فرآیند تولید :
تعریف تولید جریانی :
فرآیند تولیدی است که در آن واحدهای محصول بطور متوالی از ترتیب عملیاتی یکسان با تجهیزات تخصصی که معمولاً در یک خط تولید قرار گرفته اند عبور می کنند.
با توجه به اینکه محصولات در کارگاه پم پم دارای یک طرح اصلی هستند و این طرح در طی زمان ثابت باقی می ماند و برای بازار وسیع در نظر گرفته شده است.فرآیند تولید در کارگاه پم پم به صورت تولید جریانی می باشد.
فرآیند تولید محصول پم پم :
برای تولید پم پم،ارد بصورت پنومایک از مخزن بزرگ در نزدیکی کارگاه توسط لوله هایی به مخزن قسمت خمیر گیری که دارای ظرفیت 62 کیلویی می باشد ریخته می شود نیز همانند آرد از مخزن شکر بصورت پنوماتیکی توسط لوله هایی به مخزن به ظرفیت 37 کیلویی در قسمت خمیر گیری ریخته می شود.تخم مرغهای مورد نیاز در خمیر پس از حمل از انبار پس از ضدعفونی در قسمت تخم مرغ و جدا کردن پوسته تخم مرغ توسط دستگاه تخم مرغ شکن در سطلهایی ریخته و پس از وزن به قسمت خمیر گیری حمل می شود.
دیگر مواد لازم مورد استفاده در خمیر از جمله : جوش شیرین،اسید سیتریک،نمک،ضد کپک و غیره پس از وزن شدن توسط متصدی وزن کشی به قسمت خمیر گیرحمل می شود.روغن مورد نیاز پس از حمل از انبار پس از ذوب شدن و وزن شدن در سطلهایی به قسمت خمیر گیری حمل می وشد.این صورت مورد استفاده در خمیر در قسمت بیسکویت تهیه می گردد و در همه خطوط مورد استفاده قرار می گیرد،اینورت مورد استفاده در کارگاه پم پم با لوله به مخزن ذخیره اینورت کارگاه پم پم فرستاده می وشد و پس از وزن اینورت در سطل هایی ریخته شده و به قسمت خمیر گیری حمل می شود.در قسمت خمیرگیری،اپراتور ابتدا روغن،نمک،ضایعات پم پم(آسیاب شده)و گلوکز با اینورت مخلوط شده را به میکسر خمیر گیر ریخته و پس از قرار دادن درب خمیر گیر به مدت 60 ثانیه توسط میکسر مخلوط می وشد در مرحله دوم،اپراتور آب،شکر،تخم مرغ و اسید که با اسانس مخلوط شده را به درون میکسر خمیر گیر اضافه می کند و پس از قرار دادن درب میکسر به مدت 90 ثانیه مخلوط می کند و در مرحله سوم آرد و جوش شیرین را ریخته و حداقل به مدت 30 ثانیه توسط میکسر مخلوط می نماید،پس از آماده شدن خمیر،خمیر توسط لوله هایی به یک مخزن که روی آن صافی قرار گرفته است ریخته می شود و پس از عبور از صافی به مخزن دیگری ریخته شده و از آن مخزن توسط لوله هایی به روی نقاله صحنه ای ریخته می وشد.مقدار خمیر ریخته شده روی نقاله توسط دپارتیور کنترل می گردد تا از کم و زیاد شدن خمیر که موجب افزایش ضایعات می گردد جلوگیری می شود.
خمیر پم پم پس از حرکت روی نقاله صفحه ای دکور تهیه شده توسط دستگاهی به روی خمیر پم پم ریخته می شود و پس از کمی حرکت به مرحله پخت می رسد.
مرحله پخت دارای دو مشعل می باشد که خمیر در مشعل اولی به مقدار 180 درجه حرارت داده می شود 12 درصد از رطوبت خمیر کشیده می شود و در مشعل دوم که 200 درجه حرارت دارد پم پم ریخته شده پس از حرکت بر روی نقاله به قسمت برش رسیده پس از برش طولی پم پم کرم تهیه شده به وسیله لوله هایی از مخزن به روی پم پم ریخته می شود و به وسیله دستگاهی نان پم پم(که روی آن کرم ریخته شده حرک می کند)به روی نیمه دیگر که دارای کرم می باشد برگردانده می شود و پس از حرکت بر روی نقاله توسط دستگاه دیگری به صورت عرضی برش می گردد،پس از حرکت به چهار قسمت تقسیم شده،هر قسمت توسط نقاله هایی و به یک دستگاه بسته بندی هدایت می شود و پس از بسته بندی روی روی نقاله ها حرکت کرده و در کار تنها جمع می گردد.کار تنها جمع می گردد.کاتنها پس از قرار گرفتن روی نقاله صفحه ای بطرف انبار محصول حرکت کرده و پس از خوردن شماره و تاریخ توسط دستگاه شماره زن توسط اپراتور بسته بندی شده روی پالت قرار می گیرند و پس از جمع شدن در انبار موقت در پایان پیفت کاری،محصولات تولید شده همان شیفت به انبار اصلی تحویل می گردد و از آن انبارها به محل های فروش توزیع می گردد.
انبار داری
انبار داری:
انبار داری عبارت است از دریافت مواد و اقلام،نگهداری صحیح و تحویل به موقع آنها به مصرف کننده با رعایت مقررات و دستورالعمل های سازمان به نحوی که با اعمال کنترل دقیق،از میزان موجودی کالا در انبار و مقدار مصرف آن،و نیز از انباشته شدن بیش از حد موجودیتها جلوگیری شود.
تعریف انبار :
انبار به محل یا فضایی گفته می شود که بر اساس سیستم طبقه بندی صحیح،مواد اولیه،کالای نیم ساخته،محصول نیم ساخته،محصول نیم ساخته شده و یا فرآورده های مختلف بازرگانی در آن نگهداری شود.
انواع موجودیت های انبار
اجناس و کالاهای موجود در انبار شرکت را می توان به پنج دسته تقسیم کرد :
1)مواد خام و مواد اولیه:این مواد برای ساختن محصولات استفاده می شود.
2)کالاهای ساخته شده:کالاهایی که از نظر ساخت به مرحله تکمیلی رسیده و آماده فروش هستند.
3)قطعات یدکی ماشین آلات:جهت تعمیر ماشین آلات و دستگاهها بکار می روند.
4)مواد و لوازم مصرفی
5)اجناس اقساطی:اجناسی که به دلیل کار مداوم مستهلک شده یا به علل فنی دیگر معیوب و غیر قابل استفاده تشخیص داده شده اند.
انواع انبار:
انبارهایی که در مؤسسات مختلف جهت نگهداری اقلام از آنها استفاده می شود عبارتند از:
1.انبار پوشیده
2.انبار سرپوشیده
3.انبار باز
4.انبار مخصوص
انبار مورد استفاده در شرکت مینو از نوع اول(انبار پوشیده)می باشد.اجناس و مواد در این شرکت به دلیل حساسیت و مواد خاصی که در ساختمانشان بکار رفته،باید در انباری که همه اطراف آن بسته و دارای سقف است نگهداری وشند تا در مقابل نور مستقیم آفتاب و برف و باران خاصیت خود را از دست ندهند.
انبار مواد اولیه کارگاه پم پم و همچنین انبار محصولات ساخته شد آن در نزدیکترین نقطه به کارگاه پم پم احداث شده است.
ساخته شدن انبارها در کنار کارگاه پم پم موجب کاهش هزینه ها از جمله:هزینه نیروس انسانی کاهش هزینه ضایعات و تلفات ناشی از حمل مواد اولیه و محصولات ساخته شده خواهد بود.انبار مواد اولیه پم پم درست موازی با کارگاه تولید پم پم قرار گرفته و انبار محصولات نیز درست در روبروی کارگاه تولید پم پم قرار گرفته است که بسته های کارتن حاوی پم پم بطور اتوماتیک توسط نقاله تسمه ای به انبار هدایت می شوند.
مخزن آرد و شکر
انبار محصول ساخته
شده(پم پم)
کارگاه تولید پم پم
انبار موقت
انبار مواد اولیه پم پم
علت نگهداری موجودی :
نگهداری موجودیتها در انبار،برای دستیابی به اهداف زیر،از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
1.جلوگیری از بروز وقفه در عملیات تولید.
2.جلوگیری از ایجاد نوسانات هنگام مواجه شدن با تقاضاهای نامنظم فصلی.
3.جلوگیری از تحویل نو دادن بموقع محصولات.
4.حذف عواملی که به نارضایتی مشتری منجر می شود.
5.امکان ایجاد فرصت برای مدیران در جهت برنامه ریزیهای مستقل از یکدیگر.
6.جلوگیری از ایجاد گلوگاهها در امر تولید
ورود کالا به انبار
کلیه کالاهای خریداری شده داخلی یا خارجی همراه با یک نسخه از فرم درخواست و تقاضای خرید از طریق مأمور تدارکات به انبار شرکت تحویل می شود.
انبار دار پس از شمارش،توزین و اعمال کنترل های لازم به تحویل کالا و صدور رسید انبار اقدام می نماید.یک نمونه از فرم رسید انبار در زیر آورده شده است:
صدور کالا از انبار :
نحوه صدور مواد و قطعات از این قرار است که ابتدا واحد متقاضی کالای مورد نیاز خود را با تکمیل فرم برگ درخواست کالا از انبار و تأیید سرپرست یا مدیر کارگاه از انبار درخواست می کند.
در صورت موجود بودن مواد،انبار به صدور حواله انبار اقدام می نماید و اگر جنس درخواست شده از مقدار درخواست کمتر باشد همان مقدار جنس به واحد متقاضی تحویل می گردد و با تنظیم درخواست خرید مالا اقدام و یک نسخه از فرم مزبور را جهت خرید به تدارکات ارسال می شود.
در شرکت مینو بجای فرمهای درخواست کالا و حواله انبار،از فرم ادغم شده «درخواست و تحویل کالا از انبار» استفاده می شود.این فرم را متقاضی تکمیل و پس از تحویل کالا از طریق انبار،قسمت مربوطه تحویل گیرنده را امضاء می نماید.این فرم در 3 نسخه می باشد که نسخه اول در انبار باقی می ماند،نسخه دوم برای امور برنامه ریزی برای کنترل موجودی ارسال می گردد و نسخه سوم به قسمت حسابداری ارسال می گردد.یک نمونه از فرم برگ درخواست و تحویل کالا از انبار (حواله)در صفحه بعد آورده شده است.
پس از تکمیل رسید انبار توسط انباردار،یک نسخه از این رسید به قسمت حسابداری،نسخه دیگر برای پرداخت بهای جنس و یک نسخه به کاردکس و یک نسخه به پرداخت بارنامه و نسخه پنجم به قسمت تدارکات و نسخه ششم به قسمت برنامه ریزی برای کنترل موجودی انبار فرستاده می شود.
در صورتی که مواد و قطعات خریداری شده،به بررسی فنی و تأیید به کیفی نیاز داشته باشند،انبادار ضمن صدور رسید انبار موقت ،برای حصول اطمینان از کیفیت کالای خریداری شده،نظرات کارشناسی را برابر فرم کنترل کیفیت از واحد کنترل کیفیت درخواست می کند این فرم به پنج قسمت تقسیم می شود که قسمت اول توسط انباردار تکمیل می شود و نوع کالا،تاریخ درخواست کنترل کالا و تاریخ ورود به انبار و سایر موارد ذکر شده در فرم مشخص می گردد قسمت دوم توسط قسمت کنترل کیفیت و قسمت سوم توسط آزمایشگاه تکمیل می گردد.قسمت چهارم توسط تکنسین آزمایشگاه تکمیل و امضاء می گردد و در نهایت رئیس یا مدیر کنترل کیفیت در صورت سالم بودن مواد دستور به مصرف مواد می دهد و فرم کنترل را امضاء و تأیید می نماید.
پس از تکمیل فرم کنترل کالا نسخه اول و دوم کنترل به قسمت انبار و نسخه سو و ششم به قسمت برنامه ریزی و نسخه چهارم به قسمت کنترل کیفیت و نسخه پنجم به قسمت بازرگانی ارسال می گردد،یک نمونه از فرم کنترل کالا در صفحه بعد آورده شده است.
پس از تكميل فرم كنترل كالا نسخة اول و دوم كنترل به قسمت انبار و نسخة سو و ششم به قسمت برنامه ريزي و نسخة چهارم به قسمت كنترل كيفيت و نسخة پنجم به قسمت بازرگاني ارسال مي گردد،يك نمونه از فرم كنترل كالا در صفحة بعد آورده شده است.
كـنـتـرل كـيفـيـت
كنترل كيفيت
تعريف كيفيت :
عبارتست از درجه اي كه يك كالا مي تواند رضايت يا نياز مصرف كننده را برآورده كند و هرچه اين نياز با رضايت بهتر و بيشتر برآورده شود،گويند داراي كيفيت بهتر.
تعريف كنترل:
عبارتست از مجموعه عملياتي شامل اندازه گيري يا آزمايشگاهي كه بر روي يك فرآورده انجام مي گيرد تا مشخص شود كه آيا مشخصيات و ويژگي هاي آن فرآورده با مشخصات فني يا استانداردها،مطابقت دارد يا خير.
تعريف كنترل كيفيت:
عبارتست از مجموعه عملياتي شامل طراحي،برنامه ريزي و اجرا كه در يك توليدي انجام مي گيرد تا كيفيت محصول توليدي يا خدمت عرضه شده با مشخصات مورد نظر تطبيق داشته و توليد محصول يا عرصة خدمت نيز از نظر اقتصادي در سطح قابل قبول قرار داشته باشد.
كيفيت طرح و كيفيت تطبيق:
كيفيت طرح عبارتست از كيفيتي كه توليد كنندگان در نظر دارند به مصرف كننده عرضه كنند.
براي دستيابي به بازار تقاضا،توليد كنندگان بايد تصميم بگيرند كه چه نوع طرحي از نظر مواد،فرم شكل ظاهري،عملكرد و غيره توليد گردد تا براي مشتريان قابل قبول باشد.افزايش مرغوبيت در مواد اوليه،فرم توانايي هاي عملكرد يك محصول باعث رشد هزينه ها مي گردد.
شكل محصول،مشخصات،مواد،كاربرد محصول،دقت محصول،دوام محصول،تلورانس ها،هزينه ها نكتة ديگري شود اين است كه كالاي توليدي همواره درصدي از سطح را ارضاء مي كند.
كيفيت تطبيق عبارتست از ميزان تطبيق كيفيت محصولات توليد شده در فرآيند توليد با مشخصات كيفيت طرح است پس از طرح محصول و قرار گرفتن آن در خط توليد مشخص مي گردد كه فرآيند توليد كلية واحدهاي محصول رابطة مطلوبي توليد نمايد كه بايستي بررسي كامل كرد.
افزايش ميزان سرمايه گذاري كيفيت در ساخت نيز باعث پديدار شدن عوامل زير مي گردد.
1.ضايعات را كاهش مي دهد.
2.دوباره كاري را كاهش مي دهد.
3.محصول با كيفيت بهتري توليد مي گردد.
4.سهم بيشتري را بازار به كنترل درمي آيد.
5.اعتبار توليد در نزد بانكها و مشتريان به وجود مي آيد.
اساس آماري نمودارهاي كنترل:
يك نمودار كنترل نمايشي از مشخصه هاي كيفيت در برابر شمارة توليد يا زمان توليد مي باشد كه از نمونه اي اندازه گيري شده است و اين نمودار شامل يك خط مركزي است(CL)كه مقدار ميانگين مشخصة كيفيت را نشان مي دهد دو خط افقي ديگر كه به حد كنترل بالايي(UCL)و حد كنترل پاييني(LCL)نشان داده مي شود و اين خطوط كنترل حدودي انتخاب شده كه اگر فرآيند تحت كنترل باشد تقريباً تمام نقاط بين اين دو خط واقع شود و مادامي كه نقاط داخل محدوده باشند،فرآنيد تحت كنترل بوده و نيازي به انجام هيچ اقدامي نمي باشد،با اين وجود اگر نقطه اي در خارج از اين دو حد بالايي و پائيني رسم شود به عنوان مدركي كه فرآيند خارج مننترل باشند ولي به طور سيستماتيك يا غير سيستماتيك يا غير تصادفي رفتار كنند اين نيز نشانه اي از خارج از فرآيند بودن محصول مي باشد.
انواع نمودارهاي كنترل:
نمودارهاي كنترل بطور عمده به دو دسته تقسيم مي شوند :
1.نمودارهاي كنترل وصفي
2.نمودارهاي كنترل متغير
نمودار كنترل متغير:
در مواقعي كه كنترل مشخة كمي كالا مانند :وزن،حجم،اندازه و … مورد نظر باشد از نمودارهاي كنترل كيفيت استفاده مي شود.
اطلاعات مربوط به وزن و طول پم پم در 25 نمونة 4 تايي و 15 نمونة 4 تايي در شيفت روز 12 ساعته براي كنترل پم پم در صفحة بعد آورده شده است.
تاريخچة شركت:
شركت صنعتي مينو خرمدره واقع در 85 كيلومتري زنجان به عنوان بزرگترين توليد كنندة مواد غذايي در سال 1352 در ادارة ثبت تحت شمارة 15808 ثبت و تأسيس گرديد و طي سالهاي 1353 و 1354 كارگاههاي مختلف آن بهره برداري رسيد.
اين شركت در زميني به مساحت 52 هكتار واقع شده كه داراي هفت كارگاه بسيار بزرگ مي باشد،اين شركت داراي چهار ساختمان اداري،پانصد واحد انبار مواد اوليه محصول و يكصد و سي ونه واحد مسكوني براي كاركنان،دو واحد مهمانسرا و شش واحد ساختمان ديگر مي باشد..شركت صنعتي مينو خرمدره و پارس مينو تهران دو شركت توليد كننده هستند كه مسئول فروش محصولات و بازاريابي در داخل و خارج كشور به عهدة شركت قاسم(شركت خوراك سابق)كه هر سه شركت قبل از انقلاب خصوصي بوده و مدير آن شخصي به نام خسرو شاهي بود كه در سال 59 – 58 شركت ملي اعلام شد و تحت پوشش صنايع ملي ايران قرار گرفت.
شركت مينو يكي از كارخانجات بسيار بزرگ منطقه مي باشد كه در امر توليد مواد غذايي فعاليت دارد،محصولات اين شركت داراي محبوبيت اجتماعي در ايران و نيز خواهان زيادي در كشورهاي تازه استقلال يافته،كشورهاي غربي،افغانستان،پاكستان،بلغارستان،مجارستان و ديگر كشورهاي اروپايي دارد.
معرفي محصول پم پم:
در كارگاه پم پم،مواد تشكيل دهنده پم پم در 3 قسمت تهيه مي گردد كه عبارتند از:
1.قسمت خميرگيري
2.قسمت تهية دكور
3.قسمت تهية كرم
قسمت خميرگيري:
در كارگاه پم پم در يك شيفت كاري 127 ساعته بطور متوسط 38 بچ خمير تهيه مي وشد كه مواد تشكيل دهندة خمير به شرح زير است:
نگهداري
و
تعميرات
نگهداري و تعميرات:
تعريف:
فعاليت هايي به منظور حفظ و نگهداري هريك از تجهيزات در حد استاندارد با هزينة قابل قبول
1.انواع نگهداري و تعميرات و تعميرات بدون برنامه(اتفاقي)
تعميرات اصلاحي
2.نگهداري و تعميرات برنامه ريزي شده
نگهداري پيشگيري
تعميرات اتفاقي:
فعاليت هايي در مواقع از كار افتادن تجهيزات و بروز خرابي در آنها به طور غير منتظره
تعميرات اصلاحي:
فعاليت هايي به منظور جلوگيري از بروز نقص در تجهيزات
تعميرات برنامه ريزي شده:
فعاليت هاي برنامه ريزي شده با آينده نگري و نيز كنترل و ثبت انجام آنها.
برنامه ريزي نگهداري و تعميرات كه به منظور حفظ تأسيسات صنعتي در حد استاندارد و قابل قبول صورت مي پذيرد،شامل فعاليتهاي برنامه ريزي،كنترل و پبت آنها مي باشد.
اين برنامه ريزي،مواردي از قبيل نگهداري،پيشگيري،تعميرات اساسي،تعويض برنامه ريزي شدة قطعات،پيش بيني و تهية لوازم يدكي،فعاليت هاي كارگاه تعميرات در صورت وجود تعميرگاه،پيش بيني و در نظر گرفتن تعميرات اتفاقي،ثبت و نگهداري اطلاعات مربوط به ماشين ها،بهبود شرايط محيط كارخانه به منظور سهولت امر نگهداري و ساخت قطعات يدكي را شامل مي گردد.
در صورتي كه برنامه ريزي صحيح و كاملي براي نگهداري و تعميرات انجام شده و نيز كنترل صحيحي در اجراي آن اعمال شود،فقط تعميرات بدون برنامه صورت مي پذيرد،تعميرات اتفاقي نيز معمولاً كمتر از ده درصد كل نفر،ساعت كاري موجود در بخش نگهداري را به خود اختصاص مي دهد.
طبقه بندي اجناس نت:
در امر مديريت و كنترل اجناس،طبقه بندي از اقدامات اوليه اي است كه بايد به آن توجه شود.وضعيت و موقعيت موجودي اجناس و قطعات را مشخص نموده و كار طبقه بندي اين اجناس را آغاز كنيد.
مواد و اجناس انبار نت:
1)تجهيزات يدكي براي جايگزيني
2)قطعات يدكي براي خرابيها اضطراري و ناگهاني.
3)اجناس و قطعاتي كه همواره بصورت ذخيره اطمينان نگهداري مي شوند.
4)قطعاتي كه توسط بخش نت اسقاطي منظور شده اند ولي امكان استفادة مجدد از آنها فراهم و مممكن است.
5)ابزار و سايل بخش نت
انواع برنامه هاي نت
1)برنامه هاي ساليانة نت.
2)برنامه هاي ماهيانة نت
3)برنامه هاي هفتگي نت.
فرم ساليانة پيشگيري:
فرم ساليانة پيشگيري پس از تهيه شدن فرمهاي پيشگيري مستقيماً از روي فرمهاي پيشگيري تهيه مي شوند،اين فرمها ممكن است در اندازه هاي بزرگ به صورت تابلو نصب بر روي ديوار تهيه شوند.در اين فرمها برنامه 12 ماهة هر سال براي بازرسي كلية دارائيها(ماشين آلات،ساختمان،جاده،غيره)تهيه مي شود.اطلاعات روي فرم ساليانه به شرح زير مي باشد:
نام دارائي(ماشين،…)
-شمارة هفته هايي از سال كه بايد ماشين مورد بازرسي فني قرار گيرد.
-نوع بازرسي كه بايد در هريك از هفته هاي تعيين شده بر روي ماشين انجام گيرد.
در نوع بازرسي مشخص مي شود كه بازديد مربوطه از انواع بازديدهاي مكانيكي،الكتريكي و يا غيره بوده و در عين حال اين بازرسي در فواصل زماني هفتگي،ماهانه،سه ماهه و غيره عمل مي شود.
برنامة هفتگي:
اين برنامه مستقيماً از روي برنامة ساليانه قابل برداشت ات مناسب است در شروع هر هفته اين فرم براي هريك از كارگاههاي توليد(به تفكيك هر كارگاه)آماده باشد،اين فرم شامل اطلاعات زير است:
-نام و شمارة ماشين هايي كه در اين هفته مورد بازرسي و عمليات پيشگيري قررا مي گيرند.
-نوع بازرسي كه بايد روي هر ماشين انجام شود.
-زمان تقريبي لازم براي انجام عمليات بازرسي و پيشگيري.
-روز مشخصة هفته(مثلاً شنبه،يكشنبه،…)كه ماشين مورد بازرسي قرار مي گرد.
-ساعت مشخص روز كه هر ماشين مورد بازرسي قرار مي گرد.
در تعيين روز و ساعت مورد نظر براي انجام عمليات،مناسب است كه برنامه ريزي نت مراتب را با امور توليدي هر كارگاه هماهنگ سازد.اين فرم آخر هر هفته براي هفتة بعد تهيه شده و به امضاء سرپرست نت و سرپرست امور بهره برداري(يا سرپرست توليد هر كارگاه)رسيده و نسخه اي از آن براي كارگاه توليدي ارسال مي گردد.
سوابق تجهيزات:
اطلاعات دقيق و كاملي از تمام قسمتهاي ساختماني و تجهيزات كارخانه كه نياز به برنامه ريزي نگهداري و تعميرات دارند،ضروري است.
اطلاعات زير در مورد هريك از تجهيزات بايد بطور دقيق مشخص گردد:
1.نام
2.شرح
3.شماره كه توليد كننده،فروشنده و مصرف كننده.
در فرم سوابق تجعيزات كلية تعميراتي كه كلي دورة مشخص(يك سال،6 ماه و …)بر روي دستگاهها انجام گرفته را ثبت مي كنند و با مراجعه به اين فرمها مي توان تعداد نقص هاي دستگاه و تعداد نقص هاي مشابهي كه هر چند يكبار در يك نقطه تكرار شده اند مشخص مي گردد و در تعميرات آينده مي تواند مؤثر باشد و وضعيت دستگاهها را نشان مي دهد.در صفحات بعد براي نمونه فرمهاي نگهداري و تعميرات آورده شده است.
پيشنهادات:
با توجه به اينكه كارگاه پم پم در يك خط و در يك شيفت 12 ساعته(روزي كاري مي كند)با توجه به اين بالا بودن ميانگين سني كاركنان و پير بودن آنان موجب خستگي كاركنان در شيفت 12 ساعته مي وشد و كارآيي آنها را كاهش مي دهد و با وجود اينكه بر طبق چارت سازماني كارگران پم پم در برابر كارگران مورد نياز براي توليد مي باشد مي توان از دو شيفت 8 ساعته به جاي يك شيفت 12 ساعته استفاده كرد.
همچنين در يك شيفت 12 ساعته پس از پايان كار كلية دستگاههاي قسمت پخت از جمله ميكسر و مخزنهاي خمير و غيره بايد شستشو شود كه تقريباً يا ساعت از كار كاركنان صرف شستشو مي شود و از زماني كه صرف توليد مي شود مي كاهد اما با كارگاه پم پم 24 ساعته كار مي كند از تلف شدن زمان توليد را افزايش داد.
منابع و مآخذ
ديبائي.نادر،مديريت خريد و اصول انبارداري،تهران:دانشگاه آزاد اسلامي واحد تهران جنوب،1379
الواني.سيد مهدي و مهندس نصرا… مير شفيعي،مديريت توليد،مؤسسة چاپ و انتشارات آستان قدس رضوي،1372.