراحي فيش حقوقي از برنامه اکسل استفاده کرده ايم زيرا اين برنامه از قابليتهاي بسيار مناسبي براي انجام محاثبات برخوردار مي باشد،مراحل تهيه ي يک فيش حقوقي را در سطرهاي پائين ذکرمينمائيم:
کليد مناسب راروي نوار ابزارdrawing واقع درlines انتخاب ميکنيم ،line خطوط صاف را رسم مي نمايد(ابزارline همچنين داراي کليدي درنوارابزار drawing ميباشد). Freeform خطوط صاف ترکيبي وخطوط آزاد رارسم مي نمايد، scribble خطوط رامطابق باحرکت موس رسم مي نمايد.
هنگامي که کليد ابزار(tool) را کليک نمائيم نشانگرموس تبديل به يک نشانگر مثبت(+) ميشود يا در حالت scribble تبديل به يک مداد ميشود.
نشانگر موس رادر جاي دلخواه قرار مي دهيم .
براي رسم يک خط فلش يا فلش دو طرفه کليد موس را پا ئين نگه ميداريم و عمل drag را انجام مي دهيم وبا حرکت دادن موس خطوط جدول مورد نظر را رسم مي نمائيم .
جدول مورد نظررا به شکل زير(شکل1-2) طراحي نموديم و موارد حقوقي از جمله: مشخصات کارمند،شماره پرسونلي ، حقوق و مزاياي ماهانه و... رادر آن وارد نموده و صفحه مورد نظر که همان فيش حقوقي ما بود را به صورت يک template ذخيره مي کنيم .
شکل (1-2)
طريقه ذخيره کردن فرم به شکل template :
چنانچه پنجره وظيفه new workbook نمايان نمي باشد ، file > new را انتخاب مي کنيم يا کليدهاي ctrl + n را براي نمايش آن فشار مي دهيم .
در قسمت new از فضاي template در پنجره وظيفه new workbook اتصال templates general templates را کليک مي کنيم .
ديالوگ template ظاهر مي شود. در صورت لزوم تب spraad sheet solutions را براي نمايش گزينه هايش کليک ميکنيم.
نمادي از template را که مي خواهيم به کار ببريم را انتخاب مي نمائيم ، يک پيش نمايش از template ممکن است که در فضاي preview ظاهر شود.
5) ok را کليک مي نما ئيم.
در اين هنگام دفتر چه کار بر مبناي آن template که انتخاب نموده ايم ظاهر مي شود دستورعملهايي که در template مي باشند را دنبال مي کنيم تا مقاديرنگه داري شده را با مقادير خود جاي گزين نمائيم.
در شکل (2-2) يک نمونه از فيش حقوقي به همراه داده ها ومحاسباتي که انجام شده (در نرم افزار اکسل ) را مي بينيم .
شکل(2-2 )
بخش دوم
گزارش کار ساختن نمودار:
مقدمه
در اين بخش براي نمايش روند کاري واحد اداره مربوطه برخي از گزارشات کاري را از طرق مشاهده و پرسش وبا رجوع به اسناد و مدارک و گزارشات کاري واحد جمع آوري کرده و پس از ارزيابي گزارشات جمع آوري شده هر کدام از اين گزارشات را به نوبه خود به شکل نمودارهايي نمايش داديم .
جمع آوري گزارش:
انواع بيمه نامه هايي که توسط بيمه ايران به مشتريان ارائه ميشود از قبيل زير است:
بيمه نامه اتومبيل که خود به دو دسته تقسيم ميشود :
الف) بيمه نامه ثالث
ب) بيمه نامه بدنه
2) بيمه آتش سوزي:
الف) آتش سوزي واحدهاي سنفي
ب) آتش سوزي منازل
3) بيمه عمر و پس انداز :
الف) حوادث
ب) عمر
ج) عمر و پسانداز
4) بيمه مسئوليت :
الف) مسئوليت کارفرما در قبال کارکنان
ب)ساختمان سازي
5) بيمه حمل ونقل
الف) حمل ونقل زميني
ب)حمل ونقل درياي
ج)حمل و نقل هوائي
پس از جمع آوري اطلاعات در موردتمامي خدمات فوق الذکر، به ترتيب هر کدام را در صفحه کاري مربوط به خود وارد نموده و پس از آن براي هر کدام به صورت جدا گانه جدول طراحي نموديم.
تعريف نمودار:
نمودار عبارت است از نماد تصويري داده ها . نمودار ميتواند در صفحه کاري قرار گيرد يا در صفحه نمودار خودش قرار گيرد.
با مايکرو سافت اکسل مي توانيم انواع مختلفي از نمودارها را ايجاد نمائيم،هرگاه بخواهيم روي نتايج صفحه کار تاکيد بيشتري داشته باشيم ميتوانيم از نمودار استفاده کنيم زيرا نمودارها اغلب بهتر از اعداد مي توانند اطلاعات را به صورت نتايج مقايصه اي و گرايشي نشان دهند.
نکته: کسي که در کشيدن نمودار حرفه اي باشد مي تواند با انتخاب داده ها ، غالب بندي نمودار ودرجه بندي آن را طوري ايجاد نمايد که تمام اطلاعات داده را به نمايش بگذارد.
رسم نمودار:
Chart wizard برنامه اکسل ، ما را به ايجاد نمودار مي برد.chart wizard از ديالوگ توضيحي استفاده مي نمايد که ما را مجبور به دادن اطلاعات مي کند. در هر مرحله از chart wizard ميتوانيم ببينيم که نمودار طراحي شده به چه شکل مي باشد در هر جائي که باشيم مي توانيم به عقب برگرديم وتغييراتي رادر نمودار اعمال نمائيم .هنگامي که chart wizard به اتمام به اتمام رسيد ،نمودار نمايان ميگردد. مي توانيم از فرمولها و کليدهاي مختلف chart formatting براي تغيير ظاهر نمودار خود استفاده کنيم.