دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه

تعداد صفحات: 38 فرمت فایل: word کد فایل: 3145
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت قدیم:۱۳,۸۰۰ تومان
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه

    نمایندگی مجاز سایپا مبارکه

    نمایندگی مجاز سایپا مبارکه یکی از نمایندگی مجاز سایپا است که در شهر مبارکه بلوار نیکبخت واقع شده است این نمایندگی در سال 1379 بوسیله شخصی به نام اعظم پناه تاسیس شد و دارای 1050متر مربع مساحت و با سرمایه ای اولیه حدود 200 میلیون تومان (که البته هم اکنون برای تاسیس نمایندگی مجاز سایپا باید سرمایه ای حدود 300 میلیون تومان شخصص موسس داشته باشد )تاسس شد . این مرکز در بدو تاسیس با 10 نفر پرسنل شروع به کار کرده است و بنا به گفته موسس آن هدف از تاسیس این مرکز اولا ً خدمت به مردم و ثانیاً نبود نمایندگی مجاز سایپا در این شهر بوده است این مرکز در روز حدوداً 8 ساعت باز بوده (جز موارد استثنا) و در روزهای تعطیل رسمی هم این مرکز تعطیل می باشد .

    نمودار سازمانی تشکیلات

    این نمایندگی دارای بخشهای مختلفی است که در زیر به صورت اجمالی توضیحاتی درباره آنها می دهیم .

    بخش اداری : در این بخش کارهای حسابداری مربوط به خرید و فروش خودرو و سند زدن برای ماشینها و گرفتن اجرت از مشتریان است در این بخش تمام بخشنامه هایی که از طرف سایپا ارسال می شود به صورت فکس و یا تلفنی یا نامه ای ابلاغ می شود گرفته و در اختیار مدیر عامل و مدیر نمایندگی قرار می گیرد و مسئول این بخش آقای اعظم پناه  است که کار سند زدن و گرفتن اجرت و گارانتی با ایشان می باشد و مسئول کارگاه تعمیرات آقای اصغر قلعه ای می باشد .

    بخش فنی : مسئول این بخش که همان کارشناس فنی است آقای بهرام تقی پور است که مسئول این بخش باید حداقل دارای مدرک فوق دیپلم فنی خودرو و یا صنایع اتومبیل باشد در این بخش کارهای فنی خودرو عیب و ایرادهای خودرو را بر طرف می کنند و این بخش دارای یک سالن برای تعمیر ماشینها و یک اتاق برای پذیرش ماشین و یک اتاق هم به عنوان رختکن و استراحتگاه استفاده می شود سالن تعمیر دارای 3 چاله سرویس و سه جک بزرگ هیدرولیکی و چند جک کوچک برای بلند کردن ماشین و دستگاه بالانس و دستگاه تنظیم فرمان و دستگاه تنظیم موتور و سوخت ماشین است . از مشخصات بارز این نمایندگی وجود کلینیک اتومبیل که شامل انواع دستگاههای پیش رفته از جمله دیاگ و بالانس لاستیک ها می باشد . این واحد از چند بخش مکانیکی و برق خودرو آهنگری و اتاق رنگ می باشد به اضافه آچار ها ودیگرلوازم مورد نیاز تعمیر ماشین است . در اتاق پذیرش یک منشی وجود دارد که ماشینها را پذیرش و به استاد کار مربوطه تحویل می هد و برای ماشین یک کارت صادر می کند که در این کارت نوع خودرو مدل (شماره شهربانی ، نام و نام خانودگی صاحب ماشین ، شماره موتور ، مقدار کار کرد ماشین ، آدرس و تلفن ، شماره شاسی ، تاریخ تحویل از کارخانه و تاریخ پذیرش درج شده است) البته یادآور شوم که اگر مدت گارانتی آن تمام نشده باشد (برای پراید 20000 کیلومتر ) و زانتیاو سمند 2 تا 3 سال تمام کارهای که برای ماشین انجام می دهند مجانی است . و یک سالن استراحتگاه و رختکن هم وجود دارد شاگردان و استادکاران وسایل خود را آنجا گذاشته و لباسهایشان را عوض می کنند و هم افرادی که در این بخش کار می کنند باید استاد کاران حداقل باید تجربه و سابقه کافی داشته باشند و برای شاگردان حداقل داشتن دیپلم فنی الزامی است .

    بخش خدماتی : که در این بخش ثبت نامها برای ماشین انجام می شود و دارای یک نمایشگاه کوچک از محصولات سایپا است و یک قسمت آن هم بخش فروش آن هم بخش فروش لوازم یدکی خودرو است و برای اینکه مشتری دیگر سرگردان نشود این بخش را تاسیس کرده اند و بخش فنی و این بخش در کنار هم هستند و اگر مشتری وسیله ای نیاز داشته باشد در هنگام تعمیر کارت نوشته شده برای ماشین برده و جنس را تحویل می گیرد و در آخر قیمت آن در تصویه حساب لحاظ می شود . در این بخش هم دو نفر کار می کنند و یک عدد کامپیوتر است که کالاهای فروخته شده را در داخل آن ثبت کرده و بعداً حسابرسی می کنند .

    بخش مدیریتی : که مسئول این بخش همان مدیر عامل شرکت است که آقای فرهاد ترابی   است و به همه قسمتها نظارت کرده و کارها را زیر نظر دارد و به کار بخش داخلی شرکت نیز به عهده خود ایشان است که بر کارهای فنی انجام شده روی ماشینها نیز نظارت دارند . و مدیر عامل همکاری های نظارتی دارند و هم در جلسه هایی که از طرف سایپا و کلاسهای مدیریتی که برگزار می شود شرکت می کنند .

    در آخر باید خاطر نشان کنم که شرکت سایپا برای استادکاران و تکنسینهای خود کلاسهای آموزشی هم برقرار می کند و درهر نوبت نمایندگیها استادکاران و تکنسینهای خود را برای گذراندن این دوره های می فرستد و به تجربه و تخصص آنها می افزایند و با امتحانی که در آخر هر دوره از انها می یگرند مدرک درجه 1و 2و یا سه به انها می دهند حال اگر مدرک درجه 1و 2 بگیرند هزینه آن کلاسها بر عهده نمایندگی است که باید بپردازدو اگر مدرک درجه 3 بگیرند باید خود استادکارن و یا تکنسینها بپردازند .

    نوع محصولات تولیدی و خدماتی : در نمایندگی سایپای مبارکه تعمیر محصولات سایپا از قبیل پراید انواع پژوها RD,405, 206 ، پرشیا و پارس و خودروهای سمند انجام می شود و ثبت نام برای انواع  محصولات سایپا انجام می شود و از خدمات دیگری که این مرکز ارائه می دهد فروش لوازم یدکی و یک نمایشگاه اتومبیل که همان محصولات سایپا است . بنا به گفته مدیر عامل شرکت سیاستهای شرکت به سیاست های شرکت سایپا است . و اگر در آینده بخوهد شرکت را توسعه دهند  قسمت فنی آن را بیشتر توسعه خواهند داد و با اضافه کردن وسایل و تجهیزات افزایش نیروی کار خواهند بود.

    ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی کار آموز : در واحد فنی نمایندگی بیشتر کارهایی تعمیراتی  انجام می شد بیشترمطالبی که در دانشگاه به طور تئوری خوانده بودم و کمی هم به طور عملی کار کرده بودم در انجا بیشتر به طور عملی کار کردم و باز و بسته کردن قطعات و آشنایی بیشتر با انها پیدا کردم و از نظر عملی مهارت بیشتری پیدا کردم . بنده در این نمایندگی بیشتر وقت خود را در قسمت فنی گذرانده ام و در کنار استادکاران مختلف به افزایش تجربه خود کوشش کردم و چیزهایی هم بلد نبوده ام از  استاد کاران سئوال کردم و نکات کلیدی کار انها را در حد توان و وقت یاد گرفته ام و بعد از یکی دو هفته با آشنایی کامل با ان محیط زیر دست اندرکاران کار کرده و خودم به تنهایی اقدام به باز و بسته کردن وسائل کرده ام در این نمایندگی بنده با وسایل که در دانشگاه موجود نبود است آشنا شدم (دستگاه تنظیم موتور به طور کامپیوتری یا دیاگ و تنظیم سوخت و دستگاه تنظیم فرمان و دستگاه چهار گاز ) و با مراحل  تعمیر ماشین و نکات ایمنی و اخلاقی آنجا آشنا شده ام و تجربه داشتن رفتار و برخورد مناسب با مشتریان را یاد گرفته ام . در قسمت خدماتی و جایی که لوازم یدکی ماشینها در آنها به فروش می رسید من بیشتر با قطعات آشنا شده ام و در بخش فنی با طرز کار آنها جا گذاشتن آنها در ماشین و باز و بسته کردن آنها در روی ماشین آشنا شده ام .

     

    سیستم سوخت رسانی بنزینی

    سر سیلندر : در روی سر سیلندر بسته شده و دارای محفظه احتراق است . و جنس آن از آلومینیوم یا چدن می باشد .

     سیلندر :  بزرگترین قطعه موتور است که در آن سوراخ هایی برای عبور پیستون و روغن و آب و… وجود داردد . شامل قطعاتی مانند : 1-بوش سیلندر  2- پیستون      3- شاتون 4- رینگ کمپرسی و رینگ روغنی ,گژن پین , میل لنگ ,میل سوپاپ, یاتاقانهای ثابت و متحرک , اویل پمپ ,پمپ بنزین , دلکو ,واتر پمپ , فیلتر روغن در سیلندر قرار دارد و یا بسته می شوند .

    علت ترکیدن سر سیلندر و سیلندر :

    1- یخ زدن آب موتور 2- گرمای بیش از حد موتور 3- بیش از حد سفت کردن پیچهای سر سیلندر

    کارتر : در پایین سیلندر بسته و مخزن روغن است .

    واشر سرسیلندر : بین سیلندر قرار می گیرد و وظیفه آن آبندی کردن بین سرسیلندر و سیلندر وجلوگیری از خارج شدن کمپرس و قاطی شدن آب  و روغن می باشد و علت سوختن آن 1-جوش آمدن و یا داغ کردن موتور 2- تاب برداشتن سیلندر 3- شل بودن پیچهای سر سیلندر 4- ترکیدگی سر سیلندر .

    علائم سوختگی واشر سر سیلندر : 1- خارج شدن دود سفید و آب از اگزوز 2- کم شدن آب رادیاتور 3- گرم و بد کار کردن موتور 4- کاهش قدرت موتور 5- شیری رنگ کردن روغن 6-ظاهر شدن حباب در روی آب رادیاتور (با گاز دادن موتور )

    علائم تاب برداشتن سر سیلندر :سوختن پی در پی واشر سر سیلندر

    دلیل نفوذ آب به داخل اطاق احتراق

    1-سوختن واشر سر سیلندر 2-شل بودن پیچهای سر سیلندر 3- ترک برداشتن سرسیلندر

    پیستون : کارش به وجود آوردن کمپرس در موتور می باشد ساختمان پیستون : استوانه ای است که در قسمت بالا و پایین باز است و رینگ های کمپرسی و روغنی روی آن قرار دارد . علت گریپاژ نمودن پیستون در سیلندر 1- جوش آمدن موتور و گرمای بیش از حد موتور 2- نداشتن روغن یا نرسیدن روغن :انواع رینگ : رینگ کمپرسی – رینگ روغنی -رینگ کمپرسی به منظور آب بندی بین سیلندر و پیستون در شیار پیستون نصب می شود و پس از خروج کمپرسی اطاق احتراق به داخل کارتر جلوگیری می کند .

    رینگ روغنی به منظور پاک کردن روغن بدنه سیلندر و برگشت آن بداخل کارتر و جلوگیری از رفتن روغن به اطاق انفجار می باشد .

    تفاوت رینگ روغنی و کمپرسی : رینگ کمپرسی در بالای پیستون و رینگ روغنی در پایین رینگ کمپرسی است هم چنین رینگ روغنی دارای سوراخ  می باشد .

    توجه : اگر رینگ کمپرسی خورده و یا بشکند کمپرسی از بالای پیستون رد  می شود و موتور قدرت کافی را نخواهد داشت .

    علائم خورده ویا شکسته شدن رینگ : از اگزوز دود سیاه مایل به آبی بیرون آمده و موتور قدرت کافی را نخواهد داشت .

    دلایل کمپرس در قسمتهای موتور

    1-دلیل کاهش کمپرس موتور : 1- فیلر نبودن سوپاپها 2-آب بندی نبودن کیت یا لبه سوپاپ 3-سوختن سوپاپها 4-سوختن واشر سرسیلندر 5-شل بودن پیچهای سر سیلندر  6- ترکیدگی سر سیلندر

    2-دلیل کمپرس  به داخل کارتر : 1-خورده شدن وچسبیدگی وشکستن رینگ 2- مقابل هم بودن چاک رینگها 3-گشاد شدن سیلندر 4-ترک برداشتن پیستون

    3-دلیل کمپرسی در رادیاتور :1-سوختن واشر سر سیلندر 2-ترک برداشتن سر سیلندر

    شاتون : در بالا به وسیله گژن پین و در پایین به میل لنگ بسته می شود و شامل 1- سر شاتون که به گژن پین وصل است 2-بدنه شاتون 3-انتهای شاتون که به یاطاقان متحرک میل لنگ بسته می شود .

    گژن پین : لوله ای (توخالی)است که پیستون را به شاتون وصل می کند و جهت جلو گیری از بیرون آمدن گژن پین دو طرف آن خار فنری وجود دارد و تشخیص خرابی آن در موقعی که موتور سرد است صدای گژن پین به خوبی به خوبی شنیده می شود ولی در موقعی  که موتور گرم است صدای گژن پین کمتر شنیده می شود .

    میل لنگ :حرکت خطی شاتون را به حرکت درونی تبدیل کرده و به وسیله زنجیر (و یا در گیر شدن با دنده یا تسمه مخصوص)میل سوپاپ نیز به حرکت در می آورد و هم چنین به وسیله تسمه پروانه واتر پمپ دینام ,پروانه را می گرداند و فلایویل که در انتهای میل لنگ بسته می شود قدرت را به کلاچ منتقل می کند .

    ساختمان میل لنگ : به طور کلی ساختمان میل لنگ از قسمتهای زیر تشکیل شده است .

    1-پولی سر میل لنگ که برای عبور تسمه پروانه است 2-چرخ دنده سر میل لنگ که باعث گردش میل سوپاپ می شود 3- محور ثابت و متحرک که محور ثابت به بدنه سیلندر (یاتاقان ثابت) و محور متحرک به دسته پیستون (یاتاقان متحرک )بسته می شود 4- لنگهای تعادل 5- مجرای عبور رون 6- فلانج اتصال فلایویل

    انواع لقی : لقی افقی – عمودی  که لقی افقی در اثر خورده شدن بغل یاتاقانی زیاد می گردد ولی لقی عمودی در اثر خورده شدن یاطاقان ثایت زیادی می شود.

    دلایل بریدن میل لنگ : 1-سفت بودن یاطاقانهای متحرک و ثابت 2- تعویض دنده معکوس در دور زیاد 3-نداشتن بغل یاتاقانی و خلاصی حرکت میل لنگ 4- گاز دادن زیاد در سر بالایی

    قطعات میل سوپاپ : 1-چرخ دنده سر میل سوپاپ 2-بامکها 3- دنده مورب 4- دایره خارج از مرکز 5- تکیه گاه ثابت

    وظایف میل سوپاپ : 1-چرخ دنده سرمیل سوپاپ به وسیله دنده سر میل لنگ           می گیرد .2-سوپاپ های دود و هوا به وسیله بادامکها باز و بسته می شود 3-اویل پمپ و دلکو به دو میله دنده مورب می گردند 4-پمپ بنزین مکانیکی به وسیله دایره خارج از مرکز کار می کند 5- تکیه گاه ثابت , برای جلوگیری از لرزش و حرکت عرضی می باشد .

    شرح چگونگی درگیری میل لنگ و میل سوپاپ : اگر دو چرخ دنده با هم فاصله داشته باشند و به وسیله زنجیر یا تسمه دندانه دار و اگر دو چرخ با هم فاصله نداشته باشند در گیری دنده با دنده می باشد و نسبت گردش میل سوپاپ به میل لنگ به دو می باشد یعنی در مقابل یک دور گردش میل سوپاپ دو دور میل لنگ می گردد .

    نقطه تایمیتگ : در هنگام جا زدن میل لنگ و میل این دو نقطه (علامت) باید در مقابل هم باشند و در غیراین صورت موتور روشن نشده و با قدرت کافی ندارد .

    یاطاقان ثابت به وسیله کپه های ثابت در روی ثابت میل لنگ به بدنه سیلندر بسته می شود . و وظایف یاتاقان میل لنگ جلوگیری از از خرابی میل لنگ می باشد و دلایل سوختن آنها 1-نرسیدن روغن به یاتاقان و2- گرمای زیاد موتور می شود که اگر یاتاقان بسوزد باعث کم شدن فشار روغن می شود و یاتاقان متحرک به وسیله شاتون در محور در محور متحرک میل لنگ بسته می شود . بغل یاتاقانی از حرکت طولی میل لنگ جلوگیری می کند و سوراخهای روی یاتاقان برای عبور روغن تعبیه شده است .

    انواع سوپاپ : بر دو نوع 1- سوپاپ هوا (گاز)2- سوپاپ دود 

    انواع سوپاپ : بر دو نوع 1- سوپاپ هوا (گاز)2- سوپاپ دود

    تفاوت سوپاپهاي دود و هوا : سوپاپ هوا پهن تر از سوپاپ دود است 2-لبه سوپاپ دود از سوپاپ هوا تيز تر مي باشد 3- ساقه سوپاپ دود كلفت تر از سوپاپ هوا مي باشد 4-جنس سوپاپ دود محكم تر از سوپاپ هوا است براي اينكه بيشتر با حرارت در تماس مي باشد .

    قطعات متصل به سوپاپ : فنر سوپاپ , پولك سوپاپ , خار سوپاپ, لاستيك سوپاپ,

    شكل سوار شدن سوپاپ ها در موتور : 1-ايستاده كه در اين طريق سوپاپ در بدنه سيلندر قرار مي گيرد 2- آويخته كه كه در اين طريق به صورت آويزان در سر سيليدر قرار مي گيرد .

    قطعات سوپاپ آويخته : بادامك , تايپيت , ميل رابط ,اسبك (انگشتي )ميل اسبك, پيچ تنظيم فيلر گيري , پولك سوپاپ ,خار سوپاپ, فنر سوپاپ , لاستيك سوپاپ , سوپاپ

    ترتيب قرار دادن سوپاپها در يك موتور 4 سيلندر معمولاً به شرح زير است : دود – هوا- هوا – دود , دود-هوا, هوا – دود

    در زمان تنفس سوپاپ هوا و در زمان تخليه سوپاپ دود باز مي شود و در بقيه زمانها سوپاپ ها بسته هستند (زمان تراكم و زمان انفجار هر دو سوپاپ بسته هستند و كار لاستيك سوپاپ اين است كه كار كاسه نمد را انجام مي دهد و از نفوذروغن به اطاق احتراق جلوگيري مي كند وساق سوپاپ از آن عبورمي كند .)

    طريقه ورود روغن به اتاق احتراق 1- از طريق لاستيك سوپاپ 2-از طريق رينگهاي پيستون مي باشد و كيت (گايد)سوپاپ كه ساق سوپاپ از آن عبور مي كند براي جلوگيري از حركت عرضي سوپاپ در سر سيلندر مي باشد وكار بادامك ميل سوپاپ باز كردن سوپاپ مي باشد وكار بستن سوپاپ را فنر سوپاپ انجام مي دهد .

    علت فيلر گيري سوپاپ ها :

    چون فلزات در اثر حرارت انبساط پيدا مي كند و در موقعي كه موتور سرد و يا گرم است طول سوپاپ كمي تغيير پيدا مي كند بدين خاطر لازم است بين اسبك و پايه سوپاپ لقي باشد و اين فاصله به وسيله فيلر تنظيم مي شود .

    قيچي سوپاپ : هر گاه سوپاپ دود در حالت بسته شدن سوپاپ گاز شروع به باز شدن كند قيچي سوپاپ گويند در موتور 4 سيلندر پيستونها 1و4 , پيستونها2و3 با هم بالا و پايين مي كنند مثلاً اگر سوپاپها سيلندر يك در حالت قيچي باشد سوپاپهاي سيلندر 4 را مي توان فيلرگيري كرد .

    سوختن سوپاپها : هر گاه لبه سوپاپ در اثر حرارت و كار زياد فرم اصلي خود را از دست بدهد با ترك داشته باشد گويند سوپاپ سوخته است و تاثير آن در موتور 1-موتور بر كار ميكند 2- موتور قدرت كافي ندارد 3- مصرف سوخت زياد مي شود و از علائم سوختن و آبندي نبودن سوپاپها دود زياد از اگزوز ,بد روشن كردن موتور , زدن كمپرس در اگزوز و يا در كاربراتور مي باشد .

    فلايويل : وزنه سنگيني است كه درآخر ميل لنگ بسته مي شود و ضربات حاصل از انفجار مي كند را گرفته و نيرو حاصل از انفجار را در خود ذخيره مي كند و هم چنين كلاچ هم به آن بسته مي شود و دنده سر آن در هنگام استارت در گير شده باعث گرديدن ميل لنگ و روشن شدن موتور مي گردد و در زماني كه دنده استارت با دنده سر فلايويل گير كند بايد خودرو را در دنده عقب قراردادده و در صورت امكان كمي به طرف جلو هل داده و يا بكشيد اگر دنده استارت آزاد نشد استارت بايد باز شود .

    متوجه شدن سيلندر خراب در موتور و چگونگي كار با آن : واير شمع سيلندر يك را بيرون آورده و اگر در صداي موتور تغييري كرد سيلندر يك كار مي كند ولي اگر صداي موتور تغيير نكرد سيلندر يك خوب كار نمي كند اين عمل با سيلندرهاي 2,3,4,000 تكرار كنيد .

    توجه : اگر در اگزوز خميدگي زياد وجود داشته باشد باعث مي شود دور به خوبي خارج نشده و موتور بد كار كند و باعث گرم شدن موتور نيز مي شود .

    موتور ديزل

    موتور ديزل : 1-موتورهاي تمام ديزل 2- موتورهاي نيم ديزل

    سيستم سوخت رساني ديزل :شامل با ك, فيلتر ها , پمپ سه گوش , پمپ انژكتور , انژكتور , لوله هاي رابط و لوله برگشت گازوئيل .

    پمپ سه گوش : كار پمپ سه گوش كشيدن گازوئيل از باك و فرستادن آن به پمپ انژكتور مي باشد .

    پمپ انژكتور : به وجود آوردن فشار زياد و فرستادن گازوئيل به انژكتور مي باشد.

    انژكتور : در سر سيلندر بجاي شمع بسته مي شود و گازوئيل را به صورت پودر در آورده و در آخر زمان تركم در داخل سيلندر مي پاشد و چون كمپرسي موتورهاي ديزل زياد است در نتيجه داخل سيلندر گرم است و گازوئيل پودر شده خود به خود آتش مي گيرد چون در ديزل سيستم جرقه وجود ندارد موتورهاي بنزيني را از تعداد شمعها مي توان تعداد سيلندرها را تشخيص داد ولي در موتورهاي ديزلي از تعداد انژكتور مي توان تعداد سيلندرها را تشخيص دهيم و زماني كه گازوئيل تمام شود يا لوله گازوئيل سوراخ گردد يا در هنگام تعويض فيلتر سيستم سوخت رساني ديزل هوا مي گيرد و حداقل هر هفته يكبار قبل از روشن كردن بهتر است پيچ زير فيلتر را باز كرده تا در صورت وجود آب تخليه شود و به وسيله پمپ دستي , پمپ زده تا هوا گيري شود .

    زماني كه استارت خوب مي زند موتور روشن نمي شود يا 1- باك گازوئيل ندارد 2- گازوئيل آب يا هوا دارد 3- پمپ سه گوش كعيوب است 4- پمپ اصلي معيوب است 5- واشر سر سيلندر سوخته و نشت مي دهد .

    زماني كه موتور روشن ولي زود خاموش مي گردد . 1- پيچ هوا گيري شل است 2- گازوئيل آب دارد 3-فيلتر و استكان گازوئيل گرفته است .

    زماني كه موتور بد كار مي كند : 1-گازوئيل آب دارد 2-انژكتور معيوب است 3-استكان و فيلتر كثيف است 4-شمع گرمكن معيوب و يا اتر پاش معيوب و يا اتر تمام شده است 5-فيبر فنر پمپ سه گوش معيوب است 6-سوپاپها احتياج به فيلر گيري دارد .

    طريقه هوا گيري گازوئيل : پيچ هوا گيري فيلتر گازوئيل را شل نموده وبه وسيله پمپ دستي , پمپ مي زنيم تا گازوئيل بدون حباب و خالص نيز از پيچ هوا گيري پمپ انژكتور نيز خارج گردد . اگر با استارت زدن موتور روشن نشد بايد عمل هوا گيري روي انژكتورها نيز انجام گيرد ابتدا پيچ يك سيلندر را باز كرده و با زدن استارت تا موقعي كه گازوئيل بدون حباب خارج گردد و بعد پيچ را سفت كرده و اين عمل هوا گيري را براي بقيه انژكتورها تكرار كنيد .

    سوپر شارژر : قدرت موتورها به مقدار پاشش گازوئيل يا بنزين در داخل سيلندر دارد اگر زياد تر پاشيده شود به همان نسبت هوا نيز بايد بيشتر به داخل سيلندر برسد چون مكش پيستون نمي تواند هواي لازم را به داخل سيلندر برساند از دستگاهي به نام سوپر شارژر استفاده مي شود .

    ساختمان سوپر شارژر : بدنه توربين –بدنه كمپرسور- بدنه كمپرسور -شافت كه دو طرف آن داراي يك سري پره مي باشد كه به توربين معروف است و مجراي ورود و خروج دود و هوا

    سيستم و دستگاه انتقال قدرت :

    1-كلاچ 2-گيربكس 3-گاردان 4-ديفرانسيل 5-چرخها

    كلاچ : بعد از فلايويل نصب و شامل قطعاتي مانند 1-پدال كلاچ 2-اتصالات كلاچ 3- مخزن و پمپ بالاي كلاچ 4- پمپ زير كلاچ 5-زغال يا بلبرينگ كلاچ 6- دو شاخه كلاچ 7- ديسك كلاچ 8- پوسته كلاچ 9-صفحه كلاچ

    انواع كلاچ : 1- كلاچ خورشيدي (كلاچ ديافراگم)2-كلاچ فيبري و تفاوت آنها در اين است كه ديسك فنر داراي فنر حلقه اي بوده در صورتيكه ديسك خورشيدي داراي صفحه فنر است .

    وظيفه كلاچ تعويض دنده (قطع و وصل نيرو)است و با فشار دادن پا روي پدال كلاچ قدرت از موتور به گيربكس قطع مي شود و صفحه كلاچ بين فلايويل و ديسك كلاچ نصب مي شود و هم چنين روس شافت كلاچ قرار مي گيرد و پوسته كلاچ به فلايويل بسته مي شود و بر روي دو شاخه كلاچ در بعضي ماشينها بلبرينگ و در بعضي ديگر ذغال كلاچ نصب مي گردد .

    صداي غير عادي در كلاچ : 1-فنر صفحه كلاچ و يا فنر ديسك كلاچ شكسته است 2 -لنت صفحه كلاچ تمام شده و به پرچ رسيده است 3-بلبرينگ كلاچ خراب يا ذغال كلاچ تمام شده است .

    علت خوب كلاچ نگرفتن : 1-صفحه كلاچ سائيده است 2- ذغال كلاچ تمام شده 3- رون مخزن كلاچ كم است 4-فنر ديسك كلاچ ضعيف و شكسته است 5-كلاچ رگلاژ نيست 6-صفحه كلاچ تاب دارد 7- ديسك كلاچ تاب دارد 8-فلايويل تاب دارد 9-فنرهاي روي سفحه كلاچ شكسته است 10-پمپ كلاچ خراب است 11-صفحه كلاچ روغني است .

    دلايل دل زدن كلاچ : 1-تاب برداشتن صفجه كلاچ و ديسك 2- تنظيم نبودن انگشتي هاي ديسك 3- نا مرتب سائيده شدن لنت صفحه كلاچ 4-شكسته بودن سه شاخه كلاچ و فنر آن

    طريقه آزمايش بكسواد كلاچ : ترمز دستي را كشيده و دسته دنده را در دنده قرار دهيد و موتور را گاز داده و به طور آهسته پا را از روي كلاچ برداريد اگر موتور خاموش شد كلاچ سالم است اگر موتور خاموش نشد كلاچ بكسواد مي كند .

    نشت روغن موتور از كاسه نمد ته ميل لنگ , و نشت واسكازين گيربكس از كاسه نمد (گلدوني ) جلو گيربكس باعث روغني شدن صفحه كلاچ مي شود وقطع و وصل سريع كلاچ و بكسواد كردن كلاچ يا تمام شدن ذغال و خرابي بلبرينگ و روغني شدن صفحه كلاچ از علائم خرابي كلاچ مي باشند .

    گيربكس : گيربكس (جعبه دنده ) اتوماتيك -گيربكس (جعبه دنده )معمولي گيربكس بين كلاچ و گاردان نصب شده و براي تعويض دنده ها در سرعتهاي مختلف و حالت خلاص و دنده عقب استفاده مي شود و قسمتهاي اصلي آن عبارت اند از : 1-گلدوني جلو ( پوسته فلايويل) 2- پوسته جعبه دنده (جاي دنده ها و شافت ها ) 3- گلدوني عقب (جاي كيلومتر شمار ) و قطعات داخلي آن 1- دسته دنده 2-ماهك 3-ميله ماهك و فنر و ساچمه 4-دنده برنجي 5-شافت كلاچ (ورودي ) 6-دنده ها 7-شافت خروجي 8-شافت واسطه (زيري )9-شافت دنده عقب 10-پوسته گيربكس 11-دنده كيلومتر شمار

    شافتهاي گيربكس : 1-شافت كلاچ (ورودي 2-شافت گيربكس خروجي 3- شافت دنده عقب 4-شافت زيري (هميشه گرد )

    به وجود دنده برنجي عمل تعويض دنده ها آسانتر صورت مي گيرد .

    صداي غير عادي در گيربكس :1-نبودن واسكازين در جعبه دنده 2- خورده شدن دنده ها 3-خورده شدن دنده برنجي4-خورده شدن ويا شكستن بلبرينگ(كاسه نمد) 5-شل بودن پيچها درپوش گيربكس

    خوردگي دنده ها و دنده برنجي و خوردگي فنر و ساچمه ميل ماهك باعث بيرون پريدن دنده مي شوند كه از علتهاي آن تاب برداشتن ماهك و خرابي بلبرينگ شافت ها را مي توان نام برد .

    دليل خوب جا نرفتن دنده : 1-معايب دستگاه كلاچ 2-تاب برداشتن ماهك و ميل ماهك گيربكس 3-خوردگي شافت هاي گيربكس مي باشد

    گاردان : گاردان بين گيربكس و ديفرانسيل بسته مي شود .

    قطعات اصلي گاردان : 1-سر كله گاوي كه كشويي است 2-قفل گاردان (چهار شاخه گاردان 3- ميل گاردان

    كشويي گاردان روي شافت خروجي گيربكس به صورت هزار خار در آمده و قسمت داخل سر گاردان نيز هزار خار است بطوريكه در دست اندازها بتواند فاصله جعبه دنده و ديفرانسيل كم و يا زياد شود (براي كوتاه و بلند شدن ميل گاردان در دست اندازها )

    قفل گاردان معمولاً يكي در طرف جعبه دنده و ديگري در طرف ديفرانسيل قرار دارد .

    چهار شاخه گاردان حالت لولايي دارد و مي تواند قدرت را تحت زاويه انتقال دهد .

    توليد صداي گاردان در اثر كار زياد و گريسكاري نگردن كاسه ساچمه چهار شاخه گاردان مي باشد كه باعث خرابي گاردان و تعويض آن مي باشد .

    سيستم جرقه و الكتريكي :

    باطري - سوئيچ – كويل -دلكو- شمع ها – واير ها

    باطري : مخزن كه برق اوليه اتومبيل تامين مي كند و هر خانه باطري آن 2 ولت برق داشته يعني يك باطري 12 ولت 6 خانه دارد .

    قسمتهاي باطري : 1) صفحات مثبت 2) صفحهات منفي 3)صفحات عايق عايق 4) اسيد سولفوريك 5) پوسته 6)قطبهاي باطري (مثبت و منفي ) 7) درب باطري براي ريختن اسيد .

    براي تشخيص ظاهري قطب مثبت از منفي كلفت تر مي باشد كه داراي علامت + يا p ولي قطب منفي با علامت – يا n مي باشد و قطب مثبت با قرمز ولي منفي با خاكستري نشان داده مي شود .

    كويل : چون برق 6 يا 12 و يا 24 ولت براي جرقه زدن شمع ضعيف مي باشد كوئل آن را هزار برابر افزايش داده و قوي مي كند .

    قسمتهاي كويل عبارتند از : 1) بدنه 2) هسته آهني 3) سيم پيچ اوليه (كلفت)4) سيم پيچ ثانويه (نازك) 5) روغن اگر فقط كويل سوخته باشد استارت مي زند ولي موتور روشن نمي شود .

    طريقه آزمايش كويل : واير وسط (مربوط به كويل) دلكو را بيرون آورده حدود 8 ميلي متر به بدنه فلز موتور نزديك مي كنيم اگر استارت زدن جرقه آبي زنگ زد كويل سالم و اگر جرقه مايل به قهوه اي رنگ زد نسيم سوز و اگر اصلاً جرقه نزد كويل سوخته است .

    دلايل سوختن كويل : 1- اتصالي در سيم پيچ ها 2- باز گذاشتن سوئيچ در هنگامي كه موتوي خاموش و دهانه پلاتين بسته باشد 3-نبودن روغن در كويل هاي روغني

    دلكو : 1-تقسيم برق قوي كويل به سر شمعه بر حسب ترتيب احتراق 2- قطع و وصل سيستم پيچ اوليه كويل 3- تنظيم آوانس جرقه متناسب با دو موتور

    قطعات دلكو : 1- درب دلكو 2- چكش برق 3- فيوز (خازن)4-صفحه پلاتين 5- پلاتين ها 6-ميل دلكو 7- بدنه دلكو 8- آوانس خلائي 9-وزنه ها

    وظايف ميل دلكو : 1- به گردش در آوردن چكش برق 2- باز و بسته كردن پلاتين 3- به گردش در آوردن وزنه هاي لوبيا شكل 4-به جركت در آوردن اويل پمپ

    در يك موتور 4 سيلندر 5 تا برج بر روي درب دلگو وجود دارد 4 تا آن براي واير شمع و برج وسطي براي واير كويل است و چكش برق هم بر رو ميل دلكو سوار مي گردد كه وظيفه آن در اثر گردش ميل دلكو برق قوي كويل را به وايرهاي سر شمع مي رساند اگر دنده سر ميل لنگ و دنده سر ميل سوپاپ به وسيله زنجير به جركت در آيند چكش برق مخالف عقربه هاي ساعت گردش مي كند (مثل پرايد ) ولي اگر بدون زنجير باشد بر عكس عمل مي كند .

    دو نوع پلاتين يكي ثابت و ديگري متحرك داريم كه وظيفه آنها قطع و وصل جريان برق در مدار اوليه (سيم كلفت) كويل به منظور توليد برق قوي (ولتاژ زياد) در مدار ثانويه (سيم نازك )مويل مي باشد .

    موقعيت فيلر گيري پلاتين : در موقعي كه فيبر (كائوچو) پلاتين متحرك بر روي قسمت برآمده بادامك دلكو قرار گيرد در اين لحظه بايد باز باشد و مي توان فيلر گرفت و در موقع جرقه زدن سر شمع دهانه پلاتينها بايد باز باشد .

    علائم ناميزاني دهانه پلاتين : 1- به روشن شدن وتور 2- كاهش قدرت موتور 3- ريپ زدن موتور 4- به وجود آوردن حالت آوانس و يا ريتارد در موتور

    خازن : كار خازن جلوگيري از سوختن دهانه پلاتين و ذخيره برق به منظور كمك به توليد برق مي باشد و اگر بسوزد پلاتين مي سوزد . موتور دير روشن شده و به كار مي كند و مهمترين دليل آن خرابي فيوز مي باشد .

    آوانس : يعني پيش جرقه

    ريتارد : يعني پس جرقه

    آوانس : 1) آوانس خلائي (براي دور كم ) 2) آوانس وزنه اي (براي دور زياد ) وظيفه وزنه ها دلكو (لنگر لوبيا شكل )به وجود آوردن آوانس در دور زياد يا آوانس وزنه اي مي باشد .

    در چه مواقعي آوانس و ريتارد در موتور به وجود مي آيد

    موقعي كه دهانه پلاتين بيش از اندازه باز باشد موتور آوانس مي شود 2) موقعي كه دهانه پلاتين كمتر از اندازه باز باشد موتور ريتارد مي شود .

    علائم آوانس دلكو : 1) عطسه كردن در كاربراتور 2) گرم مردن موتور 3 ) كمي كشش موتور

    علائم ريتارد دلكو : 1) عطسه كردن در اگزوز 2) به روشن شدن موتور 3) دور نگرفتن و كمي كشش موتور

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه

    فهرست:

    نمایندگی مجاز سایپا مبارکه                                                   2

    نمودار سازمانی تشکیلات                                                                 3

    سیستم سوخت رسانی بنزینی                                                           8

    علائم سوختگی واشر سر سیلندر                                                       9

    علائم تاب برداشتن سر سیلندر                                                          9

    دلایل کمپرس در قسمتهای موتور                                                     10

    میل لنگ                                                                                    11

    قطعات میل سوپاپ                                                                        12

    نقطه تایمینگ                                                                              12

    انواع سوپاپ                                                                                 13

    علت فیلر گیری سوپاپ ها                                                               14

    موتور دیزل                                                                                  16

    دلایل دل زدن کلاچ                                                                       19

    صدای غیر عادی در گیربکس                                                           20

    قطعات اصلی گاردان                                                                       21

    سیستم جرقه  الکتریکی                                                                  21

    کویل                                                                                          22

    دلکو                                                                                          23

    استارت                                                                             25

    دینام                                                                                          26

    آفتامات                                                                             27

    سیستم سوخت رسانی بنزینی                                                           27

    علائم مخلوط شدن روغن و بنزین                                                      28

    کاربراتور                                                                                     29

    سیستم خنک کننده و روغن کاری                                                    30

    سیستم روغنکاری                                                                         33

    سیستم ترمز – فرمان و تعلیق                                                           34

    تاریخچه سیستم ترمز ABS                                                              36

    سیستم ABS   چیست ؟                                                                  37

    اصول کارکرد ABS                                                                        39

    سنسورهای سرعت چرخ                                                                  42

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی تعمیرگاه مکانیکی نمایندگی سایپا در شهر مبارکه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت