دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو

تعداد صفحات: 32 فرمت فایل: word کد فایل: 3807
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو

    بررسی و تنظیم تایمینگ موتور (زمان جرقه )

    چگونگی علامت زدن پولی میل لنگ

    اگر چنانچه موتور در حالتهای شتاب گیری و یا در مواقعی که موتور زیر بار قرار می گیرد، افت قدرت یا سرعت آشکار می شود، بررسی زمان جرقه موتور امری ضروری می باشد ویا اینکه ممکن است سیستم سوخت رسانی در ارسال سوخت مناسب و کافی دارای نقایصی باشد و یا اینکه ممکن بنا به دلایل خاصی دلکو را از حالت فیت (اصلی)خود خارج شده باشد (به خاطر تکانهای شدید جاده و یا عوامل دیگر ).

    در هند بوک ما (hand book) یا کاتالوگ های خودرو، تایمینگ استاتیک (آوانس اولیه) (حالت کارکرد خلاصی موتور )توسط شرکتهای سازنده در نقطه مرگ بالا یا BTDC تنظیم شده است ومقدار آن نیز ذکر گردیده است.

    تنظیم این نمونه پولی ها آسان می باشد، معمولاً مقداری بالاتر از نقطه مرگ بالا توسط یک خط لامت زده شده است. برای ارائه یک تنظیم صحیح، درجه های درج شده بر روی پولی میل لنگ باید به واحدهای طولی طبق فرمولی که ارائه شده است، تبدیل گردد. قطر پولی که می توانید آن را باید با خط کش اندازه گیری نماید به حالت 3:14 در طی 360 درجه تقسیم کنید. اعداد درج شده بر حسب درجه نمایانگر میزان آوانس میباشد.

    فواصل بین درجه ها برحسب اینچ باید در نقطه مرگ بالا (کمی پایین تر از آن از لحاظ عملی) در جهت سانتیگراد علامت زده شود.

    3-در پوش دلکو را برداشته و موتور را برگردانید تا جایی که سرچکش برق دلکو به طرف شمع شماره (ترمینال خروجی ) یک قرار بگیرد تا جایی که درست زمان شروع باز شدن پلاتین ها باشد.

    2- به علامتهای (شاخصها) روی پولی میل لنگ که برای تایمینگ موتور است توجه لازم را مبذول داشته باشید و با گچ یا هر چیز دیگر که خواندن آن راحتر باشد مقدار آن را علامت بزنید در موقعی که سازنده علامتهای مدرج را درج نکرده  باشد (در حد فاصل نقطه مرگ بالا) خود صاحب خودرو باید علامتهای تایمینگ را محاسبه کند.

    4-  بررسی زمان دقیق نقطه ای که پلایتن ها باز می شوند (که این کار با چشم غیرمسلح مقدور نیست) می توانید از لامپ تست یا تست لامپ استفاده کرده و با اتصال سیم آن به ترمینال ولتاژ پایین دلکو و اتصال بدنه خودرو در موقعی که سرپیچ در حالت جرقه قرار گرفته است در موقعی که دولامپ روشن شد، ‌لحظه دقیق باز شدن پلاتین ها می باشد.

    چگونگی تنظیم آوانس اولیه و تنظیم کردن موقعیت قرار گیری دلکو

    مقدار آوانس اولیه معمولاً توسط سازندگان خودرو بر طبق اصلاحات نامی در روی پولی میل لنگ علامت زده می شود. برای اجرای این تنظیمات،ابتدا دهانه پلاتین و خودپلاتین را بررسی کرده و از تمیز و سالم جازده شدن آن اطمینان حاصل کنید. در روی بدنه موتور یک علامت با یک نشانه که معمولاً در ند بوک اتومبیل به آن اشاره شده است موجود می باشد. در چنین حالتی یا نشانه باید با بغل روی ولی در یک خط قرار گرفته باشد وقتی این دو نشانه در یک خط با هم قرار گرفتند در یک زمان مشترک دهانه پلاتین دلکو کاملا باز بوده و سرچکش برق کاملاً به طرف وایر یا ترمینال شمع شماره یک می باشد در این حالت تایمینگ موتور درست است در پوش دلکو را برداشته وموتور را آن قدر بچرخانید تا سرچکش برق به طرف ترمینال وایر شمع شماره یک قرار بگیرد، در این حالت دهانه پلاتین شروع به باز شدن می کند در حال چرخاندن موتور برای بدست آوردن کوچکترین حالت ممکن برای حرکت موتور به ترتیب زیر عمل کنید :

    خودرو را در یک سطح صاف قرار دهید.چرخها را در حالت قفل کامل قرار دهید، ترمز دستی را آزاد کرده و از نگهدارده چرخها استفاده کنید. لازم به ذکر می باشد که این روش برای خودرو رهایی که سیستم انتقال قدرت اتوماتیک دارند عملی نمی باشد.

    حال : یک سیستم چراغ دلکو را به سیم ولتاژ پایین دلکو متصل کرده و سیم اتصال بدنه را نیز بدنه اتومبیل (اتصال منفی ) متصل کنید. سر نخ را در حالت جرقه قرار داده حال پولی میل لنگ موتور را آنقدر بچرخانید تاموقعی که دو علامت با هم در یک خط قرار بگیرند، حال در حالی که بدنه دلکو را نگه
    داشته اید بست ضامن آن را شل کنید. حال اگر لامپ چراغ دلکوروشن است. دلکو را در جهت حرکت چکش برق چرخانده تا موقعی که لامپ چراغ دلکو خاموش شود.

    حال درست در همین موقع مقدار کمی بدنه دلکو را در جهت خلاف گردش چکش برق بچرخانید تا موقعی که لامپ چراغ دلکو در آستانه روشن شدن قرار بگیرد. مجدداً بدنه دلکو را سفت کنید. برای بررسی بیشتر موتور را یک دور در جهت گردش آن بچرخانید حال موقعی که چراغ دلکو در آستانه روشن شدن قرار می گیرد باید علامت ها روبروی هم در یک خط قرار بگیرند. در صورت لزوم آنچه را که گفته شده مجدداً تکرار کنید. چنانچه بنا به دلایل خاصی بدنه دلکو تکان خورده بود برای تنظیم تایمینگ موتور ابتدا باید بدنه دلکو را درست جا یزنید چون در این مواقع محدودیتهای آوانس فلاش نیز وجود دارد.

    برای تنظیم موقعیت قرار گیری صحیح بدنه دلکو ابتدا علامت های روی پولی رادر یک راستا قرار دهید موتور را بچرخانید تا موقعی که سرچکش برق به سمت ترمینال شماره یک باشد.حال دلکو را جا بزنید البته در بعضی مواقع لازم می شود که موتور را یک دور کامل چرخانده تا دقیقاُ بدنه دلکو در جای صحیح خود قرار بگیرد.

    7- چراغ چشمک زن حتماً باید به وایر شمع شماره یک  متصل شده باشد برای انجام این کار از اصلاحات ارائه شده توسط شرکت سازنده استروب لایت استفاده کنید.

    10- وقتی که موتور در حال کا کردن است نور لامپ به شما اجازه می دهد که تنظیمات را همانطور که انجام داد اید ببینید.

    8- تنظیم سریع : برای اجرای یک تنظیم سریع بدنه دلکو را چرخانده که این باعث می شود صفحه تماس پلاتین ها به بادامک محرک نزدیک تر شود سپس آن را توسط پیچی که در تماس دلکوها یکسان بوده و به موتورمتصل است آن را سفت کنید و سپس در پوش دلکو را ببنیدید.

    9- تنظیم دقیق : صفحه اصلی دلکو را حرکت داده تا جایی که بهترین حالت ممکن برای کارکرد موتور حاصل شود (این روش موقعی که موقور روش است بهتر عمل می کند )حال با شل کردن پیچ نگهدارنده که در طرف آن دو علامت A برای آوانس و r برای ریتادر وجود دارد. با حرکت دادن بدنه دلکو حالت صحیح را انتخاب کنید.(این روش نیز همچنین باعث نزدیک شدن پلاتین ها به بادامک می شود)

    سیستم جرقه – قسمت شمع ها

    میزان کار آیی شمع ها بطور معمول 10000 مایل می باشد اما توصیه می شود که هر 3000 مایل یک بار شمع ها را باز کرده و آنها را تمیز و بررسی کرده و مجدداً ببندید و یا همچنین در اکثر مواقعی که موتور شرایط کار کرد خوبی ندارد. اکثر شمع های امروزی به طور یک تکه ساخته شده جنس عایق آنها سرامیک بوده و از بدنه ای محکم و پر قدرت برخوردارند. برای باز کردن شمع ها به روش زیر عمل کنید :

    ابتدا وایرهای ولتاژ بالا را از شمعها جدا کرده و وایر مربوط به هر شمع را علامت بزنید همواره دقت داشته باشید که وایرها را با وسایل نوک تیز علامت گذاری نکنید زیرا ممکن است لایه های محافظ عایق شمع ها آسیب ببینید، اگر شمعها قبلاً درست بسته شده باشند باز کردن آنها آسانی می باشد. توصیه اکید آن است برای باز کردن شمع ها از آچار بکس، رینگی یا آچار مخصوص شمع استفاده کنید. در هنگام استفاده از آچار ها دقت کنید که درست تا انتهای در شمع فرو رفته باشند و به طور اریب (به سمت یک طرف) قرار نگرفته باشند زیرا این کتر باعث ضربه زدن به عایق (چینی یا سرامیک) شمع خواهد شد. بعد از باز کردن شمع ها و وارسی نمودن و ان را تمیز کرده، مقدار دهانه شمع را بررسی کنید. (بافیلر مخصوص شمع ) سپس قبل از بستن شمعها رزوه های آنها را با روغن موتور مقدار چرب کرده و آنها را ببندید.

    برای بستن شمعها به طریقه زیرعمل کنید :

    تا جایی که ممکن است شمعها را با دست سفت کنید.

    سپس با استفاده از یک آچار مناسب (طبق دستور العمل های سازنده ) آنها را سفت کنید. هیچگاه  شمعها را بیش از حد سفت نکنید.چون در این صورت در هنگام سرویس بعدی برای باز کردن آنها با مشکلات زیادی مواجه خواهید شد. لازم به ذکر می باشد که در موتور هایی با آلیاژهای سبک اینکار باعث زدن به رزوه ها شده و ممکن است است صدمات جبران ناپذیری را به موتور وارد می کند.

    بعد از تعویض شمعها اطمینان حاصل کنید که از شمعها یکسان (پایه کوتاه یا پایه بلند ) استفاده می کنید. این مسئله خصوصاً در مواقعی که از یک جنس مختلف قرار است استفاده شود. اهمیت زیادی پیدامی کند.

    بستن شمعها اشتباه ممکن است خصوصاً در سرعتهای بالا مشکلات عدیده زیادی را فراهم آورد. در اشکال زیر مراحل پاک کردن شمعها را مشاهده می کنید.

    - برای جیلوگیری از ورود ذرات معلق به درون سیلندر که باعث صدمه زدن به موتور می شود. هنگام باز کردن شمع ابتدا اطراف آن را با یک برس نرم تمیز کنید.

    9- برای باز کردن شمع حتماً از آچار رینگی یا بکس استفاده کرد و آنها را خوب جا بزنید، دقت کنید که بدنه عایق بدنه شمع آسیب نبیند.

    10- بدنه رزوه شده شمع را باید با یک برس نرم روغنی شده در یک ظرف سفید پاک کنید. استفاده از برس سیمی توصیه نمی شود.

    11- قبل از تنظیم دهانه شمع ابتدا با یک وسیله خاص مقداری الکترود را خم کنید. از نیروی خیلی زیاد استفاده نکنید.

    12- هر گونه مواد زاید را از سطح شمع و مرکز الکترودها پاک کنید تاجایی که کاملاً تمیز شود.

    13- حال به آرامی الکترود منفی را تا جایی که توسط شرکت سازنده معرفی شده برگردانید. برای اینکار می توانید از یک فیلر سخت استفاده کنید.

    بررسی نقایص فنی شمعها

    شمع سالم : نوک عایق تمیز می باشد و بر نگ قهوه ای روشن می باشد. هیچ روغن یا کربن اضافی در روی آن نیست و الکترودها نیز سائیده نشده اند.

    شمع روغنی : روغن زیاد روی شمع نشانگر سائیدگی رینگها و یا چسبیدن سوپاپ ها باشد در بعضی از مواقع استفاده از یک شمع داغتر مشکل را حل می کند.

     شمع دوده ای : یک مخلوط غنی به علت عدم صحیح کار کردن سیستم سوخت رسانی می باشد یا به علت استفاده زیاد از ساسات.

    عایق دودهای :ریتارد بودن یا مخلوط ضعیف باعث بیش از حد داغ شدن عایق شمع می شود.

     الکترود ای فرساییده شده : افزایش دمای حاصله باعث خورده شده الکترود دمای حاصله باعث خورده شده الکترود ها می شود. شمعها در چنین صورتی باعث تعویض گردد.

    شمع شل بسته شده : در چنین حالتی گرما باعث خراب شدن رزوه ها می شود. در چنین حالتی شمعها را مجدداً تمیز کرده و ببندید.

    شمع رسوب کرده (حالت1) : در چنین مواقعی شمعها باید هر 3000 مایل یکبار تعویض شوند.

     شمع رسوبی (حالت 2) : ذرات این شمع رسوب کرده ولی نیستند در چنین حالتی ذرات را – پاک کرده و مجدداً شمع را ببندید.

    شمع رسوبی (حالت 3) : با تداوم استفاده حالت دوم ذرات ذوب شده ممکن است باعث اشتعال شده و ممکن است باعث اشتعال غیر هماهنگ در محفظه بشوند.

     شمع رسوبی (حالت 4) : تشدید سوم کار آیی جایی خواهند رساند که شمع باید حتماً تعویض شود.

    شمع رسوبی (حالت 5) : آخرین مرحله شمعهای رسوبی این است که ذرات کاملاً به بدنه شمع می چسبند. شمع باید حتماً تعویض گردد.

    شمع ساییده شده : تمامی شمعها را هر 1000 مایل یکبار حتماً تعویض کنید. البته هر شمعی که سائیده شده است.

    پمپهای سوخت (بنزینی) :

    پمپ بنزینی مکانیک :

    عملکرد : در تحول ضربات مکشی، چرخش خارج از مرکز میل بادامک باعث میشود که بازوهای متحرک که دیافراگم را به طرف بالا می رانند حرکت کنند و باعث می شود که سوخت که به دریچه ورودی یک راهه رانده شود. این مکش باعث بسته شدن دریچه خروجی می گردد. در طول برگشت ضربات، دیافراگم توسط یک فنر به سمت پایین می رود. فشار سوخت باعث باز شدن دریچه های خروجی می شود و دریه ورودی را می بندند. سپس سوخت از دریچه خروجی وارد کاربراتور می شود.

    عملكرد : در تحول ضربات مكشي، چرخش خارج از مركز ميل بادامك باعث ميشود كه بازوهاي متحرك كه ديافراگم را به طرف بالا مي رانند حركت كنند و باعث مي شود كه سوخت كه به دريچه ورودي يك راهه رانده شود. اين مكش باعث بسته شدن دريچه خروجي مي گردد. در طول برگشت ضربات، ديافراگم توسط يك فنر به سمت پايين مي رود. فشار سوخت باعث باز شدن دريچه هاي خروجي مي شود و دريه ورودي را مي بندند. سپس سوخت از دريچه خروجي وارد كاربراتور مي شود.

    عملكرد بخش خلاء :

    اين بخش تركيبي از پمپهايي است كه با يك سرعت ثابت عمل مي كند و خشك كنندهاند. چرخش ميل بادامك خارج از مركز در اين پمپها باعث مي شود كه بازوي پمپ فعال شود و حلقه را حركت دهد به سمت پايين ديافراگم براند و هوا را در محفظه خلاء و توسط دريچه ان وارد كند و موتور را خنك كند. در ضربه برگشتي بازوي پمپ، ديافراگم به طرف بالا حركت مي كند و يك محفظه خلا را ايجاد مي كند. اين بخش به صورت خلاء عمل مي كندو هوا را از دريچه ورودي محفظه هوايي مي گذرد.

    عملكرد پمپ بنزيني :

    لازم است كه پمپ بنزين سوخت كافي را براي موتور و تحت شرايطي كه موتور كار مي كند و فشار را در خط ميان پمپ و كاربراتور به گونه اي نگهدارد كه سوخت حرارت نبيند و مانع از ايجاد بخار شود.

    فشار پمپ سوختي باعث مي شود كه كاربراتور دريچه سوزني آن خاموش باشد و باعث شود كه گازوئيل زيادي در محفظه مسطح وارد شود و باعث افزايش مصرف گازوئيل گردد.

    آزمايش پمپ سوخت :

    اين پمپ مي تواند با سنجش فشار و بررسي لوله خرطومي و پيمانه ها بررسي شود. با اين وسايل مي توان پمپ سوخت را بررسي كرد و ديدكه آيا گازوئيل كافي و در يك فشار مناسب وارد موتور مي شود يانه.

    آزمايش فشار :

    براي انجام آزمايش فشار، بايد لوله سوخت را از كاربراتور (ورودي) قطع كرد و آن را به معيار فشار (وسيله) و لوله خرطومي ميان ورودي كاربراتور وصل كرد. وقتي موتور روشن است فشاررا بخوانيد. اين فشار مي تواند در هر بخش ماشين بسته به مدل پمپ و ماشيني كه اين پمپ رادارد، غرق كند. فشار بايد ثابت بماند و باز به صفر به آرامي برگردد. (وقتي موتور خاموش مي سوزد).

    آزمايش حجم وتوانايي :

    براي اين آزمايش، لوله خرطومي را به گونه اي به پمپ وصل كنيد كه پمپ گازوئيل را به همان اندازه مصرف كاربراتور بفرستد. موتور بايد با يك سرعت آرام روشن شود و بايد زمان اندازه گيري گردد. به طور ميانگين اين كار 20 تا 30 ثانيه طول مي كشد كه بستگي به پمپ دارد كه دارد آزمايش مي شود.

    وقتي كه فشار كم است :

    فشار كم نشانگر پوسيدگي يك قسمت و فشار زياد نشانه پوسيدگي تمام قسمته هامي باشد. (شكستگي ديافراگم، كثيفي دريچه ها يا چسبنده بودن دريچه ها.)معمولاً پوسيدگي پمپ در بخش بازوي متحرك و سنجاق محور در بخش اتصالي ديده مي شود. مشص است كه پوسيدگي بسيار جزئي باعث كاهش ضربه به ديافراگم مي شود. بخشهاي پوسيده بايد تعمير و جايگزين شوند. ميله اي كه ديافراگم را به طرف بالا ني راند داراي دريچه روغن است و باعث مي شود كه بخار روغن داغ از بخش اتصال هندل به ديافراگم خارج شود. اگر اين سر پوش صدمه ببيند، بخارهاي روغن باعث كوتا شدن عمر ديافراگم مي شوند.

    در سه حالت اول – پوسيدگي يك قسمت، پوسيدگي جزئي همه قسمتها و شكستگي ديافراگم – با استفاده از وسيله مشخص مي شود ولي سوخت بد و بي كيفيت باعث ايجاد مشكل در دريچه ها مي شود.

    وقتي فشار زياد است :

    فشار زياد باعث گرفتگي ديافراگم مي شود وسوخت ميان لايه هاي ديافراگم، فنري قوي ديافراگم و پمپ بازوي متحرك را گرفتاري مي كند.

    ديافراگم توسط ضربه كمي كشيده مي شود.وقتي پمپ روشن است، ديافراگم در حالت ضربه ب موقعيت عادي خود بر مي گردد و وقتي كه به طور ناگهاني كشيده مي شود، اصطكاك مي يابد. اين برگشت به حال نخستين باعث مي شود كه در محفظه فشاري بيش از حد نرمال ايجاد شود.

    از بين رفتن مهره نگهدارنده ديافراگم و يا پرچهاي ضعيف روي ديافراگم باعث مي شود كه سوخت ميان لايه اي ديافراگم تراوش كند.اين امر باعث شكم دادن ديافراگم مي شود و باعث مي شود كه ديافراگم خراب شود.

    فنر ديافراگم بايد قوي باشد تا فشار ديافراگم را در زمان كار موتور تحمل كند. فشار زياد سوخت روي ديافراگم باعث از بين رفتن نيروي فنر ديافراگم ميشود.

    در يك پمپ تركيبي با زمانهايي كه وجود دارد كه بخشهاي فعال موتور بد كار

    مي كنند و با بازوي متحرك در گير يم شوند. در اين حالت، پمپ مستمر كار مي كند و اين باعث افزايش فشارمي شود ودر كاربراتور جريان ايجاد ميكند. در حال همه اين موارد، باز كردن موتور و تعويض يا تعمير آن با استفادهاز راهنماي تعمير (كيت) است.

    وقتي توانايي موتور كم است :

    معمولاً كاهش توانايي توسط نشت هوا در لوله اي جذب در اين نقاط ايجاد مي شود : محل اتصال لوله سوخت در پمپ، لبه هاي كاسه يا لبه ديافراگم، كاسه هاي سوخت (تصور شده كه در اين شرايط سوخت كمي وجود دارد و پمپ به سختي كارمي كند).نشت هوا در لوله سوخت براثر نصب نادرست پمپ يا نقص وسيله ايجاد مي شود. اين وصل كردن بايد بررسي شود و اتصالات محكم شوند يا عوض شوند.

    نشت هوا به لبه ديافراگم باعث پوسيدگي پوشش، از بين رفتن پيچ هاي بخش پوشش يا مواد خارجي ميان ديافراگم و پوشش.

    تراوش هوا به پيچ هاي كاسه اي پوشش معمولاً با نصب يك محافظ خارجي اصلاح مي شود. پوسيدگي پوشش نشان مي دهد كه پمپ بايد تعويض شود.

    ممكن است كه خرده شيشه و يا خم شدن صفحه فلزي باعث تخريب لايه محافظ و مواد خارجي مي شود. كاسه شيشه ايي بايد جايگزين شود ولي كاسه فلزي بايد اصلاح و تعمير گردد.

    مشكل در پمپ خلاء : براي ارزيابي خلاء در اين موتورها بايد عملكرد پمپ خلاء بررسي شود. البته نسبت ثابت مربوط به محفظه هواي مرطوب است و نمي تواند با برف و يخ پوشيده شود. در سيستم خلاء پمپ، موتور خنك كننده محفظه هوايي يا لوله ها و اتصالات، رسيدن به اين شاخص را مشكل است.

    نشانه هاي مشكل در بخش خلاء در 4 صورت مشخص مي شود :مصرف روغن، عملكرد خشك كنندگي آرام اين محفظه ها،حركت ضعيف و سر و صدا.

    در برخي موارد مشخص شده كه موتوري كه روغن در ان خوب حركت مي كند از روغن استفاده مي كند. در اين بررسي ها، اغلب مشخص مي شود كه واشرهاي اين محفظه خراب شده و بخار روغن باعث اين خرابي شده است. اين مي تواند با برداشتن سرپوش بخش خلاء اصلاح شود.

    وقتي كه اين خشك كننده محفظه هوايي در زمان روشن بودن موتور زياد فعاليت مي كند. نشانگر خرابي ديافراگم خلاء و يا نقص دريچه اي در پمپ خلاء است. اين شرايط بلافاصله قابل تشخيص نيست و نياز به زمان دارد.

    روغن در صورتي كه ديافراگم شكسته است،وارد محفظه مي شود. اين پمپ بايد باز شود و ديافراگم عوض شود. در برخي ماشين ها موتور در زماني كه دياراگم خلاء شكسته است آرام كار مي كند. وقتي لوله هاي پمپ كه به انتهاي محفظه چسبيده عوض شده اين مشكل اصلاح مي شود. نشت هوا به منطقه خلاء بر اثر از بين رفتن سرعت و يا كاهش سرعت واشر است. در بسياري از موارد اين ا مر باعث مي شود كه ما فكر كنيم دريچه هاي موتور خراب هستند ولي اگر اين طور باشد باز هم بايد واشر را عوض كرد.

    اين شرايط بايد با باز كردن لوله پمپ خلاء بررسي شوند. اگر واشر از بين برود. مشكل نشت هوا به پمپ يا اتصالات لوله ايي كه وجود دارد. اين پمپ بايد برداشته و تعميرو مشكل رفع گردد.

    گاهي اوقات پمپ صداي عجيبي دارد در اين حالت بايد حلقه لوله خرطومي را باز كرد و پمپ را بررسي نمود.

    آزمايش پمپ خلاء :

    با تركيسب پمپ سوخت و خلاء خشك كشيده بايد 80 تا 100 ضربه بزند. (در دقيقه) كه بستگي به سرعت و بار ماشين دارد. اين محفظه بايد وقتي آزمايش انجام مي شود مرطوب باشد و در غير اين صورت كار آرام پيش مي رود.

    بررسي توسط خلاء سنج :

    بررسي بخش خلاء با باز كردن لوله هاي ورودي و خروجي و وصل كردن آنها به خلا سنج در بخش ورودي انجام مي شود. تصورشده كه موتور، موتور خشك كننده محفظه هوايي و تيغه ها و لوله اتصالي بايد بررسي شوند ودر شرايط مساعدي قرار گيرند.

    از روي خلاء سنج وقتي كه موتور دورش 1000rpm است ان را بخوانيد. عدد خوانده شده بايد 7 تا 12 اينچ خلاء را در پمپ نرمال نشان دهد. اگر اين عدد كمتر از 7 باشد پمپ بايد تعويض يا تعمير شود. وقتي آزمايش انجام مي شود. لوله بايد بسته شود و خروجي پمپ هم هميشه بايد باز باشد.

    بررسي بدون استفاده از معيارها :

    باز كردن لوله خروجي از پمپ و انتهاي دستگاه لازم است.سپس بايد موتور با سرعتي آرام يعني 4mph بچرخد. اگر خشك كننده حدود 15mph بچرخد و سرعت آن به 40mph برسد بخش خلاء خوب كار مي كند. اگر اين بخش فعال نباشد موتور خشك كننده خراب است. اين كار با بررسي تماس مستقيم لوله اي خشك كننده امكان پذيراست پس به آساني مي توان سرعت موتور را به 25 mph رساند خشك كننده بايد با سرعت كامل كار كند. اگر اين طور نباشد مي توان گفت كه موتور يا لوله 1 نقص دارد.

    سرويس پمپ سوخت :

    توجه : بسياري از پمپهاي پيشرفته مهر و موم هستند و واحد سرويسي ندارند. اين پمپها را نمي توان تعمير كرد و بايد تعويض شوند.

    اين مطلب به شرح پمپهاي سوختي مي پردازد كه مدلهاي زيادي دارد. قبل از باز كردن هر پمپ بايد به گونه اي عمل كرد كه بستن پمپ امكانپذير باشد و سوراخهاي ورودي و خروجي سر جاي خود قرار گيرند.

    وقتي موتور را باز مي كنيم بايدهمه بخشهاي آن را تميز كرد و به جزء ديافراگم، و با كمپرس هوا گرد و خاك را از آ‎ن گرفت. بايد ديد كه ديافراگم شكسته نباشد. اگر صدمه زياد باشد بايد ديافراگم جديدي نصب كرد. مي توان پره هاي جديدي را استفاده نمود. بازوي متحرك از پوسيدگي بايد بررسي شود. اگر اين بازو شكسته يا پوسيده است بايد از بازوي جديدي استفاده نمود.

    وقتي پمپي را باز مي كنيد از لاك و روغن جلا يا ديگر چسب ها در ديافرگم استفاده نكنيد.

    پمپ سوختي الكتريكي :

    اين مدلها از نوع پمپ هاي الكتريكي توربين هستند كه در انتهاي پائين لوله سوخت در ته تانك قرار دارند.

    اين پمپ با كليدي كنترل مي شود كه نزديك فيلتر روغن است و اتصال هيدروليكي به موتور و سيستم روغن آن دارد به طوريكه فشار روغن با سوئيچ كنترل مي شود.

    عملكرد :

    در طول هندل زدن، جريان از يك استارتر سلنوئيد شروع مي شود و تا وقتي استارتر انرژي دارد و فشار روغن زير 3psi است جريان در لوله ادامه دارد.

    با روشن شدن سوئيچ، موتور حركت مي كند و فشار روغن به بالايي 3psi مي رسد و جريان پمپ در سوئيچ كنترل مي شود. اگر فشار روغن زير3psi برسد و سوئيچ افروزش به موقعيت اول برگردد، سوئيچ الكترونيكي كنترل باعث باز شدن جريان و قطع پمپ مي شود.

    آزمايش پمپ سوختي :

    سوئيچ افروزش را آزمايش كنيد تا مطمئن شويد كه روغن و ژنراتور چراغهايش روشن است. اگر اينطور نيست آن را چك كنيد.

    مطمئن شويد كه چراغهاي روغن با روشن شدن موتور خاموش است. اگر اين طور نيست، فيوز را در آمديد (از بالاي استوانه اصلي ) و فيوز جديد 4amp نصب كنيد.

    لوله خرطومي سوخت را درآوريد و از فشار سنج استفاده كنيد. وقتي موتور كار نمي كند حداقل فشار4/5 psi است.

    لوله خرطومي سوخت را در محل مناسب بگذاريد با خاموش شدن موتور، اين مقياس به 30 ثانيه مي رسد.

    اگر فشار كم است، ولتاژ را در محل اتصال تانك بررسي كنيد. اگر ولتاژ رضايت بخش است و موتور پاك است، پمپ بايد بسته شود. اگر فقط جريان سوخت كم است، بايد لوله هاي خرطومي را بررسي كرد.

    اگر جريان سوخت كم نيست، دو شاخ را بايد از سوئيچ فشار رغن دراورد و آن را بررسي كرد.

    اگر جريان در يكي از دو سوراخ است، واير را بين دو سوراخ نصب كنيد و جريان را مجدداً بررسي كنيد.

    اگر جريان سوخت وجود ندارد، اتصال تانك سوخت را بررسي كنيد. اگر جريان وجود دارد و اتصالات تميز است خط سوخت را از تانك قطع كنيد و جريان سوخت را بررسي كنيد و پيچ را به لوله خرطومي ببنديد. اگر جريان سوخت باز هم برقرار نشد، پمپ ا عوض كنيد.

    72- 1971 :

    يك پمپ الكتريكي كه در تانك سوختي است و بخش اصلي تانك را تشكيل مي دهد و شامل واحد سنجش سوخت است. از آنجا كه نمي توان اين پمپ را تعميركرد، مي توان پمپ را عوض كرد.

    عملكرد : اين پمپ وقتي كه سوئيچ افروزش روشن مي شود، داراي انرژي مي گردد. پس از استارت موتور، اين پمپ جريان را از طريق سوئيچ فشار سوخت دريافت مي كند. بر اثر اين فشار 2 پوند سوخت مصرفي مي شود. اگر بنا به هر دليل فشار سوخت زير 2 پوند باشد بايد سوئيچ فشار را خاموش كرد تا فعاليت پمپ تمام شود.

    آزمايش پمپ سوخت :

    توجه : عملكرد پمپ براي بيش از 30 ثانيه باعث خطراتي جدي مي شود مگر اينكه پمپ در گازوئيل باشد.

    مي توان بررسي هاي زير را انجام داد :

    بررسي جريان سوخت.

    بررسي ولتاژ پمپ و آمادگي پمپ.

    اگرجريان در تانك وجود ندارد، بايد منبع را بررسي كرد.

    اگر سوخت در چرخه هندل نيست ولي وقتي موتور روشن است باز هم اين جريان نشان داده نمي شود، بايد سوئيچ فشار سوخت را روشن كرد. اگر جريان سوخت آماده شد، بايد سوئيچ را عوض نمود.

    كاربرات كردن :

    از انجا كه اين جريان با چند روش اجرا مي شود (فشار و افروزش)،هميشه بايد وقتي موتور روش است بررسي گردد.بخش ماشين را براي بررسي اين واحدهايي كه به ان علاقه مند هستيد ببينيد.

    قبل از تعويض كاربراتور بايد موارد زيرشرح داده شود. اينها روي عملكرد موتور تاثير زيادي دارند.

    آمادگي براي عملكرد :

    وقتي جلوي محفظه شوك كثيف است، و يا خشك وچسبناك است و كاربراتور خودش تميز است، بايد به دنبال سوراخ يا فرسودگي در سر لوله ها بود.

    دريچه كنترل گرمايي :

    موتوري كه به اين دريچه متصل است مي تواند بادريچه مكش باز و بسته شود. به همين دليل، بي حركت بودن دريچه غالباً در وسيله هايي كه روغن زده مي شود و يا راه اندازي شده بررسي مي گردد.

    ضربه دريچه اي در حالت خاصي كه گرما وجود ندارد، حاصل گرم شدن آرام، رسوب در محفظه احتراق، يخ زدن كاربراتور، ايجاد نقاط مسطح در طول اين تسريع بخشي، توليد آرام گاز و نقص در جرقه زده مي باشد.

    براي جلوگيري از ضربات دريچه اي، دريچه هاي روغن زده شده را مرتب بررسي كنيد و در غير اين صورت آن را روغن بزنيد. عملكرد آنهارا هميشه بررسي نمائيد. براي روغن كاري دريچه،چند قطره روغن را به جايي كه دريچه باز وبسته مي شود بزنيد. سپس دريچه را بالا آوريد و چند بار بالاو پائين ببريد تا همه جاي آن روغن كاري شود. براي روغن كاري از روغن موتوراستفاده نكنيد.

    پيچ كاربراتور :

    پيچ كاربراتور را بررسي كنيد. اگر مهرهاي پيچ ها زياد چرخش ندارند، هوا وارد صفحه زيرين مي شود و موتور را خراب مي كند و در عملكرد موتور اختلال ايجاد مي كند.

    اگر پيچ هاي بستن موتور توسط مهره بسته شود، مي توانيد يك محافظ را روي پيچ بگذاريد ولي بايد مطمئن شويد كه همه سرپوشهاي قبلي برداشته شده اند.

    ارتباط دريچه كنترل بخار :

    اگر اين ارتباط به گونه اي تغيير كند پدال قبل از اينكه صفحه كاملاً باز شود حالت ضربه اي بگيرد، اين كار باعث كاهش سرعت مي شود.

    خطوط سوخت :

    محدوديت خط سوخت حاصل بخار ايجاد شده و يا قطع گازوئيل است. اين امر مي تواند مربوط به وزش و جريان هواي فشرده باشد. در برخي موارد، لازم است كه اين خطوط جايگزين شوند.

    پمپ سوخت :

    پمپ بايد بررسي شود تا مطمئن شويم كه مي تواند سوخت كافي رااز تانك تهيه كند و آن را تحت شرايط عملي، وارد كاربراتور كند و اگر عملاً هاي پمپ كافي نباشد بايد اقدامات لازم انجام شود در غير اين صورت كاربراتور خوب كار نمي كند زيرا سوخت در سطح مطلوب باقي نمي ماند و در شرايط اجرايي از كاربراتور خارج نمي شود.

    تانك سوخت :

    تانك سوخت نبايد زياد بررسي شود و همانند كاربراتور مي باشد. كمبود سوخت براي نقص در لوله هاي خرطومي پمپ يا ديگر موارد ايجاد مي شود و يا بر اثر محدوديت حفره هاي هوايي د رفيلتر ايجاد مي شود.

    مقدار غيرمعمول آلودگي، آب يا چسب در فيلتر نشان مي دهد كه تانك با اين مواد آلودگي است و بايد تميز شود تا كاربراتور يا پمپ خراب نشود.

    تراوش مواد و جذب :

    ارتباط هوا با جذب روي مخلوط كردن و عملكرد معمولي موتور مشخص است. ممكن است هوا به بخشهاي اتصال كاربراتور يا سر استوانه نشت كند و يا از طريق شكستگي ها يا اتصالات ضعيف وارد خطوط لوله خرطومي مي شود. همه اين اتصالات بايد از نظر تست هوا بررسي شود.

    براي آزمايش جذب و تشت،مي توان روغن به كار برود روي بخشهاي اتصالي روغن ماليد. نشت هوا وقتي مشخص مي شود كه روغن از موتور خارج شود. بايد مهره ها را سفت كرد تا از نشت هوا به موتور جلوگيري شود. اگر با اينكار تثبيت متوقف نشد، بايد از محافظ استفاده شود. اگر محافظ جديد بتواند از نشت جلوگيري كند، بايد از نظرشكستگي بررسي شوند.

    تميز كننده هوايي :

    تميز كننده هوا براي جسم كثيف، سنگين و يابسيار آلوده استفاده مي شود. با وجود اين موارد، جريان هوا به راحتي نمي تواند در دستگاه عبور كند ودر مقابل سرعتهاي زياد مانع ايجاد مي شود. در اين حالت نمي توان گفت كه اين وسيله مي تواند كاملاً پاك شود زيرا باعث ايجاد كربن مي شود و دريچه ها را ميچسباند.

    شوك اتوماتيك :

    مكانيسم شوك بايد بررسي شود كاملاً عملش مشخص گردد.شوكها باعث مصرف سوخت مي شوند و عدم شوك صحيح باعث كاهش عملكرد مي شود و استارت را مشكل مي سازد.

    ترموستات شوك دهنده بايد بر طبق ميانگين دماي هوايي باشد كه سوخت مصرف مي شود. ميتوان براي اجتناب از شوك شديد در طول گرم شدن موتور از تركيب شدن زياد خود داري كرد.

    شوك ترموستات :

    در صورت لزوم بايد بيش از دو نشانه وجود داشته باشد تا مشخص شود كه فنر ترموستات خراب شده و خاصيت ارتجاعي اش را از دست داده است.

    بخشهاي مسطح كارتر :

    وقتي سوزن صفحه را عوض مي كنيم و نوع جديدي نصب مي كنيم. بايد كاربراتور هاي WCD,WGD,WCFB,AFB 32/1 اينچي نصب شوند.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی در نمایندگی پارس خودرو
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت