دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی

تعداد صفحات: 92 فرمت فایل: word کد فایل: 3278
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم آموزشی و مشاوره تحصیلی
قیمت قدیم:۲۳,۰۰۰ تومان
قیمت: ۱۷,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی

    آشنایی با مکان کار آموزی :

    ددانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در 5 کیلومتری جاده ترانزیت ابهر – زنجان واقع می باشد . که دانشجویان آن در رشته های مختلف مشغول تحصیل هستند . امور اداری آن از بخشهای متفاوتی تشکیل شده است . که یکی از این بخشها  بخشی معاونت پژوهشی می باشد . که من در آن مشغول کار آموزی بودم . که مهمترین وظایف آن – برگزاری کارگاه روش تحقیق – برگزاری جلسات سخنرانی علمی – بازدید از مراکز تحقیقاتی – ارسال مقالات اعضاء به همایشهای پژوهشی باشگاه – شرکت اعضاء در همایش پژوهشی – انجام طرح های  پژوهشی – تشکیل گروههای علمی – ارتباط با مراکز تحقیقاتی جهت انجام طرح های پژوهشی شرکت اعضاء برای ارائه مقالات در همایش علمی معتبر – چاپ مقالات اعضاء در مجلات معتبر علمی پژوهشی – برگزاری همایش علمی – پژوهش سراسری – همکاری در برگزاری همایش علمی و پژوهش سراسری در منطقه ، میزان جذب عضو می باشد .

    ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کارورز :

    بخش ارتباط با صنعت بود که عمده ترین

    دانشگاه آزاد اسلامی

    دفتر باشگاه پژوهشگران جوان

    حوزه معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی

    واحد ابهر

     

    مقدمه

    هدف کلی از انتشار این نشریه به معرفی باشگاه پژوهشگران جوان ، اهداف و شرایط عضویت در این باشگاه ، تسهیلات و امتیازات اعضاء باشگاه و فعالیتها و خدمات دفتر باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر در جهت اجرای آئین نامه ها و رهنمودهای باشگاه پژوهشگران جوان می باشد .

    باشگاه پژوهشگران دانشگاه آزاد اسلامی امیدوار است با عضویت جوانان شایسته و پر استعداد و تربیت و پرورش شایستگی ها ، توانایی ها و بلوغ آنان بتواند دشواریهای خاص پژوهش ها و کند وکاو های علمی را تا حد امکان از پیش پای نخبگان جوان و پژوهشگران شایسته بردارد .

    باشگاه پژوهشگران جوان نوآفرینی های پژوهشگران جوان را ارج می نهد و با شتاب بخشیدن به پژوهش های موفق علمی ، حرکت به سوی پیشرفت و توسعه را تقویت نموده و جایگاه علمی ایران اسلامی را در میان دیگر کشورهای جهان ارتقاء می دهد . زیرا بر این باور است « جز با پویایی هرچه بیشتر علمی و پژوهشی نمی تواند آرزوی داشتن ایرانی سرافراز و آباد را جامه عمل پوشانید . »

     

     

     

    اهداف و وظایف باشگاه پژوهشگران جوان

    طبق اساسنامه باشگاه پژوهشگران جوان ، اهداف و وظایف باشگاه پژوهشگران جوان کشور را      می توان به شرح زیر خلاصه نمود :

    شناسایی و جذب دانش آموزان ، دانشجویان و بطور کلی جوانانی که دارای استعداد و توانایی سرشار در رشته های مختلف علمی باشند .

     برگزاری المپیاد در رشته های مختلف علمی ، ادبی ، فرهنگی و ورزشی بین اعضاء باشگاه در کشور

     برگزاری مسابقات علمی برای شناسایی و تشویق دانش آموزان ، دانشجویان و سایر جوانان مستعد

     تدوین و انتشار جزوات ، کتب و نشریات علمی و آموزشی لازم

     تشکیل جلسات سخنرانی و بحث و نقد علمی از طریق دعوت از استادان و صاحبنظران

     ایجاد شرایط و تسهیلات مناسب برای مطالعات و تحقیقات علمی

     برقراری تماس با دانشگاهها و مراکز و آموزشی و پژوهشی داخل و خارج کشور

     اعطای جوایز و کمک هزینه تحصیلی و یا بورس تحصیلی به اعضای واجد شرایط

     عرضه خدمات جنبی فرهنگی ، ورزشی و رفاهی به اعضای باشگاه

     برگزاری اردوها و تشکیل کلاسهای لازم بمنظور ایجاد آمادگی در اعضاء گروهها

    برگزاری کارگاههای آموزشی پژوهشی و همایش های علمی در سطح ملی و بین المللی

    برگزاری مسابقات المپیاد علمی در سطح باشگاه ، ملی و بین المللی

    شناسایی و انتخاب استعدادهای بسیار درخشان از میان اعضاء باشگاه و پیگیری امور آنان ، تهیه و تأمین مواد یا ابزار موردنیاز آنها و دستگاهها و وسایل پژوهشی و فراهم آوردن و برخوردار نمودن آنان از کارگاهها ، آزمایشگاهها و سایر امکانات پژوهشی در داخل و خارج کشور و اعزام اینگونه افراد به همایش های ملی و بین المللی و همچنین چاپ و انتشار آثار پژوهشی آنان ، اعطای جوایز و کمک های مالی به افراد مزبور

     

    آیین نامه عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان

    ماده : داوطلبان عضویت ، لازم است دارای شرایط عمومی زیر باشند :

    : اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی کشور

    : اعتقاد به قانون اساسی و اصل ولایت فقیه

    : عدم اشتهار به فساد اخلاقی

    : عدم سابقه عضویت در مجامع ، احزاب و گروه هایی که با نظام جمهوری اسلامی در ضدیت باشند .

    : داشتن سن 15 تا 30 سال

    تبصره 1 ماده 1 : جوانان زیر 15 سال که به تشخیص شورای باشگاه ، دارای استعداد درخشان           ( ویژگی برجسته ) باشند .

    ماده 2 : دارندگان شرایط ماده 1 و حداقل یکی از بندهای زیر ، می توانند به مدت 2 سال به عضویت باشگاه درآیند . تجدید عضویت در صورت احراز شرایط لازم ، بلامانع است .

    2-1 : سالانه حدود 1000 نفر دانش آموز که مصداق یکی از بندهای زیر باشند .

    1-1-2 : دانش آموزانی که میانگین معدل دو سال متوالی آنان 5/19 و بالاتر در مقطع راهنمایی ،  19 و بالاتر در مقطع دبیرستان باشند .

    2-1-2 : در یک پایه تحصیلی در دبیرستان ها و مراکز پیش دانشگاهی سما ، رتبه اول را احراز نمایند . ( براساس آیین نامه مربوط ) .

    3-1-2 : نفرات اول تا سوم مسابقات علمی کشوری در رشته های مختلف ( دانش آموزی و دانشجویی ) .

    4-1-2 : برگزیدگان المپیادها در هر رشته

    2-3-2 : برندگان جایزه در جشنواره های خوارزمی .

    3-3-2 :دارای اختراع یا کشف مورد تأیید مراجع صالح مورد قبول باشگاه .

    ماده 3 : دانشجویان دانشگاه آزاداسلامی و دانش آموزان مدارس سما وابسته به این دانشگاه ، برای عضویت از اولویت برخوردارند .

    ماده 4 : جوانان غیرایرانی واجد شرایط ، به تشخیص شورای باشگاه ، می توانند به مدت 2 سال عضو وابسته باشگاه باشند و تمدید عضویت به تشخیص شورای باشگاه ، بلامانع است .

    ماده 5 : دانشمندان و پژوهشگران ایرانی و غیرایرانی ، که در چهارچوب اهداف  باشگاه خدمات ارزنده یا آثار برجسته ای داشته باشند ، با پیشنهاد شورای باشگاه و تأیید هیأت امناء بدون رعایت شرط سنی .

    ماده 6 : تقاضای کتبی عضویت پس از وصول و طی مراحل لازم ، در شورای باشگاه مطرح ، و در صورت تصویب شورا و تأیید رئیس باشگاه ، مورد پذیرش قرار گرفته ، برای متقاضی کارت عضویت به مدت 2 سال صادر خواهد شد .

    ماده 7 : بروز هریک از موارد زیر منجر به لغو عضویت خواهد شد :

    1-7 : از دست دادن یکی از شرایط ماده 1 یا سپری شدن مدت عضویت

    2-7 : وقفه تحصیلی غیرموجه ، یکسال تحصیلی و بیشتر ، در مقطع دبیرستان یا دانشگاه .

    3-7 : ارتکاب هر عملی که موجب تعلیق یا اخراج از دانشگاه و یا مدرسه ، براساس آیین نامه های انضباطی یا محکومیت در مراجع ذیصلاح قضایی ، گردد .

    4-7 :  عدم تبعیت از مقرارت باشگاه .

    تبصره : شورای باشگاه ، مرجع صالح برای تشخیص بندهای چهارگانه فوق می باشد .

    5-7 : دستور کتبی رییس دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر لغو عضویت .

    این آیین نامه در 7 ماده . 29 بند و 5 تبصره ، در جلسات مورخ 15/4/78 و 19/5/78 هیأت امناء باشگاه پژوهشگران جوان تصویب 7 و جایگزین آیین نامه قبلی مصوب جلسه 3/7/77 گردیده است .

     

    دفتر باشگاه پژوهشگران جوان واحد ابهر

    عملکرد دفتر باشگاه بشرح زیر خلاصه ذکر می شود :

    1). ارسال اطلاعیه و فرمهای عضویت به کلیه مدارس منطقه و آموزش و پرورش شهرستانهای ابهر ، خرمدره ، سلطانیه جهت آشنایی هر چه سریعتر با باشگاه پژوهشگران جوان و درخواست لیست اسامی دانش آموزان ممتاز و واجد شرایط جهت عضویت . نصب اطلاعیه های باشگاه در تابلو اعلانات دانشگاه جهت اطلاع دانشجویان علاقمند .

    2). تشکیل چند جلسه توجیهی برای دانش آموزان ممتاز و دانش آموزان مدارس سماء .

    3). جمع آوری و تکمیل و تنظیم مدارک دریافتی از درخواست کنندگان واجد شرایط عضویت .

    4). ارسال مدارک تنظیم شده به تهران جهت بررسی و انجام سایر اقدامات لازم .

    5). رفع نواقص از پرونده هایی که از باشگاه در تهران عودت داده می شود و ارسال مجدد اینگونه پرونده ها به باشگاه پژوهشگران پس از اصلاح و تکمیل آنها و انجام مکاتبات و تماس تلفنی با باشگاه پژوهشگران در تهران .

    6). تحویل کارت عضویت اعضاء پذیرفته شده و تکمیل فرمهای مربوطه و ارسال انها به باشگاه پژوهشگران در تهران .

    7). تماس مکرر با کلیه اعضاء دانش اموز باشگاه پژوهشگران جوان و مطلع ساختن آنان از اردوهای دانش آموزی جوانه های ایمان نوشهر و گلواژه های پژوهش 80 و همایشهای امام علی (ع) و امام مهدی (عج) و توزیع برگه های فراخوان و ثبت نام و رهنمودهای مربوط به شرکت در این اردوها همایش ها با توجه به هماهنگیهای لازم با باشگاه پژوهشگران در تهران و دبیرخانه منطقه 2 .

    8). اعزام 10 تن از دانش آموزان عضو باشگاه به اردوی جوانه های ایمان نوشهر و اعزام 9 تن از دانش آموزان عضو باشگاه به اردوی گلواژه های پژوهش 80 رامسر به سرپرستی دو نفر همراه با یک مینی بوس از طرف دانشگاه اعزام 5 نفر از دانش آموزان به همایش امام علی (ع) به سرپرستی یک نفر و اعزام 6 نفر از اعضاء به همایش امام مهدی (عج) به تبریز به سرپرستی یک نفر از طرف دانشگاه که شایان ذکر است که در این همایش 4 نفر از اعضاء باشگاه واحد ابهر مقاله ارائه داده بودند و مقام اول و سوم را نیز اعضاء باشگاه واحد ابهر کسب کردند .

    9). برگزاری همایش دانش آموزی شیمی با شرکت 18 عضو باشگاه و ارائه 12 مقاله در تاریخ 2 آذر ماه 1378 .

    10). تشکیل جلسات روش تحقیق برای اعضاء باشگاه در دانشگاه و اهداء کتاب به اعضاء در مناسبتهای مختلف از طرف ریاست محترم دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر و معاونت محترم پژوهش دانشگاه واحد ابهر .

    10). تشكيل جلسات روش تحقيق براي اعضاء باشگاه در دانشگاه و اهداء كتاب به اعضاء در مناسبتهاي مختلف از طرف رياست محترم دانشگاه آزاد اسلامي واحد ابهر و معاونت محترم پژوهش دانشگاه واحد ابهر .

    11). برگزاري شب شعر توسط اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان و دانشجويان اهل ادب در موضوعات مختلف تحت عنوان امام علي (ع) و فلسطين .

    12). برگزاري سخنرانيها و ميزگردهايي تحت عنوان زيست شناسي ، نجوم شناسي توسط اعضاء باشگاه و اهداء جوايز به سخنرانان از طرف رياست محترم واحد و معاونت محترم پژوهش .

    ـ شايان ذكر است كه اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان با ارائه كارت عضويت خود مي توانند همانند دانشجويان واحد دانشگاهي از امكانات موجود در دانشگاه از جمله امكانات كامپيوتري ، كتابخانه ، لابراتور زبان ( كتابهاي آموزش زبان ) و مراجعه به دفتر مشاوره و اساتيد واحد دانشگاهي استفاده نمايند .

    بخش اول

    آئين نامه اجراي طرح هاي پژوهشي اعضاء

    « باشگاه پژوهشگران جوان »

    مقدمه : براساس بند دو از ماده دوم اساسنامه باشگاه و با توجه به شرح وظايف مدير امورعلمي ـ پژوهشي باشگاه پژوهشگران جوان ، براي توسعه تحقيقات و حمايت از محققين اين باشگاه طبق ضوابط و مقررات زير از طرح هاي پژوهشي اعضاء باشگاه با هماهنگي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي حمايت و پشتيباني مي شود .

    ماده 1 : ارائه دهنده طرح تحقيقاتي خود را به صورت مكتوب در فرم هاي تعيين شده باشگاه كه هماهنگ با فرمهاي پژوهشي دانشگاه آزاد اسلامي است ، تنظيم و جهت بررسي به دفتر باشگاه واحد دانشگاهي مربوط ارائه تا توسط اين دفتر به شوراي پژوهشي واحد جهت ارزيابي و داوري ارسال گردد .

    ماده 2 : اعضاء دانشجو در مقطع كارشناسي و همچنين اعضاء غيردانشجو بايد يك نفر عضو هيئت علمي را به عنوان مجري طرح انتخاب نمايند .

    تبصره 1 : مجري طرح به پيشنهاد عضو ، بايست از واحد دانشگاه ازاد اسلامي خود عضو انتخاب شود.

    تبصره 2 : مجري طرح لازم است موافقت خود را جهت قبول مسئوليت بعنوان مجري طرح ، كتباً اعلام نمايد .

    تبصره 3 : اعضاء دانشجو در مقطع تحصيلي بالاتر از كارشناسي مي توانند بعنوان مجري طرح باشند و مي بايست يكي از اعضاء هيئت علمي نيز بعنوان استاد مشاور طرح با رضايت كتبي ايشان معرفي شود.

    ماده 3 : دفاتر باشگاه موظف هستند نتيجه بررسي ( تأئيد يا رد ) شوراي پژوهشي واحد را به همراه طرح پژوهشي عضو و فرمهاي ارزيابي طرح به معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه در تهران ارسال نمايند .

    تبصره 4 : براي طرحهاي زير پنج ميليون ريال حداقل نظر يك داور و براي طرحهاي بالاي پنج ميليون ريال حداقل نظر دو داور نياز است .

    ماده 4 : معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه پس از بررسي و تأئيد طرح هاي رسيده از دفاتر و نيز پس از اخذ مجوز لازم از شوراي باشگاه و تعيين نحوه تأمين اعتبار آن ، درخصوص اجراي طرح هاي اقدامات لازم را انجام خواهد داد.

    ماده 5 : اتخاذ تصميم نهايي در مورد محل و نحوه انجام طرح هاي مشترك تأئيد شده شوراي باشگاه به عهده معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه مي باشد كه با همكاري معاونت پژوهشي واحدهاي دانشگاه آزاد اسلامي و رؤساي دفاتر باشگاه صورت مي گيرد .

    ماده 6 : طرح تأئيد شده باشگاه ، پس از تعيين كليه موارد مربوطه ، از طرف رياست باشگاه به دفاتر مربوطه جهت اجرا ابلاغ مي شود .

    ماده 7 : واحدهاي دانشگاه ازاد اسلامي ، موظف به عقد قرارداد و همكاري با مجريان طرح هاي تصويب شده باشگاه مي باشند و بودجه طرح مصوب مانند ساير طرحهاي پژوهشي طبق آئين نامه طرح هاي پژوهشي دانشگاه از محل بودجه پژوهشي واحد يا از محل اعتبارات ويژه استعدادهاي درخشان كه بنابر دستور رياست دانشگاه در اختيار باشگاه گذاشته مي شود ، تأمين مي گردد .

    ماده 8 : اعتبارات مصوب ، با توجه به برنامه زمانبندي طرح و به نسبت پيشرفت كار ، پس تأئيد مدارك لازم توسط دفاتر باشگاه از طرف واحد دانشگاهي ( معاونت پژوهشي ) در اختيار مجري طرح قرار مي گيرد .

    ماده 9 : مجري طرح پس از دريافت ابلاغ تصويب نهايي از دفتر باشگاه در واحد دانشگاهي . موظف به اجراي طرح براساس تقويم زماني مي باشد . در هر مرحله گزارش پيشرفت كار و در خاتمه كار تحقيقاتي ، گزارش نهايي از كل طرح را به صورت مكتوب جهت بررسي ، تذئيد و اقدام لازم به دفتر باشگاه واقع در واحد دانشگاهي مربوط تحويل مي نمايد .

    ماده 10 : چنانچه مجري طرح ظرف مدت حداكثر سه ماه از تاريخ ابلاغ تصويب بدون عذرموجهي نسبت به شروع طرح پژوهشي اقدام نكند ، يا پيشرفت كار با تشخيص دفتر باشگاه براساس برنامه زمانبندي نباشد ، براساس بررسي و اعلام نظر دفاتر باشگاه در واحدهاي دانشگاهي مي باشند و ارزيابي گزارشهاي مرحله اي طرح در شوراي پژوهشي واحد انجام و نتيجه در هر مرحله به باشگاه در تهران ارسال مي شود .

    ماده 12 : شوراي پژوهشي واحد گزارش نهايي طرح را پس از بررسي اوليه جهت تأييد به معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه ارسال مي نمايد . پيگيري اين امر بعهده دفتر باشگاه در آن واحد مي باشد .

    ماده 13 : گزارش عملكرد ساليانه واحدهاي دانشگاهي درخصوص اجراي اين آئين نامه در شوراي معاونين پژوهشي كل واحدها و نيز اجلاس سراسري رؤسا واحدها ( شوراي مركزي ) مطرح و واحدهاي برتر از امتيازات ويژه پژوهشي برخوردار مي شوند .

    اين آئين نامه در 13 ماده و 4 تبصره در بيست و ششمين جلسه هيات امناء باشگاه پژوهشگران جوان در تاريخ 21/8/81 به تصويب رسيده است و قابل اجرا مي باشد .

    دكتر عبدا… جاسبي

    رئيس دانشگاه آزاد اسلامي

    نحوه برگزاري كارگاه هاي روش تحقيق

    پژوهشهاي كلاستيك و سيستماتيك در جهان امروز از قويترين ابزار ايجاد تكنولوژي برتر و پيشرفته مي باشد . تكنولوژي محصول پژوهش كلاسيك و سيستماتيك است و اهميت پژوهش بسيار واضح است . پژوهش مي تواند به عنوان ركن جدائي ناپذير نظام آموزشي مورد توجه قرار گيرد و با اتخاذ روشهاي مؤثر مي توان ترتيبي اتخاذ نمود كه نوآموزان را از بدو ورود به نظام آموزشي به پژوهش و پژوهشگري آشنا ساخت و آنها را با روحيه كنجكاوي ، پژوهشگري ، خلاقيت ، جسارت و سماجت علمي تربيت نمود . در امر پژوهش نبايد انتظار داشت كه در كوتاهترين زمان ممكن نتايج سريع حاصل گردد و به مرحله اجرا گذاشته شود . برگزاري كارگاههاي روش تحقيق به منظور آشنائي نوآموزان با امر پژوهش و روش هاي تهيه طرحهاي تحقيقاتي مي باشد كه لازم است اعضاء باشگاه در دوره عضويت خود حداقل در يكي از اين كارگاهها شركت نمايند . بدين منظور اميد است شعب و دفاتر نسبت به برگزاري كارگاهها روش تحقيق با توجه به موارد ذيل اقدام نمايند .

    1ـ فرم فراخوان و ثبت نام :

    2- تعيين گروه مدرسين و برنامه كارگاه :

    دو برنامه پيشنهادي ارائه شده مي توانند بعنوان نمونه براي ارائه موضوعات كارگاه روش تحقيق در نظر گرفته شود . اين برنامه ها مي توانند با توجه به نظر مدرسين قابل تغيير باشند . بهتر است براساس انواع گروههاي آموزشي كارگاههاي روش تحقيق تشكيل گردد . در اين خصوص بهتر است از اعضاي هيئت علمي واحدهاي دانشگاه ازاد جهت تدريس براساس توانائي و علاقه آنها دعوت به همكاري شود .

    الف ـ برنامه اول ( براساس سه روز كامل )

    روز اول مدت زمان

    1ـ كليات روش تحقيق 45 دقيقه

    2ـ انتخاب موضوع 45 دقيقه

    3ـ عنوان 30 دقيقه

    4ـ بيان مسئله 30 دقيقه

    ـ كار گروهي 90 دقيقه

    ـ گزارش كار گروهي 30 دقيقه

    5ـ بررسي فنون و اطلاعات موجود 60 دقيقه

    6ـ اهداف و فرضيات 60 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده .

    روز دوم مدت زمان

    ـ كار گروهي 60 دقيقه

    ـ گزارش كار گروهي 30 دقيقه

    7ـ آزمون زمينه و حجم نمونه 45 دقيقه

    8ـ خطاهاي اندازه گيري 45 دقيقه

    9ـ آمار توصيفي و احتمالات 60 دقيقه

    ـ كارگروهي 90 دقيقه

    ـ گزارش كارگروهي 60 دقيقه

    10ـ حل تمرين و متدولوژي 60 دقيقه

    11ـ مفهوم توزيع و برآورد 60 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده .

    روز سوم مدت زمان

    12ـ اخلاق در پژوهش 45 دقيقه

    13ـ مطالعه موردي 45 دقيقه

    ـ كار گروهي 60 دقيقه

    ـ گزارش كار گروهي 30 دقيقه

    14ـ روش كار ، برنامه زمانبندي ، بودجه بندي و جدول كانت 60 دقيقه

    15ـ مديريت 45 دقيقه

    16ـ گزارش نويسي و انتشار نتايج 60 دقيقه

    ـ كار گروهي 60 دقيقه

    ـ گزارش كار گروهي 60 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده .

    اين برنامه كارگاه براساس سه روز كامل ( به طور مثال روزهاي چهارشنبه ، پنج شنبه و جمعه ) مي باشد كه در كنار برنامه ارائه شده نياز به برگزاري كلاس آشنائي با نحوه استفاده از اينترنت براي فعاليتهاي پژوهشي مي باشد .

    ب ـ برنامه دوم ( براساس 4 نصفه روز در بعداز ظهرها )

    روز اول مدت زمان

    1ـ اهداف و كليات محتواي دوره 30 دقيقه

    2ـ ضوابط انتخاب موضوع 30 دقيقه

    3ـ عنوان مورد تحقيق 30 دقيقه

    4ـ بيان مسئله 30 دقيقه

    5ـ بازنگري منابع و اطلاعات موجود 60 دقيقه

    ـ كار گروهي و اعلام گزارش مربوطه 60 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده

    روز دوم مدت زمان

    6ـ اهداف كلي و اختصاصي و فرضيات 30 دقيقه

    ـ كار گروهي 45 دقيقه

    7ـ متغيرهاي تحقيق 30 دقيقه

    8ـ وضعيت متغيرهاي مقياس سنجش 30 دقيقه

    9ـ روش هاي پژوهش 30 دقيقه

    ـ كار گروهي 75 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده

    روز سوم مدت زمان

    10ـ نمونه گيري و روشهاي انجام آن 30 دقيقه

    11ـ آمار طبقه بندي اطلاعات و نمايش داده ها 30 دقيقه

    12ـ شاخصهاي پراكندگي 30 دقيقه

    ـ كار گروهي و اعلام گزارش مربوطه 90 دقيقه

    13ـ جمع آوري داده ها و اطلاعات مورد نياز 30 دقيقه

    14ـ قضاوتهاي آماري آزمون فرضيه 30 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده

    روز چهارم مدت زمان

    15ـ ارزيابي و اعتبارسنجي 45 دقيقه

    ـ كار گروهي 45 دقيقه

    16ـ بكارگيري و انتشار نتايج بودجه و مديريت 30 دقيقه

    17ـ گزارش نويسي 30 دقيقه

    ـ كار گروهي و گزارش نهائي 60 دقيقه

    اضافه مي شود ساعات پذيرش ، پذيرائي ، نهار ، نماز و ………………………. به اوقات ذكر شده

    3ـ ارائه گواهينامه شركت در كارگاه :

    حضور فعال شركت كنندگان در كارگاه روش تحقيق و ارائه پروپزال درخصوص يك موضوع تحقيقاتي براساس دستاوردهاي كارگاه پس از مدت تعيين شده توسط مدرسين برگزاري كارگاه ( حدود يك الي دو ماه ) و ارائه آن به شعبه يا دفتر باشگاه مربوطه و بررسي آن توسط مدرسين مذكور ، مي تواند صدور گواهينامه شركت در كارگاه را از طرف رئيس شعبه يا دفتر بلامانع سازد .

    4ـ تعداد شركت كنندگان در كارگاه :

    براساس ظرفيت محل تشكيل كارگاه و تعداد مدرسين و نظر آنها تعداد شركت كنندگان قابل تغيير بين 20 تا 60 نفر مي باشد كه پيشنهاد مي شود با توجه به اهميت موضوع كارگاه بصورت مشاركت بين شعب يا دفاتر باشگاه كه از نظر جغرافيائي محل آنها به يكديگر نزديك مي باشد ، تشكيل گردد . جلسات عمومي مي تواند به كليه شركت كنندگان اختصاص داشته باشد و براي جلسات كار گروهي حداكثر ظرفيت پيشنهادي 20 نفر است .

    5ـ همكاري اعضاء باشگاه در جهت برگزاري كارگاه :

    براي جذب همكاري و بكارگيري اعضاء در برگزاري كارگاه روش تحقيق مي توان در قسمتهاي مختلف نظير تشكيل جلسات عمومي ، تشكيل جلسات خصوصي ، فيلم برداري ، استفاده از وسايل كمك آموزشي و … از آنها به روش هاي مناسب استفاده نمود تا اعضاء نيز در برگزاري كارگاه نقش خود را ايفا نمايند و توانائيهاي آنها مورد استفاده قرار گيرد .

    6ـ جزوات كارگاه روش تحقيق :

    گروه مدرسين موظف هستند كه جزوات مناسب را براي كارگاه تهيه و حداقل 15 روز قبل از شروع كارگاه در اختيار مسئولين برگزاري كارگاه قرار دهند تا فرصت كافي براي تكثير در اختيار آنها باشد . در زمان پذيرش ( در روز اول ) مي بايست جزوات به همراه برنامه كارگاه در اختيار شركت كنندگان قرار گيرد .

    7ـ نتايج كارگاه :

    همانطور كه اشاره شد در پايان كارگاه مهلتي ( حداقل يك ماه و حداكثر دو ماه ) در اختيار شركت كنندگان براي ارائه يك پروپزال مناسب درخصوص يك موضوع تحقيقاتي پيشنهادي داده مي شود تا نتيجه كار به صورت يك كار عملي ارائه شود . لازم است پس از ارائه پروپزال و تصويب آن توسط گروه مدرسين گواهينامه شركت در كارگاه روش تحقيق به شركت كنندگان ارائه شود .

    8ـ هزينه ها :

    لازم است برآورد نسبت به هزينه هاي برگزاري كارگاه روش تحقيق شامل حق الزحمه مدرسين ، پذيرائي ، تبليغات و … انجام شود . سپس بصورت تنخواه مبلغ دريافتي هزينه و بعد براساس ضوابط امور مالي از محل اعتبارات مربوطه تسويه حساب گردد .

    « آئين نامه تشكيل گروه هاي پژوهش »

    باشگاه پژوهشگران جوان

    فصل اول : اهداف

    با توجه به تنوع رشته هاي علمي ، گروههاي علمي جهت ايجاد زمينه مساعد براي اعضاي فعال ، مبتكر و پژوهشگر باشگاه براي انجام فعاليتهاي پژوهشي زير نظر مستقيم رؤساي دفاتر و شعب باشگاه تشكيل مي شوند .

    فصل دوم : سازمان و تشكيلات

    ماده 1 : مسئوليت برنامه ريزي و سياستگزاري علمي و نيز ايجاد خط مشي پژوهشي و تحقيقاتي گروههاي علمي به عهده رؤساي دفاتر و شعب و معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه مي باشد .

    ماده 2 : مسئوليت برگزاري جلسات گروههاي علمي و اجراي خط مشي هاي تعيين شده باشگاه به عهده رؤساي دفاتر و شعب مي باشد .

    ماده 3 : گروههاي علمي زير نظر دفاتر و شعب ( واحدهاي دانشگاه آزاد ) براساس آئين نامه مصوب شوراي باشگاه با توجه به توانائي امكانات و تسهيلات آنها تشكيل مي شود .

    ماده 4 : دفاتر و شعب موظف مي باشند گزارشات مستمر ماهانه تهيه و در پايان هر سال گزارشي از فعاليتهاي گروههاي علمي را به معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه ارسال نمايند .

    ماده 5 : با توجه به تنوع گرايش و رشته هاي مختلف در زمينه هاي ذيل گروههاي علمي مجاز ميباشد كه تشكيل شوند .

    تبصره : در ساير موارد ، دفاتر و شعب موظف به كسب مجوز لازم از معاونت پژوهشي و فن آوري باشگاه مي باشند .

    1ـ گروههاي علمي در رشته هاي فني و مهندسي عبارتند از :

    مكانيك ، عمران ، برق ، مواد ، شيمي ، كامپيوتر ، صنايع ، معماري و معدن

    2ـ گروههاي علمي در رشته هاي علوم پزشكي عبارتند از :

    پيراپزشكي ، دندانپزشكي ، دامپزشكي ، داروسازي ، پزشكي ، علوم تغذيه ، مهندسي پزشكي ، پرستاري و مامائي

    3ـ گروههاي علمي در رشته هاي علوم انساني و هنر عبارتند از :

    زبان انگليسي ، ادبيات فارسي ، علوم تربيتي و روانشناسي ، علوم اجتماعي و جامعه شناسي ، فلسفه و الهيات و معارف ، مديريت و هنر ، حسابداري ، حقوق

    4ـ گروههاي علمي در رشته هاي علوم پايه عبارتند از :

    رياضي ، شيمي ، فيزيك ، زيست شناسي و زمين شناسي

    5ـ گروههاي علمي در رشته هاي منابع طبيعي و كشاورزي عبارتند از :

    خاك شناسي و ترويج و آموزش كشاورزي ، زراعت كشاورزي و باغباني ، شيلات و محيط زيست، مرتع و آبخيزداري و آبياري ، صنايع غذائي و علوم دامي ، ماشين آلات كشاورزي و اقتصاد ، صنايع چوب و كاغذ و جنگلداري ، بيماري هاي گياهي و حشره شناسي ، زراعت كشاورزي و باغباني

    ماده 6 : پس از تأئيد درخواست تشكيل گروههاي علمي توسط معاونت پژوهشي و فن آوري ، دفاتر و شعب موظف هستند نسبت به تشكيل و برگزاري جلسات گروههاي علمي اقدام نمايند .

    اين آئين نامه در 8 ماده و 1 تبصره در شوراي باشگاه پژوهشگران جوان در تاريخ 17/12/80 به تصويب رسيده است و قابل اجرا مي باشد .

    « نحوه برگزاري سخنراني هاي علمي »

    برگزاري سخنراني هاي علمي يكي از طرق مهم براي آشنائي هر چه بيشتر پژوهشگران يا تازه هاي علمي مي باشد . براي برگزاري سخنرانيها ، نياز به تهيه برنامه هاي مدون و دوره اي در سطح شعب و دفاتر باشگاه است . جهت هر چه بهتر برگزار شدن جلسات سخنراني لازم است به موارد ذيل توجه شود .

    1ـ تعيين رشته آموزشي موضوع سخنراني : با توجه به گروههاي آموزشي واحد دانشگاهي محل برگزاري سخنراني مي توان در يكي از رشته هاي تحصيلي گروههاي آموزشي فني و مهندسي ، علوم پايه ، كشاورزي و منابع طبيعي ، علوم انساني و هنر و نيز علوم پزشكي ، رشته مربوط به موضوع سخنراني را انتخاب نمود .

    براي ايجاد جذابيت و تنوع بهتر است برنامه ريزي سخنراني ها به صورت ساليانه يا ترمهاي تحصيلي در رشته هاي مختلف گروه آموزشي تنظيم گردد .

    2ـ تعيين سخنران و موضوع سخنراني : پس از تعيين رشته موردنظر براي سخنراني ، مي توان از مديران گروههاي آموزشي واحد دانشگاهي مربوطه ، جهت تعيين سخنرانان كمك گرفت . بهتر است به صورت پيشنهادي ليست تعدادي سخنران و موضوعات سخنراني آنها از طرف مديران گروههاي آموزشي دريافت شود . سپس با توجه به وضعيت واحد دانشگاهي و نيز وضعيت علمي و پژوهشي سخنرانان نظير ارائه مقالات علمي توسط آنها در مجلات علمي معتبر و نيز كنفرانسها و همچنين تأليف و ترجمه كتب علمي و با عنايت به جديد بودن موضوعات سخنراني آنها ، اين انتخاب صورت گيرد . براي جذابيت هر چه بيشتر سخنراني ، بهتر است سخنرانان از وسايل كمك آموزشي نظير دستگاههاي ويدئو پروژكتور ، اورهد ، اسلايد و … استفاده نمايند .

    3ـ برنامه سخنراني :

    برنامه پيشنهادي براي سخنراني بشرح زير مي باشد .

    تلاوت آياتي از قرآن كريم 5 دقيقه

    معرفي باشگاه و فعاليت آن توسط مسئول شعبه يا دفتر باشگاه 8 دقيقه

    معرفي سخنران و نيز ارائه بيوگرافي فعاليتهاي علمي و پژوهشي سخنران 2 دقيقه

    سخنراني و پاسخ سؤالات توسط سخنران 70 دقيقه

    جمع بندي و قدرداني از همكاراني كه در برگزاري سخنراني ياري نمودند 5 دقيقه

    90 دقيقه

    ساعات برگزاري جلسات سخنراني با توجه به ساعات كلاسها تنظيم مي گردد . پيشنهاد مي شود در صورت امكان ساعت 10 صبح براي شروع سخنراني انتخاب شود .

    4ـ شركت كنندگان در مراسم سخنراني : از اعضاء باشگاه و همچنين ساير دانشجويان مي توان براي شركت در مراسم سخنراني دعوت به عمل آيد . تجربه نشان داده است كه ثبت نام اوليه براي حضور در مراسم سخنراني مي تواند جذابيت بيشتري را ايجاد نمايد .

    5ـ تبليغات : تبليغات يكي امور مهم براي ايجاد جذابيت بيشتر براي شركت كنندگان در مراسم سخنراني مي باشد . بهتر است بوسيله تهيه و نصب تراك ، پوستر و پلاكارد از شركت كنندگان در مراسم سخنراني دعوت بعمل آيد . در اين خصوص مي توان از اعضاء باشگاه ، اساتيد و ساير شخصيت ها با توجه به موضوع سخنراني دعوت كتبي بعمل آيد .

    6ـ بكارگيري اعضاء باشگاه يا انجمن هاي علمي : براي ايجاد روحيه همكاري و همچنين بكارگيري نيروهاي جوان و فعال در برگزاري مراسم سخنراني ، تبليغات و … بهتر است اعضاء باشگاه يا انجمن هاي علمي واحد دانشگاهي استفاده نمود . در اين خصوص مي توان از روش امتيازدهي براي اعضاي باشگاه كه در مراسم برگزاري سخنراني همكاري يا شركت مي كنند ، براي ايجاد روحيه علاقه مندي آنها استفاده نمود و براي انجمن هاي علمي نيز با مطرح كردن نام آنها در برگزاري سخنراني و ساير قسمت ها ايجاد انگيزه نمود .

    7ـ ثبت مراسم سخنراني : توصيه مي شود از مراسم سخنراني عكس ، فيلم و گزارش تهيه شود . در گزارش مي بايست به وضعيت كيفي و كمي سخنراني ، تعداد شركت كنندگان ، فعاليتهاي انجام شده براي برگزاري سخنراني و … اشاره شود .

    8ـ هزينه ها : لازم است برآورد نسبت به هزينه هاي مراسم سخنراني شامل تبليغات ، حق الزحمه سخنران ، پذيرائي و … انجام شود . سپس به صورت تنخواه مبلغ دريافتي ، هزينه و بعد براساس ضوابط امور مالي از محل اعتبارات مربوطه تسويه حساب گردد .

    « فرم نظرسنجي سخنراني علمي »

    باشگاه پژوهشگران جوان

    مقطع تحصيلي : رشته تحصيلي :

    1ـ نظرتان درباره محتوي مطالب ارائه شده در سخنراني چيست ؟

    عالي خوب متوسط ضعيف

    2ـ نظرتان درباره مدت سخنراني چيست ؟

    عالي خوب متوسط ضعيف

    3ـ نظر شما درخصوص نحوه سخنراني چيست ؟

    عالي خوب متوسط ضعيف

    4ـ اين سخنراني تا چه حدي در افزايش دانش شما مؤثر مي باشد ؟

    عالي خوب متوسط ضعيف

    5ـ نحوه برخورد و همكاري مسئولان اجرايي را چگونه ارزيابي مي كنيد !

    عالي خوب متوسط ضعيف

    6ـ امكانات محل سخنراني از نظر تجهيزات كمك آموزشي را در چه سطحي ارزيابي مي كنيد ؟

    عالي خوب متوسط ضعيف

    7ـ نظر خود را نسبت به ارائه چنين سخنراني هايي بنويسيد .

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    …………………………………………………………………………………………………………………………

    بازديد از مراكز تحقيقاتي

    بازديد اعضاء از مراكز تحقيقاتي مي تواند آنها را با امكانات و تسهيلات تحقيقاتي آشنا سازد و زمينه مناسبي جهت تشويق آنها براي انجام پروژه هاي تحقيقاتي باشد . در اين خصوص انجام مراحل ذيل توصيه مي شود :

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی

    فهرست:

    مقدمه و تشکر

    آشنایی با مکان کار آموزی

    ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته علمی کار آموز

    اهداف و وظایف باشگاه پژوهشگران جوان

    آیین نامه عضویت در باشگاه پژوهشگران جوان

    دفتر باشگاه پژوهشگران جوان واحد ابهر

    -آایین نامه اجرای طرح های پژوهشی اعضاء باشگاه پژوهشگران جوان سال 84 :

    بخش اول : حوزه پژوهشی و فن آوری

    بخش دوم : حوزه پذیرش و استعدادهای درخشان

    بخش سوم : حوزه فرهنگی

    استعدادهای درخشان

    نقش دانشجو در مدیریت فردا

    پژوهش زیر بنایی رشد و توسعه

    مروری بر عملکرد معاونت پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر

    متن مصاحبه با جناب آقای دکتر رجائی ریاست محترم دانشگاه آزراد ابهر و شرایط عضویت در باشگاه

    آزمون آموخته ها و نتایج پیشنهادات 

     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ابهر بخش امور پژوهشی
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت