دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار )

تعداد صفحات: 29 فرمت فایل: word کد فایل: 3921
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: بهداشت
قیمت: ۷,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار )

    گزارش کار

    کارگاه صافکاری

    (رعایت ایمنی و ... در محیط کار)

      نکات ایمنی

              از جمله وظایف هر کارگر رعایت اصول و قوانین ایمنی است . موضوع ایمنی مخصوصاً در کارکاهایی صافکاری بدنه اتومبیل بسیار مهم است ، زیرا به علت استفاده از مواد رنگی ، تینر ها وسایر مواد قابل اشتعال به همراه وسایل جوشکاری احتمال وقوع آتش سوزی خیلی بیشتر از سایر کارگاه ها می باشد .

              از طرف دیگر چون کف این نوع کارگاهها پر از قطعات کوچک و بزرگ بدنه اتومبیل با لبه های تیز و برنده می باشد ، لذا امکان بوجود آمدن بریدگی و ایجاد زخم زیاد است .

              یکی از شرایط اساسی ، رعایت مقررات ایمنی و رفتار صحیح هر یک از افراد کارگاه است ، مثلاً شوخی کردن و دویدن نه تنها باعث بوجود آمدن حوادث ناگواری می گردد ، بلکه از پیشرفت کار سایر کار گران جلوگیری
    می کند .

              کلیه کارگاههای صافکاری بدنه اتومبیل باید دارای وسایل ضد حریق کافی باشد و هریک از کارکنان لازم است طرز استفاده از این دستگاهها را بداند . و سرپرست کارگاه نیز باید مسئولیت کنترل آنها رابه عهده بگیرد .

     

    در کارگاههای صافکاری اتومبیل لازم است نکات ایمنی زیر رعایت گردد:

    هنگام استفاده از سنگ سمباده جهت صافکاری بدنه اتومبیل باید از ماسک مخصوص استفاده کرد .

    کارگاه صافکاری باید به اندازه کافی روشن باشد ، زیرا نور کم باعث ایجاد حوادثی مانند لغزیدن پا روی اشیاء کف کارگاه می شود .

              چون هنگامی که صافکاری باید بدنه اتومبیل ضربه وارد کرد از این رو ممکن است ایجاد اتصال کوتاه در سیستم برق اتومبیل گردیده و باعث آتش سوزی شود . بنابراین هنگامی که اتومبیلی جهت صافکاری به کارگاه آورده می شود قبل از هرکاری باید سیمهای اصلی برق آن را از باتری جدا کرد .

              یکی از مشکلات کارگاه صافکاری جداکردن قطعات مختلف اتومبیل برای دسترسی بیشتر به قسمتهای قابل تغییر است ، در این موارد باید قطعات جدا شده را به دقت و با رعایت اصول ایمنی در کنار دیوار وجای دیگری که از دسترس دیگران دور باشد قرار داد.

              کف کارگاه باید کاملاً تمیز بوده و از هرگونه مواد روغنی و رنگی پاک باشد . زیرا قطرات روغن و مواد رنگی علاوه بر اینکه به آتش سوزی کمک می کنند همچنین ممکن است باعث ایجاد حوادثی مانند لغزیدن افراد کارگاه و دیگران گردد.

              بسیاری از عملیات صافکاری در حالی که اتومبیل روی جک و خرک قرار دارد انجام می گیرد ، در چنین مواردی باید دقت کرد اتومبیل بطور مطمئن روی جک یا خرک قرار گرفته باشد و گر از جک های متحرک استفاده می شودذ باید دقت کنید دسته آن در سر راه دیگران قرار نگیرد ، زیرا باگذاشتن پا بر روی دسته آن ، اتومبیل یکمرتبه پایین آمده و باعث بروز حوادث ناگواری می گردد .

    رعایت اصول ایمنی در مورد بکار بردن ابزار کار :

              هرگز از سوهان های بدون دسته محافظ نباید استفاده کرد زیرا ممکن است دست با برخورد به آنها بریده شود . و نیز از سوهان نباید به عنوان چکش استفاده کرد ، زیرا جنس سوهان از فولاد شکننده ساخته شده است و ممکن است قطعاتی از آن کنده شده و به خود یا اطرافیان آسیب برساند .

              با چکش به سطح سندان ها نباید کوبید چون ممکن است ذرات فلز به صورت شما یا سایرین پریده و ایجاد بریدگی یا احتمال کوری کند . در مورد چکشها باید مطمئن بود که سر آنها به دسته به خوبی محک شده است در غیر این صورت هنگام ضربه زدن ممکن است سر چکش از دسته جدا شده و حوادث ناگواری را به بار آورد .

              اگرسر قلم ، سائیده شده ویا دندانه دندانه شده باشد باید آن را کنار گذاشت ویا تعمیر کرد . چون همیشه امکان پارشه شدن تسمه ویا در رفتن چرخ سمباده ها وجود دارد بهتر است هنگام کار بااین وسایل خود را از سر راه قطعات چرخنده بادور زیاد دور نگه داریم زیرا این قطعات با سرعت زیادی که دارند اگر پرت شوند و با کسی برخورد کنند باعث ایجاد زخم ها و جراحت های شدیدی می شود . ابزاری که با هوای فشرده کار می کنند از وسایل بسیار مهم کارگاه های صافکاری بدنه اتو مبیل     می باشد . در مورد کار سر شیلنگ های هوا را نباید بطرف کسی گرفت زیرا جریان هوا با فشار زیاد ، گرد و خاک و ذرات مختلف را به صورت شخص پاشیده باعث ناراحتی می گردد . هنگام کار با موتور ها و دستگاههای چرخنده ، دقت کنید که گوشه های آزاد لباس و روپوش کار به آن گیر نکند . دنباله کراوات را باید داخل پیراهن گذاشت ، اگر از لباس آستین بلند و گشاد استفاده می کنید ، سر دستهای آن را ببندید . کلاه بی لبه ایمنتر از کلاه لبه داراست . زیرا در بعضی موارد لبه کلاه به ماشین گیر می کند.

     

    در مورد بکار بردن گاز اکسیژن و استیلن چند نکته ایمنی را باید رعایت کرد :

    هرگز نگذارید روغن و گریس با اکسیژن فشرده تماس پیدا کند .

    هرگز محل جوشکاری یا منحل برش را روغن کاری نکنید .

    هرگز از اکسیژن فشرده به عنوان هوای فشرده یا منبع فشار استفاده نکنید زیرا ممکن است باعث آتش سوزی و انفجار گردد .

    قبل از اقدام به عمل جوشکاری اطمینان پیدا کنید که جرقه وشعله و قطعات داغ فلز باعث آتش سوزی نخواهد شد .

    هنگام کار با مشعل همیشه از ماسک محافظ استفاده کنید .

    دقت کنید فاصله بین سیلندر اکسیژن و استیلن با محل کار صاف و بدون مانع باشد ، چون ممکن است به تنظیم فوری احتیاج باشد .

    برای روشن کردن مشعل از فندک استفاده کنید ، زیرا ممکن است کبریت دست شما را بسوزاند .

    گاز استیلن را نباید در محلی که احتمال آتش سوزی وجود دار باز کنید .

    قبل از شروع کار لوازم را کنترل کنید .

    برای جوش دادن مخزن های بنزین و روغن از استیلن استفاده نکنید .

    سیلندرهای اکسیژن و استیلن باید روی چرخ های مخصوص قرار بگیرد و یا به پایه محکمی بسته شود تا سقوط نکند .

    صافکاری بدنه اتومبیل :

              کار یک صافکار تعمیر و صافکاری قسمت های صدمه دیده بدنه اتومبیل است . یک صافکار با دیدن و لمس کردن بدنه ماشین باید عیب های آن را تشخیص بدهد و با آگاهی از روشهای صافکاری و ابزار و مصالح مورد نیاز ، وسایل حفاظتی ( عینک ، دستکش ، پیش بند و پوتین ) انتخاب کرده و عمل صافکاری را انجام دهد.

              قبل از اینکه از کارههای صافکاری و تکنیک های آن صحبت شود ، ابتدا باید با چگونگی ساختمان بدنه انواع اتومبیل و همچنین ابزار مورد استفاده در این حرفه آشنا شویم .

    ساختمان بدنه اتومبیل :

    امروزه بدنه اتومبیل به دوطریق ساخته می شود .

    الف – بدنه و شاسی یکپارچه است .

    ب – شاسی و بدنه از هم جدا است .

    در بدنه یکپارچه با شاسی ، قطعات فولادی به هم جوش داده شده و ترکیب کلیه ساختمان اتومبیل را تشکیل می دهد .

    در بدنه و شاسی جدا از هم : بدنه و شاسی هر کدام بطور مجزا ساخته شده و سپس بر روی هم سوار می شود .

    مطالب کوتاهی درباره طرح بدنه اتومبیل :

            این قطعات بر حسب نوع و اندازه اتومبیل تغییر می کند ولی می توان به عنوان راهنمای سفارش خرید از آن استفاده کرد و همچنین در موقع جدا و سوار کردن قطعات گوناگون ، از این تصاویر استفاده کرد .

              روش اتصال گلگیرهای جلو در شکل 7 و 8 نشان داده شده است . قبل از اقدام به تعمیر و صافکاری قسمت های آسیب دیده بدنه اتومبیل ، اول باید تشخیص دهید ساختمان اتومبیلی که می خواهید تعمیر کنید چگونه است ؟ آیا بدنه و شاسی یکپارچه ساخته شده ؟ یا جدا است ؟

              روش صافکاری در هریک از دو نوع بدنه تغییر می کند . جزء آسیب دیده گیهای جزی ( خط برداشتن ) در مورد ساختمان شاسی و بدنه جدا ، اگر صدمه به بدنه شاسی وارد شود ، اول باید آن را صاف کرد ولی در مورد بدنه و شاسی یکپارچه این دو قسمت را باید یکی فرض کنید .

     

    ابزارهای دستی اولیه برای صافکاران بدنه اتومبیل :

            قبل از اقدام صافکاری باید با ابزار و لوازم مربوط و موارد استفاده آنها آشنا شوید :

    1 – چکشهای مخصوص                                8- آچارهای مختلف

    2 – پشت بندهای مختلف                             9- قم های درزگیرسرد

    3 – ابزارهای نوک تیز

    4 – گیره تنظیم سوهان

    5 – لحیم پخش کن

    6 – انبر دست مخصوص

    7 – آچارهای مختلف

    چکش ها :

              متداول ترین انواع چکش در کارگاه صافکاری بدنه اتومبیل در شکل 9 نشان داده شده است . که اسامی آنها از چپ به راست عبارتند از : چکش مختلط ، چکش تخت ، چکش تخت کوتاه و چکش گرد دمباریک

              چکش تخت گرد ، در موارد عمومی و چکش تخت چهار گوش برای صاف کردن لبه های کنار کار و تزئینات بدنه بکار میرود . سطح اصطکاک این چکشها ممکن است صاف یا برجسته باشد . طول سر چکش ها بر حسب وسعت محیط کار از 4 تا 6 اینچ متغیر است .

              چکش های مختلط برای صاف کردن نا همواریهای کوچک و ریز که اصلاح آن با چکش و مشتی میسر نیست بکار می رود . این چکش ها از نظر میزان باریکی و تیزی و کوچکی و بزرگی سر آنها ، انواع گوناگون دارد و به بنان چکش های کلنگی معروف است .

    مشتی ها :

            این ابزار به صورت سندان های کوچکی به نام « مشتی » در شکلها و انواع مختلف وجود دارد . سه نوع از این ابزار در شکل 10 و سایر آن در شکل 11 دیده می شود .

              طرز کار با مشتی به این ترتیبی است که آن را در زیر پا پشت محل آسیب دیده به صورت نقطه اتکا نگه داشته و طرف دیگر را با چکش مناسب صاف می کنند .

              چنانچه در شکلها مشاهده می شود سطح اتکا این سندانها  با خمیدگی های مختلف صاف و صیقلی ساخته می شود تاد با سطوح خمیده و حلالی قسمت مورد صاف کاری منطبق شود .

    قاشقک ها :

    یک نوع از این ابزار که موارد استفاده گوناگون دارد در شکل دوازده دیده می شود . قاشقک ها هم برای خم کاری لبه های باریک و هم زهوار های بدنه بکار می رود و هم در بعضی موارد به عنوان مشتی مورد استفاده قرار می گیرد . برای صاف کردن کاپوت یا درب های جلو و عقب بکار می رود و حتی در حاشیه دور شیشه ها که نباید بر آنها ضربات شدید وارد کرد به عنوان مشتی می توان از آنها استفاده کرد .

    ابزار نوک تیز :

              دو نوع از این ابزار در شکل چهار دیده می شود که برای صافکاریهای ریز یادرزهای گوشه گلگیر و دور شیشه ها بکار می رود ، نوک این ابزار غالباً صاف و تیز و گاهی هم خمیده و پهن هستند .

    گیره تنظیم سوهان :

            این ابزار برای نگهداری سوهان های انحنا پذیر بکار میر ود که برخی از آنها ثابت و بعضی دیگر متغیر در شکل 16 نشان داده شده است . گیره قابل تنظیم ، سوهان را به شعاع انحنای قطعه مورد نظر تطبیق و میزان می کند پس از صافکاری اولیه مورد استفاده قرار می گیرد .

    لحیم پخش کن :

            این وسیله که در سطح آن آچاتر ریزی وجود دارد برای پخش لحیم در سطح فلز و پرکردن نقاط فرو رفته بکار می رود . در صافکاری بدنه ، لحیم مخصوص مورد استفاده قرار می گیرد . بوسیله مشعل به حالت پلاستیک نرم قرار می گیرد و نقاط گود را پر می کند . این وسیله انواع مختلف دارد . 

    اين وسيله كه در سطح آن آچاتر ريزي وجود دارد براي پخش لحيم در سطح فلز و پركردن نقاط فرو رفته بكار مي رود . در صافكاري بدنه ، لحيم مخصوص مورد استفاده قرار مي گيرد . بوسيلة مشعل به حالت پلاستيك نرم قرار مي گيرد و نقاط گود را پر مي كند . اين وسيله انواع مختلف دارد .

    طرز استفاده از ابزار دستي :

    بكاربردن چكش و مشتي يا سندانك :

    چكش و مشتي رايج ترين وسيله صافكاري بدنة اتومبيل است . چنانكه قبلاً گفته شد مشتي را با يك دست به پشت محل آسيب ديده تكيه داده و سطح خارجي را از طرف مقابل مشتي و ضربات چكش صاف كنيد . هرگز نبايد براي صافكاري يك قطعة حلالي شكل از مشتي و چكش مسطح استفاده كرد يا بلعكس ، بلكه هميشه بايد باهم مناسب باشد . قوس مشتي بايد با قوس سطح بدنه برابر يا كمي از آن كوچكتر باشد همچنين قوس چكش بايد كمتر قوس قطعة مورد صافكاري باشد .

    اگر براي صافكاري سطوح گود از چكش مسطح استفاده شود اين ناهمواريهاي زيادي مي كند كه بايد پر شود بنابرين براي صافكاري سطوح مقعر بايد چكش با سر محدب و براي صافكاري سطوح محدب بايد چكش مسطح بكار رود .

    مشتي يا سندانك در پشت محل آسيب ديده قرار گرفته و ضربات چكش از طرف مقابل به طرف محل وارد مي شود اگر بخواهيد سندانك را در روي بدنه قرار دهيد و از پشت ضربه بزنيد در اين حالات لازم است كه سطح سندانك صاف و سر چكش محدب باشد . در اين مورد با هر ضربه چكش به نسبت سطح سر آن از تا اينچ مربع صاف مي شود . هنگامي كه سندانك همراه ضربات چكش از راه مقابل در طول قطعه حركت مي كند آثاري از ضربات روي سطح بدنه باقي مي ماند كه با ضربات بعدي صاف خواهد شد .

    بكاربردن چكش ها :

    در انتخاب چكش مناسب بايد زياد دقت كرد زيرا چكش هاي سنگين باعث پهن و نازك شدن قطعه و شيار و چين خوردگي آن مي گردد. چكش را بايد صاف و عمود بر سطح قطعه فرود آورد . چون ضربه با لبة چكش فرورفتگي هاي بر سطح بدنه ايجاد مي كند كه بايد دوباره پر شود ضربات چكش بايد با لنگر و آرام وارد شود . هرگز سر چكش يا بيخ دسته را بدست نگيريد و حتي المقدور انتهاي دسته را بگيريد .

    براي اينكه ضربات با شدت مناسب در محل معين وارد شود چكش را بطور محك در دست نگيريد بلكه آنرا كمي بصورت آزاد نگه داشته و از مفصل مچ دست حركت دهيد نه با تمام بازو . يك كارگرز صافكار در شرايط عادي هر دقيقه صد ضربه وارد مي كند و اين رقم به نسبت افراد مختلف و موقعيت سطح آسيب ديده تغيير مي كند .

    طرز بكار بردن قاشقك ها

    قاشقك هاي سنگين اغلب بجاي اهرم خم كننده براي صاف كردن قطعات تغيير شكل يافته و خم شده بكار مي رود . در مواردي كه قسمت آسب ديده كوچك بوده و سندانك مورد استفاده نداشته باشد اين نوع قاشقك ها وسيلةْ بسيار مناسبي است . در موقع كار صافكار يك طرف آن را بدست گرفته و طرف ديگر را به زير نقطة آسب ديده تكيه مي دهد و با ضربات چكش قطع را صاف مي كند . قاشقك هاي سبك به عنوان ضربه گير چكش براي صافكاري قطعات بزرگتر بكار مي رود . به اين ترتيب كه قاشقك را روي سطح آسيب ديده گذاشته و ضربات چكش را را روي آن وارد مي كنند . به اين ترتيب نيروي ضربة چكش پخش شده و محيط بيشتري را صاف مي كند و رنگ سطح آسيب ديده هم نمي ريزد . قاشقك را هرگز محكم فشار ندهيد .

    آسانترين روش صافكاري بدنه

    اول قطعه آسيب ديده را به دقت بررسي كرده و بد بهترين روش را جهت صافكاري انتخاب و شروع بكار كنيد . چناچنچه روش نامناسبي براي صافكاري انتخاب شود بايد كار بيشتري را انجام دهيد .

    پس از بررسي قطعة آسيب ديده و اتخاب روش صحيح شروع بكار كنيد . بهترين راه اين است كه محل آسيب ديده را بايد درست برعكس جهت ضربه اي كه وارد آمده صافكاري كنيد .

    يك كارگر صافكار بي تجربه احتمالاً با يك چكش لاستيكي يا معمولي به كوبيدن وسط قسمت آسيب ديده مشغول مي شود وبه پيشروي و توسعة خرابي بدنه كمك مي كند . با اين كار نه تنها اقدام مثبتي به عمل نياورده و كار تعمير را مشكل تركرده و بايد كار بيشتري جهت جبرانت اين اشتباه انجام دهد .

    شروع كار :

    آسيب ديدگي در لحظة اول تصادم پايان نمي يابد بلكه از زمان برخورد شروع شده تا هنگام توقف اتومبيل ادامه پيدا مي كند به عبارت ديگر آسيب از يك فرورفتگي اوليه شروع و به خراشها و چين خوردگي هاي متعدد بعدي ختم مي شود و هرچه در توقف اتومبيل تأخير بيافتد چروك ها و خراشيدگي ها بيشتر مي شود .

    بنابراين اولين وظيفة يك صافكار اين است كه نقطة شروع آسيب و محل ختم آنرا به خوبي بررسي كرده و عمل صافكاري را از نقطة ختم آغاز كند و سطح چين خورده و فرورفته را بتدريج به حالت اول برگرداند . مركز تصادف و نقطية شروع آسيب از ريختگي زياد از حد رنگ و گاهي پاره شدن و فرو رفتن قطعه مشخص مي شود .

    ساده ترين آسيب از برخورد مستقيم يك اتومبيل با اتومبيل ديگر حاصل مي شود . و پيچيده ترين آن هنگامي پيش مي آيد كه يك اتومبيل با اتومبيل ديگر كه در حال پارك يا توقف است تحت زاويه اي برخورد كرده و بدنة آنرا دچار خراشيدگي و فرو رفتگي هاي عميق كند .

    پيچيده ترين آسيب ديدگي ايجاد چين و چروك و خرابي هاي پشت سرهم است واين حالت هنگام وارد شدن ضربات پي در پي چپ شدن و غلطيدن بوجود مي آيد در شكل 31 مركز برخورد نقطة B و عميق ترين آسيب وارده نقطة A است . نقطة A نسبت به نقطة B در سطح آسيب ديده دورتري فاصله را دارد . بنابراين عمل صافكاري بايد از نقطة A شروع شود و چون نقطة A صاف است محل اصلي آسيب به حالت اول بر مي گردد ولي اگر از نقطه B عمل صافكاري شروع شد نقطة A به حالت خود باقي مي ماند . نقطه C و D آسيب نديده و اثر محور سپر در اين نقاط ديده مي شود .

    اول گرد و خاك و رنگهاي ترك خورده را از محل آسيب ديده تميز كنيد. سپس مشتي مناسبي انتخاب كرده و با قرار دادن آن در پشت نقطة A با چكش مناسب شروع به صافكاري كنيد . ضربات چكش را در اطراف نقطة A ادامه دهيد تا بقيه سطح فرو رفته به جاي اصلي خود برگردد . اينك محل اسيب ديده تقريباً صاف شده است . در اين موقع كف دست را روي آن بكشيد تا نقاط فرو رفته را احساس كنيد .تعيين نقاط فرو رفته را بوسيلة چراغ آسيب ياب دستي نيز مي توان انجام داد . پس از صاف شدن كامل محل معيوب سوهان را به ملايمت روي آن قسمت بكشيد نقاطي كه با سوهان تماس پيدا نكند گودبوده و مجدداص بايد بوسيلة مشتي و چكش صاف شود و نقاطي كه از سر سوهان روي آنها ديده مي شود برجسته است و بايد با همين وسيله پايين برود تا مسطح شود .

    رعايت اصول ايمني

    قبل از استفاده از سنگ سمباده ها چند نكتة ايمني را بايد رعايت كرد .:

    دقت كنيد دستگاه سنگ سمباده و سيمهاي آن سالم باشد در غير اين صورت بايد بوسيله متخصص مربوطه عيب آن بر طرف گردد .

    دقت كنيد كه اتصال به زمين كلية دستگاههاي الكتريكي برقرار باشد.

    هنگام استفاده از وسايل برقي هرگز روي زمين خيس نايستيد و يا دستهاي خيس آنها را نگيريد .

    اگر در زغال هاي موتور دستگاه جرقه مشاهده شود بايد آن را تعمير كرد . زيرا اين جرقه توليد اتش سوزي مي كند.

    در مورد دستگاه هاي برقي علاوه بر رعايت نكات ايمني گفته شده در بالا بايد هنگام استفاده از سنگ هاي سمباده از ماسك ايمني و ماسك مخصوص دهان و بيني هم استفاده كرد.

    طرز بكاربردن سنگ سمبادة صفحه اي :

    هنگام استفاده از سنگ سمباده بايد دستگاه را محكم در دست گرفت و نبايد نقطه اي از آن را بي جهت به بدنه اتومبيل فشار داد . زيرا فشار شديد به نقطه اي از بدنه باعث بريده شدن قطعه خواهد شد . سنگ سمبادة صفحه اي را بايد با حركات يك دست به عقب و جلو مثل جارو كردن بكار برد . تا قطعه كار را بطور يكنواخت صيقل دهد . اين حركت نبايد دايره اي شكل بوده و زاوية تماس ان خيلي زياد باشد زيرا در اين حالت سطح كمتري را صاف مي كند . بهترين راه براي استفاده از اين دستگاه را با زواية اي كم فشار مختصر بكار برد .

    بكاربردن سنگ و سمباده بمنظور صافكاري و سنگ زني بايد از چپ و راست و براي از بين بردن اثرات تراش بايد تحت زاويه و مستقيم حركت داد.

    پوليش كردن شيشه ها :

    خطر سطحي و جزئي شيشه ها بوسيله پوليش كردن از بين مي رود براي اين منظور از پوليش كنهاي كم سرعت استفاده مي شود . خمير پوليش را بايد با مخلوط كردن مقدار كمي پودر پوليش و آردتهيه كنيم . محل خراش را با رسم دايره اي از پشت شيشه مشخص كنيم تا در طول مدت پوليش كاري دچار اشتباه نشويم . براي شرو پوليش كاري نمد دستگاه پوليش را در خمير مخلوط فرو برده تا مقداري از آنرا بطور يكنواخت به خود بگيرد سپس دستگاه را روشن كرده و با فشار مناسب روي خراشيدگي حركت دهيد . توجه كنيد كه در لبه هاي خارجي سطح خراش فشار كمي وارد آيد . هرگز ابزار را نبايد در يك نقطه نگه داريد . روي شيشه جلوي اتومبيل بايد عمل پوليش كاري كمتر انجام شود . در غير اين صورت در ديد راننده تأثير بد مي گذارد .

    صافكاري بدنه با استفاده از ابزارهاي برقي و بادي :

    در بسياري از موارد آسيب ديدگي به قدري شديد است كه تمام بدنه معيوب مي شود . در اين حالت اگر شاسي و بدنة اتومبيل جدا از هم باشد شاسي اتومبيل جا مي خورد و اگر ساختمان آن يكپارچه باشد اجزاآن تغيير شكل خواهد داد يا به عبارتي ديگر آسيب ديدگي خيلي بيشتر و عميق تر از چين و چروك معمولي خواهد بود . در اين حالت صافكار مجبور است قبل از عمل صافكاري شاسي و بدنة اتومبيل را به حالت اولية خود برگرداند براي انجام اين كار بايد با اندازه گيري شاسي را به حالت اول در اورد در بسياري از موارد جهت تنظيم جاخوردگي از وسايل برقي و بادي استفاده مي كند . اين وسايل مي تواند عمليات مختلف فشار و كشش را انجام دهد و به ابزار هاي دقيقي مجهز است كه مقدار خميدگي كشش و فشار و تغيير زاويه را نشان مي دهد . بايد به خاطر داشت كه تنظيم نادرست باعث ناميزان شدن درب ها و كاپوت و ساير قسمت هاي بدنه و حتي سيستم تعليق خواهد شد .

    انواع آسيب ديدگي شاسي :

    آسيب ديدگي شاسي ممكن است در نتيجه وارد شدن ضربه به كنار شاسي از عقب و جلو بوجود آيد و يا اينكه به علت غلط زدن و چپ شدن بوجود آيد .

    ضربه شديد از عقب يا جلو ممكن است در وسط شاسي اتومبيل ايجاد فرورفتگي و يا به اصطلاح نشست كند و ضربه از پهلو باعث فرورفتگي شاسي مي شود . كه با اصطلاح مي گويند تاب بر مي دارد . ضربات شديد كه بصورت مورب به شاسي وارد مي شود ايجاد پيچيدگي در آن مي كند .

    بكار بردن شاسي سنج :

    براي كنترل و آزمايش ناميزاني هاي شاسي انواع مختلف شاسي سنج ساخته شده . اين دستگاهها نوع ناميزاني را معين مي كند و در نتيجه مي توان فهميد كه شاسي پيچيده ، تاب برداشته ، نشست كرده و يا چين خورده است . اين دستگاهها را مي توان داخل ريل هاي شاسي يا سوراخ هاي آن سوار كرد كه نسبت به طول و عرض شاسي قابل تنظيم مي باشد . براي آزمايش ناميزاني شاسي حداقل سه دستگاه لازم است درمركز اين دستگاه خاري براي كنترل ناميزاني شاسي وجود دارد .

    روش كار با اين دستگاه همانطور كه در شكل 52 ديده مي شود به اين شكل است كه يكي از آنها را داخل شاسي در محلي كه احتمال نا ميزاني مي رود سوار كرده و دو عدد ديگر را در جلو و عقب دستگاه اول نسب مي كند و از روي خارها خارهاي اين دستگاه نو و مقدار ناميزاني مشخص مي شود .

    تعمير آسيب ديدگي هاي شاسي :

    براي صافكاري و تنظيم شاسي اتومبيل دو نوع وسيله وجود دارد . 1- نوع ثابت كه اتومبيل را روي آن برده و صافكاري را انجام مي دهد .

    2- نوع متحرك كه مي توان آن را حركت داد و به طرف اتومبيل برد .

    در نوع متحرك جكهاي هيدروليك را به قسمتهاي آسيب ديدة شاسي اتومبيل متصل مي كنند و با نيروي كشش يا فشار صافكاري را انجام مي دهند .

    پيش بينيهاي ايمني :

    هنگامي كه اتومبيل را بوسيلة زنجير به پايه ها مي بنديم رعايت چند نكته ايمني لازم است .

    هرگز زنجير را به دور گوشه هاي تيز نپيچيد . زيرا نيروي كشش باعث مي شود كه اين گوشه ها زنجير را خورده باعث پارگي آن شود .

    زنجير را با مشعل داغ نكنيد چون حرارت زياد باعث ضعيف شدن حلقه هاي زنجير و پاره شدن آنهامي شود . همچنين پيچ و مهره كردن دو سر زنجير صحيح نيست زيرا ممكن است پيچ مقاومت نكرده و بشكند .

    پاره شدن زنجير و پرتاب شدن حلقه هاي آن خرابي و آسيب هاي شديد جاني را به بار مي آورد . بهترين روش براي جلوگيري از پريدن حلقه هاي زنجير پوشاندن آن با پلاستيك يا برزنت است .

    چگونگي منقبض كردن ورقه فلزات

    در بعضي موارد بدنة اتومبيل در نتيجة تصادف و ضربه منبسط و باز مي شود بعلاوه هنگام صافكاري بوسيلة مشتي و چكش ورقة فلز نازك تر مي شود در اين حالت آن قسمت از فلز باد مي كند .

    سه روش براي جمع كردن ورقة فلزي باد شده بكار مي رود .

    استفاده از چكش مخصوص منقبض كننده

    ايجاد شكاف در نقاط مختلف

    استفاده از حرارت

    چكشي كه براي جمع كردن سطح باد كرده ورقة فلز بكار مي رود مشابة همان چكشهاي صافكاري تخت است با اين تفاوت كه سطح آن بصورت ضرب در آجدار است . آجهاي اين چكش كاملاً برجسته بوده و روي بدنة اتومبيل فرو رفتگيهاي مربعي شكل از خود بجا مي گذارد و اين فرو رفتگي ها مانند چروك هاي كوچك باعث جمع شدن فلزشده و در نتيجه آن را به حالت اول بر مي گرداند . هنگام استفاده از اين چكش بايد دقت كنيد كه سطح سر چكش بطور كامل با سطح ورقة فلز تماس پيدا كند .

    با ايجاد برش نيز مي توان سطح باد كردة ورقة فلز را صاف كرد. پس از برش و صاف كردن دو لبة برش را روي هم سوار مي كنند و بوسيلة جوش و لحيم به هم متصل كرده و شيارها را پر ميكنند و سپس با سنگ سمباده و سوهان سطح آن را صيقل مي دهند. بهترين روش جهت از بين بردن سطح منبسط شده و باد كردة بدنه اتومبيل استفاده از حرارت است . به اين ترتيب كه نقطة وسط فلز بادكرده را داغ مي كنند .

    بايد دقت شود كه محل مورد نظر بيش از حد داغ نشود زيرا حالت فنري آن از بين مي رود و از طرف ديگر ممكن است در محل هاي نزديك آن فرورفتگيهاي ديگري ايجاد شود .

    تعويض قطعات گلگيرها :

    در اغلب موارد گلگيرها و قطعات آسيب ديدة اتومبيل را مي توان به كمك مشتي ها و چكش ها و ساير وسايل صافكاري كرد و به حالت اول برگرداند ولي در بعضي موارد آسيب ديدگي به قدري شديد است كه صافكاري قطعات مزبور كه مقرون به صرفه نيست و بهتر است كه آنها را عوض كرد .

    پياده كردن گلگير :

    هنگامي كه بخواهيد قطعة كاملي را عوض كنيد بايد پيچ و مهره ويا خال جوشهائيكه اين قطعه را به بدنه متصل كرده است باز كنيد . اين نقطه ممكن است مطابق شكل 80 بوسيله پيچ و مهره به بدنه محكم شده باشد .

    اگر بدنه آسيب نديده باشد سوار كردن قطعة جديد ساده است چنانچه گلگير بوسيلة پيچ و مهره متصل شده باشد تنظيم گلگير جديد به علت وجود سوراخ هاي پيچ و مهره بسيار آسان است . البته فقط در بعضي از اتومبيل ها گلگير هاي جلورا بوسيلة پيچ و مهره مي بندند و گلگيرهاي عقب و ساير قسمت ها بوسيله جوش در جاي خود محكم مي كنند .

    تعويض قطعة كامل :

    اگر قطعه اي كه بايد عوض شود بوسيلة جوش متصل شده باشد بايد محل جوش شده را بريد . و اگر بوسبيلة نقطه جوش محكم شده باشد مي توان آن را با قلم و چكش و سوراخ كردن محل نقطة جوشها جدا كرد .

    قبل از سوار كردن قطعة جديد طبق كتابچه راهنما محل اتصال را بايد تعيين كرد و اگر احتياج به صافكاري داشته باشد بايد آن را صاف كرد سپس قطعه جديد را با بدنه تنظيم و جور كرده بوسيله انبر قفلي يا گيرة C شكل در جاي خود محكم كنيد . يك نقطه جوش بروسط آن زده و نقطه جوشهاي ديگر را به فاصله 2 تا 3 اينچ بزنيد تا سرتاسر قطعه به بدنه متصل شود .

    تعويض قسمتي از يك قطعه :

    هنگامي كه بخواهيد قسمتي از يك قطعه را عوض كنيد اول بايد قطعه را كاملاً صاف نمائيد تا قسمت آسيب ديده با قطعه طراز باشد سپس كروكي ابعاد به اندازة قسمت آسيب ديده را با قطعه اي گچ مشخص كنيد بعد شكل و اندازه بدست آمدة فوق را عيناً روي قطعة جديد پياده و منتقل كرده آنگاه هردو قطعه آسيب ديده و جديد را بوسيلة وسايل برش ببريد .

    پس از صافكاري لبه هاي بريده شده قطعة جديد را در محل مربوطه قراردهيد و بوسيلة گيره هاي C شكل در جاي خود ثابت كنيد . زماني كه مطمئن شديد كه لبه هاي قطعات در هيچ نقطه بر روي هم سوار نشده است با جوش آن را محكم كنيد .

    تعويض رودري درب ها :

    اگر به قطعه ي بيروني درب زياد آسيب وارد شود ولي قسمت داخل آن قابل تعمير باشد مي توان قسمت بيروني آن را يكجا عوض كرد .

    براي اين كار درب را از لولا درآورده دستگيره و تجهيزات ظاهري آن را باز كنيد سپس درب را در سطح صافي قرار داده بوسيلة سنگ سمباده دور آن را ببريد و اگر قسمت داخلي آن احتياج به تعمير داشته باشد آن را تعمير كنيد .

    تعويض سقف :

    قبل از تعويض سقف بهتر است كلية ابعاد آن را بطور دقيق اندازه گيري كنيد . عمل اندازه گيريز آن را مي توان بطور ضرب در انجام دهيد . پس از تعيين اندازه هاي قطعة جديد مي توان آن را به عنوان الگو و مدلي جديد براي كنترل بدنه بكار برد به اين شكل كه به اندازه هاي قطعة جديد فاصله هاي ستونهاي را كه سقف روي آن سوار مي شود كنترل كرده و پس از اطمينان از تنظيم بودن آن سقف آسيب ديده را بريده و سقف جديد راجاي آن قرار دهيد سپس با نقطه جوش آن را محكم كنيد .

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار )

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار ), گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی کارگاه صافکاری ( رعایت ایمنی و ... در محیط کار )
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت