دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی

تعداد صفحات: 37 فرمت فایل: word کد فایل: 3897
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی

    بسمه تعالی

    علم مکانیک عملی که درباره نیروها و حرکت جسم (چه در حال حرکت یا سکون) بحث می کند و امروز تمام دستگاه و ماشینها وسایل موتوری و غیر موتوری همه از علم مکانیک تبعیت می کنند . در این رشته کسانی می توانند مدارج عالی را کسب نمایند که دروس ریاضی قوی داشته باشند و مکانیک شامل گردشی های مختلف بوده که رشته مکانیگ گرایش ماشین آلات رشته جدیدی است که تازه در کشور تدریس می گردد و شاید تا حدی در کشور ناشناخته باشد ولی با حضور استادان عزیز و تکنسین های محترم این رشته روز به روز بر پیشرفقت آن افزوده شده و برای دانشجویان و کسانی که      می خواهند در این رشته تجربیات کافی را کسب نمایند شناخته تر خواهد شد هر چند با تازه آمدن این رشته در واحد های دانشگاهی این کشور  امکانات , حتی اولیه در کارگاه های مربوطه به دروس اختصاصی این رشته مهیا نیست و کارگاههای دروس اصلی این رشته به علت نبودن لوازم و قطعات مورد نظر تشکیل نمی گردد . ولی باز هم امیدواریم که با فعالیت مسئولین مربوطه این معضل دانشجویان این رشته تا حدودی حل گردد.

    سیستم سوخت رسانی بنزینی

    سر سیلندر : در روی سر سیلندر بسته شده و دارای محفظه احتراق است . و جنس آن از آلومینیوم می باشد .

     سیلندر : بزرگترین قطعه موتور است که در آن سوراخهایی برای عبور پیستون و روغن و آب و… وجود داردد . سامل قطعاتی مانند : 1-بوش سیلندر 2- پیستون 3- شاتون4- رینگ کمپرسی و رینگ روغنی ,گژن پین , میل لنگ ,میل سوپاپ, یاتاقانهای ثابت و متحرک , اویل پمپ ,پمپ بنزین , دلکو ,واتر پمپ , فیلتر روغن در سیلندر قرار دارد و یا بسته می شوند .

    علت ترکیدن سر سیلندر و سیلندر : 1- یخ زدن آب موتور 2- گرمای بیش از حد موتور 3- بیش از حد سفت کردن پیچهای سر سیلندر

    کارتر : در پایین سیلندر بسته و مخزن روغن است .

    واشر سرسیلندر : بین سیلندر قرار می گیرد و وظیفه آن آبندی کردن بین سرسیلندر و سیلندر وجلوگیری از خارج شدن کمپرس و قاطی شدن آب  و روغن می باشد و علت سوختن آن 1-جوش آمدن و یا داغ کردن موتور 2- تاب برداشتن سیلندر 3- شل بودن پیچهای سر سیلندر 4- ترکیدگی سر سیلندر.

     علائم سوختگی واشر سر سیلندر : 1- خارج شدن دود سفید و آب از اگزوز 2- کم شدن آب رادیاتور 3- گرم و بد کار کردن موتور 4- کاهش قدرت موتور 5- شیری رنگ کردن روغن 6-ظاهر شدن حباب در روی آب رادیاتور (با گاز دادن موتور )

    علائم تاب برداشتن سر سیلندر :سوختن پی در پی واشر سر سیلندر –دلیل نفوذ آب به داخل اطاق احتراق :

    1-سوختن واشر سر سیلندر 2-شل بودن پیچهای سر سیلندر 3- ترک برداشتن سرسیلندر

    پیستون : کارش به وجود آوردن کمپرس در موتور می باشد ساختمان پیستون : استوانه ای است که در قسمت بالا و پایین باز است و رینگ های کمپرسی و روغنی روی آن قرار دارد . علت گریپاژ نمودن پیستون در سیلندر 1- جوش آمدن موتور و گرمای بیش از حد موتور 2- نداشتن روغن یا نرسیدن روغن :انواع رینگ : رینگ کمپرسی – رینگ روغنیرینگ کمپرسی به منظور آب بندی بین سیلندر و پیستون در شیار پیستون نصب می شود و پس از خروج کمپرسی اطاق احتراق به داخل کارتر جلوگیری می کند .

    رینگ روغنی به منظور پاک کردن روغن بدنه سیلدر و برگشت آن بداخل کارتر و جلوگیری از رفتن روغن به اطاق انفجار

    تفاوت رینگ روغنی و کمپرسی : رینگ کمپرسی در بالای پیستون و رینگ روغنی در پایین رینگ کمپرسی است هم چنین رینگ روغنی دارای سوراخ می باشد .

    توجه : اگر رینگ کمپرسی خورده و یا بشکند کمپرسی از بالای پیستون رد می شود و موتور قدرت کافی را نخواهد داشت .

    علائم خورده ویا شکسته شدن رینگ : از اگزوز دود سیاه مایل به آبی بیرون آمده و موتور قدرت کافی را نخواهد داشت .

    دلایل کمپرس در قسمتهای موتور

    1-دلیل کاهش کمپرس موتور : 1- فیلر نبودن سوپاپها 2-آب بندی نبودن کیت یا لبه سوپاپ 3-سوختن سوپاپاها 4-سوختن واشر سرسیلندر 5-شلبودن پیچهای سر سیلندر 6- ترکیدگی سر سیلندر

    2-دلیل کمپرس  به داخل کارتر : 1-خورده شدن ؤچسبیدگی ؤشکستن رینگ 2-مقابل هم بودن چاک رینگها 3-گشاد شدن سیلندر 4-ترک برداشتن پیستون

    3-دلیل کمپرسی در رادیاتور :1-سوختن واشر سر سیلندر 2-ترک برداشتن سر سیلندر

    شاتون : در بالا به وسیله گژن پین و در پایین به میل لنگ بسته می شود و شامل 1-سر شاتون که به گژن پین وصل است 2-بدنه شاتون 3-انتهای شاتون که به یاطاقان متحرک میل لنگ بسته می شود .

    گژن پین : لوله ای (توخالی)است که پیستون را به شاتون وصل می کند و جهت جلو گیری از بیرون آمدن گژن پین دو طرف آن خار فنری وجود دارد و تشخیص خرابی آن در موقعی که موتور سرد است صدای گژن پین به خوبی به خوبی شنیده می شود ولی در موقعی  که موتور گرم است صدای گژن پین کمتر شنیده می شود .

    میل لنگ :حرکت خطی شاتون را به حرکت درونی تبدیل نموده و به وسیله زنجیر (و یا در گیر شدن با دنده یا بسته مخصوص) میل سوپاپ نیز به حرکت در می آورد و هم چنین به وسیله تسمه پروانه واتر پمپ و دینام و پروانه ,را می گرداند و فلایویل که انتهای میل لنگ بسته می شود قدرت را به کلاج منتقل می کند .

    ساختمان میل لنگ : به طوری کلی ساختمان میل لنگ از قسمتهای زیر تشکیل شده است .

    1-پولی سر میل لنگ که برای عبور تسمه پروانه است 2-چرخ دنده سر میل لنگ که باعث گردش میل سوپاپ می شود 3- محور ثابت و متحرک به بدنه سیلندر (یاطاقان ثابت )و محور متحرک به دسته پیستون بسته می شود 4- لنگهای تعادل 5- مجرای عبور روغن 6-فلانچ اتصال فلایویل

    سیستم برق اتومبیل

    شامل : باطری –کوئل- دلکو-شمع

    باطری منبع ذخیره برق بوده که برق مصرفی مورد لزوم اتومبیل را تامین نماید .

    باطری از تعدادی خانه تشکیل شده است در داخل این خانه صفحات مثبت و منفی برای تبادل جریان الکتریسته قرار داده شده است عایق دیگری که مابین آن دو کار گذاشته شده است مجزای باشند .

    هر باطری شامل دو قسطب می باشد که صفحات مثبت در داخل باطری به همدیگر متصل شده تشکیل قطب مثبت وصفحات منفی نیز به همدیگر وصل شده  قطب منفی را تشکیل می دهند در داخل باطری مابین صفحات از محلول اسید سولفوریک و آب مقطر برای انجام اعمال شیمیایی استفاده شده است  که اصطلاحاً الکترولیت نیز نامیده می شود در اتومبیل برای جلوگیری از شلوغی سیم پیچی و بخاطر مقرون به صرفه بودن قطب منفی باطری را به بدنه اتومبیل اتصال داده و چون اکثر قطعات تشکیل دهند بدنه اتومبیل فلزی می باشد لذا هادی جریان نیز هستند پس تمام قسمت بدنه اتومبیل منفی خواهد بود .برای سوزاندن مخلوط هوا و بنزین متراکم در محفظه سیلندر احتیاج به یک نیروی الکتریکی قوی می باشد و برق باطری امکان ارائه این ایرو را ندارد لذا با دستگاهی بنام کوئل  ولتاژ دوازه ولت باطری را تقویت می کنند تا جرقه لازم برای روشن شدن موتور را تولید نماید .

    کوئل دستگاه ست که برق باطری اتومبیل را از نظر ولتاژ زیاد می کند یعنی برق دوازده ولت باطری را که برای تولید جرقه در الکترود شمعها کافی نیست در حدود هزار برابر تقویت می نماید .

    کوئل بر دو نوع : کویل خشک و کویل روغنی در داخل کوئل های خشک قیر فشرده شده و در داخل کوئل های روغنی روغن می ریزند ولی امروزه بیشتر از کوئل های روغنی استفاده می شود چون روغن کوئل از گرم شدن و سوختن آن جلوگیری می کند .

    کوئل تشکیل شده است از یک پوسته فلز که درپوش بالایی آن از کائوچو شاخته شده است که نسبت به پوسته عایق می باشد و محل اتصال دو فیش کناری در برج وسط کویل مشخص شده است .

    محل بستن دو رشته سیم در ظرفیت درپوش به نامهای قطب مثبت و قطب منفی ومحل مرکزی سیم در وسط برای خروج برق تقویت شده در نظر گرفته شده است  که به برج مویل معروف است . از طریق همین محل برق تقویت شده به وسیله یک رشته کابل قوی به دستگاه دلکو و از دلکو به سر شمعها می رسد .

    در داخل کوئل یک میله یا هسته مرکزی وجود دارد که هسته مرکز از تعداد ورقه های نازک آهن با لایه های عایق شده بر روی هم درست شده است . به دور این میله دو نوع سیم پیچیده شده به نام سیم پیچ اولیه و سیم پیچ ثانویه سیم پیچ اولیه با ضخامت زیاد و طول کم به دور این میله پیچیده شده است . که یک سر آن به محل قطب مثبت درب کوئل وصل شده است یعنی قطب منفی و قطب مثبت آن به وسیله همین سیم پیچ از داخل له همدیگر اتصال داده شده است و برق مثبت باطری وق قطب مثبت کوئل وصل به وسیله سیم دیگر هم برق از قطب منفی کویل خارج و در دلکو به فیوز و پلاتین وصل می شود . سیم پیچ ثانویه با ضخامت کم و طول زیاد به دور این میله به طوری که نسبت به سیم پیچ اولیه کانلاً عایق می شوند .حدود هزاران دور بستگی به ولتاژ مورد نیاز پیچیده شده است . که یک سر این سیم پیچ در قسمت داخل کوئل نزدیک به قسمت خروجی قطب منفی به سیم پیچ اولیه اتصال داده شده و سر دیگر آن به سر میله مرکز ی یعنی به برج کوئل وصل می شود .

    در داخل کویل از القاء جریان برق به وسیله قطع خطوط قوای میدان مغناطیسی توسط قطع و وصل پلاتین حاصل از عبور جریان برق از سیم پیچ اولیه به سیم پیچ ثانویه استفاده می شود , چون کویل قادر به قطع و وصل جریان نیست .لذا از پلاتین استفاده می شود که جریان DC باطری را به AC تبدیل می کند در سیستم جرقه جهت سیم کشی مدار قطب منفی توسط کابل به بدنه متصل شده و قطب مثبت به اتوماتیک استارت و از اتوماتیک استارت به آمپر و از آمپر به سوئیچ از سوئیچ به مثبت کویل و از منفی کویل به وسیله سیم دیگری جهت قطع و وصل جریان به پلاتین و خازن بسته می شود  و یک سیم از سوئیچ به اتوماتیک استارت وصل شده و مدار ثانویه جهت ایجاد جرقه در شمع توسط یک وایر از کویل به درب دلکو یعنی به فنر و زغال و چکش برق رسیده و توسط چکش برق بر ترمینالهای درب دلکو و از آن جا توسط وایر به شمعها می رسد تا موتور روشن شود .

    در دلکوهای پلاتین دار قطع و وصل مدار اولیه کویل توسط پلاتین صورت می گیرد که پلاتین مانند یک کلید عمل می کند ولی در سیستم دلکوهای مغناطیسی کلید یا پلاتین به کار گرفته نشده است . یعنی بدون پلاتین       می باشد و به جای پلاتین از ترانزیستور استفاده شده است .

    در روی دلکو ترمینالهایی وجود دارند که ترمینال وسطی آن برای ورود  برق کویل به دلکو بوده و بقیه ترمینالها محل خروج برق به سر شمعها بستگی به تعداد سیلندر موتور در اتومبیلها متناوب می باشند یعنی مورتور چهار سیلندر دارای چهار ترمینال و شش سیلندر دارای شش ترمینال برای هدایت برق توسط وایر ها می باشد در محل ترمینالها پینهای کوچکی از جنس فلز که هادی برق هستند  تعبیه شده و به نحوی در درب دلکو قرار گرفته اند که نسبت به اطراف عایق و فقط در محل اتصال وایر ها برق را به سر شمعها هدایت می کنند . ورابط بین ترمینال وسطی درب دلکو با ترمینال وایر های شمع زغال و فنر و چکش برق می باشد .

    4-شمع

    وسیله ای است که در موتورهای احتراق داخلی بنزین سوز با ایجاد جرقه مرحله انفجار را تکمیل می نماید .

    شمعها توسط یک واشر مسی جهت گاز بندی به سر سیلندر بسته می شوند .چون برای انتقال جریان الکتریسته همیشه به دو قطب مثبت و منفی نیاز- مندیم لذا به بدنه خود شمع چون به سر سیلندر بسته می شود . قطب منفی و الکترود وسط آن قطب مثبت را تشکیل می دهند که نسبت به هم به وسیله عایق می باشند .

    در انتها :

    منفی باطری توسط کابل به بدنه اتصال داده می شود باطری توسط یک کابل به اتوماتیک استارت وصل ی شود از اتوماتیک استارت به آمپر از آمپر سوئیچ به مثبت کوئل از منفی کوئل به خازن و پلاتین دلکو و همچنین یک سیم از سوئیچ به اتوماتیک استارت و یک وایر از کوئل به درب دلکو برای رسانیدن برق ولتاژ قوی به ذغال و چکش برق و از چکش برق به سر شمعها توسط وایرهای شمع می باشد .

    دلیل بریدن گاردان : بار زیاد – جدایی قفل گاردان –زور زیاد در هنگام بکسواد چرخ – خرابی کشوی گاردان می باشد .

    دیفرانسیل : دستگاهی است که بعد از میل گاردان نصب می شود و قدرت از طریق میل گاردان به وسیله دیفرانسل به چرخها منتقل می شود .

     

    ديفرانسيل : دستگاهي است كه بعد از ميل گاردان نصب مي شود و قدرت از طريق ميل گاردان به وسيله ديفرانسل به چرخها منتقل مي شود .

    قطعات : 1- پينيون 2- كرانويل3- دنده هاي هرزگرد 4- دنده پلوسها 5-ميل پلوس 6-هوزسنگ 7- پوسته 8-توپي چرخ 9-بلبرينگها (كاسه نمد)10-كله گاوي

    وظايف ديفرانسيل: 1)انتقال قدرت (نيرو)2)تغيير تحت زاويه 90 درجه 3)تنظيم دور چرخها در سر پيچها 4)تيدل دور زياد به دور كم كرانويل (چرخها)

    بخاطر ايجاد گشتاور زياد در پلوسها دنده كرانويل بزرگتر از پينيون مي باشد.

    بلبرينگهاي ديفرانسيل : 1)دو عد بلبرينگ سر پاوسها 2_دو عدد بلبرينگ دو طرف هوزينگ 3) دو عدد بلبرينگ شافت پنيون

    دنده هاي هرز گرد در سر پيچها دور چرخها را طوري تنظيم مي كند كه چرخي كه نزديك به ميدان است دور كمتر و چرخي كه دور تر است دور زياد بزند و در بعضي ديفرانسيل ها 2 عدد و در بعضي يگر تعداد آنها 4 مي باشد .

    دنده پلوس بزرگتر از دنده هرز گرد است . داخل دنده پلوس هزار خار (دندانه ) دارد در صورتيكه سوراخ دنده هرز گرد هزار خار ندارد پشت دنده هرز گرد صاف در صورتي كه كه پشت دنده پلوس بر جسته است .

    دنده هرز هرزگرد دو نوع حركت 1)حركت انتقالي (گردش دور كرانويل)2)حركت وضعي (گردش دور محور خود)را انجام مي دهند و در جاده مستقيم داراي حرمت انتقالي بوده و در سر پيچها داراي حركت انتقالي و وضعي مي باشند .

    كله گاوي : به قسمتي از پوسته ديفرانسيل گفته مي شود كه كرانويل و پينيون در آن قرار دارد و پوسته هوزينگ نيز گفته مي شود .

    علائم بريدن پلوس چرخ : گردش ميل گاردان – توليد صدا – حركت نكردن اتومبيل

    طريقه تشخيص صداي ديفرانسل از گيربكس : اتومبيل را در سر غلت كم در دنده بالا (دنده 4) قرار داده اگر صدا ادامه داشت از ديفرانسل است ولي اگر صدا قطع شد عيب از گيربكس مي باشد .

    دليل داغ كردن ديفرانسل :10 نداشتن يا كم بودن واسكازين 2- زور و بار زياد 3- كم بودن فاصله كرانويل به پنيون 4-بسته بودن دريچه هوا

    سيستم جرقه و الكتريكي : باطري 0- سوئيچ – كويل = دلكو- شمع ها – واير ها باطري : مخزن كه برق اوليه اتومبيل تامين مي كند و هر خانه باطري آن 2 وبت برق داشته يعني يك باطري 12 ولت 6 خانه دارد .

    قسمتهاي باطري : 1) صفحات مثبت 2) صفحهات منفي 3)صفحات عايق عايق 4) اسيد سولفوريك 5) پوسته 6)قطبهاي باطري (مثبت و منفي ) 7) درب باطري براي ريختن اسيد .

    براي تشخيص ظاهري قطب مثبت از منفي كلفت تر مي باشد كه داراي علامت + يا p ولي قطب منفي با علامت – يا n مي باشد و قطب مثبت با قرمز ولي منفي با خاكستري نشان داده مي شود .

    كويل : چون برق 6 يا 12 و يا 24 ولت براي جرقه زدن شمع ضعي مي باشد كوئل ان را هزار برابر افزايش داده و قوي مي كند .

    قسمتهاي كويل عبارتند از : 1) بدنه 2) هسته آهني 3) سيم پيچ اوليه (كلفت)4) سيم پيچ ثانويه (نازك) 5) روغن اگر فقط مويل سوخته باشد استارت مي زند ولي موتور روشن نمي شود .

    طريقه آزمايش كويل : واير وسط (مربوط به كويل) دلكو را بيرون آورده حدود 8 ميلي متر به بدنه فلز موتور نزديك مي كنيم اگر استارت زدن جرقه آبي زنگ زد كويل سالم و اگر جرقه مايل به قهوه اي رنگ زرد نسيم سوز و اگر اصلاً جرقه نزد كويل سوخته است .

    دلايل سوختن كويل : 1- اتصالي در سيم پيچ ها 2- باز گذاشتن سوئيچ در هنگامي كه موتوي خاموش و دهانه پلاتين بسته باشد 3-نبودن روغن در كويل هاي روغني

    دلكو : تقسيم برق قوي كويل به سر شمعه بر حسب ترتيب احتراق 2- قطع و وصل سيستم پيچ اوليه كويل 3- تنظيم آوانس جرقه متناسب با دو موتور

    قطعات دلكو : 1- درب دلكو 2- چكش برق 3- فيوز (خازن)4-صفحه پلاتين 5- پلاتين ها 6-ميل دلكو 7- بدنه دلكو 8- آوانس خلائي 9-وزنه ها

    وظايف ميل دلكو : 1- به گردش در آوردن چكش برق 2- باز و بسته كردن پلاتين 3- به گردش در اوردن وزنه هاي لوبيا شكل 4-به حركت در آوردن اويل پمپ

    در يك موتور 4 سيلندر 5 تا برج بر روي درب دلگو وجود دارد 4 تا آن براي واير شمع و برج وسطي براي واتر كويل است و چكش برق هم بر رو ميل دلكو سوار مي گردد كه وظيفه آن در اثر گردش ميل دلكو برق قوي كويل را به وايرهاي سر شمع مي رساند اگر دنده سر ميل لنگ و دنده سر ميل سوپاپ به وسيله زنجير به جركت در آيند چكش برق مخالف عقربه هاي ساعت گردش مي كند (مثل پيكان ) ولي اگر بدون زنجير باشد بر عكس عمل مي كند .

    دو نوع پلاتين يكي ثابت و ديگري متحرك داريم كه وظيفه انها قطع و وصل جريان برق در مدار اوليه (سيم كلفت) كويل به منظور توليد برق قوي (ولتاژ زياد) در مدار ثانويه (سيم نازك )مويل مي باشد .

    موقعيت فيلر گيري پلاتين : در موقعي كه فيبر (كائوچو) پلاتين متحرك بر روي قسمت برآمده بادامك دلكو قرار گيرد در اين لحظه بايد باز باشد و مي توان فيلر گرفت و در موقع جرقه زدن سر شمع دهانه پلاتينها بايد باز باشد .

    علائم ناميزاني دهانه پلاتين : 1- به روشن شدن وتور 2- كاهش قدرت موتور 3- ريپ زدن موتور 4- به وجود آوردن حالت آوانس و يا ريتارد در موتور

    خازن : كار خازن جلوگيري از سوختن دهانه پلاتين و ذخيره برق به منظور كمك به توليد برق مي باشد و اگر بسوزد پلاتينمي سوزد . موتور دير روشن شده و به كار مي كند و مهمترين دليل آن خرابي فيوز مي باشد .

    آوانس : يعني پيش جرقه

    ريتارد :يعني پس جرقه

    آوانس : 1) آوانس خلائي (براي دور كم ) 2) آوانس وزنه اي (براي دور زياد ) وظيفه وزنه ها دلكو (لنگر لوبيا شكل )به وجود آوردن آوانس در دور زياد يا آوانس وزنه اي مي باشد .

    در چه مواقعي آوانس و ريتارد در موتور به وجود مي آيد :

    موقعي كه دهانه پلاتين بيش از اندازه باز باشد موتور آوانس مي شود 2) موقعي كه دهانه پلاتين كمتر از اندازه باز باشد موتور ريتارد مي شود .

    علائم اوانس دلكو : 1) عطسه كردن در كاربراتور 2) گرم مردن موتور 3 ) كمي كشش موتور

    علائم ريتارد دلكو : 1) عطسه كردن در اگزوز 2) به روشن شدن موتور 3) دور نگرفتن و كمي كشش موتور

    شمع :جرقه در محفظه احتراق بر روس مخلوط هوا و بنزين مي باشد .

    در چه موقعي شمع خوب جرقه نمي زند : 1) دهانه شمع ناميزان باشد

    2) شمع روغني و يا دوده گرفته باشد 3) چيني شمع شكسته باشد .

    ترتيب احتراق و واير چيني موتورهاي 4 سيلندر 2-4-3-1 و 6 سيلمدر 4—6-3-5-1 و 8 سيلندر 2-7-5-6-3-4-8-1

    استارت : انرژي الكتريكي را به انرژي نكانيكي تبديل مي كند .

    قطعات اصلي استارت : 1) بدنه 2) دنده سر استارت 3) اتومات 4) ذغال 5) بالشتك 6) آرميچر

    در هنگام استارت دنده استارت با دانده فلاويل در گير مي شود و در نتيجه باعث روشن شدن موتور مي شود و اين كار توسط اتومات استارت انجام مي گيرد كه اگر به سوزد موتور روشن نخواهد شد .

    دليل خوردگي دنده استارت : 1) استارت زدن هنگامي كه موتور روشن است 2) خوردگي بوش استارت 3 ) شل بودن پيچ استارت به بدنه موتر 4) تاب برداشتن فلاويل 5) خورده بودن دنده فلايويل

    دينام : وسيله اي برقي است ك به وسيله تسمه پروانه به حركت در مي ايد كه ضمن شارژ باطري , برق ماشين را نيز تامين مي كند .

    قطعات اصلي : 1- بدنه 2- آرميچر 3- بالشتك 4- زغال 5-پولي

    علائم كار نكردن دينام : ضعف شدن نور چراغها – خالي شدن ظرفيت باطري ذغال روي كلكوتور آرميچر سوار مي شود و برق را جمع آوري مي كند و بالشتك باعث ايجاد حوزه مغناطيسي كه آرميچر آنرا قطع مي كند مي شود .

    طريقه آزمايش خرابي دينام : موقعي كه موتور روشن است يكي از كابلهاي (قطب ) باطري را در آوريد اگر موتور خاموش نشد دينام سالم است ولي اگر خاموش شد دينام خراب است و بايد تعمير گردد .

    طريقه تشخيص صداي دينام :تسمه پروانه را باز كرده و اگر و با روشن كردن موتور صداي غير عادي قطع شد اشكال از دينام است ولي اگر صدا ادامه داشت اشكال مربوط به قسمتهاي ديگر است .

    آفتامات : كار آن كنترل جريان برق خروجي دينام و كنترل شارژ باطري و در بين باطري و دينام نصب مي گردد .

    دليل كم يا زياد شدن نور چراغها در هنگام گاز دادن : 1) خرابي آفتامات 2) خرابي باطري 3) شل بودن تسمه پروانه 4)شل و يا كثيف بودن بست هاي باطري ويا اتصال آهن

    ميزان شدن نور چراغهاي جلو : ماشين را در فاصله 5 متري ديوار تاريكي پارك كنيد و دو خط + موازي با چراغ ها روي ديوار بكشيد به طور ريكه فاصله د.و چراغ با فاصبه دو خط + مساوي باشد سپس به وسيله پيچهاي تنظيم (چاك دار ) نور پايين چراغ را از نظر عمودي وافقي تنظيم كنيد .

    سيستم سوخت رساني بنزيني : باك – پمپ بنزين – كاربراتور

    باك : مخزني است كه در آن بنزين مي ريزند و معمولاً در عقب اتومبيل نصب مي شود .

    پمپ بنزبين : بين باك و كاربراتور قرار دارد و بر دو نوع است 1- مكانيكي 2- الكتريكي پمپ بنزين الكتريكي به وسيله دايره خارج از مركز ميل سوپاپ كار مي كند .

    قسمتهاي پمپ بنزين : 1) شيطانك 2- بدنه 3- فنر 4- دياگرام 5- سوپهاي ورودي و خروجي 6- استكان 7- واشر بين پمپ و بدنه سيلندر 8- توري (صافي )روي پمپ 9- بست نگهدارنده و محكم كننده استكان .

    علت داغ كردن پمپ بنزين : 1-داغ كردن موتور و روغن كاري نشدن انگشتي و دايره خارج از مركز – رانندگي در سر بالايي و به مسافت زياد 3- خرابي ديافراگم

    اگر پمپ داغ كرد كمي صبر كرده تا پمپ بنزين خنك شود و با پاشيدن آب سرد و يا با قرار دادن مقداري ماسه خنك روي پمپ بنزين آنرا خنك نمايد و اگر شيطانك يا دايره خارج از مركز ميل سوپاپ معيوب شود و فشار بنزين پمپ بنزين كم خواهد شد و براي اين كار تعداد واشر بين سيلندر و پمپ ينزين را كم نموده اگر يك واشر بود واشرديگري با ضخامت كمتر قرار دهيد. اگر ديافراگم پمپ بنزين سوراخ شود بنزين به داخل روغن كارتل نفوذ پيدا مي كند .

    علائم مخلوط شدن روغن و بنزين : 1- سطح روغن بالا مي آيد 2- رنگ روغن تغيير كرده و روغن رقيق مي گردد 3- موتور بد كار مي كند .

    كاربراتور : دستگاهي است كه مخلوط هوا و بنزين را در دورهاي مختلف تهيه مي كند .و در روي مني فولد گاز نصب مي گردد و انواع آن عبارتند از 1- كاربراتر با ونتوري متغيير (مانند اتومبيل پيكان)2-كاربراتور با ونتوري ثابت (كاربراتور با ونتوري ثابت (كاربراتور معمولي مانند اتومبيلهاي جيب و مزدا)

    قسمتهاي مختلف كاربراتور :1) شناور 2) شوزن شناور 3)پياله ينزين 4) پيچ تنظيم دور آرام 5) پيچ تنظيم مخلوط و ينزين 6) درچه گاز 7)دريچه ساسات 8) دهانه كارباتور 9) ژيگلورها

    انواع ژيگلور : ژيگلور دور آرام – ژيگلور كمكي (پمپ شتاب دهنده) 3) ژيگلور دور اصلي

    ژيگلور آرام در موقعي كه خودروايستاد و در جا كارمي كند ميزان مخلوط هوا و بنزين را تعيين مي كند ژيگلور كمكي در موقع گاز دادن وسبقت كردم مخلوط هوا و بنزين را تعيين مي كند ژيگلور اصلي در موقع حركت و در دور بالا مخلوط هوا و بنزين را تعيين مي كند و ساساست هم براي زمستان و هواي سرد مناسب مي باشد .

    كاربراتور فلوت كردن : يعني بنزين به صورت مايع وارد سيلندر مي شود .

    علت فلوت كردن : ناميزاني شناور يا آب بندي نبودن سوزن شناور – سوراخ شدن شناور زيادي فشار پمپ بنزين – اهرم شناور گير كرده است .

    مواقعي كه مصرف سوخت زياد مي شود : ژيگلور گشاد باشد – صافي هوا (هواكش) كثيف باشد – كاربراتور (مخلوط هوا و بنزين ) ناميزان باشد – نا ميزاني ساسات – ناميزاني پلاتين و مثيفي شمع ها

    زماني كه كاربراتور فلوت كرد بايد چند دقيقه صبر كرد و بعد از استارت زد و اگر باز تكرار شد شناور بايد تنظيم گردد .

    اگر استارت خوب بزند ولي موتور روشن نشود علت : 1- بنزين در باك نيست 2- كاربراتور ناميزان است 3- واير سر كوسل قطع است 4- كويل سوخته است 50 پلاتين سوخته يا دهانه پلاتيم ناميزان است .

    دلايل ديرروشن شدن موتور 1- تنظيم نيودن كاربراتور 2- كثيف بودن صافي هوا 3- معيوب بودن شمعها 4- تنظيم نبودن فيلر سوپاپها 5- سوختن واشر سر سيلندر 6- نيم سوز بودن كويل 7- تنظيم نبودن دهانه پلاتين و يا سوختن آن 8- كم بودن كمپرس سيلندر

    سيستم خنك كننده و روغنكاري

    دليل خاموش شدن در هنگام حركت : گرفتگي ژيگلور ككي كاربراتور – تمام شدن بنزين – وجود آب در باك و كاربراتور – جرم گرفتن مسير سوخت رساني – افتادن واير سر كويل – گير كردن سوزن شناور كاربراتور

    دليل لرزش موتور : 1- ناميزاني كاربراتور 2- كار نكردن يك و يا دو سيلندر 3- ناميزاني دلكو (پلاتينها)4- كثيف بودن صافي هوا 5 ناميزاني فيلر سوپاپها

    سولات سيستم خنك كننده

    به وسيله آب رادياتر و باد پروانه 2-به وسيله روغن و باد پروانه

    قسمتهاي سيستم حنك كننده : 1- رادياتور – پمپ آب و پروانه و. تسمه پروانه – ترموستات – شيلنگ بالا و پايين رادياتور

    رادياتور / از دو حفظه بالايي و پاييني و لوله هاي نازك رابط تشكيل شده كه در اثر عبور آب در داخل آن به وسيله باد پروانه خنك كي شود و معمولاً در جلو ماشين نصب مي گردد .

    واتر پمپ : به وسيله تسمه پروانه به حركت در مي آيد آب را با فشار به داخل موتور و رادياتور به گردش در مي آورد .

    قسمتهاي واتر پمپ : 1- كفي واتر پمپ2- آب پخش كن و ميله 3- بلبرينگ 4- كاسه نمد (فيبر و فنر )5- پوسته 6- لوله ورودي و خروجي آب

    دليل كم كردن آب رادياتور : نشت آب از رادياتور – واتر پمپ شيلنگ ها – سوختن واشر سر سيلندر – خرابي درب رادياتور – جوش آوردن موتور

    دليل نشت (چكه كردن )آب در واتر پمپ : 1- خرابي كاسه نمد 2-خرابي واشر واتر پمپ3-شل بودن پيچهاي پوسته واتر پمپ 4- شكستگي كفي و بدنه واتر پمپ

    خرابي والتر پمپ مربوط به چه قسمتهايي از آن مي بالشد : 1- خرابي بلبرينگ2- خرابي كاسه نمد (قيبر) 3گرفتگي مجراي واتر پمپ 4- شكستگي آب پخش كن (پروانه) واتر پمپ كه دو تا اي آخر ي منجر به صدا در واتر پمپ هم مي شوند .

    طريقه آزمايش سالم بودن واتر پمپ : موتور را روشن نموده و چند لحظه صبر نمائيد درب ردياتور را باز كرده و نگاه كنيد اگر آب در جريان باشد دليل كار كردن پمپ آب است و گرنه در سيستم خنك كننده اشكالي وجود دارد از جمله خرابي واتر پمپ – پاره بودن تسمه پروانه – گير كردن ترموستات و براي تشخيص صدا در واتر پمپ تسمه پروانه را خارج كرده و بعد موتور را روشن كنيد اگر صدا قطع شد عيب از واتر پمپ است در غير اين صورت صدا مربوط به قسمتهاي ديگر است .

    ترموستات : سوپاپ اطميناني است در موقعي كه درجه حرارت اب به حد معيني نرسيده باز نشده و آب از سر سيلندر به رادياتور نمي رود و معمولاً در سر سيلندر و محل ورودي آب به رادياتور نصب مي گردد .

    علائم پاره شدن تسمه پروانه : جوش آمدن آب رادياتور – كار نكردن دينام كم نور شدن چراغها علت جوش آوردن موتور : 1-شل يا پاره بودن تسمه پراونه 2-كمي آب رادياتور 3- استفاده زياد از دانده سنگين 4- بازديد 5- كثيفي آب و گرفتگي مجراي رادياتور و موتور 6- خرابي واتر پمپ 7- خرابي ترموستات

    علائم سوختن واشر سيلندر در رادياتور : درب رادياتور را برداشته موتور را گار بدهيد اگر حباب زيادي روي آب داخل رادياتور ظاهر شد نشانه سوختن واشر سيلندر است .

    دليل خروج آب و دود سفيد ممتد از اگزوز : اگر در زمستان هواي سرد و يا در هنگام با رندگي براي چند دقيقه از اگزوز دود سفيد خارج شود مانعي ندارد واي اگر هميشه از اگزوز دود سفيد خارج شود دليل ان سوختن واشر سر سيلندر – ترك داشتن سر سيلندر و سيلندر است .

    سيستم روغنكاري : كارتر – پمپ روغن اويل پمپ – فيلتر روغن

    خاصيت روغنكاري در موتور : 1- جلو گيري از سائيدگي در اثر چرب كردن و روان كار كردن موتور 2- تميز كردن 3- خنك كردن 4-آب بندي كردن

    اويل پمپ : كشيدن و فرستادن روغن تحت فشار به قسمتهاي مختلف موتور و داراي دنده و چاك در انتها مي باشد كه با اندازه انتهاي ميل دلكو در گير بوده و يا بالعكس و به وسيله و به وسيله دنده مورب روي ميل سوپاپ به گردش در مي آيد و در دو نوع – ستاره اي و دنده اي و دنده اي موجود است .

    فيلتر : كثافات روغن را مي گيرد و بنابراين بهتر است هر دو بار تعويض روغن يك بار فيلتر روغن نيز عوض گردد .

    علت پايين بودن (افت ) فشار روغن : 1-خوردگي دنده هاي اويل پمپ 2-رقيق بودن روغن 3- گرماي زياد موتور 4- ضعيف شدن فنر و ساچمه تنظيم فشار 5- سوختن ياطاقانهاي و شل بودن پيچهاي كپه يا تاقان

    علت بالا بودن فشار روغن : 1- سفت بودن روغن 2- سفت بودن ياطاقان ثابت ميل لنگ 3 سرد بودن موتور 4- گرفتگي كانال روغن

  • فهرست و منابع دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی

    فهرست:

    مقدمه                                                                         1

    سیستم سوخت رسانی بنزینی                                             2

    علائم سوختگی واشر سر سیلندر                                        3

    سیستم برق اتومبیل                                                         6

    سیستم جرقه و الکتریکی                                                  15

    قسمتهای کویل                                                              16

    سیستم خنک کننده و روغنکاری                                         25

    سیستم ترمز - فرمان تعلیق                                                30

    سیستم فرمان                                                                33

     

     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , گزارش کارآموزی دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , پروژه کارآموزی دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , دانلود کارورزی دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , گزارش کارورزی دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , پروژه کارورزی دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , کارآموزی در مورد دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , کارورزی در مورد دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی , گزارش کار در مورد دانلود پروژه کارآموزی سوخت رسانی بنزینی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت