دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی

تعداد صفحات: 31 فرمت فایل: word کد فایل: 3817
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی

    ی بر کارهای انجام شده در دوران کارآموزی

    فیلرگیری اتومبیلهای پیکان و پژو RD (هر دو یک موتور دارند) که به شرح زیر می باشد :

    ابتدا درب سوپاپ را باز کنیم و بعد با چرخاندن میل لنگ (بوسیله چرخاندن پروانه) سیلندر (1) را در حالت قیچی قرار داده و سیلندر (4) را فیلرگیری می کنیم . (فیلر 30 برای سوپاپ دود و فیلر 25 برای سوپاپ هوا) بعد سیلندر 3 را قیچی کرده سیلندر 2 را فیلرگیری می کنیم . سپس سیلندر 4 را قیچی کرده 1 را فیلرگیری می کنیم و در انتها سیلندر 2 را قیچی کرده و 3 را فیلرگیری می کنیم .

    2) میزان فرمان  اتومبیل پیکان و پژو RD

    ابتدا ماشین را روی چاله سرویس می آوریم بعد با میله مخصوص فاصله جلوی دو چرخ جلو را اندازه می گیریم سپس فاصله عقب دو چرخ جلو را اندازه می گیریم که باید 4 تا 6 میلیمتر بیشتر باشد که در غیر این صورت اگر فاصله کمتر بود با بلندتر کردن میله اتصال (بوسیله شل کردن پیچ آن) و اگر فاصله بیشتر بود با کوتاه تر کردن میله اتصال (بوسیله سفت کردن پیچ آن) این کار را انجام می دهیم و در پایان برای اطمینان این کار را دوباره انجام می دهیم .

    3)تعویض روغن و فیلتر روغن موتور :

    برای تعویض روغن و فیلتر روغن موتور ماشین را روی چاله سرویس می بریم و با بازکردن پیچ ته کارتر روغن سوخته را خارج می کنیم . پیچ را سفت کرده و بعد از بالا روغن تازه را در موتور می ریزیم (تعویض روغن معمولاً پس از 2 تا 3 هزار کیلومتر کارکرد انجام می شود ).

    4)باز کردن گیربوکس و بستن آن روی ماشین :

    برای بازکردن گیربوکس ابتدا اتصالات به آن را باز می کنیم که به این شرح می باشند . ابتدا پیچ استارت را باز می کنیم بعد کلاچ را باز می کنیم . سپس گاردان را باز کرده و بعد از آن پیچهای اتصال به موتور را باز می کنیم از داخل اتومبیل دسته دنده را از گیربوکس جدا می کنیم و در انتها پیچهای اتصال به بدنه را باز می کنیم و با تکان دادن گیربوکس و کشیدن آن رو به عقب با درآمدن شافت ورودی گیربوکس آزاد می شود .

    برای بستن گیربوکس خلاف کارهای بالا را انجام می دهیم و برای جازدن آن شافت ورودی برای اینکه شافت راحت جا برود باید موتور کمی رو به پائین متمایل شود که برای این کار لوله اگزوز را به طرف پائین می کشیم .

    5) تعویض لنت ترمز (ترمزهای دیسکی) در اتومبیل های پیکان و سمند و سایر اتومبیلهای ساخت ایران خودرو :

    ابتدا چرخ را باز کرده بعد (H پین ها) را که نگهدارنده لنت هستند باز می کنیم لنتها را در آورده و لنت جدید را قرارمی دهیم (H پین ها) را جا زده و چرخ را می بندیم .

    6) بالانس کردن چرخهای اتومبیل (بوسیله دستگاه بالانس)

    ابتدا چرخ را باز کرده و روی دستگاه می بندیم . دستگاه را روشن کرده و اطلاعاتی شامل شعاع لاستیک شعاع رینگ و فاصله لبه رینگ تا دستگاه را به رایانه دستگاه می دهیم و دکمه استارت را می زنیم چرخ شروع به چرخیدن می کند و پس از پایان اعمال نیرو توسط دستگاه که به صورت خودکار انجام می شود چرخ می ایستد .

    حال روی صفحه نمایشگر دو ردیف چراغ روشن می شود که روی هر ردیف شماره ای نوشته می شود ، چرخ را می چرخانیم تا یک طرف چراغهایش بطور کامل روشن شوند در همان جا چرخ را نگهداشته و به میزان عدد نوشته شده روی آن ردیف چراغ در همان طرف چرخ و در موازات محور چرخ وزنه ای را به رینگ وصل می کنیم و در انتها دوباره آنرا چک می کنیم .

    7) در آوردن و جا زدن دیفرانسیل پیکان و پژو RD :

    ابتدا چرخهای عقب را باز کرده و بعد بوسیله پولوس کش پولوسها را در می آوریم بعد گاردان را باز می کنیم و روغن دیفرانسیل را تخلیه می کنیم بعد پولوسها را به خارج می کشیم و دیفرانسیل را در می آوریم بعد از تعمیر نیز ابتدا پولوسها ره به طرف پایین فشار می دهیم و بعد از جا زدن دیفرانسیل آنها را به طرف داخل فشار می دهیم تا جا بروند و بقیه پیچهای قسمتهای دیگر را می بندیم . (اشکال دیفرانسیل به علت فاصله  افتادن بین کرانویل و پینیون است یا خورده شدن دندهای یکی از آنها).

    8) تعویض واشر سرسیلندر اتومبیلهای پیکان و پژو RD :

    این کار زمانی انجام می شود که واشر سرسیلندر بسوزد که در این صورت آب و روغن در موتور قاطی می شوند و موتور خوب کار نمی کند . برای تعویض واشر سرسیلندر ابتدا درب سوپاپ را باز می کنیم سپس آب رادیاتور را تخلیه می کنیم بعد لوله اگزوز را باز می کنیم (اگر موتور انژکتوری را باز کنیم) و سایر قسمتهای آن را باز کنیم سپس پیچهای اتصال دهنده الاکولنگی سوپاپها را که آنها را به موتور وصل می کنند باز کنیم و در انتها پیچهای سرسیلندر را به صورت حلزونی(از وسط به طرف بیرون) باز می کنیم .

    بعد سرسیلندر را شسته و تمیز می کنیم بعد به وسیله چسب اکواریوم واشر جدید را می چسبانیم و بعد اتصالات هوا و دود به موتور را با قرار دادن واشر جدید و چسباندن آن به موتور وصل کرده و پیچهای آنرا می بندیم بعد برای بستن سرسیلندر از ترکمتر که وسیله ای است که ماکزیمم نیرو را تنظیم می کند استفاده می کنیم بعد الاکلنگی سوپاپها را بسته و فیلرگیری می کنیم و سایر قسمتها را که باز کرده ایم می بندیم و آب رادیاتور را از آن می ریزیم و برای امتحان چند دقیقه ای موتور را می گذرانیم تا در جا کار کند .

    9) تنظیم کلاچ (کلاچهای هیدرولیک)

     ابتدا کلاچ را می گیریم تا ببینیم در کجا عمل می کند . اگر خیلی بالا یا پائین بگیرد با پیچاندن پیچ تنظیم شیش کلاچ این عیب را برطرف می کنیم .

    10) تنظیم ترمز هیدرولیکی :

    در سیستم هیدرولیکی ممکن است که هوا وارد لوله شود و در هنگام فشار دادن پدال ترمز به علت وارد نشدن نیروی کافی به پمپ پائینی ترمز عمل نکند که برای رفع این اشکال ابتدا چندبار پدال را فشار می دهیم تا به اصطلاح پر شود بعد پدال را پائین نگه داشته و بوسیله پیچ هواگیری هوای آنرا خارج می کنیم این کار را ادامه می دهیم تا هوای سیستم به کلی خارج شود و ترمز با فشار دادن پدال ترمز به راحتی کار کند و دیگر احتیاجی به چند بار فشار دادن پدال ترمز نباشد .

    11) بستن ترموستات در سیستم خنک کاری :

    کار ترموستات این است که نگذارد دمای آب از حد معینی پائین تر رود که آنرا در فصل سرما برای زود گرم شدن موتور و کاهش استهلاک موتور بر روی سیستم خنک کاری نصب می کنند .

    طریقه عمل کردن ترموستات به این صورت است که وقتی آب در مجاری عبور آب در سیلندر به حرکت درآمد و گرمای موتور را گرفت گرم می شود و به رادیاتور برمی گردد و پس از خنک شدن دوباره به موتور برمیگردد . اما در فصل سرما با بستن ترموستات در مسیر آب گرم شده از  گرمای موتور تا به دمای 73درجه سانتیگراد نرسد . ترموستات به آن اجازه عبور را نمی دهد و به این ترتیب موتور زودتر به دمای مناسب می رسد .

    برای بستن ترموستات دریچه آنرا باز کرده آنرا در محل قرار داده و سپس واشر آب بندی را روی آن می چسبانیم و بعد پیچهای درپوش آنرا سفت می کنیم .

    12) تعمیر دیفرانسیل :

    برای این کار بعد از باز کردن دیفرانسیل از روی ماشین پیچهای دو قطعه نگهدارنده را باز می کنیم روی یکی از دنده های کرانویل کمی رنگ می زنیم و قبل از خشک شدن کمی آنرا      می چرخانیم تا با دنده های پینیون درگیر شود بعد جای رنگ را می بینیم اگر در طرف بیرونی دنده های پینیون اثر رنگ بود در طرف پینیون چند قطعه واشر(به میزان لازم که با توجه به کار عملی و تجربه بدست می آید تعداد واشرها معین می شود) قرار می دهیم و اگر در طرف داخلی دنده های پینیون اثر رنگ بود در طرف کرانویل چند قطعه واشر قرار می دهیم بعد قسمت نگهدارنده را می بندیم و دیفرانسیل را روی ماشین سوار می کنیم .

    13) تعمیر چهار شاخ گاردان :

    بعد از باز کردن گاردان از روی ماشین بوسیله گیره و خار جمع کن خارهای چهار شاخ گاردان را درآورده و بوسیله ضربه زدن پیستونهای آنرا درآورده و بعد از تعمیر و روغن کاری آنها را سرجایشان قرار داده و خارهای آنها را جا زده و گاردان را روی ماشین سوار می کنیم .

    باز کردن گاردان از روی ماشین بوسیله باز کردن چهار پیچ اتصال دهنده آن به دیفرانسیل انجام می پذیرد .

    14) تعمیر کلاچ اتومبیلهای پیکان و پژو RD‌ :

    بعد از باز کردن گیربوکس و جداکردن کلاچ ممکن است با یکی از عیوب کلی زیر مواجه باشیم :

    صاف شدن لنت صفحه کلاچ که با لنت کوبی جدید جبران می شود .

     تاب داشتن صفحه کلاچ که در این صورت صفحه کلاچ تعویض می شود .

     صاف شدن و خورده شدن هزار خاری توپی صفحه کلاچ که در این صورت نیز صفحه کلاچ تعویض می شود .

     خورده شدن و آسیب دیدن بلبرینگ کلاچ که به علت زیاد قرار دادن پا بر روی کلاچ صورت می گیرد و باید در این صورت آنرا تعویض کرد .

    نصب و تنظیم میل بادامک جدید

    این دستورات یک راهنمایی اساسی برای نصب میل بادامک را برای شما مهیا می سازد و باید توسط یک تست دقیق کامل شود. اغلب خرابی های میل بادامک نو بیشتر به نصب نادرست مربوط می شود تا به نقایص موجود در میل بادامک یا لیفترها :

    قبل از شروع کردن :

    به راهنمای دستی تعمیر موتور جهت آگاهی بیشتر از ویژگی ها و جزئیات موتور خودتان مراجعه کنید سوراخهای لیفتر را برای دنده    تخم مرغی شکل زیادی چک کنید . اگر سوراخها پوسیده شده اند قالب نیاز به تعمیر یا تعویض خواهد داشت.

    پوش رودهای خود را از نظر پوسیدگی و راستی چک کنید.

    بازوهای روکر را از نظر ترک خوردگی یا پوسیدگی چک کنید اگر شما می خواهید یک میل بادمک که دارای درجه بلندی بیشتری نسبت به قبلی است را نصب کنید ، نوکهای بازوهای روکر را با دقت بیشتری از نظر پوسیدگی چک کنید . پوسیدگی نامنظم روکر موجب سرعت در پوسیدگی می شود و به سوپاپ اجازه عملکرد مناسب را نمی دهد.

    فنرهای سوپاپ ار از نظر فشار صحیح چک کنید . اگر فنر سوپاپ زیر فشارseat #75 باشد بیشتر از 10% زیر میانگین باشد تمام دستگاه را تعویض کنید در اینجا یک راهنما جهت فشارهای فنری مناسب برای عمکرد جادهای میل بادمک موجود می باشد.

    با سوپاپ باز هرگز از فشار pound 375 بالاتر نرود.

    اگر شما د حال تعویض یک میل بادامک خراب هستید ، قبل از نصب میل بادامک جدید اول دلیل خرابی قبلی را مشخص کنید ممکن است علتی برای خرابی وجود داشته باشد که میل بادامک جدید را نیز خراب کند .

    بعد از اینکه میل بادمک کهنه را بیرون آوردید موتور را تمیز کنید تمامی ناخالصی ها و روغن های کثیف را برطرف کنید حتی کمترین ناخالصی موجود میل بادمک می تواند میل بادامک جدید را نیز خراب کند.

    نصب میل بادامک:

    قبل از نصب میل بادامک جدید ، به دقت پره های میل بادامک ،      حفره های روغن ، سطوح ژورنال یاتاقان را که ممکن است در حمل و نقل آسیب دیده باشد چک کنید . از یک حلال ملایم جهت رفع هر گونه تراشه فلزی استفاده کنید . از هیچگونه عامل تمیز کننده ساینده استفاده نکنید . میل بادامک را توسط یک حوله نرم یا هوای فشرده خشک کنید.

    چرخ زنجیر خور میل بادامک (یا 3 تا4 عدد پیچ بلند) را به عنوان یک دسته هنگام نصب میل بادامک جدید وصل کنید . میل بادامک را با روغن مخصوص آماده شده روغن کاری کنید به آرامی میل بادامک را با حرکتی چرخی درون قالب موتور وارد کنید مواضب باشید که به یاتاقانهای میل بادامک آسیبی نرسانید .(تذکر : اگر طرف ژورنال میل بادامک بر روی لبه یاتاقان میل بادامک کشیده شود ، یاتاقانهای میل بادامک به سادگی آسیب نمی بیند). هنگامی که میل بادامک در جایش قرار گرفت از چرخیدن آن بطور آزاد اطمینان حاصل نمایید.

    لیفترهای متغیر rhoad تنها نوعی فیلتری هستند که قبل از نصب نیاز به پر شدن توسط روغن دارند برای پر کردن لفترهای rhoad توسط روغن ،هر لیفتر را به صورت کامل درون یک ظرف روغن فرو ببرید و پلونگر داخلی را همراه با یک پوش رود فشار دهید تا به ته برخورد کند . برای چند ثانیه آن را نگه دارید و سپس به آهستگی آنرا رها نمایید ابتکار را تا زمانی که لیفتر پر از روغن شده ادامه دهید . فرو بردن لیفتر در روغن به تنهایی نمی تواند باعث پر شدن آن شود انواع دیگر لیفترهای هیدرولیک را قبلاً با روغن پر نکنید لیفترها را با روغن مخصوص آغشته کنید ، مخصوصاً قسمتهای ته را ، و آنها را درون سوراخها قرار دهید    میل بادامک را بچرخانید تا از حرکت آزادانه لیفتر به سمت بالا و پایین اطمینان حاصل نمایید.

    ليفترهاي متغير rhoad تنها نوعي فيلتري هستند كه قبل از نصب نياز به پر شدن توسط روغن دارند براي پر كردن لفترهاي rhoad توسط روغن ،هر ليفتر را به صورت كامل درون يك ظرف روغن فرو ببريد و پلونگر داخلي را همراه با يك پوش رود فشار دهيد تا به ته برخورد كند . براي چند ثانيه آن را نگه داريد و سپس به آهستگي آنرا رها نماييد ابتكار را تا زماني كه ليفتر پر از روغن شده ادامه دهيد . فرو بردن ليفتر در روغن به تنهايي نمي تواند باعث پر شدن آن شود انواع ديگر ليفترهاي هيدروليك را قبلاً با روغن پر نكنيد ليفترها را با روغن مخصوص آغشته كنيد ، مخصوصاً قسمتهاي ته را ، و آنها را درون سوراخها قرار دهيد ميل بادامك را بچرخانيد تا از حركت آزادانه ليفتر به سمت بالا و پايين اطمينان حاصل نماييد.

    دستگاه تايمينگ را نصب كنيد رشته سوپاپ را براي سيلندر1# نصب نماييد آنرا تنظيم كنيد و از كاركرد آن در هنگام بالاترين درجه بلند كردن اطمينان حاصل كنيد :

    سوپاپ را به وضوح پيستون چك كنيد : شما بايد 90% براي ورودي و 100% براي خروجي حداقل داشته ياشيد بايد سوپاپ به تصفيه قالب نيز چك شود اگر بزرگتر از سوپاپهاي زمينه استفاده شده است.

    نگاه دارند فنر سوپاپ را به هادي سوپاپ يا سيل سوپاپ براي تصفيه چك كنيد شما بايد حداقل 60% داشته باشيد البته 120% ترجيح داده ميشود.

    اگر هر كدام از اين تصفيه ها مشكلي داشت آنرا رفع كنيد .

    احتمال هنوز كافي نيست.

    تنظيم كردن ميل بادامك :

    يك چرخ درجه را براي ميل لنگ و يك عقربه بر روي قالب ‍انج نصب كنيد بوش رود و بازوي روكر را از سيلندر 1# بيرون بياوريد براي رسيدن به مركز مرگ بالا ، موتور را بچرخانيد تا پيستون با نقطه tdc تماس پيدا كند چرخ درجه را در عقربه تنظيم كنيد اكنون موتور را در قلاف جهت بچرخانيد تا پيستون متوقف شود يك مارك ديگر بر روي چرخ در عقربه ثبت كنيد اگر چرخ درجه بصورت صحيح جايگزين شده باشد، يك شماره مساوي درجه بر روي دو طرف tdc انواع ديگر ليفترهاي هيدروليك را قبلاً با روغن پر نكنيد ليفترها را باروغن مخصوص آغشته كنيد مخصوصاً قسمتهاي ته را ، و آنها را درون سوراخها قرار دهيد ميل بادامك رابچرخانيد تا از حركت آزادانه ليفتر به سمت بالا و پايين اطمينان حاصل نمايند.

    دستگاه تايمينگ را نصب كنيد رشته سوپاپ را براي سيلندر 1# نصب نماييد آنرا تنظيم كنيد و از كاركرد آن در هنگام بالاترين درجه بلند كردن اطمينان حاصل كنيد سوپاپ را به وضوح پيستون چك كنيد شما بايد 90% براي ورودي و 100% براي خروجي حداقل داشته باشيد .

    بايد سوپاپ به تصفيه قالب نيز چك شود اگر از سوپاپهاي ذخيره استفاده شده است نگاه دارنده فنر سوپاپ را به هادي سوپاپ يا ميل سوپاپ براي تصفيه چك كنيد :

    شما بايد 60% حداقل داشته باشيد البته 120% توجيح داده مي شود.

    اگر هر كدام از اين تصفيه ها مشكلي داشت آنرا رفع كنيد .

    احتمالاً هنوز كافي نيست.

    تنظيم كردن ميل بادامك :

    يك چرخ درجه را بر روي ميل لنگ و يك عقربه بر روي قالب انج نصب كنيد بوش رود و بازوي روكر را از سيلندر 1# بيرون بياوريد براي رسيدن به مركز مرگ بالا ، موتور را بچرخانيد تا پيستون با نقطه tdc تماس پيدا كند چرخ درجه را در عقربه تنظيم كنيد اكنون موتور را در خلاف جهت بچرخانيد تا پيستون متوقف شود يك مارك ديگر بر روي چرخ درجه عقربه ثبت كنيد اگر چرخ درجه بورت پيچ جايگزين شده با يك شماره مساوي درجه بر روي دو شرف tdc بر روي چرخ درجه بوجود مي آيد .

    اگر يك شماره نابرابر از درجه ها وجود داشته باشد بايد چرخ درجه دوباره جايگزين شود .

    براي مثال اگر شما درجه 24 را بر روي يك طرف و درجه حركت دار تا آن ناميزاني برطرف شود هنگامي كه چرخ درجه در جاي خود قرار گرفت علامتهايي كه ثبت كرده ايد و نقطه tdc را رفع كنيد يك شاخص بايد همراه ليفتر تا حد ممكن بايد نزديك هم قرار گيرند.

    حداقل موتور را دو دور بچرخانيد از اينكه شاخص صفحه ساعت به راحتي كار مي كند و ليفتر در سوراخ گير نكرده اطمينان حاصل نمائيد.

    موتور را در جهت خلاف حركت عقربه هاي ساعت بچرخانيد تا اينكه بالاترين درجه بلند شدن بدست آيد شاخص صفحه ساعت را صفر كنيد و چرخش را تا زماني كه 50% بدست آيد ادامه دهيد.

    چرخ درجه را در اين نقطه علامت بزنيد موتور را به خلاف جهت عقربه هاي ساعت دوباره بچرخانيد تا دوباره بالاترين درجه بلند شدن بدست آيد.

    حركت به خلاف جهت حركت ساعت را ادامه دهيد.

    تا 70% نشان داده شود اكنون موتور را در جهت حركت عقربه هاي ساعت بچرخانيد تا 50% را بر روي شاخص صفحه نشان داده شود دوباره چرخ درجه را نصب نمائيد.

    قسمت بين دو درجه نصب شده مركز پره دروني است يك مثال از اين مي تواند 180 درجه بر روي يك طرف جرخ درجه و 36 بر روي طرف ديگر باشد با جمع كردن اين دو به 216 درجه مي رسيد اين عدد بر دو تقسيم مي شود و مركز پره مي باشد اگر جداسازي مركز پره 108 درجه در ميل بادامك باشد ، ميل بادامك در جايي درست قرار گرفته است . اگر شمارة كوچكتر از جداسازي مركز پرة ميل لنگ باشد ، مانند 106 درجه ، ميل بادامك پيشرفته است اگر مركز پره بالاتر بيايد ، مانند 110 درجه ، ميل بادامك درست جا نيافتاده است ، اگر شما از جداسازي مركز مطمئن نيستيد ، اين كار را براي پره خروجي تكرار كنيد با استفاده از بوشنيگ درجه كليدهاي تعويض يا دنده ميل لنگ چند جايگاه مي توانيد تطبيق را انجام دهيد.

    بقيه تعديل و رشته سوپاپ را نصب كنيد:

    همراه با پيستون در نقطه مرگ بالاي عقربه متراكم شده ، بوش رود را با انگشت شصت و نشان يك دست نگه داريد و با دست ديگر مهره روكر را در حلي كه بوش رود را به سمت بالا و پايين حركت مي دهيد ببنديد هنگامي كه شما ديگر بوش رود را به بالا و پايين حركت نمي دهيد تسمه را تا حد صفر تعديل كنيد.

    ليفترهاي هيدروليك :

    براي ليفترهاي Rhoad و نوع ذخيره بسته شده يك عدد اضافي براي بار كردن صحيح استفاده مي شود همراه با گشتاورهاي بازوي روكر ناميزان براي جايگزيني صحيح ليفتر بارگيري شده را چك كنيد ليفترهاي Rhoad و نوع ذخيره به حداقل 10% بين بلونگر و گيره نگه دارنده نياز دارند.

    ليفترهاي RCV بالا به 000/تا002/ تصفيه در رشته سوپاپ نياز دارند . در خيلي استفاده كردن از يك ميل بادامك بالاتر ملزم به استفاده از يك بوش رو بلندتر مي باشد.

    ليفترهاي سفت :

    سوپاپها را تنظيم كنيد تا حدي كه 004/ ليفتر از حد پيشنهاد داده شود نا كمبودي كه در طول گرم شدن ماشين بوجود آمده را جبران كند.

    يك فيلتر روغن جديد همراه با روغن تازه و جديد نصب كنيد قبل از استارت سيستم روغن را بوسيله يك دريل الكتريكي بكار اندازيد (براي اطمينان) .

    از هندل زدن طولاني مدت موتور در استارت اوليه اجتناب كنيد هنگامي كه موتور روشن شده سرعت موتور را بين rmp1800وrmp2000براي 20دقيقه نگه داريد اجازه ندهيد سرعت موتور از rmp1200 كمتر شود اين گرم شدن با rmp بالا ضروري مي باشد زيرا rmp پايين بار زيادي را بر روي پره هاي ميل بادامك وارد مي كند و چرخش ليفتر سوپاپ را كاهش مي دهد اگر پوشش سوپاپ روي آن نباشد شما قادر خواهيد بود چرخش بوش رودها را ببينيد.

    و نچرخيدن بوش رودها بيانگر اين است كه ليفترها نمي چرخند اگر اين اتفاق بيفتد ، موتور را سريعاً خاموش كنيد و علت آن را مشخص نماييد و تا علت را نيافته ايد موتور را دوباره روشن نكنيد وقتي ليفتر نچرخد خساراتي را به بار مي آورد و عمر ميل بادامك را كم مي كند.

    اگر بعد از 20دقيقه ، موتور به درستي كار بكند به شما تبريك مي گوئيم.

    شما به درستي ميل بادامك را نصب كرده ايد.

    بعد با تسمه را تنظيم كنيد ليفترهاي Rhoadرا مي توان با گوش دادن وقتي موتور داغ است تنظيم نمود هنگامي كه موتور در حال كاركردن است تنظيم را برگردانيد تا اينكه يك صداي تق تق كردن بلندي را بشنويد.

    در اين هنگام تصفيه در دسته سوپاپ صورت مي گيرد پيچ تخليه را ببنديد و تنظيم را هم همين طور تا اينكه صداي تق تق متوقف شود و سپس يك دور اضافه تر آنرا پچيده گردد .

    تعويض كردن كلاج ماشين

    رفع مشكلات و آزمايش دقيق

    به استثناء تنظيمات ، تنها راه تعمير يك كلاج (متحرك )عوض كردن آن است نصب يك كلاج جديد بسيار سهل و آسان است اما بايد مطمئن باشيد كه كارتان را بدرستي انجام دادهايد چرا كه اگر اشتباهي صورت گيرد مجبور مي شويد كه محور انتقال قدرت را دوباره پائين بگذاريد وكاري كه شما دوست نداريد بيش از يك بار انجام دهيد بايد انجام دهيد و بهترين كار اين كه با يك واحد خدماتي كه خدمات وسيله نقليه شما را انجام مي دهد مشورت كنيد.

    در اينجا ما مراحل عمومي تعويض كردن يك كلاج را بررسي مي كنيم . ابتدا اتصال مثبت باتري را بر مي داريم سپس در حاليكه كه زير كاپوت كار مي كنيم كه محور انتقال قدرت را براي تعويضي بوسيله اي قطع كردن سيم كلاج و يا سيلندر هيدروليك آماده مي كنيم بنابراين قطع كردن اين موارد باعث مي شود كه محور انتقال قدرت از جاي خود حركت نكند . اين بقيه موارد . اگر شك داريد كه چه مواردي بايد بر طرف شود مي توانيد به كتاب راهنما مراجعه كنيد سپس يك تكه چوب پشت چرخ هاي عقب بگذاريد و جك را زير ماشين بزنيد و كاري نكنيد كه ماشين از زمين بلند شود وقتي كه اين امر شامل پيچ و مهره هاي شافت اكسل و محور انتقال قدرت هم مي شود براي جدا كردن محور انتقال قدرت شما بايد ابتدا يا چند عدد از پايه هاي موتور را باز كنيد البته قبل از اينكه پايه هاي موتور را كنيد شود بايد چيزي را براي مهار كردن موتور قرار دهيد در بيشتر ماشين هاي اين امكان وجود دارد كه بوسيله يك جك زير كارتر ماشين موتور را مهار كرد اما در بعضي ماشين ها يك ميله اي ساپورت موتور وجود دارد كه اين ميله باعث مي شود كه در حاليكه محور انتقال قدرت باز شده باشد موتور به صورت آويزان و طوري كه از زير كاپوت آن بتوان آن را نصب كرد دوباره مي توانيد براي انجام كار صحيح و روشي درست به كتابچه راهنما مراجعه كنيد .

    براي جدا كردن محور انتقال قدرت از موتور محور انتقال قدرت را با يك جك مهار كنيد و سپس پيچ مهره هاي دور فلايويل را باز كنيد و سپس محور انتقال قدرت را از موتور دور كنيد تا اينكه شافت وردي صفحه كلاج نمايان شود سپس پائين محور انتقال قدرت را به طرف زمين قرار داده و آن را بچرخانيد و از ماشين جدا كنيد وقتي محور انتقال قدرت را جدا كرديد شما مي توانيد به صفحه كلاج دسترسي داشته باشيد پيچ و مهره هاي دور صفحه فشار را باز كنيد سپس صفحه و ديسك كلاچ را جدا كنيد. اصطكاك بين سطح فلايويل را تست كنيد اگر خش افتاده بود و يا نقاطي از آن داغ شده بود آن مشكلات را بايد رفع كنيد و به وسيله دستگاه تراش بايد مشكلات بوجود آمده رفع شود و دوباره نصب شود و اين را به خاطر داشته باشيد كه هر جه سطح ديسك را تراش دهيد حالت شكنندگي آن بيشتر مي شود اگر فلايويل شما تراشيده شنده باشد شما مي توانيد با كاغذ سمباده نرم اين كار را انجام دهيد وقتي فلايويل را تست مي كنيد سعي كنيد بلبرينگ كلاچ و بوش مركزي فلايويل را تست كنيد. خار بلبرينگ را نبايد چرب و روغنكاري كنيد و نگاه كنيد كه سائيدگي و خوردگي نداشته باشد. اگر در مورد كيفيت آن شك داريد آنرا عوض كنيد و يك نو جايگزين كنيد براي اينكه مطمئن شويد روغن از پشت فلايويل نشت نمي كند چون اگر روغن به سطح كلاچ برسد باعث ضربه زدن و گير كردن آن مي شود و اين اصل مهم است كه هر دو سطح بايد به نحو تراشيده شود و يا لغزندگي آنها به يك صورت باشد اگر فلايويل بيش از حد تراشيده شود باعث سر خوردن كلاچ روي صفحه فشار بلبرينگ مي شود و مي تواند باعث آزاد گشتن كلاچ شود بايد با استفاده از واشر ميان ميل لنگ و فلايويل كاري كنيد كه كلاچ بتواند به راحتي در بلبرينگ آزاد كار كند اگر چه ممكن است يك فلايويل فرسوده در تست RPM بسوزد و تنها راه تعمير كردن آن جايگزين كردن يك فلايويل نو است و اين كار يك كار مطمئن و بي خطر است . كار ديگر كه بايد انجام دهيد تست كردن شافت محور ورودي انتقال است و اگر از اطراف آن روغن نشت كند آن را تعويض كنيد. و بعد از آن دنبال نشت روغن در پشت موتور بگرديد اگر بيشتر از چند قطره باشد دليل اين امر ممكن است انتقال زود صفحه كلاچ باشد يك نشانه روي فلايويل بگذاريد بنابراين با اين كار شما مي توانيد آن را به درستي نصب كنيد(روي ميل لنگ) . فلايويل را از جاي خود درآوريد و كاسه نمدهاي كهنه را هم عوض كنيد خيلي با دقت يك (كاسه نمد) جديد بدون واشر كاسه نمد را نصب كنيد سعي كنيد با ابزار نصب كاسه نمد يا با يك تكه چوب اين كار را انجام دهيد .بعد از آن سطح ميل لنگ را چك كنيد و قسمتهاي خورده و فرسوده شده را تعمير كنيد همينطور بوشهاي موتور ، چون عدم تعمير به موقع آنها باعث نصب كردن يك دستگاه فلايويل جديد خواهد بود. ابتدا مطئن باشيد كه لبه ميل لنگ تميز شده باشد وقتي كه لبه فلايويل را جايگزين كرديد ، پيچهاي آنرا محكم كنيد و از صحت كار آنها اطمينان حاصل كنيد دو راه حل مناسب براي نصب صفحه كلاچ و صفحه فشار وجود دارد اول اين كه ديسك طوري طراحي شده است كه تنها در يك مسير كار مي كند . اگر شما نگاهي به مركز هاب بيندازيد شما متوجه يكسري فنرهاي مهار كننده خواهيد شد كه از يك طرف به كلاچ و از يك طرف به مهار كننده هاي هاب چشبيده اند يا تعبيه شده اند كه همينطور به سطح صفحه كلاچ كه به طرف محور انتقال مي باشد در تماس است و شما براي جا زدن آن متوجه خواهيد شد اگر آنرا اشتباه جا بزنيد كارش را درست انجام نمي دهد . دوم اينكه شما به يك پيلوت كلاچ براي نصب كردن صفحه كلاچ احتياج داريد كه با بوش ميل لنگ رديف و جور شود براي نصب ديسك آنرا به طرف پيلوت سر دهيد سپس با اطمينان وسط آنرا به داخل پيلوت بلبرينگ وارد كنيد قبل از اينكه يك محور انتقال قدرت را نصب كنيد سعي كنيد بلبرينگي را انتخاب مي كنيد بلبرينگ نو و سالم باشد و از آزادي عمل آن اطمينان حاصل كنيد.

    محور انتقال قدرت را داخل محل خود تعبيه كنيد و آنرا به طرف جلو فشار دهيد تا اينكه شافت ورودي داخل هزار خاره كلاچ فرو رود شايد شما مجبور شويد كه شافت ورودي يا ميل لنگ موتور را بچرخانيد تا با هزار خاره جور شود سعي كنيد اين كار را با فشار زيادي انجام ندهيد وقتي همه چيز بدرستي و رديف شد شافت در محل خود قرار مي گيرد البته اگر درست قرار نگرفت فشار به آن وارد نكنيد دوباره آنرا بيرون آوريد سعي خود را بكنيد هيچ وقت محور انتقال قدرت را بدون مهار كننده و نگهدارنده را به طور آويزان رها نكنيد چون ممكن است باعث خسارت ديدن و از بين رفتن بلبرينگ كلاچ شود بعد از اين كه نصب گشتاور پيچ و مهره ها را ببنديد. شما مي توانيد حالا پايه هاي موتور را كه باز كرده بوديد ببنديد همينطور اكسل ها تست كنيد. وقتي همه كارها انجام شد جك را از زير ماشين جدا كنيد.

    در اين مرحله واقعاً احتياجي به جا زدن (كابل) كلاچ نيست چون ارزش آن كمتر از 50 دلار است كه بيمه خسارت بعدي آن را بپردازد به هر صورت كابل سيم كلاچ را تنظيم كنيد و مطمئن شويد كه آزادانه كار مي كند . بيشتر كلاچهاي هيدروليكي خودبخود تنظيم مي شوند و بنابراين خيلي خلاصه ندارند. البته بايد شما از نحوه كار ان مطمئن شويد براي انجام اين كار شما بايد پيستون را از محل خود بيرون بكشيد و دوباره فشار دهيد اگر حركت كرد سيستم به طور صحيح كار مي كند و اگر حركت نكرد به اين معني است كه سيلندر اشكال دارد و بايد جايگزين شود براي حركت دادن كلاچ پدال كلاچ به يك سيم روكش دار وصل شده است با يك سيلندر هيدروليكي .

    در سيستمي كه با سيم كار مي كند كار آن بسيار شبيه به سيستم ترمز دوچرخه است كه وقتي سيم كشيده مي شود عملكرد آن مثل كلاچ مي باشد. در سيستم هيدروليكي با فشار دادن پدال كلاچ ، پيستوني كه در سيلندر قرار دارد حركت مي كند با اين جابجايي يك حركت سيالي به وجود مي آيد كه باعث حركت SLAVE CYLANDR مي شود اين عملكرد كلاچ است. بعضي از ماشين هاي قديمي و كاميونها از يك اهرم مكانيكي ساده استفاده مي كنند كه كار هيدروليك يا همان سيم را انجام مي داد ولي در اصول اوليه يكي نبود.

    اگر چه پدال كلاچ به صورت هيدروليكي و يا با سيم كار مي كند يك دو شاخه اي وجود دارد كه محور را روي BELL HOUSE حركت مي دهد پاشنه اي ، عقب اين دوشاخه را به طرف صفحه فشار حركت مي دهد. كلاچ رها كننده بلبرينگ كه در انتهاي چنگالك رها كننده وجود دارد فشاري به فنر دياگرام مي كند و صفحه فشار به عقب بر مي گردد و فشار يا فنر باعث فشار روي ديسك مي شود كه برگردد.

    سر وصداي كلاچ

    سرو صداي كلاچ معمولاً زماني مورد توجه (قابل توجه) هستند كه موتور در جا كار مي كند . (هرز كار كردن) براي تعيين علت توجه كنيد كه آيا صدا هنگامي شنيده مي شود كه كلاچ در حالت درگيري است (كلاج گرفته شدهاست ), وقتي كه ان در حالت خلاصي است يا در طول حركت پدال براي كلاچ گرفتن يا خلاص كردن كلاچ.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی

    فهرست:

    مختصری بر فعالیتهای انجام شده در دوره کارآموزی                           1

    بازکردن گیربکس وبستن آن                                                      3

    تعویض واشر سر سیلندر اتومبیل پیکان پژو RD                       6

    تعمیر دیفرانسیل                                                          10

    نصب و تنظیم میل بادامک                                                        12

    تنظیم کردن میل بادامک                                                  18

    لیفتر های هیدرولیک                                                               23

    لیفتر های سفت                                                           24

    تعویض کردن کلاج ماشین                                                        26

    سر و صدای کلاچ                                                                 36

    ضربانهای پدال کلاچ                                                               39

     

     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی در تعمیرگاه بزرگ مجتبی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت