دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی

تعداد صفحات: 37 فرمت فایل: word کد فایل: 3296
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: کارخانجات و شرکت ها
قیمت قدیم:۱۳,۸۰۰ تومان
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی

    پیشگفتار :

    در طول دوره کارآموزی در معاونت اداری و مالی دانشگاه آزاد اسلامی باتجارب بسیاری آشنا شدم ، فعالیت در این سازمان بزرگ هرچند که در دوره ای کوتاه مدت انجام گرفت ولی بسیار پربار و ارزنده بود ، همانگونه که اطلاع دارید دانشگاه آزاد یکی از دانشگاه های بسیار پر مخاطب در کشور است و تعداد زیاد دانشجویان این دانشگاه و همچنین سرمایه گذاری ها و بودجه بندی ها و هزینه های بسیار این سازمان و همچنین حساسیت بخش مالی و اداری این سازمان باعث شد تا تجربه فعالیت در حسابداری در این سازمان را کاملا احساس کنم ، آشنایی با روش های حسابداری و سیستم های حقوق و دستمزد و سیستم های حسابداری و انبارداری و نرم افزار های موجود از دیگر مباحث آموخته شده در طول این دوره بود که در این گزارش به اختصار به استحضار می رسانم .

    فصل اول

    معرفی معاونت اداری و مالی دانشگاه آزاد

    وظایف معاونت مالی :

    الف) انجام فعالیت های مربوط به دریافت و پرداخت های دانشگاه در زمینه های جاری و عمرانی

    ب) ثبت و طبقه بندی اطلاعات های وتهیه تراز،صورت های مالی و یاد داشتهای آن

    پ) تهیه لیست های حق الزحمه پرسنل ، اعضاء هیئت علمی و حق التدریس و پرداخت آن

    ت) پرداخت کسورات قانونی،سهم مراجع ذیصلاح قانونی

    ث) نظارت و کنترل دریافت ها و پرداختهای حساب های بانکی و مطابقت با موارد ثبت شده در دفاتر قانونی

    چ) ارائه خدمات مالی به دانشجویان عزیز در خصوص شهریه و هزینه های جانبی تحصیلی

    ح) تهیه گزارشات آماری درآمد و هزینه و دقت در تحقق صحیح آیتم های نربور

    خ) ارائه خدمات و فعالیتهای دریافتی و پرداخت طرح های پژوهشی و تحقیقاتی

    د) ارائه وام و تسهیلات مالی دانشجویان

    ذ) نظارت بر بودجه شورای فرهنگی و پرداخت بر اساس مصوبات شورا در زمینه فرهنگی

    ر) کنترل قراردادهای پیمانکاری و پرداخت صورت وضعیت پیمانکاران بر اساس پیشرفت فیزیکی و تائید دفتر فنی

    فعالیتهای فوق که به طور خلاصه آورده شده است مربوط به تمام حوزه ها می باشد وسهم دانشجو قسمتی ازاین فعالیتها می باشد. متقابلا" تعیین روزهای خدمات دهی به روزهای زوج به منظور انجام امورات.بررسی وکنترل ثبت و طبقه بندی و گزارش گیری در روزهای فرد بوده که نظرات دانشجویان عزیز را به این مطلب جلب مینمائیم که انجام فعالیتهای درون سازمانی به منظور طی مسیری برای تکامل و پیشرفت نیاز ضروری است.

    صندوق رفاه دانشجویی :

    خدمات آن به شرح زیراست:

    1 ارائه تسهیلات اعتباری در زمینه های مختلف بر اساس بخشنامه

    2 دادن مهلت برای پرداخت شهریه و هزینه های تحصیلی طبق مقررات مربوط

    3 ارائه خدمات به دانشجویان به همکاری که قادر به دریافت مدارک مورد نیازخود نیستند براساس اختیارات

    4- مشاور مالی به دانشجو در زمینه های مشکلات مالی

    در صورت عدم توانایی پرداخت شهریه دانشجویان می بایست حداکثر ظرف مدت یک هفته پس از انتخاب واحد بایستی به صندوق رفاه دانشجویی مراجعه و تقاضای اخذ مهلت ،دادن تعهد یا اخذ اعتبار یا تقسیط یا دریافت وامهای متعدد شده تا پس از آن بتوانند از خدمت کلاس های آموزشی ،دریافت فرم تثبیت انتخاب واحد (فرم تاییدیه کلاسی)،گواهی اشتغال،...بهره مند شوند.این صندوق در سال تحصیلی گذشته بالغ بر 8/996/079/548 ریال وام در قالب تسهیلات دانشجویی،اجاره مسکن،ازدواج و ضروری به دانشجویان پرداخت نموده است تسهیلات اعتباری در سال تحصیلی 86-87 تا کنون 2/663/576/000 ریال می باشد .

     

     نواع وام های پرداختی صندوق رفاه و شرایط دریافت و باز پرداخت آن :

    1 - قرض الحسنه شهریه برای مقاطع کاردانی وکارشناسی 50% کل شهریه و برای مقاطع کارشناسی ارشد حداکثر 60%کل شهریه می باشد و باز پرداخت آن طی حداکثر 12 ماه است .

    2 - قرض الحسنه کمک هزینه تحصیلی از 1/800/000 ریال تا سقف 2/700/00 ریال برای 9 ماه

    3 - قرض الحسنه اجاره مسکن از 2/400/000 ریال تا سقف 3/600/000 رال برای 12 ماه

    4 - قرض الحسنه ازدواج 7/500/000 ریال برای 18 ماه

    5 - قرض الحسنه ضروری از 3/000/000 ریال تا سقف 5/000/000 ریال برای 18 ماه

     

    شرایط دریافت وام  

    جهت دریافت وام شهریه چک یا سفته به میزان 12%مبلغ وام مورد نیاز می باشدجهت دریافت وام های کمک هزینه،اجاره مسکن ،ازدواج وضروری علاوه بر چک به میزان 12%مبلغ وام ،کپی شناسنامه ضامن و همچنین کپی آخرین فیش حقوقی ضامن مورد نیاز می باشد کارمزد همه وام ها 2/5% می باشد که باز پرداخت آنها طی 4 ماه است شامل کارمزد نمی شود .

     

    معاونت امور اداری :

    اداره کار گزینی و رفاه

    اعمال و اجرای آیین نامه و مقررات ادراری واستخدامی دانشگاه همکاری و تنظیم مقررات مربوط به امر اداری و استخدامی و ارائه پیشنهاد آن ،صدور احکام کارگزینی و پیگیری پرداخت مطالبات کارکنان ،نظارت در انجام ترفیعات و مقررات حضور و غیاب و پگیری امور رفاهی کارکنان بخشی از وظایف اداره کارگزینی و رفاه می باشد که زیر نظر سرکار خانم مژگان غلامی بعنوان رئیس اداره کارگزینی و رفاه صورت میگیرد .

    اداره خدمات و نقلیه

    امور مربوط به نظافت امکان دانشگاه ،همکاری در امور اجریی مراسمات ،ارائه سرویس ایاب وذهاب به اساتید پروزی ،انجام امور مربوط به اسکان اساتید و میهمانان دانشگاه در مهمانسرا،انجام امور مربوط به ایاب و ذهاب دانشجویان از خوابگاهها به دانشگاه و بلعکس،همکاری در برگزاری اردوهای علمی دانشجویان از اموری هستند که توسط اداره خدمات و نقلیه به مسئولیت آقای جلیل برازجانی و با همکاری 26 نفر خدمتکار و 11 نفر راننده زحمتکش انجام می پذیرد. نکته حائز اهمیت اینکه تمام هم و غم این عزیزان آماده کردن فضای دلنشین و انجام خدمات صادقانه می باشد بنابراین همکاری دانشجویان عزیز خصوصا در رعایت نظافت کلاسها ،سرویس های بهداشتی و فضای سبز ،کمک قابل توجهی برای این بخش خواهد بود .

     

    فضای سبز و باغبانی

    بی تردیددانشگاه آزاد اسلامی واحد بندرعباس یکی از زیباترین سایتهای دانشگاهی کشور می باشد که بخشی از این زیبای مرهون تلاش باغبانانی صبور است که بصورت شبانه روزی در کشت آبیاری و نگهداری فضای سبز این مجموعه خدمت می نمایند . ضمنا استخر ها و آب نماهای موجود نیز زیر نظر فضای سبز و باغبانی نگهداری می گردد.این مجموعه توسط عزیزان باغبان و زیر نظر آقای عبدالرحمن یوسفی با فضای سبز وشاداب جهت رفاه حال عزیزان دانشجو اداره می گردد .

     

    اداره تاسیسات و نگهداری

    این بخش از مدیریت امور ادرای نیز مانند بخش خدمات در تمامی نکات دانشگاه از تاسیسات برق،آب و خطوط تلفن و تعمیرات وسایل مرتبط با آنها که شامل تاسیسات روشنای ساختمانها و محوطه ،آب سرد کن ها ،سیستم صوتی ،سیستم خنک کننده و رنگ آمیزی و نجاری عهده ار می باشد .این بخش نیازمند همکاری دانشجویان گرامی با رعایت نظم و عدم آسیب رسانی با اموال و تاسیسات می باشد چرا که این اموال متعلق به آنان و جهت رفاه حال دانشجویان تهیه ونصب گردیده است لازم بذکر است این بخش زیر نظرآقای محمد بامری بصورت شبانه روزی ارائه خدمات می نماید .

    اداره امور عمومی شامل :

    دبیرخانه

    این قسمت بعنوان یکی از زیر مجموعه های مدیری اداری می باشد که وظایف دریافت و ثبت نامه های وارده و صادره ،تفکیک و توزیع نامه ها ،دستوالعمل ها و بخش نامه ها ،پیگیری و نظارت بر گردش  مکاتبات را بر عهده دارد .

     

    مخابرات و ارتباط بی سیم

    همکاران ما در این قسمت آقایان عالیزاده و صادقی می باشند که پاسخگوی تماس های تلفنی و در صورت نیاز ارتباط تماس ها را به مسئولین ارجاع می دهند لازم به ذکر است دانشگاه مجهز به ارتباط بی سیم می باشد که از آن در امور تدارکات و پشتیبانی و انتظامات بهره برداری می گردد .

     

    اداره تدارکات و پشتیبانی

    بعنوان یکی از ادارات یر مجموعه معاونت اداری و مالی عهده دار پیش بینی و تهیه ملزمات مورد نیاز قسمت های مختلف دانشگاه می باشد . تهیه این ملزمات می بایست با رعایت سقف ریالی تعیین شده در آیین نامه  معاملات و در قالب معاملات جزئی ،متوسط و عمده صورت میپذیرد .به هر صورت اداره تدارکات و پشتیبانی مسئولیت رعایت صرفه جویی و اصلاح دانشگاه در امور مربوط به خرید وفروش را بعهده دارد .

     

     

    مرکز آموزش نیروی انسانی

    این مرکز که زیر نظر مستقیم معاون اداری مالی دانشگاه فعالیت می نماید مسئولیت پیش بینی و اجرای دوره های موزشی ضمن خدمت مورد نیاز کارکنان دانشگاه را بعهده دارد .شایان ذکر است این مرکز در سال 85 درمجموع سی ویک دوره ضمن خدمت به منظور آموزش کارمندان و اعضا هئیت علمی برگزار نموده است که با این عملکرد این مرکز در منطقه هفت دانشگاه حائز رتبه نخست  گردیده است .

     

    مرکز تشکیلات و روش ها

    این مرکز نیز بصورت مستقیم زیر نظر معاون اداری و مالی یفای نقش می نماید. عمده فعالیت تشکیلات و روش ها نیاز  سنجی در خصوص جذب نیروی انسانی و انعکاس آن به مراجع ذیربط به منظور ایجاد پست سازمانی و اخذ مجوز به استخدام پرسنل میباشد 

    این مرکز نیز بصورت مستقیم زیر نظر معاون اداری و مالی یفای نقش می نماید. عمده فعالیت تشکیلات و روش ها نیاز  سنجی در خصوص جذب نیروی انسانی و انعکاس آن به مراجع ذیربط به منظور ایجاد پست سازمانی و اخذ مجوز به استخدام پرسنل میباشد

    فصل دوم

    آشنایی با نحوه محاسبات سیستم حقوق و دستمزد در دانشگاه آزاد اسلامی

    ۱- تعريف قرارداد كار

    قرارداد كارعبارت است از قراردادي كتبي يا شفاهي كه به موجب آن كارگر در قبال دريافت حق‌السعي كاري رابراي مدت موقت يا مدت غيرموقت براي كارفرما انجام مي‌دهد. در كارهايي كه طبيعت آنها جنبه مستمر دارد درصورتي كه مدتي درقرارداد ذكرنشود، قرارداد دائمي تلقي مي‌شود، شروط مذكوردر قرارداد كار و يا تغييرات بعدي آن در صورتي نافذ خواهد بود كه براي كارگر مزايايي كمتر از امتيازات مقرر درقانون كار منظور ننمايد.

    ۲- ويژگي‌هاي قرارداد كار

    براي صحت قرارداد كار در زمان انعقادقرارداد رعايت شرايط ذيل الزامي است:

    مشروعيت مورد قرارداد

    معين بودن موضوع قرارداد

    عدم ممنوعيت قانوني و شرعي طرفين در تصرف اموال يا انجام كار مورد نظر لازم به ذكراست اصل بر صحت كليه قراردادهاي كار است مگر آنكه بطلان آنها در مراجع ذيصلاح به اثبات رسد. قرارداد كار علاوه بر مشخصات دقيق طرفين بايد حاوي موارد ذيل باشد:

    نوع كار يا حرفه يا وظيفه اي كه كارگر بايد به آن اشتغال يابد

    حقوق يا مزد مبنا و لواحق آن

    ساعات كار، تعطيلات و مرخصي ها

    محل انجام كار

    تاريخ انعقاد قرارداد كار

    مدت قرارداد، چنانچه كاربراي مدت معين باشد

    موارد ديگري كه عرف و عادت شغل يا محل ايجاب نمايد

    در مواردي كه قرارداد كتبي باشد قرارداد در ۴ نسخه تنظيم مي‌گردد كه يك نسخه از آن به اداره كار محل و يك نسخه نزد كارگر و يك نسخه نزد كارفرما و نسخه ديگر در اختيار شوراي اسلامي كار و دركارگاههائيكه فاقد شورا هستند در اختيار نماينده كارگر قرار مي‌گيرد.

    ۳- دوره آزمايشي

    طرفين با توافق يكديگر مي‌توانند مدتي را به نام دوره آزمايشي كار تعيين نمايند. در خلال اين دوره هر يك از طرفين حق دارد بدون اخطار قبلي و بي آنكه الزام به پرداخت خسارت داشته باشد، رابطه كار را قطع نمايد. درصورتي كه قطع رابطه كار از طرف كارفرما باشد وي ملزم به پرداخت حقوق تمام دوره آزمايشي خواهد بود و چنانچه كارگر رابطه كار را قطع نمايد كارگر فقط مستحق دريافت حقوق مدت انجام كار خواهدبود.

    مدت دوره آزمايشي بايد در قرارداد كار مشخص شود. حداكثر اين مدت براي كارگران ساده و نيمه ماهر يك ماه و براي كارگران ماهر و داراي تخصص سطح بالاسه ماه مي‌باشد.

    ۴- قراردادهاي كارمزدي

    كارمزد عبارت است از مزدي كه بابت انجام مقدار كاري مشخص كه از نظر كمي قابل اندازه گيري يا شمارش باشد به ازاي هر واحدكار تعيين و پرداخت مي شود. كارمزد برحسب آنكه حاصل كار موردنظر مربوط به يك نفر يا يك گروه مشخصي از كارگران يا مجموعه كارگران كارگاه باشد به ترتيب به صورت كارمزد انفرادي، كارمزد گروهي و كارمزدجمعي تعيين مي‌گردد.

    در نظام كارمزد گروهي و جمعي بايد علاوه برشغل هر يك ازكارگران، سهم هر يك درميزان فعاليت و كارمزد متعلقه از قبل مشخص گردد و موضوع موردقبول كارگران باشد.

    قرارداد كارمزدي برحسب آنكه اولين واحد يا قطعه، ملاك محاسبه كارمزد قرار گيرد ساده و چنانچه براي مازاد بر تعدادمشخص باشد تركيبي است. در صورت تركيبي بودن، نرخ كارمزد تعيين شده نبايد كمتر از جمع مزدثابت تقسيم بر تعداد كاري كه مزدثابت بابت آن تعيين شده است باشد.

    درصورت توقف كار به واسطه قواي قهريه يا حوادث غيرقابل پيش‌بيني كه وقوع آن از اراده طرفين خارج باشد مقررات ماده ۱۵ قانون كار اجراء خواهدشد. ولي هر گاه عوامل توقف كاربراي كارفرما قابل پيش بيني بوده و خارج از اختيار كارگر باشد، كارفرما علاوه بر مزد ثابت (در مورد قرارداد كار تركيبي) مكلف به پرداخت مزد مدت توقف كار به ماخذ متوسط كارمزد آخرين ماه كاركرد كارگر خواهد بود. در صورت بروز اختلاف، تشخيص موراد فوق با وزارت كار و امور اجتماعي است.

    ۴-۱- نحوه محاسبه حقوق و مزايا قراردادهاي كارمزدي

    مجموع مزد كارمزدي كه براساس آئين نامه به كارگر پرداخت مي شود نبايد كمتر ازحداقل مزد قانوني به نسبت ساعات عادي كار باشد.

    ارجاع كار اضافي به كارگران كارمزدي علاوه بر ساعات عادي كار و نيز كار نوبتي و كار در شب براي آنان تابع مقررات قانون كار است. ماخذ محاسبه فوق العاده نوبت كار يا شب‌كاري كارگران كارمزد نرخ كارمزد آنهاست.

    چنانچه بجاي روز جمعه روز ديگري به عنوان تعطيل هفتگي توافق شده باشد نرخ كارمزد و نيز مزد ثابت (در مورد قرارداد كار تركيبي) در روز جمعه ۴۰% اضافه مي‌شود. نحوه محاسبه مزد روزهاي تعطيل و جمعه و روزهاي تعطيل رسمي و مرخصي كارگران كارمزد تابع ماده ۴۳ قانون كار مي‌باشد.

    هر گاه قرارداد كارمزدي به صورت پاره وقت (كمتر از حداكثر ساعات قانوني كار) باشد، مزاياي رفاهي انگيزه‌اي به نسبت ساعات كار مورد قرارداد و به ماخذ ساعات كار قانوني محاسبه و پرداخت مي‌شود. ماخذ محاسبه مزد، حقوق، حق سنوات و خسارات و مزاياي پايان كار موضوع مواد ۱۸ ، ۲۰ ، ۲۷ ، ۲۹ ، ۳۱ ، ۳۲ قانون كار در مورد كارگران كارمزد، ميانگين مجموع پرداختي ها در آخرين ۹۰ روز كاركرد كارگر است.

    در صورتي كه به موجب عرف و رويه ديگري در كارگاه مزد و مزايايي بيش از آنچه دراين آئين نامه مقرر شده است جاري باشد، عرف و رويه مذكور براي كارگران مشمول و همچنين كارگراني كه بعداً به صورت كارمزدي دركارگاه استخدام مي‌شوند جاري است.

    تغيير نظام كارمزدي به ساير نظامهاي مزدي يا بالعكس در مورد تمام يا قسمتي ازكاركنان در كارگاه بايستي پس از تائيد شوراي اسلامي كار يا انجمن صنفي و يا نمايندگان قانوني كارگران كارگاه به تصويب وزارت كار و امور اجتماعي برسد.

    ۵- قراردادهاي مزدساعتي

    مزدساعتي مزدي است كه بابت ساعاتي كه وقت كارگر در اختيار كارفرماست محاسبه و پرداخت مي‌شود. درقراردادهاي مزدساعتي، نوع كار(صرف نظر از مقدار و ميزان آن) و نيز ساعات كار در روز يا هفته يا ماه مشخص مي‌گردد.

    اعمال نظام مزد ساعتي در موارد ذيل مجاز است:

    متصديان حمل و نقل كالا و مسافر

    كارگران مطب‌هاي خصوصي پزشكان، كلينكيهاي پزشكي و پيراپزشكي، دامپزشكي و نظاير آنها در صورتي كه مدت فعاليت آنها كمتر از حداكثر ساعات قانوني كار در شبانه روز باشد.

    مشاغل غيرتمام وقت در زمينه هاي مشاوره و نظاير آنها مشاغل مربوط به نگهداري و مراقبت از اموال، تاسيسات و ساختمان و حيوانات به شرطي كه ساعات كار كمتر از حداكثر ساعات قانوني كار در شبانه روز باشد.

    مشاغل آموزشي و پژوهشي

    البته ذكر مشاغل فوق مانع از اعمال ساير نظامهاي مزدي در فعاليتهاي مذكور نخواهد بود اما استفاده از نظام مزد ساعتي جز در موراد معوقه فوق موكول به اخذ موافقت وزارت كار و امور اجتماعي است.

    ۵-۱- محاسبه حقوق ومزايا قراردادهاي مزدساعتي

    در نظام مزد ساعتي، كارفرما مكلف است علاوه بر مزد ثابت، مزاياي رفاهي از قبيل حق مسكن، حق خوار بار و كمك عائله مندي را به نسبت ساعات كار محاسبه و به كارگر پرداخت نمايد.

    مزد كارگراني كه مشمول نظام مزد ساعتي مي‌باشند به تناسب ساعات كار عادي كار در شبانه روز نبايد كمتر از مزد مشاغل مشابه در نظام روزمزدي باشد. در كارگاههايي كه فعاليت آنها جنبه استمرار دارد يا به صورت فصلي فعاليت مي كنند كارگران مشمول مزدساعتي حق استفاده از مرخصي و تعطيلات رسمي با استفاده ازمزد را دارند.

    هر گاه نوع كار طوري باشد كه تعداد ساعات كار عادي و مجموع مزد هر روز مساوي باشند مزد مذكور معادل روزهاي كار است در غير اين صورت ماخذ محاسبه، ميانگين مزد ساعتي كارگر در روزهاي آخرين ماه كاركرد وي خواهد بود.

    مبلغ پرداختي به هرحال نبايد كمتر از حداقل مزد قانوني باشد. ماخذ محاسبه مزد، حقوق، حق سنوات و خسارات و مزاياي پايان كار موضوع مواد ۱۸ و ۲۰ و ۲۷ و ۲۹ و ۳۱ و ۳۲ قانون كار در مورد كارگران مشمول نظام مزدساعتي، ميانگين مجموع پرداختي ها در آخرين ۹۰ روز كاركرد كارگر است.

    در كارگاههائي كه داراي عرف و رويه خاص در مورد مزد ساعتي مي‌باشند در صورتي كه بر اساس عرف و رويه موجود مزد و مزايايي بيش از ضوابط مقرر در اين آئين نامه به كاركنان مشمول پرداخت نمايند عرف و رويه موجود مزد و مزاياي بيش از ضوابط مقرر در اين آئين نامه به كاركنان مشمول پرداخت نمايند عرف و رويه مذكور مناط اعتباراست.

    تغيير نظام مزد ساعتي به ساير نظامهاي مزدي در اجراي ماده ۲۶ قانون كار با موافقت كاركنان مشمول و تائيد وزارت كار و اموراجتماعي امكان پذيراست.

    ۶- قراردادهاي كارمزد ساعتي

    كارمزد ساعتي مزدي است كه در مقابل انجام كار مشخص در زمان مشخص پرداخت مي‌شود. در قرارداد كارمزد ساعتي بايد ميزان و مقدار كار متناسب با زمان مشخص باشد.

    كارمزد ساعتي برحسب آنكه حاصل كار مورد نظر مربوط به يك نفر يا گروه مشخصي از كارگران يا مجموعه كارگران كارگاه باشد به ترتيب به صورت كارمزد ساعتي انفرادي، كارمزد ساعتي گروهي و كارمزد ساعتي جمعي تعيين مي‌گردد.

    در نظام كارمزد ساعتي گروهي و جمعي بايد علاوه بر شغل هر يك از كارگران، سهم هر يك در ميزان فعاليت و كارمزد ساعتي متعلقه ازقبل مشخص گردد و موضوع موردقبول كارگران باشد. مشاغل قابل شمول در نظام كارمزد ساعتي نوعاً مشاغلي هستند كه استاندارد زمان انجام كار توسط ابزار و يا دستگاه مورد استفاده از قبل مشخص شده ياقابل مشخص شدن باشند.

    استفاده از نظام كارمزد ساعتي در كارگاههايي كه فعاليت آنها جنبه مستمر دارد و يا به صورت فصلي يا در مقاطع زماني خاص فعاليت ندارند موكول به اخذ موافقت اداره كار و اموراجتماعي محل است.

    فعاليتهايي كه توسط صاحبان حرفه، پيشه و مشاغل آزاد مستقيماً به مصرف كننده عرضه مي‌شود و در مدت معين و محدود انجام مي‌گيرند مشمول مقررات كارمزد ساعتي نميباشند (مانندمعلمين خصوصي كه بطور پاره وقت و غير مستمرانجام وظيفه مي‌نمايند).

    ۶-۱- نحوه محاسبه حقوق ومزايا قراردادهاي كارمزد ساعتي

    مزد كارگراني كه مشمول نظام كارمزد ساعتي نمي‌باشند به تناسب ساعات عادي كار شبانه روز نبايد كمتر از مزد مشاغل در نظام روزمزدي باشد. دركارگاههايي كه فعاليت آنها جنبه مستمر دارد و يا به صورت فصلي كار مي كنند كارگران مشمول كارمزد ساعتي حق استفاده از مرخصي و تعطيلات با استفاده از مزد را دارند.

    هرگاه نوع كار طوري باشد كه تعداد ساعات كار عادي و مجموع كارمزد هر روز مساوي باشند مزدايام مذكور معادل كارمزد روزهاي كار است. در غيراين صورت ماخذ محاسبه ميانگين كارمزد ساعتي كارگر در روزهاي كارآخرين ماه كارخواهد بود.

    ماخذ محاسبه مزد، حقوق، حق سنوات و خسارات و مزاياي پايان كار موضوع پايان كار موضوع مواد ۱۸ ، ۲۰ ، ۲۷ ، ۲۹ ، ۳۱ ، ۳۲ قانون كار در مورد كارگران مشمول كارمزد ساعتي مي‌باشند.

    درصورتي كه بر اساس عرف و رويه موجود مزد و مزايايي بيش از ضوابط مقرر در اين آئين نامه به كاركنان مشمول پرداخت مي‌شود، عرف و رويه مذكور معتبر خواهد بود.

    تغيير نظام كارمزد ساعتي به ساير نظامهاي مزد در اجراي ماده ۲۶ قانون كار با موافقت كاركنان مشمول و تائيد وزارت كار و امور اجتماعي امكان پذيراست. ساير مقررات كار و ضوابط و مقررات قانون كار ناظر به كارگران كه در بالا به آن اشاره‌اي نشد، در مورد كارگران مشمول نظام كارمزدي، مزدساعتي و كارمزد ساعتي نيزحاكم است.

    فصل سوم

    آشنایی با سیستم حقوق و دستمزد اجرایی در دانشگاه آزاد اسلامی

    سیستم های حقوق و دستمزد :

    نرم افزار - نرم افزار حقوق و دستمزد

    مشخصات سیستم نرم افزاری :

    1. ثبت و نگهداری اطلاعات کامل پرسنلی (طبق دفترچه وزارت کار و امور اجتماعی)

    2. ثبت بیش از یک حکم کارگزینی (بایگانی احکام کارگزینی) برای هریک از پرسنل و انتخاب آخرین حکم به عنوان حکم فعال به صورت خودکار .

    * نمونه حکم :

    امکان ثبت نوبت های کاری (به صورت دلخواه)

    ثبت نرخ کسر کار و اضافه کار به صورت دلخواه (بدون نیاز به فرمول) جهت بازبودن دست صادرکنندگان حکم در تعریف این مقادیر به مبلغ مورد نظر

    ثبت کلیه فیلدهای اطلاعاتی حکم کارگزینی مطابق حکم کارگزینی استاندارد.

    امکان اصلاح حکم پس از ثبت حکم

    3. ثبت ساعات ورود و خروج کارکنان

    ورود ساده، سریع و بسیار کاربردی ساعات ورود و خروج کارکنان به شکلی که به عنوان مثال، یک اپراتور خوب و سریع، ساعات ورود و خروج هفتگی 70 تا 80 پرسنل را در عرض 2 تا 2:30 ساعت در پایان هر هفته به سادگی وارد مینماید. نمونه فرم ثبت ورود و خروج کارکنان:

    نگهداری ساعات ورود و خروج با دقت دقیقه

    محاسبه خودکار ساعات کارکرد، اضافه کار و کسر کار و همچنین اجازه دادن به اپراتور جهت تغییر آن.

    شناسایی ساعات کار 24 ساعتی (بدون مشکل در مورد کارکنانی که شیفت شب میباشند و قسمتی از ساعات کارکردشان باید در یک روز، و قسمتی که پس از ساعت 24 میباشد در روز دیگر ثبت شود)

    امکان تعیین نوبت کاری انجام شده

    امکان تغییر ساعات ورود و خروج پس از ثبت (در صورت ورود اشتباه ساعتهای ورود و خروج یا ساعات کارکرد، اضافه کار و کسر کار، هزینه نهار یا تعطیل کاری).

    تعیین و ثبت تعطیل کاری و هزینه نهار به صورت خودکار و همچنین، اجازه دادن به اپراتور جهت تغییر آنها در هر روز.

    4. ثبت مشخصات ماه به صورت دلخواه و تعریف روزهای تعطیل به تعداد مورد نیاز:

    تعیین تعداد روزهای ماه، تعداد روزهای کاری، روزهای تعطیل و دلیل تعطیلی هر روز

    محاسبه خودکار تعطیل کاری برای روزهای تعطیل و همچنین امکان جلوگیری از محاسبه تعطیل کاری برای روززهای خاص مورد نظر.

    محاسبه خودکار پایه حقوق بر حسب تعداد روهای ماه.

    محاسبه خودکار غیبت کارکنان بر حسب روززهای حضور، مرخصی ها و روززهای تعطیل.

    5. ثبت پرداخت وامها

    ثبت پرداخت وامها به صورت دلخواه و به هر تعداد مورد نیاز

    امکان گزارشگیری سریع از وامهای دریافت شده، مانده مبلغ وامها و برای کل، قسمتی یا یکی از کارکنان

    ثبت وامها و اقساط پیش پرداخت شده (پیش از خرید و نصب سیستم)

    6. ثبت اضافات، کسورات، مساعده، پاداش و به کارکنان و محاسبه خودکار آن در لیستهای حقوقی و فیش های حقوقی:

    7. ثبت مرخصی ها

    * ثبت کلیه انواع مرخصی های رایج

    * ثبت تاریخ شروع، تاریخ پایان، تعداد روز، تعداد ساعت و همچنین تعداد روزهای مرخصی که برای آنها حقوق منظور نمیگردد

    * ثبت شرح مرخصی جهت ثبت مشخصات و توضیحات لازم (بدون محدودیت)

    * محاسبه خودکار مرخصی ها و مرخصی های بدون حقوق و تاثیر آن بر روی حقوق، مزایا و دریافتی پرسنل و همچنین ثبت در لیستهای حقوقی و بیمه و مالیات

    8. گزارشات سیستم (نرم افزار)

    * لیست پرسنل (مشخصات فردی مشخصات حرفه ای) با امکان انتخاب گسترده

    * امکان انتخاب پرسنل بر حسب:

    * جنسیت

    * نوع استخدام

    * نوع بیمه

    * وضعیت کاری (تسویه نشده/تسویه شده)

    * مرتب سازی لیست بر اساس شماره پرسنلی، محل خدمت و نوع بیمه

    * گزارش وامها :

    * گزارش کلیه وامها

    * گزارش وامهای تسویه نشده (کلی، پرسنل خاص)

    * گزارش وامهای تسویه شده (کلی، پرسنل خاص)

    * گزارش لیست حکمهای کارگزینی (چاپ حکمهای کارگزینی و سوابق احکام)

    * مرخصی ها :

    * کل مرخصی های سالیانه

    * کل مرخصی های ماهیانه

    * مرخصی های پرسنل خاص

    * گزارش مجموع (سرجمع) مرخصی ها به صورت تفکیکی بر حسب پرسنل،

    تعداد روزهای مرخصی، نوع مرخصی (استعلاجی، استحقاق و ) و همچنین با یا بدون حقوق بودن مرخصی

    * لیستهای حقوقی :

    * گزارش پیش نمایش وضعیت کاری و حقوقی، امکانی بسیار مناسب جهت بررسی وضعیت لیستهای حقوقی پیش از ثبت و انجام محاسبات و آماده سازی لیستهای حقوقی میباشد که با نمایش وضعیت دقیق کاری کارکنان، تعداد روزهای کاری، حضور، غیبت و مرخصی آنان را نمایش میدهد تا در صورت وجود اشکال در ثبت داده ها، پیش از تنظیم لیستها نسبت به رفع اشکالات و موارد احتمال اقدام شود. در این لیست، همچنین، تعداد ساعات اضافه کار، کسر کار، روزهای تعطیل کاری و نیز نمایش داده میشود تا کارکنان در صورت وجود اختلاف در مورد آنها بتوانند نصبت به رفع اختلاف پیش از ثبت وضعیت و تنظیم لیستهای حقوقی اقدام نمایند.

    * لیستها بیمه و مالیات مطابق لیستهای استاندارد و دارای سرجمع روی 20 و 22 سطر میباشند.

    * انتخاب فیلدهایی که باید در لیستهای بیمه و مالیات ذکر شوند به عهده خود شماست (امکان اضاف یا کم کردن از ستون ها و همچنین منظور کردن صفر برای ستونهای مورد نظر).

    * اضافه کاری ها و صورت سایر اضافات قابل نمایش در لیست جداگانه میباشد.

    * لیست مساعده (جهت ثبت مساعده پرداختی به کارکنان).

    9. امکانات سیستم (نرم افزار):

    * تنظیم و ثبت مشخصات بیمه و مالیات (قابل تغییر توسط کاربر)

    10. امکانات خاص سیستم (نرم افزار):

    * ثبت اطلاعات ماه (امکان وارد نمودن نام و مشخصات ماه و ) و امکان تهیه پشتیبان از هر سری اطلاعات ثبت شده به صورت جداگانه یا کلی :

    * تهیه دیسکتهای پشتیبان از داده ها و بازیابی از آنها

    * درج نام شرکت، موسسه و یا سازمان بر روی گزارشها یا حذف آن.

    11. ثبت خودکار داده ها و اندیکسها به صورت خودکار و عدم حساسیت نسبت به قطع ناگهانی برق یا توقف اجرای سیستم(نرم افزار).

    12. دارای حداقل تعداد فایل و عدم پراکندگی و عدم ایجاد فایلهای اضافی.

    13. منوهای ساده و در دسترس از نوع DeskTop.

    14. رابط کاربر کاملا گرافیکی و مالتی مدیا.

    15. دارای امکانات ویژه :

    * تهیه دیسکت(های) پشتیبان از اطلاعات به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه.

    * تهیه دیسکت(های) پشتیبان از اطلاعات یک سال به صورت کامل

    * بازیابی اطلاعات از دیسکتهای پشتیبان بدون هیچگونه محدودیت

    * تنظیم تاریخ (عدم اصرار بر روی تاریخ سیستم(نرم افزار))

    * تنظیم گزارشات

    * تنظیم چاپگر برای هر گزارش به صورت مجزا (جهت کم کردن مصرف رنگ یا ریبون)

    * چاپ بر روی کلیه چاپگرهای سوزنی، لیزری، جوهر افشان

    * تهیه اطلاعات پشتیبان به صورت خودکار (به تعداد روزهای دلخواه)

    16. و همچنین امکانات اختیاری :

    * اضافه نمودن سربرگ (گر افیکی عکس) به گزارشات

    * درج امضاء روی گزارشها به صورت ازپیش تعریف شده

    * محدود نمودن دسترسی ها به سیستم (حالت پیشرفته چند لایه)

    * امکان تهیه پشتیبان روی CD به صورت روازنه-هفتگی-ماهیانه و سالیانه

    * سیستم امنیتی پیشرفته (بدون هیچگونه امکان بازیابی)

    17. دارای خدمات پشتیبانی قوی. با انعقاد قرارداد پشتیبانی، در طول مدت پشتیبان از مزایایی بهره مند میشوید که تعدادی از آنها عبارتند از :

    * سرکشی ماهیانه (یا در صورت نیاز هفتگی یا دوهفته یک بار) به محل نصب

    * آموزش رایگان

    * استخدام و آموزش اپراتور جدید، در صورت نیاز

    * تنظیم سیستمهای سخت افزاری به صورت رایگان

    * نصب رایگان نرم افزار، ویندوز و سخت افزار

    * حضور در محل، در صورت بروز هرگونه اشکال در کار سیستم (سخت افزاری و نرم افزاری) حداکثر ظرف مدت 24 ساعت

    * تهیه اطلاعات پشتیبان به صورت ماهیانه و بازگرداندن آنها در صورت نیاز، در هر زمان

    * و مهمتر از همه : اطمینان خاطر از اینکه همیشه در کنار شما هستیم.

    هدف های کلی سیستم های حقوق و دستمزد :

    هدف‌هاى کلى که از برقرارى هر سيستم کنترل داخلى در مورد حقوق و دستمزد مورد توجه است به‌طور خلاصه آن است که از موارد زير اطمينان حاصل شود:

    ۱. کسانى که حقوق يا دستمزد دريافت مى‌دارند واقعاً در استخدام دستگاه بوده و ضمناً اسامى کليه حقوق‌بگيران در ليست‌ها منظور مى‌شود.

    ۲. حقوق يا دستمزدى که پرداخت مى‌شود در مقابل کار انجام شده پرداخت مى‌گردد و يا در ازاء ايام مرخصى يا بيمارى کارکنان واقعاً به آنها تعلق مى‌گيرد.

    ۳. نرخ‌هاى ساعتي، پارچه‌کاري، روزانه يا ماهانهٔ حقوق و دستمزد و هم‌چنين هرگونه تغيير در آن مورد تصويب مقامات ذى‌صلاح قرار گرفته است.

    ۴. حقوق و دستمزد ناويژه (يعنى قبل از کسور) و هم‌چنين مبلغ خالص آن به درستى محاسبه شده است و جمع کل صورت‌هائى که ثبت‌هاى حسابدارى به‌موجب آن به‌عمل مى‌آيد صحيح است.

    ۵. کليهٔ کسور متعلق در مورد هر يک از کارکنان به درستى محاسبه شده و به حساب‌هاى صحيح منظور مى‌شود.

    ۶. مبلغ خالص دستمزد يا حقوق به افرادى که واقعاً تعلق مى‌گيرد پرداخت مى‌شود و از آنها رسيد (يا چيزى معادل آن) گرفته مى‌شود.

    روش‌هائى که براى برقرارى يک سيستم کنترل داخلى مطلوب با توجه به هدف‌هاى کلى فوق ممکن است پيشنهاد شود براى همهٔ دستگاه‌ها لزوماً يکسان نخواهد بود و برحسب وسعت دستگاه و تعداد کارکنان آن و عوامل ديگرى از قبيل نحوهٔ پرداخت دستمزدها و غيره، متفاوت خواهد بود. روش‌هاى زير براى يک دستگاه بزرگ صنعتى که حقوق کارمندان را بر‌حسب ماه و حقوق کارکنان را برحسب ساعات حضور پرداخت مى‌کند در نظر گرفته شده است، ولى بسيارى از نکات پيشنهادى در موارد ديگر نيز عيناً مصداق داشته و قابل اعمال است.

    ۱. به‌عنوان يک کنترل کلى لازم است ”دايرهٔ حقوق و دستمزد“ حتّى‌المقدور به‌طور جداگانه عمل کرده و مسؤولان آن مشخص باشند. در داخل اين دايره لازم است وظايف کارکنان هميشه يکسان نباشد و هر چه بيشتر تغيير کند. براى مثال اگر در يک ماه به‌خصوص نوشتن ليست حقوق به عهدهٔ کارمند ايکس باشد، ماه بعد بهتر است اين‌کار توسط شخص ديگرى انجام گرفته و کارمند ايکس انجام يک عمل ديگرى را به عهده داشته باشد.

    ۲. براى هر يک از کارکنان بايد يک پروندهٔ استخدامى نگاهدارى شود و کليهٔ احکام و مکاتبات مربوط به استخدام، ميزان حقوق، ارتقاء افزايش حقوق، استعفاء يا اخراج در آن نگاهدارى شود. تهيهٔ اين مدارک حتماً بايد به عهدهٔ کسانى غير از تهيه کنندگان ليست حقوق و دستمزد باشد و اصل پرونده‌ها نيز بايد حتّى‌المقدور در قسمت ديگرى غير از حسابدارى (مثلاً در قسمت کارگزيني) نگاهدارى شود. مع‌هذا بايد ترتيبى داده شود که نسخه‌اى از کليهٔ احکام و مکاتباتى که اثرات حقوقى دارد در اسرع وقت به‌دست دايرهٔ حقوق و دستمزد برسد. دايرهٔ مذکور بهتر است براى هر يک از کارکنان کارت ويژه‌اى نگاهدارى کند که کليهٔ اين احکام به‌طور خلاصه در آن منعکس باشد به‌طورى که آخرين وضع هر يک از کارکنان به روشنى نشان داده شده و احتياج به رسيدگى نداشته باشد.

    ۳. به‌عنوان جزئى از کنترل، به‌خصوص در دستگاه‌هاى بزرگ، لازم است کارت‌هاى پرسنلى جارى دايره حقوق و دستمزد هر چند وقت يک بار با پرونده‌هاى قسمت کارگزينى کنترل شود. اين کنترل بايد توسط اشخاص مستقلى صورت گيرد.

    ۴. مقاماتى که اختيار استخدام، اخراج، انتقال، مأموريت، اعطاء افزايش حقوق يا دستمزد، مرخصى و نظاير آن را دارند بايد مشخص بوده و حدود اختيارات هر يک معلوم باشد.

    ۵. در مواردى‌که دستمزد بر اساس پارچه‌کارى و يا ساعات کار پرداخت مى‌شود و هم‌چنين در مورد کليهٔ اضافه‌کارى‌ها انجام کار بايد توسط مقامات مسؤولى غير از متصديان دايره حقوق و دستمزد تصويب شود. مثلاً کارت ساعات کارگران بايد توسط سرپرستان کارگاه‌ها يا مسؤولين حضور و غياب امضاء شود و غيره.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی معاونت مالی و اداری دانشگاه آزاد اسلامی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت