دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود

تعداد صفحات: 93 فرمت فایل: word کد فایل: 3834
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مدیریت
قیمت: ۱۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود

    شناخت وتحلیل ساختار سازمانی وضع موجود

    همانطور که ملاحظه میشود کل شرکت به دو بخش تولیدی و غیر تولیدی تقسیم شده است که هر دو بخش مستقیماتحت نظر مدیریت عامل می‌باشند بخش تولیدی از قسمتهایی نظیر تاسیسات ، تعمیرات و نگهداری ، کنترل کیفیت و بخش غیر تولیدی  از قسمتهای تدارکات، امور مالی، وامور بازرگانی واداری تشکیل شده است .

    در طراحی مجدد ساختار سازمانی با توجه به الزامات موجود مجموعه بخش تولیدی خود باید به سه قسمت عمده تفکیک شود . که این سه بخش عبارتند از :

    بخش تولید اکسل پیکان

    بخش تولید اکسل پژو

    بخش تولید کرانویل – پینیون

    چارت جدید به این دلیل بوجود آمده است که هر یک از این محصولات با توجه به خصوصیات فیزیکی و تکنولوژی ساخت از یکدیگر متفاوت بودند و نیاز مندیهای خاص خود را دارد که با توجه به این موضوع مدیریت واحد آنها اشکالاتی را در عمل بوجود می‌آورد که لزوم تغییر در ساختار سازمانی را ایجاب می‌کرد .

    شناخت و تحلیل منظور، خط مشی و اهداف کیفی وضع موجود

     در زمینه شناخت و تحلیل خط مشی و اهداف کیفی و منظور های سازمانی در شرکت صنعتی محورسازان ایران خودرو می توان به برخی نکات اشاره نمود .

    1 رسالت و اهداف سازمان با توجه به وضع موجود شرکت کاملاً‌ مناسب به نظر      می رسد تنها نکته ای که دراین بند از خط مشی کیفی سازمان مورد توجه واقع نشده گسترش فعالیتهای شرکت در زمینه توسعه محصولات جدید و گسترش فعالیتهای شرکت غیر از زمینه تولید اکسل خودروهای بنزینی می باشد که با توجه به توان بالقوه شرکت برای حصول این امر رسیدن به آن دور از دسترس نیست یعنی شرکت می تواند محصولای غیر از اکسل نیز تولید نماید و روانه بازار کند و سازمان را هر چه بیشتر و بهتر توسعه دهد .

    2 در زمینه دیدگاه شرکت که در بند دوم خط مشی و اهداف ذکر شده است طرح سعی کرده است که بر اساس مدل TQM دکتر اوکلند با تاکید بر تعهد مدیران شرکت ، عزم و اراده مدیران شرکت را در بسط و توسعه فرهنگ کیفیت که در آن جابه نام فرهنگ بهبود مستمر و پیش گیری از عیوب یاد شده بیان کند و آنرا در کلیه سطوح و فرآیندهای سازمان بسط داده است .

    3 در زمینه بحث از روش شرکت ناظم خط مشی سازمان با تاکید بر آموزش کارکنان در جهت تقویت روحیه تعهد گرایی و جلب مشارکت آنان در حقیقت بر این جمله معروف دکتر (( ایشی کاوا )) تاکید کرده که : کیفیت با آموزش شروع می شود و با آموزش ختم می شود و این امر را مبنای انجام صحیح امور دانسته در تمام سطوح سازمانی دانسته است که این امر بدون وجود فضای مناسب و روابط کاری صمیمانه در بین سطوح مختلف سازمان امکان پذیر نیست و این امر هم بایستی با آموزش کارکنان تامین شود که این نشانگر یک چرخه مناسب در جهت انجام صحیح امور در تمامی سطوح می باشد .

    4 سازمان الگی خود را در نظام مدیریت کیفیت بر اساس الزامات و بایدهای دو استاندارد ISO /TS 16949 , ISO 9001-200  بنا نهاده است و تمامی کارکنان خود را با احترام متعهد به اجرای الزامات مندرج در این استانداردهای سیستم کیفیت که در نظام کیفیت شرکت آمده کرده است .

    خط مشی کیفیت :

    شرکت صنعتی محورسازان ایران خودرو یکی از بزرگترین تولید کننده گان اکسلهای بنزینی در صنعت خودرو می باشد .

    رسالت و اهداف ما :

    تولید اکسلهای بنزینی و قطعات با استانداردهای بین المللی جلب رضایت و اطمینان مشتریان ، خدمات پس از فروش ، توجه به کارکنان ، افزایش کیفیت محصولات و توجه به رشد و سودآوری .

    دیدگاه ما :

    تاکید بر نگرش مدیریت کیفیت سعی بر نهادینه کردن فرهنگ بهبود مستمر و پیشگیری از عیوب در کلیه فعالیتها و فرآیندها .

    روش ما :

    تقویت روحیه تعهد گرایی و مسئولیت پذیری از طریق آموزش کارکنان و جلب مشارکت آنان در کارهای گروهی ، انجام صحیح امور در تمام سطوح ، ایجاد فضای مناسب و روابط کاری صمیمانه در بین مدیران و کارکنان .

    الگوی ما :

    نظام مدیریت کیفیت مبینی بر نیازمندیهای I SO/TS 16949 , ISO 9001-200 تمامی کارکنان شریف شرکت محورسازان متعهد به اجرای کلیه الزامات تعیین شده در نظام کیفیت

    شرکت می باشند.

    شناخت وتحلیل وضع موجود از سیستم مدیریت کیفیت

    شرکت صنعتی محور سازان ایران خودرو جهت برقراری واجرای سیستم مدیریت کیفیت از گواهینامه های سیستمهای مدیریت کیفیت استفاده می کند . این شرکت دارنده گواهینامه های ISO 9001-94 و  ISO TS/16949-99 می باشد . شرکت همچنین در نظر دارد گواهینامه IMS شامل؛ استاندارد OHSAS 18000 و استاندارد زیست محیطی ISO 14000 و استاندارد ISO 9001-2000  وگواهینامه مؤسسه استاندارد ایران جهت آزمایشگاه اندازه گیری (کالیبراسیون)تحت عنوان "تعیین صلاحیت کالیبراسیون" .

    شرکت فعالیت خود را جهت اخذ این گواهینامه ها از سال 1378 آغاز کرد .در این سال اولین گواهینامه سیستم مدیریت کیفیت که اخذ شد ، گواهینامه استاندارد ISO 9002-94 بود ویکسال بعد از آن یعنی در آذر ماه 1379 شرکت موفق به اخذ دومین گواهینامه خود یعنی  گواهینامهISO 9001-94  شد .با فعالیت های مداوم شرکت در جهت برقراری سیستم مدیریت کیفیت در سال 1380 موفق شد گواهینامه ISO TS/16949-99 را دریافت کند و هماکنون نیز در پی دستیابی به گواهینامه استاندارد ISO 9001-2000 و ISO TS/16949-2001 می باشد.

    مدارک سیستم مدیریت کیفیت :

    شرکت محور سازان ایران خودرو جهت اجرای سیستم مدیریت کیفیت مدارک واسنادی را مورد استفاده قرار می دهد این مدارک از سه سطح تشکیل شده اند که بر اساس شماره سطوح نامگذاری شده اند وبه ترتیب سطح یک ,دو وسه نام دارند. ترتیب وچگونگی قرارگرفتن مدارک در این سطح از روی اهمیت مدرک تعیین می گردد .

    به طور کلی مدارک مورد استفاده در سیستم مدیریت کیفیت شرکت محور سازان ایران خودرو شامل موارد زیر  است :

    خط مشی کیفیت

    نظامنامه کیفیت

    روشهای اجرایی

    دستورالعملها

    طرحهای کنترل

    لیستها

    فرمها

    استانداردها

    نقشه ها

    10-کاتالوگ ها ومدارک فنی

    واحدهای مجری یا دخیل در سیستم مدیریت کیفیت :

    شرکت محور سازان ایران خودرو سیستم مدیریت کیفیت مورد استفاده خود را توسط واحد تضمین کیفیت طرحریزی نمود اجرای این سیستم علاوه بر واحد تضمین کیفیت نیازمند مشارکت واحدهای دیگری از سازمان می باشد در اینجا کلیه واحدهایی که به نوعی در اجرای سیستم مدیریت کیفیت شرکت محور سازان ایران خودرو دخیل هستند را نام می بریم :

    واحد تضمین کیفیت

    مهندسی

    تحقیق وتوسعه (R&D)

    اداری

    مالی

    خدمات فنی

    بازرگانی

    تولید

    حراست

    10-تربیت بدنی

    11-آموزش

    نحوه اجرا ونظارت بر اجرای سیستم مدیریت کیفیت توسط کمیته هاوتیم هایی که افراد آنها از میان این واحدها انتختب می شوند .وظایف این کمیته هاوتیمها در روشهای اجرایی , دستورالعملها ویا آیین نامه ها ذکر شده است در زیر تیمها و مراجع تعیین وظایف هر یک آمده است :

    تیم ممیزی داخلی  : روش ممیزی داخلی مندرج در استاندارد و روش اجرایی ممیزی داخلی 

    تیم FMEA : روش اجرایی FMEA یا تجزیه و تحلیل حالت شکست وآثار آن

    کمیته آموزش : روش اجرایی آموزش

    کمیته اقدام اصلاحی : روش اجرایی اقدام اصلاحی

    تیم SPC : روش اجرایی کنترل فرآیند آماری

    کمیته بهره وری : آیین نامه بهره وری

    تیم APQP : روش اجرایی برنامه ریزی از پیش تعیین شده کیفیت  محصول

    محور سازان ایران خودروتیم حل مسأله : دستورالعمل حل مسأله

    تیم ارزیابی : دستورالعمل ارزیابی پیمانکاران تولیدی

    گزارش شناخت وتحلیل وضع موجود از مسئولیت مدیریت

    در شرکت محورسازان ایران خودرو "نماینده مدیریت" تمام اختیارات را در غالب سیستم مدیریت کیفیت در اختیاردارد. باوجود این مدیریت در نهایت تنها مسئول در مقابل وجود محصول نامرغوب می باشد .

    مدیریت در این سازمان باتوجه به وظایفی که برای آن در نظر گرفته شده است می بایست در جهت برقراری سیستم مدیریت کیفیت خط مشی واهداف کیفیت را برای سازمان تعیین نماید .به این منظور مدیریت بر اساس رسیدن به اهداف معین شده بایستی خط مشی را تعیین کند . مدیریت باید میزان رضایتمندی مشتری (در اینجا منظور ایران خودرو ) و مصرف کنندگان را اندازه گیری و بررسی نماید و بر این اساس "بهبود مستمر " را در دستور کار خود قرار دهد .

    مسئولیت واختیار دیگر مدیران در رده میانی سازمان وشرح وظایف کلیه پرسنل لازم است که توسط مدیریت مشخص شده باشد.

    با توجه به آنکه مدیریت نهایتاً تنها مسئول در مقابل وجود محصول نامرغوب دراین  شرکت است لذا مدیریت خود را نماینده مشتری در سازمان می داند .

    از دیگروظایفی که بر عهده مدیریت می باشد تأمین منابع مورد نیاز شرکت است , که باید آنها را در اختیار نمایندگان مختلف خود در بخشهای مختلف سازمان , برای دستیابی به حداکثر رضایتمندی کلیه طرفهای ذینفع در شرکت , قرار دهد.

    مدیریت همچنین موظف است بازنگری مدیریت را در دستور کار خود قرار دهد, به این منظور نماینده مدیریت باید هر شش ماه تمامی مسائل وموارد مثبت ومنفی در رابطه با استقرار سیستم کیفیت ونگهداری سیستم را به مدیر عامل گزارش دهد این موارد اکثراًشامل: میزان برگشتی , میزان ضایعات , و میزان مغایرت ها با استاندارد و ...

    هدف از انجام بازنگری های مدیریت شش ماهه حصول اطمینان از رسیدن به اهداف سازمان است .

    ازدیگر مسئولیتهای مدیریت تعیین طرح تجارت است, هرچند دراین شرکت مدیریت درتعیین طرح تجارت تنها در مقابل شرکت ایران خودرو مسئولیت دارد .

    دیگر مسئولیت مدیریت ایجاد انگیزش وتفویض اختیار ورضایتمندی در کارکنان است.

    در پایان لازم به توضیح است که نمایندگی مدیریت در شرکت محور سازان ایران خودرو بر عهده واحد تضمین کیفیت و در واقع مدیر آن واحد می باشد.

    گزارش شناخت و تحلیل وضع موجود از مدیریت منابع و تحقق محصول

    در شرکت محورسازان ایران خودرو مدیریت منابع و تحقق محصول ذکر شده در استاندارد ISO 9001 با توجه به وضع خاص شرکت به آن مفهوم خواسته شده در استاندارد اجرا نمی شوند .

    در حقیقت این بخشها بر اساس بند APQP که در ISO/ TS 16949-99 آمده است در شرکت عمل می شود که Document های آن در بخش مهندسی قرار دارد و از اختیار واحد تضمین کیفیت خارج می باشد .

    آنچه که در نظامنامه کیفیت سازمان در مورد مدیریت منابع آمده به شرح زیر است :

    نیازمندیهای مربوط به منابع در سازمان مشخص گردیده و با توجه به آنها منابع لازم نظیر استفاده از نیروی متخصص و آموزش دیده و در مدیریتهای اجرایی و امور اپراتوری و همچنین ممیزیهای داخلی و مشاغلی که عملکرد آنها منجر به تائید فعالیتهایی می گردد در چارچوب (( سیستم کیفیت پیش بینی شده ))‌ APQPهستند .

    گزارش شناخت و تحلیل وضع موجود از اندازه گیری ، تجزیه و تحلیل و بهبود :

    در جهت اجرای این بند ، در سیستم مدیریت کیفیت شرکت محور سازان ایران خودرو فرآیند اندازه گیری ، تجزیه و تحلیلی و بهبود  فرآیندهای سازمان در پنج گام به شرح زیر انجام می شود .

    1- شناسایی کامل فرآیندها :

    در این زمینه واحد تضمین کیفیت فرآیندهای جاری در سازمان را شناسایی می کند وبر اساس اهمیت آنها فرآیند ها را در سه دسته :

    الف )‌ فرآیندهای اصلی با نشان  A

    ب ) فرآیندهای مدیریتی با نشان  M

    ج ) فرآیندهای پشتیبانی با نشان P

    دسته بندی می نماید و آنها را مشخص می کند .

    2 ماتریس ارتباطات :

    واحد تضمین کیفیت ماتریسی را تحت عنوان ماتریس ارتباطات طراحی می کند که بر

    اساس واحدهای مندرج در ساختار سازمانی و فرآیندهای دسته بندی شده ساخته می شود .در این ماتریس فرآیندها در ستون اول سمت راست وارد می گردند واحدهای سازمانی در بالاترین سطر ماتریس به نام یا علامت اختصاری نوشته می شوند به این ترتیب نقش هر واحد درانجام هر فرآیند درسطرها و ستونهای دیگر ماتریس باشد نشانه A و M و P مشخص می گردد به بیان دیگر در انجام هر فرآیند درجه اهمیت هر کدام از واحدهای دخیل در انجام آن فرآیند مشخص می شود . نمای کلی این ماتریس به پیوست ارائه گردیده .

    3 برای هر فرآیند پارامتری تعیین می شود که نشانگر میزان موفقیت و انجام درست آن فرآیند می باشد و معمولاً‌ مقداری بر حسب درصد واحد آن می باشد .

    4 اندازه گیری پارامترها :

    برای سنجش و تحلیل وضعیت فرآیندها بایستی پارامترهای تعیین شده برای آنها اندازه گیری می شود این اندازه گیری بر اساس جدول برنامه بهبود که تهیه آن در روش اجرایی زیر آمده است تهیه می شود .

    1 روش اجرایی سنجش و عملکرد و فرآیند بر اساس نمودار  PDCA دمینگ

    2 روش اجرایی بهبود مستمر

    نمای کلی این جدول طرز تهیه آنرا به طور واضح نشان می دهد که این نمای کلی به پیوست این بخش آمده است .

    در فرم برنامه بهبود که نمونه آن در صفحه بالا آورده شده است ابتدا نام واحدی را که مورد سنجش واقع می‌شود وارد می‌گردد . در بند بعدی هدف این سنجش و ملاحظات مربوط به آن که از فرایندهای اندازه‌گیری و تجزیه تحلیل حاصل شده وارد می‌گردد . سپس در بند شرح هدف با پرداختن به جزییات هدف اصلی آنها را به طور کامل شرح می‌دهیم و در ستونهای مقابل مورد ارزیابی قرار می دهیم .

    در این ستونها ابتدا وضعیت فعلی را براساس شاخص کنترلی ( پارامتر ) که در ستون بعدی آمده وارد می‌کنیم . در ستوا بعدی جهت بهبود را با بهره گیری از پیکانهایی که جهتآنها رو به بالا یا پایین است مشخص می‌شود .

    در اين ستونها ابتدا وضعيت فعلي را براساس شاخص كنترلي ( پارامتر ) كه در ستون بعدي آمده وارد مي‌كنيم . در ستوا بعدي جهت بهبود را با بهره گيري از پيكانهايي كه جهتآنها رو به بالا يا پايين است مشخص مي‌شود .

    در شركت محورسازان ايران خودرو در وضعيت ثابت يا بدون تغيير جهت بهبود را رو به پايين در نظر مي‌گيريم . سپس در بند مربوط به « شرح اقدام » شرح اقدامات اصلاحي كه بايد انجام شود را وارد مي‌كنيم . سپس در ستون بعدي وضعييت آتي را با كمك شاخص كنترلي پيش‌بيني مي‌كنيم . در سه ستون باقي مانده بعدي زمانهاي شروع برنامه بهبود و دوره ارزيابي آن به همراه افراد مسئول برنامه بهبود مشخص مي‌شود .

    طراحي/بازنگري ساختار سازماني

    تدوين / بازنگري ، خط مشي كيفيت و اهداف كيفيتي سازمان

    خط مشي كيفيت

    خط مشي كيفيت :

    شركت صنعتي محورسازان ايران خودرو يكي از بزرگترين توليد كننده گان اكسلهاي بنزيني در صنعت خودرو مي باشد .

    رسالت و اهداف ما :

    توليد اكسلهاي بنزيني و قطعات با استانداردهاي بين المللي جلب رضايت و اطمينان مشتريان ، خدمات پس از فروش ، توجه به كاركنان ، افزايش كيفيت محصولات و توجه به رشد و سودآوري وتلاش در جهت توليد محصولات جديد

    ديدگاه ما :

    تاكيد بر نگرش مديريت كيفيت سعي بر نهادينه كردن فرهنگ بهبود مستمر و پيشگيري از عيوب در كلية فعاليتها و فرآيندها .

    روش ما :

    تقويت روحية تعهد گرايي و مسئوليت پذيري از طريق آموزش كاركنان و جلب مشاركت آنان در كارهاي گروهي ، انجام صحيح امور در تمام سطوح ، ايجاد فضاي مناسب و روابط كاري صميمانه در بين مديران و كاركنان .

    الگوي ما :

    نظام مديريت كيفيت مبيني بر نيازمنديهاي I SO/TS 16949 , ISO 9001-200 تمامي كاركنان شريف شركت محورسازان متعهد به اجراي كلية الزامات تعيين شده در نظام كيفيت شركت مي باشند.

    نظامنامه كيفيت

    تاريخچه

    شرکت محورسازان توليد کننده انواع محورهای سبک ونيمه سنگين ويکی از بزرگترين تأمين کنندگان ايران خودرو می باشد.

    شرگت صنعتی خودروسازان ايران در سال 1343در مساحتی برابر 43000 متر مربع در تهران به ثبت رسيد واز سال 1345 بهره برداری آن آغاز گرديد. موضوع اصلی فعاليت شرکت توليد ومونتاژ اتوبوس بوده است.

    شرکت در سال 1371به سهامی عام تبديل واز سال 1373 در فهرست شرکت های پذيرفته شده در بورس قرار گرفت واز سال 1373موضوع فعاليت شرکت به توليد وفروش انواع ديفرانسيل وامسل عقب وگير بوکس خودرو های ديزلی وبنزينی تغيير يافت.

    توليد در شرکت تا سال 1351 ساخت اتوبوس واز سال 1351 تامرداد سال 1374انواع مينی بوس فيات وايويکو بوده است،در سال1367موافقت اصولی برای توليد سالانه 40000 دستگاه اکسل عقب خودروهای بنزينی در دو نوبت کاری اخذ وپس از خريدارن وراه اندازی ماشين آلاتِ کارخانحات تالبوت انگلستان توليد انبوه اکسل عقب پيکان از سال 1373 آغاز گرديد.

    با توجه به آنکه تنها توليد کننده پيکان در ايران ، ايران خودرو می باشد ، لذا محورسازان تنها يک مشتری دارد. ميزان درخواست ايران خودروبرای اکسل پيـکان سالانه حدود 200000 عدد می باشد،که تنها دو تأمـين کـننده برای اين

    محصول وجود دارد:

    1- توس مشهد با توليدی حدود سالانه 30000 اکسل.

    2- محورسازان باتوليدی حدود سالانه 130000 اکسل.

    اين شرکت_( ايران خودرو) تفاوت احتياج به اين محصول را از ترکيه وارد میکند.

    واردات اکسل در ايران حدود 19.99% بازار را به خود اختصاص داده است.

    160120 200000

    توليد داخلی 100 x=80.06

    واردات 100 - 80.06 = 20%

    اميد است در آينده ای نزديک به خودکفايی کامل در توليد اين محصول وما بقی احتياجات باشيم.

    خط مشي كيفيت:

    خط مشي كيفيت :

    شركت صنعتي محورسازان ايران خودرو يكي از بزرگترين توليد كننده گان اكسلهاي بنزيني در صنعت خودرو مي باشد .

    رسالت و اهداف ما :

    توليد اكسلهاي بنزيني و قطعات با استانداردهاي بين المللي جلب رضايت و اطمينان مشتريان ، خدمات پس از فروش ، توجه به كاركنان ، افزايش كيفيت محصولات و توجه به رشد و سودآوري .

    ديدگاه ما :

    تاكيد بر نگرش مديريت كيفيت سعي بر نهادينه كردن فرهنگ بهبود مستمر و پيشگيري از عيوب در كلية فعاليتها و فرآيندها .

    روش ما :

    تقويت روحية تعهد گرايي و مسئوليت پذيري از طريق آموزش كاركنان و جلب مشاركت آنان در كارهاي گروهي ، انجام صحيح امور در تمام سطوح ، ايجاد فضاي مناسب و روابط كاري صميمانه در بين مديران و كاركنان .

    الگوي ما :

    نظام مديريت كيفيت مبيني بر نيازمنديهاي I SO/TS 16949 , ISO 9001-200 تمامي

    كاركنان شريف شركت محورسازان متعهد به اجراي كلية الزامات تعيين شده در نظام كيفيت

    شركت مي باشند.

    مقدمه:

    نظامنامه كيفيت حاضر شرح سيستم مديريت تضمين كيفيت در شركت محورسازان ايران خودرو مي‌باشد . سيستم تضمين كيفيت موجود شامل مدارك و مستندات اجرايي است كه در هر مقطع از فعاليتها شرايط و نتايج انجام فعاليتها را تعيين مي كند بطوريكه تضمين كيفيت در پايان حاصل شود .

    تمامي سطوح شركت موظفند مطابق شرايط تعريف شده در سيستم كيفيت عمل نموده و از آن پيروي نمايند .

    1-4- مسئوليت مديريت:

    1-1-4- خط مشي كيفيت :

    مديريت شركت محورسازان ايران خودرو به عنوان سياست كيفي خود خط مشي كيفيت خود را كه در بر گيرنده تعهد خود به كيفيت برتر در توليد اكسل و در راستاي اهداف سازماني اين شركت مي باشد را منتشر كرده است به گونه اي كه با انتظارات و نيازهاي مشتري مرتبط باشد .

    تمامي پرسنل شركت محورسازان ايران خودرو خط مشي كيفي منتشرشده را مطالعه كرده تا از سياست كيفيتي شركت مطلع گرديده و امور اجرايي را در راستاي خط مشي كيفي انجام دهند .

    خط مشي كيفي در صفحه 4 به صورت كامل آورده شده است .

    اهداف :

    اهداف و مقاصد و ميزان رسيدن به خط مشي كيفيت كه نشاندهنده انتظارات مشتريان مي باشد در طرح كاري آينده شركت آورده شده است و طي زمانبندي تعيين شده در روش مذكور دست يافتني مي باشد .

    رضايت مشتري:

    ميزان رضايت مشتري مطابق دستورالعمل بررسي شكايات در پريودهاي پيش بيني شده تعيين مي گردد و شاخص هاي رضايتمندي مشتريان و يا عدم آن نيز بر اساس اطلاعات دريافتني تدوين و در واحد فروش موجود مي باشد .

    بهبود مستمر:

    اين شركت فلسفه بهبود مستمر را درون سازمان توسعه و گسترش ميدهد ، براي اين منظور كليه واحدها برنامه هاي اجرائي بهبود مربوطه را با تعريف شاخص هاي بهبود در دوره هاي زماني مشخص تدوين مي‌نمايند .

    2-1-4- سازمان :

    شركت محورسازان ايران خودرو سازمان اجرائي خود را به گونه اي سازماندهي كرده است كه بتواند امور اجرايي خود را به ساده ترين شيوه ممكن و حداقل بوروكراسي پياده نمايد .

    جهت مشخص شدن ارتباطات سازماني شركت محورسازان ايران خودرو چارت سازماني تهيه شده و منتشر گرديده است كه با كمك آن ارتباط واحدها مشخص مي باشد .

    چارت اصلي سازماني شركت محورسازان ايران خودرو در صفحه شماره صفحه آورده شده است .

    1-2-1-4- مسئوليت و اختيار :

    در سازمان شركت محورسازان ايران خودرو مسئوليت و اختيارات به گونه اي تعريف گرديده است كه دستيابي به اهداف تعريف شده امكان پذير باشد .

    مسئوليت نهايي در ايجاد و استمرار سيستم مديريت كيفيت در راستاي خط مشي كيفي تعريف شده با مديريت عامل است .

    مدير تضمين كيفيت مسئوليت پيگيري اجراي مؤثر سيستم كيفيت و گزارش دهي در مورد وضعيت سيستم كيفيت جهت مديريت عامل را بر عهده دارد .

    مدير امور كارخانه محورهاي سبك مسئول هماهنگي انجام امور مربوط به توليد ، تعميرات و نگهداري ، برنامه ريزي و انبارش در چارچوب سيستم كيفيت بوده و لازم است اطمينان حاصل نمايد امور فوق مطابق شرايط تعريف شده انجام مي گيرد .

    مدير بازرگاني مسئول انجام امور مربوط به خريد و فروش بوده و در اين زمينه لازم است اطمينان حاصل نمايد كه فعاليتهاي انجام يافته در محدوده فعاليتهاي او بوده و معيارهاي تصريح شده در سيستم كيفيت را برآورده مي سازد .

    مدير كنترل كيفيت مسئول انجام امور مربوط به بررسي اقلام ورودي و محصولات ساخته شده در كارخانه بوده

    مدير امور مهندسي مسئول انجام امور مربوطه بررسي محصول و مواد اوليه مي باشد.

    رئيس آموزش مسئول امور مربوط به آموزش پرسنل بوده و لازم است اطمينان حاصل نمايد كه ارتقاء كيفي پرسنل مطابق شرايط پيش بيني شده در سيستم كيفيت ، در حال اجرا مي باشد .

    مدير خدمات مديريت مسئول حفظ و نگهداري مدراك آرشيو بوده و لازم است اطمينان حاصل نمايد همواره مدارك مورد نياز سيستم تحت كنترل و يكسان و صحيح در واحدها مورد استفاده قرار مي گيرد.

    اين مسئوليتها و اختيارات به گونه اي تعريف گرديده اند كه اطمينان از كيفيت در كليه سطوح ايجاد گردد .

    نماينده مشتري

    مدير مهندسي مسئولايت برآورده ساختن احتياجات مشتري در عمليات داخلي براساس نيازمنديهاي كيفيت خواسته شده مي باشد . بطور مثال انتخاب مشخصات ويژه ، برقراري اهداف كيفيت آموزش ، اقدامات اصلاحي و پيشگيرانه ، طراحي و توسعه محصول و …

    مسئوليت كيفيت:

    مديريت مصورت مستمر از محصولاتي كه مطابق با نيازمندهيهاي مشخص شده نيستند مطلع مي شود و اختيار لازم را در صورت نياز به توقف توليد به كنترل كيفيت داده است . اين محصولات در تمامي شيفتها تعيين تكليف شده و تصحيح مي شوند.

    2-2-1-4- منابع :

    نيازمنديهاي مربوط به منابع مشخص گرديده و با توجه به آنها منابع لازم نظير استفاده از نيروي متخصص و آموزش ديده در مديريتهاي اجرايي و امور اپراتوري و همچنين مميزيهاي داخلي و مشاغلي كه عملكرد آنها به تائيد فعاليتهايي مي گردد . در چارچوب سيستم كيفيت پيش بيني شده است .

    3-2-1-4- نماينده مديريت :

    مدير تضمين كيفيت از طرف مديريت عامل كه داراي مسئوليت اجرايي است ، انتخاب و مسئوليتها و اختيارات كامل درارتباط سيـستم كيفيت به نامبرده تفويض شده است .

    مدير‌تضمين كيفيت موظف است‌كه از برپايي و اجراي مستمر‌سيستم‌كيفيت بر طبق استاندارد 94-9001-ISO اطمينان حاصل نمايد .

    مدير تضمين كيفيت موظف است گزارشات عملكرد سيستم كيفيت را بصورت مرتب و دوره اي براي مديريت عامل ارسال نمايد تا مديريت شركت بتواند بر پايه گزارشات مذكور ، سيستم كيفيت را مورد بازنگري قرار داده و تصميمات لازم را در جهت بهبود سيستم كيفيت اتخاذ نمايد .

    3-1-4-بازنگري مديريت :

    مديريت شركت كه داراي مسئوليت اجرائي است مسئوليت دارد كه سيستم كيفيت را در فواصل معين مورد بازنگري قرار داده واطمينان حاصل نمايد كه سيستم كيفيت بطور مستمر اجرا شده و كارائي لازم را جهت برآورده كردن نيازهاي استاندارد 94-9001-ISO را دارا مي باشد.

    همچنين ايشان مسئوليت دارند كه اطميان حاصل نمايند كه سيستم كيفيت اجرا شده در راستاي خط مشي كيفي سازمان مي باشد .

    جهت نيل به اهداف فوق جلسات بازنگري مديريت با حضور مديريت عامل ومدير تضمين كيفيت در فواصل حداكثر شش ماهه برگزار گرديده و سوابق آن جهت بررسي هاي بعدي نگهداري مي گردد.

    تاريخ جلسات بازنگري توسط مدير تضمين كيفيت به مديريت عامل پيشنهاد شده و مديريت عامل ضمن تائيد تاريخ برگزاري جلسه ،‌اعضاي جلسه را نيز تعيين مي نمايد.

    مصوبات جلسات بازنگري مديريت در صورتجلسات ثبت شده و توسط مدير تضمين كيفيت موارد مربوطه به مسئولين ذيربط ابلاغ مي گردد . مدير تضمين كيفيت همچنين مسئوليت پيگيري اقدامات ابلاغ شده را عهده دار مي باشد.

    سرفصل مطالبي كه در جلسات بازنگري مورد بررسي قرار مي گيرد عبارت است از :‌

    -گزارشات دوره اي مدير تضمين كيفيت

    گزارشات مميزيهاي داخلي

    گزارشات مميزيهاي خارجي

    بررسي شكايات مشتريان و اطلاعات رسيده از بازار مصرف

    بررسي اقدامات اصلاحي و پيشگيرانه

    بررسي پيشنهادات بهبود سيستم كيفيت

    بازنگري مديريت ـ تكميلي

    به منظور بهبود مستمر و فراگيري و پوشش تمامي نيازهاي سيستم كيفيت و كارائي آن گزارشهاي بهبود مستمر و قابليت و اهداف استراتژيك كيفيت در جلسات بازنگري مديريت مورد بررسي قرار مي گيرد.

    طرح تجارت

    جهت تعيين انتظارات فعلي و آتي مشتريان برنامه هايي پيش بيني شد تا عملكرد كوتاه و بلند مدت را مشخص سازند.

    اين برنامه ها ممكن است شامل اجراي :

    ـ موضوعات وابسته به بازار شامل طرح رضايت مشتري

    ـ برنامه ريزي مالي و اهداف هزينه

    ـ پيش بيني هاي رشد، شامل طرحهاي احداث و تجهيزات كارخانه

    ـ توسعه منابع انساني

    ‌ـ‌ بهداشت ،‌ايمني و موضوعات

    تجزيه و تحليل و استفاده از داده هاي موجود در سطح شركت :

    هرماه اين شركت ميزان بهره وري را محاسبه و مشخص نموده و به اطلاع كليه كاركنان ميرساند . همچنين وضعيت كيفي محصولات توليدي در سه خط توليد كه بيشترين ضايعات و مردودي را دارند تهيه شده و مديريت آگاه مي شود.

    2ـ4ـ سيستم كيفيت :

    1-2-4- كليات:

    شركت محور سازان ايران خودرو سيستم كيفيت خود را بر مبناي الگوي استاندارد 2000ـ9001 ـ I SO و شرايط اجرايي ايجاد نموده تا بدينوسيله نيازمنديهاي تعيين شده در استاندارد مذكور و نيازمنديهاي مشخص شده را ايجاد ، مدون و نگهداري نمايد.

    در همين راستا نظامنامه كيفيت بعنوان بالاترين سطح 2000ـ 9001 ـ ISO را بصورت كلي و همچنين ساختار مدارك سيستم كيفيت را بيان مي نمايد .

    مسئوليت تهيه و بازنگري نظامنامه كيفيت را بعهده مدير تضمين كيفيت مي باشد .

    نظامنامه‌كيفيت پس از‌تصويب مديريت عامل‌كه با درج امضاي ايشان بر روي‌جلد نظامنامه مشخص مي‌گردد . توسط مدير تضمين كيفيت معتبر و نسخ آن توزيع مي گردد.

    مدير تضمين كيفيت مسئوليت دارد در دوره هاي يكساله نظامنامه كيفيت را بازنگري و در صورت لزوم اصلاحات لازم را در آن اعمال نمايد.

    دومين سطح مدارك سيستم كيفيت روشهاي عمومي است . در روشهاي عمومي توضيح داده شده است كه چه كاري ؟ توسط چه كسي ؟ چه موقع ؟ و چگونه ؟ انجام مي شود.

    در سيستم كيفيت شركت محورسازان ايران خودرو در مورد فعاليتهاي مرتبط با نيازههاي 94ـ9001 ـ I SO

    استاندارد روش اجرايي مربوطه تهيه گرديده است .

    ليست روشهاي عمومي سيستم كيفيت در ليست 201 – L Q A آورده شده است .

    سومين سطح مدارك سيستم كيفيت شامل دستور العمل كاري مي باشد كه در اين مدارك چگونگي نحوه انجام فعاليتها شرح داده شده است . ليست دستور العمل كاري سيستم كيفيت آورده شده است .

    چهارمين سطح مدارك سيستم كيفيت شامل سوابق اجرايي نظام كيفيت ، فرمها ، استاندارد مرجع ، شناسنامه هاي محصول ، كالا و … مي باشد ، اين سطح نشان دهنده چگونگي عملكرد نظام كيفيت مي باشد.

    2-2-4- روشهاي اجرايي سيستم كيفيت :

    الف – روشهاي عمومي فعاليتهاي مرتبط با نيازهاي استاندارد94ـ9001 ـ I SO تهيه شده است . روشهاي عمومي به گونه اي تهيه شده اند كه با خط مشي كيفي شركت سازگار باشند .

    ب – امور اجرايي سيستم كيفيت براساس روشهاي عمومي و دستور العمل هاي مدون شده اجرا مي شوند ، در مدارك مذكور با توجه به پيچيدگي كار وشيوه هاي بكار رفته ، محدوده و جزئيات امور درج شده است .

    ج ـ در روشهاي سيستم كيفيت با توجه به گستردگي امور ،‌در صورت نياز به دستور العمل هاي اجرائي اشاره شده است.

    3-2-4- طرح ريزي كيفيت :‌

    الف – در سيستم كيفيت شركت محور سازان ايران خودرو براي كالاها ، محصولات مياني و محصولات نهايي مشخصات برنامه هاي بازرسي مربوطه مطابق سيستم منتقل شده از موجود مي باشد و نيازهاي كيفيتي از طريق آنها برآورده مي گردد.

    در هنگام تغيير در پارامترهاي تعريف شده ، واحد مهندسي مسئول بررسي ،تهيه و تائيد مدارك مي باشد و كنترل كيفيت مسئوليت بررسي و تهيه برنامه هاي بازرسي مورد نياز را بر عهده دارد.

    ب ـ كليه مشخصات مورد نياز جهت حصول اطمينان از كيفيت كالاها و محصولات در شناسنامه هاي مربوطه و مدارك تالبوت ثبت گرديده است .

    ج ـ جهت حصول اطمينان از سازگاري هماهنگي امور مختلف در شناسنامه هاي كالا و مدارك تالبوت و برنامه هاي بازرسي مراتب كار از طريق اخذ تائيد از واحدهاي ذيربط انجام مي گيرد.

    د ـ در تهيه برنامه هاي بازرسي ، بازرسي ها و كنترل هاي مورد نياز تعيين و ثبت مي گردد.

    ه ـ واحد كنترل كيفيت مسئوليت دارد هر گونه نياز جهت افزايش سطح كنترل ها را تحت بررسي داشته و نيازهاي خود را به مديريت شركت منتقل نمايد تا جهت تامين آنها برنامه ريزي لازم صورت پذيرد.

    وـ در روشهاي اجرائي سيستم كيفيت بازرسي هاي مواد اوليه ،‌ محصول مياني و محصول نهايي و همچنين برنامه هاي بازرسي پيش بيني و مدون شده است تا روش تصديق مناسب در كليه مراحل توليد ونيز ورود مواد اوليه مشخص گردد.

    ز ـ در سيستم كيفيت شركت محور سازان خودرو در كليه مراحل بازرسي مواد اوليه ،‌محصول مياني و محصول نهايي معيارهاي پذيرش كالاهاي مورد بازرسي در برنامه هاي بازرسي آورده شده است.

    ح ـ‌در كليه روشهاي اجرايي و دستور العملهاي سيستم كيفيت نحوه ثبت سوابق در صورت نياز فرمهاي مربوطه معرفي شده اند.

    3-4- بازنگري قرارداد:

    1-3-4- كليات :

    واحد فروش مسئوليت بازنگري قرارداد توافقهاي فروش منعقد شده را مطابق روش اجرايي فروش برعهده دارد .

    2-3-4- بازنگري :

    بخش كلي محصولات توليدي شركت محورسازان ايران خودرو، اكسل پيكان مي باشد كه دراين خصوص نيازمنديهاي سفارش مشخص مي باشد و در رابطه با سفارشات ديگر لازم است واحد فروش قبل از تسليم يك پيشتهاد و يا قبول يك قرارداد يا سفارش اطمينان حاصل نمايد كه :‌

    الف ـ نيازمنديهاي مشتري به خوبي در هنگام دريافت سفارشات درك و ثبت شده است .

    ب ـ‌ هر گونه مغايرت بين نيازمنديهاي مشتري و مفاد قرار داد(سفارش مشتري) برطرف شده باشد.

    ج – قابليت برآورده نمودن نيازمنديهاي مندرج در قرار داد وجود دارد.

    3-3-4- اصلاحيه براي يك قرارداد :‌

    واحد فروش مسئوليت دارد در صورت ايجاد هرگونه تغيير در مفاد قرارداد منعقده شده ، مراتب را به واحدهاي ذيربط اعلام نمايد . تغييرات مذكور از طرف مديريت

    عامل دريافت شده و پس از تائيد به واحد فروش ابلاغ مي گردد.

    4-4- كنترل طراحي :‌

    1-4-4-كليات :

    جهت حصول اطمينان از كنترل و تصديق طراحي محصول روش اجرايي طراحي و بهينه سازي محصولات تدوين و اجرايي شده است .

    2-4-4- طرح ريزي طراحي و توسعه :‌

    مديريت واحد مهندسي يكي از روساي واحد مهندسي را مسئول طراحي (رئيس پروژه) تعيين نموده و نامبرده موظف است اقدام به تهيه طرح توجيهي نموده و ريز فعاليتها، مسئوليتهاو زمان هر فعاليت را در گانت چارت مشخص مي نمايد . هر طرح پرونده مستقلي داشته كه تحت كنترل مطابق گانت چارت اجرا مي گردد.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی شناخت و تحلیل ساختار سازمانی وضع موجود
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت