دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو

تعداد صفحات: 38 فرمت فایل: word کد فایل: 2965
سال: 1388 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت قدیم:۱۳,۸۰۰ تومان
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو

    گزارش کارآموزی

    انواع آسانسورها به 2 نوع کششی و هیدرولیکی تقسیم می گردند که نوع کششی دارای کادر وزنه و تجهیزات جانبی می‌باشد هنگامی که کابین و وزنه‌ی تعادل در مقابل هم قرار می‌گیرند باید با نصف ظرفیت بالانس شود. درها به دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می‌گردند.

    اتوماتیک : سانترال یا تلسکوپی هم نامیده می‌شوند و درهایی هستند که از وسط باز می‌شوند. همچنین درهایی که به سمت چپ یا به سمت راست باز می‌شوند (چپ بازشو یا راست باز شو) نیز اتوماتیک‌اند اما نیمه اتوماتیک درهایی هستند که از داخل نیز دارای حفاظی می‌باشند مثل درهای جمع شو که به درهای یخچالی هم معروفند (بازشو در پارگرد دارند)

    انواع موتورهای مرسوم در بازار شامل اکلمپ 5/5 کیلو وات، مونتاتری 5/5 کیلووات آلبرتوساتی (هرسه از ایتالیا) شیندلر از آلمان و اسپانیا و نوا MJT، جکو، و آکار ترکیه می‌باشند.

     

     

     

     

     

    فصل اول

    تاریخچه شرکت

     

    تاریخچه شرکت

    این شرکت در تاریخ 11/7/79 تحت عنوان فروش، نصب و راه اندازی طراحی آسانسور و پله برقی و بالابر به شماره‌ی ثبت 176121 با مسئولیت محدود به ثبت رسیده است و در تاریخ 16/11/81 افتخار عضوین در سندیکای آسانسور و پله برقی را داشته و در سال  83 موفق به اخذ پروانه‌ی طراحی مونتاژ از وزارت صنایع و معادن استان تهران گردیده و همچنان یکی از شرکتهای کارآمد در عرصه‌ی آسانسور فعالیت می‌کند و همچنین رزومه‌ای از کارهای این شرکت به صورت :

    پروژه ارغوان واقع در خیابان اشرفی اصفهانی متعلق به شرکت بازار مصالح شهرداری تهران 4 دستگاه 10 توقف.

    پروژه 190 D وابسته به بنیاد تعاون مسکن وزارت نیرو و بیت رهبری واقع در مینی سیتی شهرک قائم 3 دستگاه 12 توقف.

    پروژه سپهر 1 و 2 متعلق به شرکت مجتمع خانه سازی رزمنده واقع در مینی سیتی شهرک شهید محلانی 4 دستگاه 6 توقف.

    ساختمان متعلق به موسسه میثاق بصیرت واقع در میدان نبوت 7 توقف.

    12 دستگاه آسانسور متعلق به ساختمان سازمان حج زیارت.

    کارخانه ریسندگی الیاف هامون واقع در زنجان آسانسور 2 تن 6 توقف.

    پروژه بانک مرکزی اراک.

    پروژه سیلوی خرم آباد 60 متری.

    پروژه فروشگاه شهروند شهر ری وابسته به شهرداری 2 دستگاه باربر 2 تن و یکدستگاه پانوراما (کابین شیشه‌ای 16 نفره سیستم VVVF)

     

    مخترع آسانسور

    ا

    از منارهای بلند کلیساهای قرون وسطی چنین برمی آید که معماران و سازندگان بنا از صدها سال پیش قادر به ساخت بناها و ساختمان های بلند بوده اند. اما یک عامل بازدارنده وجود داشت که مانع از ساخت ساختمان های بلند به عنوان محل کار یا زندگی مردم می شد. این عامل بازدارنده چیزی نبود جز پله. یک مکانیک آمریکایی به نام الیشا گونوذ اتیس، تحولی را در این زمینه به وجود آورد.

    اختراع اتیس بسیار ساده بود. یک چرخ ضامن دار که در صورت پاره شدن طناب، مانع از سقوط کامل اتاقک آسانسور می شد و اتاقک تنها به اندازه چند پا با فشار می افتاد. او اختراع خود را در سال ۱۸۵۴ میلادی در نمایشگاه نیویورک به نمایش گذاشت. اختراع او سرآغاز استفاده از آسانسورهای بی خطر بود.

     

    آسانسور و تاریخچه آن

    آسانسور وسیله حمل و نقل عمودی است مه با سیستم تعلیق و تعادل نیروی محرکه عمل جابه جایی انجام می دهد در واقع برای آشنایی بیشتر با این وسیلهباید گفت که بشر در قرن های گذشته از بالابر استفاده کرده است اما پایه گذار علمی و طراح آسانسور امروزی دانشمند و ریاضی دان بزرگ اتوود است که با ساختن ماشین اتوود که عبارت بود از دو وزنه که با یک نخ به یکدیگر مربوط می شدند و روی قرقره ها بالا و پایین می رفتند توانست طرج ابتدایی یک آسانسور را ارائه دهد اما اولین آسانسور به شکل امروزی که دارای ترمز ایمنی بود توسط اوتیس در آمریکا ساخته و آزمایش شده و سپس بعد از آن دیگران نیز به ساخت انواع آسانسور دست زدند و صنعت آسانسور شکل گرفت نکاتی درباره ایمنی و استفاده از آسانسور آسانسور راننده یا خلبان ندارد و به صورت شبانه روز آماده کار می باشد مسافرین بیرون آسانسور فرمان احضار می دهند و مبدا و مقصد را مشخص می نمایند و در زمان مناسب پاسخ می دهد بنابراین فشارهای مجدد بر روی دکمه های احضار کابین کاری بیهوده است مسافرین درون کابین فرمان حرکت می دهند و مقصد را مشخص می نمایند این وسیله قادر به شناسایی مسافرین از نظر سن قد مونث و یا مذکر و بیمار یا سالم بودن و میزان وزن دقیق مسافرین نمی باشد اذل در پاره ای از موارد به وسیله بسیار خطرناکی تبدیل می شود دکمه های فرمان در محلی نصب شده است که کودکان کمتر از هفت سال قادر به احضار و صدور فرمان نباشند ولی همواره باید به خاطر بسپاریم که هرگز کودکان به تنهایی نباید از این وسیله استفاده نمایند با ایجاد شرایط مناسب فضای بازی و گاهی مذاکره دست جمعی با کودکان و نوجوانان باید به صورت جدی و کامل از بازی با آسانسور جلوگیری نماییم در هنگام استفاده از آسانسور حتما باید به ظرفیت نهائی آن توجه شود ظرفیت ها معمولا 4 6 8 10 12 15 18 20 و ... می باشند که باید بر روی پلاک مشخصات در کابین نصب باشد معمولا کابین آسانسور به صورتی طراحی و ساخته می شود که حداکثر ظرفیت به سختی در آن جا شوند زیرا استفاده خارج از ظرفیت خطرات بسیار جدی در بر دارد که قابل قیاس با انواع خودروها و وسایل دیگرنیست اصولا آسانسور باید مجهز به سیستم آلارم ظرفیت مجاز و غیر مجاز باشد ولی رعایت ظرفیت آسانسور توسط مصرف کنندگان در اولویت قرار دارد هرگز در هنگام وارد شدن به کابین آسانسور در حال گفتگو به صورت عقب یا از پهلو اقدام ننمایید همواره در هنگام ورود به کابین آسانسور از وجود کابین در مقابل خود مطمئن شوید و رو به کابین وارد شوید.

    روش های ساده اطمینان از وجود روشنایی کابین دیدن تصویر خود در آینه کابین و مشاهده افراد درون کابین است در اوقاتی که ساختمان خلوت است حتی الامکان به تنهایی از آسانسور استفاده ننمایید اگر زمانی در آسانسور محبوس شدید هرگز خوف نکنید و نهراسید اول بر ترس خود غالب شوید و کنترل منطقی خود را به دست آورید سپس دست به اقدامات زیر بزنید زنگ خطر آسانسور را به صدا در آورید تا برای کمک و خارج نمودن شما از بیرون اقدام نمایند اگر در کابین تلفن نصب است از آن برای درخواست کمک استفاده نمایید اگر هیچ یک از این دو نبود ضمن حفظ خونسردی از تلفن همراه خود استفاده نمائید در غیر این صورت با صدای بلند ولی خونسرد مکررا در خواست کمک نمائید.

     

    تاریخچه آسانسور در ایران

    آسانسور به صورت امروزی در حدود 50 سال پیش وارد کشور شده است و اولین نمایندگی فروش آسانسور در کشور مربوط به یک شرکت سوئیسی می باشد که توسط یک شرکت ایرانی وارد شد و بعد از آن نیز شرکت های خارجی دیگر در این زمینه فعالیت داشتند اولین کارخانه در ایران توسط وزارت مسکن و شهر سازی در سال 1350 در شهر صنعتی البرز قزوین تحت لیسانس یک شرکت سوئیسی بنا گردید و بعد از آن نیز کارخانجات دیگری توسط شرکت های خارجی در ایران فعالیت نمودند ولی با توجه به تحریم وسایل بعد از انقلاب و بر اساس ضرورت و نیاز شروع به فعالیتهای تولیدی در زمینه ساخت قطعات یدکی آسانسور نمودند و در واقع آسانسور به صورت تلفیقی در کشور تولید و نصب گردید تا اینکه در دهه 70 مجوز واردات آزاد شده وبه تبع آن واحدهای فروش آسانسور به صورت رسمی و غیر رسمی بوجود آمدند

    صنعت آسانسور جهان از زمانی که با نیروی برق کار می کند قدمتی یکصد و پنجاه ساله دارد، هر چند عمر بالابرها در جهان به بیش از ده هزار سال می رسد و اولین چرخ چاه خود از اولین بالابرها بوده است. مهمترین شرکت های تولید آسانسور در جهان اوتیس و شیندلر با قدمتی حدود یکصدو پنجاه سال می باشند.

    اما صنعت آسانسور ایران قدمتی هشتاد ساله دارد. البته اگر گفته های بدون مدرک در مورد نصب آسانسور در کاخ گلتسان توسط ناصر الدین شاه را نادیده بگیریم، اولین آسانسورها که آنهم البته اثری از آنها بجا نیست در پالایشگاه آبادان در دوران حکومت احمد شاه قاجار نصب شده است. اما آنچه مسلم و قابل بررسی است اولین آسانسور ها در ساختمانهایی که در زمان پهلوی اول ساخته شده است نصب شده و در ساختمانهای اطراف میدان امام خمینی (میدان سپه سابق) مثل باشگاه افسران ستاد ارتش، کتابخانه ملی آثار آن وجود دارد و بسیاری از آنها توسط کارشناسان خارجی و به کمک نسل اول متخصصین صنعت آسانسور ایران نصب و راه اندازی شده است.

    نسل اول ساختمانهای بیش از سه طبقه در ایران در دوران پهلوی اول و آپارتمان سازی بصورت امروزی از سال 1335 در دوران پهلوی دوم شروع شده است. بنابراین دوران رشد صنعت آسانسور ایران را زا سال 1335 به بعد باید نامگذاری کرد.

    ابتدا آسانسورها کامل و بسته بندی شده از خارج از کشور به ایران وارد شده است. لیکن بتدریج شرکتهای ایرانی فروش و نصب آسانسور در ایران بوجود می آیند و در سال 1345 اولین کارگاه تولید درب و کابین توسط اوکسن الکسانی با کپی برداری از روی درب و کابینهای شرکت های اروپایی بوجود می آید.

    در سال 1345 در طرح های وزارت مسکن و شهرسازی برای آپارتمان سازی برنامه ریزی شده و ایجاد شهرک های مسکونی در اطراف شهرهای بزرگ برای ساخت اولین کارخانه آسانسورسازی در ایران برنامه ریزی می شود.

    در سال 1350 کلنگ ساخت اولین کارخانه آسانسورسازی ایران با نام ایران شیندلر در زمینی به مساحت چهل هزار متر مربع واقع در شهر صنعتی البرز قزوین به زمینی زده می شود و در سال 1353 این کارخانه با ظرفیت اولیه تولید چهارصد دستگاه آسانسور تحت لیسانس شیندلر سوئیس به بهره برداری می رسد و بطور همزمان جهت پرورش نیروی متخصص در نصب آسانسورهای خود مبادرت به برگزاری دوره های کامل آموزشی تئوری و عملی نصب آسانسور می نماید که در هر دوره حدود 20 نفر تکنسین موفق به کسب مدرک مهارت نصب می شوند و این دوره ها از سال 1354 تا 1357 ادامه داشت و امروز دانش آموختگان آن دوره ها زبده ترین و کارآمدترین افراد در صنعت آسانسور در ایران می باشند و اغراق نمی باشد اگر از شرکت آسانسورسازی ایران شیندلر به عنوان مادر صنعت نوین آسانسور در ایران یاد کرد. همچنین بطور همزمان اولین کارخانه سازنده قطعات آسانسور در ایران با نام تسلا ایران تولید خود را شروع می کند.

    در سال 1354 کارخانه آسانسور و پله برقی ایران در ابهر تأسیس و مدتی بعد تحت لیسانس هاوس هان آلمان شروع به تولید می کند. شرکت اوتیس آمریکا نیز اقدام به خرید زمینی در شهر صنعتی ساوه نموده و برنامه ریزی برای تأسیس کارخانه می کند.

    همچنین در سال 1355 شرکت تولیدی ایران امباربا کارخانه تولید آسانسور خود را در شهر صنعتی رشت تأسیس و تولید آسانسور را تحت لیسانس امباربا اسپانیا آغاز می کند.

    در کنار شرکت های تولیدی فوق حدود سی شرکت نصب و فروش آسانسور هم در ایران تا سال 1357 دائر می شود که بعضی از این شرکت ها نمایندگی فروش شرکت های فوق را در تهران و شهرستان ها دریافت می کنند. همچنین چهار یا پنج کارگاه تولید درب و کابین هم ایجاد می شود که شرکت های فروش و نصب آسانسور را یاری می دهند. بدین ترتیب تا قبل از بثمر رسیدن انقلاب و ضعیت صنعت آسانسور ایران بشرح فوق است.

     

    پس از انقلاب:

    کار شناسان خارجی از ایران می روند و ایران تحریم اقتصادی می شود و واردات قطع می شود.

    1- شرکت ایران شیندلر که بیشتر سهام آن متعلق به بانکهاست با ملی شدن بانک ها عملاً دولتی می شود و توسط وزارت مسکن و شهرسازی اداره می شود.

    2- شرکت آسانسور و پله برقی ایران که سهام آن خصوصی است با عدم ورود آسانسور از خارج تعطیل می شود.

    3- پروژه اوتیس آمریکا نیمه کاره باقی می ماند. زمین آن در شهر صنعتی ساوه و دفتر فروش آن در تهران مصادره می شود و وزارت بازرگانی عهده دار اداره آن می شود.

    3- پروژه اوتيس آمريکا نيمه کاره باقي مي ماند. زمين آن در شهر صنعتي ساوه و دفتر فروش آن در تهران مصادره مي شود و وزارت بازرگاني عهده دار اداره آن مي شود.

    4- شرکت ايران امباربا که با سرمايه گذاري بانک صنعت و معدن و سرمايه گذار خصوصي ايجاد شده با خروج سرمايه گذار خصوصي از ايران توسط بانک صنعت و معدن اداره مي شود

    5- شرکت

    شروع جنگ:

    پس از انقلاب در سال 1359 جنگ ايران و عراق آغاز مي شود و عملاً آپارتمان سازي بجز در موارد ضروري تعطيل مي شود، و در نتيجه آسانسور ايران رو به رکود مي رود. چون ايران در محاصره اقتصادي واقع شده است قطعات آسانسور مورد نياز در ايران ساخته مي شود، بسياري از قطعات که در گذشته ساخت آن قابل بررسي هم نبود در سال هاي بعد از انقلاب در ايران ساخته مي شود.

    خاتمه جنگ و دوران بازسازي:

    بلافاصله پس از پايان جنگ در سال 1367 صنعت ساختمان در ايران شروع به رشد مي کند و بالنتيجه صنعت آسانسور ايران نيز به حرکت در مي آيد. ليکن بدون حضور شرکت هايي که قبل از انقلاب در ايران سرمايه گذاري کرده اند، بغير از شرکت ايران شيندلر که هنوز تحت ليسانس شيندلر سوئيس فعال است.پس ازجنگ تا به امروز شش شرکت توليد کننده آسانسور در ايران که داراي مجوز از وزارت صنايع و معادن هستند فعال بوده اند:

    1- شرکت ايران شيندلر تحت ليسانس شرکت شيندلر سوئيس در شهر صنعتي قزوين ( اين شرکت اکنون به شرکت سرمايه گذاري شاهد تعلق دارد).

    2- شرکت آسانسور و پله برقي گيلان ( ايران امباربا سابق در سال 1380 منحل شده است).

    3- شرکت گستره طوس در مشهد.

    4- شرکت اطلس تک در تهران.

    5- شرکت آسانسورسازي دماوند در تهران و دماوند.

    6- شرکت آسانسور و پله برقي افرند در تهران.

    همچنين بيش از يکهزار شرکت نصب و سرويس ( واحد طراحي موتاژ) در سراسر ايران مشغول بکارند که کارشان فروش و مونتاژ و سرويس دهي به آسانسور است.تعداد يکصدو بيست کارگاه کوچک و بزرگ در سراسر ايران بکار ساخت درب کابين و قطعات آسانسور مشغولند.تعدادي نمايندگي فروش آسانسورهاي وارداتي از جمله اوتيس، تيسن، کونه، گلداستار، فوجي، ام پي و ...چند واحد خدمات فني مهندسي.مجموعه صنعت آسانسور و پله برقي ايران را تشکيل مي دهند.ايران در حال حاضر، بيش از دويست هزار آسانسور و پله برقي نصب شده دارد.

    فصل دوم

    اصول عملكرد آسانسور

    نحوه عملكرد آسانسور

    سيستم 3VF :

    اين سيستم براي سرعتهاي بالا اجباري است و تا 50 درصد در كاهش برق تاثير مي‌گذارد. در لحظه‌ي تحريك كه كابين مي‌خواهد با سرعت 1 متر بر ثانيه حركت كند، take off مي‌كند و همچنين وقتي كابين نزديك به طبقه مي‌رسد از دور تند به دور كند مي‌رود و شوكهايي را به كابين وارد مي‌كند 3vf اين شوكها را از بين مي‌برد و آسانسور به نرمي به كار خود ادامه مي‌دهد.

    Black out : يا سيستم نجات اضطراري در زمان قطعي برق شهر، آسانسور را به نزديكترين طبقه هدايت مي‌كند.

    بالانس كردن : هنگامي صورت مي‌گيرد كه اندازه‌ي دقيق كف به دست آمده باشد آنگاه براي بالانس كردن در نصف ظرفيت از فرمولي مثل 75× ظرفيت تقسيم بر 2 استفاده مي‌شود كه داخل كابين قرار مي‌گيرد و زماني كه كابين و كادر وزنه مقابل همديگر قرار گرفتند بالانس مي‌شوند و كابين و كادر وزنه توسط 4 سيم بكسل به هم متصل گرديده كه يكسر آنها به كابين و سر ديگر آنها به كادر وزنه متصل مي‌باشد.

    اصول عملكرد:

    يك آسانسوربرقي با نيروي محركه كششي داراي اتاقكي است كه ازكابلهاي فولادي آويزان است و اين كابلها برروي قرقره محرك شيار دارحركت مي كنند.كابلهاي فولادي از يك طرف به بالاي اتاقك و از طرف ديگر به قاب وزنه تعادل متصل مي شوند.وزنه تعادل ازميزان بار روي موتور الكتريكي به اندازه اختلاف وزن موجود ميان اتاقك همراه با بار و وزنه تعادل يا اصطكاك كم مي كند.اين اختلاف وزن را ((بار غير متعادل))مي نامند.

    وزنه تعادل معمولاً ۴۰ تا ۵۰ درصد وزن اتاقك به علاوه بار آن و اصطكاك وزن دارد. اصطكاك معمولاً ۲۰ درصد وزنه تعادل است.

    انواع كابل كشي:

    ۱-كشش تك رشته اي:

    اين شكل از كابل كشي معمولاً همراه با ماشينهاي گير بكسي به كارمي رود، اما از آن مي توان براي ماشينهاي بدون گيربكس با سرعتهاي پايين تر ۱.۷۵ تا ۲.۵متر بر ثانيه نيز استفاده كرد.در اين دو حالت معمولاً زاويه تماس كابل فولادي باقرقره محرك به ترتيب ۱۴۰ و ۱۸۰ است.

    قرقره محرك به ندرت از چنان قطري برخوردار است كه در فاصله مياني مركز اتاقك و وزنه تعادل قرار گيرد،به همين دليل استفاده از قرقره انحراف ضرورت پيدا مي كند.

    ۲-كشش دو رشته اي:

    چون استفاده از قرقره انحراف خطر لغزش كابل فولادي را در نتيجه كاهش سطح اصطكاك كابل با قرقره محرك افزايش مي دهد ، مي توان از قرقره دو رشته اي استفاده كرد.از اين روش در آسانسورهاي پر سرعت وسنگين بار استفاده مي شود

    ۳-كابل كشي ۲ به ۱ :

    از اين روش گاهي به همراه ما شينهاي گيربكسي در سرعتهاي پايين تر اتاقك يعني در حدود ۱.۷۵ تا ۳ متر بر ثانيه استفاده مي شود.در اين حالت سرعت اتاقك و وزنه تعادل نصف سرعت محيطي قرقره محرك است و اين بار روي قرقره را به نصف كاهش مي دهد وامكان استفاده از موتورهاي پر سرعت را فراهم مي سازد كه نسبت به موتورهاي كم سرعت ارزانتراند.

    ۴-كابل كشي ۳ به ۱:

    از اين نوع كابل كشي براي آسانسورهاي سنگين كالا در مواردي استفاده مي شود كه بايد توان موتوروفشار روي ياتاقانها راكم كرد.

    ۵-كابلهاي توازن:

    در ساختمانهاي بلند بالاتر از ده طبقه،بار كابل فولادي كه در حين حركت اتاقك از آن به وزنه تعادل(و بر عكس)منتقل مي شود مقدار قابل توجهي است و با رسيدن اتاقك به بالا، بار كابل سيمي به وزنه تعادل منتقل مي گردد.براي توازن و كاهش اين پديده،به قسمت تحتاني اتاقك و وزنه تعادل، كابلهاي توازن متصل مي گردد. براي جاي دادن كابلهاي توازن به يك گودال عميق تر نياز است.

    اتاق ماشين آلات در سطح پايين :

    در صورتي كه اتاق ماشين آلات در يك طبقه مياني يا در كف چاه آسانسور واقع شود به كابل سيمي طويلتري احتياج است ودر اين حالت كابل از دور قرقره هاي بيشتري عبور مي كند كه اين خود به مقاومت اصطكاكي بالاتر و ضرورت كار نگهداري بيشتر منجر مي گردد. اما چنانچه اتاق ماشين آلات در طبقه همكف قرار گيرد، چاه آسانسور از وزن ماشينهاي كابل پيچي و تجهيزات كنترل خلاص مي شود. موقعيت اتاق ماشين آلات مسئله نفوذ دال بام و هوابندي را نيز منتفي مي سازد.

    محرك استونه اي :

    در اين شكل كابل در جهت حركت عقربه هاي ساعت و كابل ديگر در خلاف جهت حركت عقربه هاي ساعت به دور يك استوانه مي پيچد، بنابر اين زماني كه كابل به دور استوانه مي پيچد ، كابل ديگر از دور آن باز مي شود ، نقطه ضعف محرك استوانه اي آن است كه با افزايش ارتفاع ،استوانه بزرگ و سنگين مي شود و بنا بر اين استفاده از اين سيستم به ارتفاع حداكثر ۳۰ محدود مي گردد.

    كابلهاي سيمي :

    اين نوع ازكابلهاي مورد استفاده، كابلهاي سيم فولادي با مقاومت كششي بالا هستند و تعداد كابلهاي هر آسانسور بين ۴ تا ۱۲ عدد است . قطر كابلها ۹ تا ۱۹ ميليمتر و ضريب ايمني آنها ۱۰ است.

    موتورهاي كابل پيچي:

    درصورتي كه نيروي محركه انتقالي به قرقره كششي از طريق يك چرخ دنده حلزوني باشد،موتور از «نوع گيربكسي»است. اما چنانچه نيروي محركه از طريق اتصال مستقيم از موتور به قرقره كشش منتقل گردد،موتور از«نوع بدون گير بكس» است. توان موتورهاي بدون گير بكس از۲۲تا ۸۳کيلو وات متفاوت است،اما موتورهاي گير بكسي كشش از توان۳ تا ۳۰ کيلو وات برخوردارند.

    موتورهاي گير بكسي تك سرعته كشش:

    اين نوع موتور شامل يك چرخدنده حلزوني است و با برق مستقيم يا متناوب كار مي كند.زماني كه اتاقك به فاصله كمي از پا گرد طبقات ميرسد،ترمز به صورت اتوماتيك عمل مي كند تا اتاقك به شكل آرامي متوقف شود.

    موتورهاي گير بكسي دو سرعته كشش :

    در اين حالت از يك موتور با دو سيستم سيم پيچ جداگانه يا از دو موتور جداگانه استفاده مي شود .در زمان شروع،موتور با سيم پيچ پر سرعت به كارمي افتدو براي محدود كردن جريان،يك مقاومت بصورت سري به آنها متصل است.شتاب گيري آرام اتاقك با كاهش تدريجي ميدان مقاومت صورت مي گيرد.با نزديك شدن به پا گرد طبقه،موتور يا سيم پيچ پر سرعت از كار مي افتدوموتور با سيم پيچ كم سرعت متصل به چوك به كار مي افتد.سرعت اتاقك تا رسيدن به فاصله كمي از پا گرد به صورت تدريجي كاهش مي يابدودر اين زمان جريان برق قطع مي شود و ترمز به صورت اتوماتيك اتاقك را به آرامي متوقف مي سازد.

    موتورهاي گير بكسي ولتاژ متغير كشش :

    در سيستم ولتاژ متغير مزايايي وجود دارد كه با ديگر سيستمها نمي توان به آن دست يافت.شتاب گيري مثبت ومنفي بسيار آرام،اين سيستم را نسبت به سيستمهاي يك يا دو سرعته برتر مي سازد.تجهيزات اين سيستم شامل موتوري با برق متناوب است كه برق مستقيم موتور محرك ماشين گير بكسي را تأمين مي‌كند.

    موتورهاي بدون گير بكس ولتاژ متغير كشش :

    وجود اين تجهيزات براي آسانسور هاي پرسرعتي با سرعت ۱.۷۵ متر بر ثانيه و بالاتر بسيار مهم است. اين تجهيزات بيانگر بهترين روش جديد در برآورنده ساختن شرايط ترافيكي با كارآيي بالا است.

    براي شتاب گيري آرام،در مدار ميدان ژنراتور از رگولاتور تنظيم كننده اي استفاده مي شودكه بازده خروجي ژنراتور را كنترل مي كند.يك مقاومت متغير در مدار ميدان به تدريج ميزان مقاومت را كاهش و ولتاز ژنراتور را افزايش مي دهد تا اتاقك آسانسور باشتاب گيري آرام به سرعت كامل برسد. با ايجاد سرعت كامل، ولتاژ ژنراتور تا كاهش سرعت اتاقك ثابت باقي مي ماند.براي كاهش سرعت و توقف اتاقك از يك مجموعه كليد القايي استفاده مي شود.ترمزها تنها در زمان ثابت بودن اتاقك عمل مي كنند.

    ترمزها :

    براي انواع تجهيزات ماشيني آسانسور وجود يك ترمز برقي- مكانيكي با عملكرد ايمني در زمان قطع برق ضرورت دارد.زماني كه آسانسور در حال حركت است،كفشكهاي ترمز به صورت برقي- مكانيكي از استوانه ترمز فاصله مي گيرند،يعني بر نيروي فنرهاي لوله اي يا صفحه اي ترمز در زما ن ثابت بودن اتاقك غلبه مي شود. قطع جريان برق سبب به كار افتادن ترمز مي شود و بنا براين در موقع رفتن برق ترمزها ايمني ايجاد مي كنند.

    اتاق ماشين آلات :

    در موارد ممكن،اتاق ماشين آلات را بايد در بالاي چاه آسانسور قرار داد،،اين مكان بالاترين كارايي را ايجاد مي كند .اين اتاق را بايد تهويه كرد و با عايق كردن پايه بتني ماشين آلات از ديوارها و كف به كمك صفحات چوب پنبه فشرده ،به مسئله انتقال صوت توجه نمود.

    وجود يك تير بالابر سقفي درست در بالاي ماشين آلات براي نصب يا پياده كردن تجهيزات ضروري است ودر داخل كف در بالاي پا گرد نيز بايد يك دريچه دسترسي ايجاد كرد تا از طريق آن بتوان تجهيزات را در صورت ضرورت جهت تعمير يا تعويض پايين برد.براي اين اتاق بايد يك در قفل دار نصب كرد و وجود فضاي كافي جهت كنترل كنندها، انتخاب كننده طبقات و ديگر تجهيزات ضروري است.

    دراين اتاق وجود پريز و تجهيزات روشنايي خوب ضرورت داردو استفاده كافي از نور طبيعي روز توصيه ميشود.دماي اتاق نبايد از۱۰ درجه كمتر و از ۴۰ درجه بيشتر شود و براي اين منظور وجود امكانات گر مايش و تهويه ضروري است . براي پرهيز از ايجاد گرد و غبار بايد ديوارها،سقف و كف را رنگ كرد،چرا كه گرد .

    نيازها و سلايق کودکان در طراحي آسانسور

    از آنجا که حجم مصرف کنندگان آسانسور به طور غالب با افراد بزرگسال است و اکثر بچه ها هم با يک فرد بزرگتر تردد دارند. البته امروزه هم فرهنگ برج سازي تقريباً عموميت پيدا کرده و در اين شرايط تمام مردم خود را در ساختمان هاي بلند محصور مي بينند. ساختمان هايي که تردد در طبقات آن تنها با استفاده از آسانسور ممکن است. بنابراين به نظر مي رسد که براي توجيه نحوه استفاده از آسانسور مي توان از نمادهاي تصويري در کتاب هاي درسي يا در مهدهاي کودک کمک گرفت. ولي شايد نصب شيوه هاي تبليغاتي در آسانسور چندان مؤثر نباشد. در واقع اين نمادهاي تصويري نصب در آسانسور مي تواند با حمايت آموزش هاي دوران تحصيل در آموزش بچه ها مؤثر باشد. اگر براي آموزش، تنها به نصب چند تصوير در کابين آسانسور بسنده کنيم، فضاي کابين را به طور رسمي در انحصار و اختيار کودکان فرض کرده ايم در حالي که عمده افراد استفاده کننده، بزرگسالان هستند

    سيستم محرکه آسانسورهاي سريع

    ماشين بالابر تشکيل شده از يک فلکه کشش که توسط يک موتور الکتريکي به حرکت در مي آيد. يک ترمز مکانيکي که به صورت الکتريکي کنترل مي شود به اين ساختار اضافه مي گردد تا ايمني حرکت آن را تأمين کند. اين ترمز زماني عمل مي کند که منبع تغذيه برقي آن قطع شود.

    بين موتور و فلکه کشش يک گيربکس قرار دارد تا سرعت موتور را با سرعت فلکه کشش هماهنگ کند. براي اين کار معمولاً از موتورهاي جريان متناوب 4 يا 6 قطبي استفاده مي شود.

    هدف ديگر استفاده از گيربکس در اين سيستم کاهش گشتاور مي باشد. گيربکس توانايي تأمين گشتاور قابل توجه مورد نياز ايجاد شده توسط فلکه کشش را از موتوري با گشتاور پايين تر دارد و لذا سبب کاهش ابعاد موتور مي شود. در حقيقت اندازه موتور بيش از آنکه به توان خروجي آن بستگي داشته باشد به گشتاور خروجي وابسته است.

    آسانسور چي خاطره اي كه كم كم ازنگاه ها محو مي شود

    درهاي آهني که از هم گشوده مي شود، ابتدا و دريک لحظه هيچ چيز معلوم نيست پس از ثانيه اي چشم عادت مي کند به آنچه که درون چهارگوش پر زرق و برق و زينت يافته با برش هاي آلومينيوم و يينه، اسير شده است. در آن فضاي کوچک و جمع و جور که جا براي 5 نفر آدم متوسط القامت هم تنگ و ترش مي شود، يک صندلي پيه کوتاه فلزي با تشک قرمز و ديره اي، بيش از هر چيز ديگري نگاه ها را به سوي خود جلب مي کند. صندلي يک صاحب هم دارد. صندلي پيه کوتاه فلزي و صاحبش هر دو، به نظر آدم هيي که در روز هزاران مرتبه مي يند و مي روند، موجودات مزاحم و دست وپاگيري هستند. اما در مواقعي معين صندلي و صاحبش مثل فرشتگان نجات، جان آدم هاي زيادي را نجات داده اند. صندلي و صاحبش گهگاه لج آدم ها را در مي آورند، گاهي آنها را به انتظار وامي دارند، بعضي اوقات هم آدم ها با آن ها خوشرفتاري مي کنند و حتي ازشان تشکر مي کنند.

    تحليل عملکرد پرده گوش و ناراحتي فشار گوش براي آسانسورهاي فوق سريع

    براي توسعه و بکارگيري آسانسورهاي فوق سريع در ساختمانهاي بلند مرتبه بررسي اوليه تاثير ناراحتي فشار گوش براي راحتي مسافران بسيار الزامي است. ما روشي را براي اندازه گيري جابجايي و حرکت غشا پرده گوش مسافران آسانسورهاي فوق سريع و ارزيابي عملکرد پرده صماخ، فشار هواي محيط و ناراحتي گوش گرفتگي اتخاذ کرده ايم. اين روش که نام آن shape from shading است با استفاده از يک دوربين پر سرعت و يک ميکروسکوپ رابطه بين واکنش و جابجايي پرده گوش و ناراحتي فشار گوش را مورد ارزيابي قرار مي دهد.

    نكاتي پيرامون نصب آسانسورهاي هتل

    در قسمت مربوط به ساختمان هتل، لزوم كار گذاشتن آسانسور براي حمل غذا از آشپزخانه به طبقه هاي بالا تريا آسانسور خاص پرسنل و كاركنان هتل ياد آوري شده است. همچنين ازآسانسور، براي حمل غذا براي روم سرويس و ملحفه ، حوله روبالشي، پتوو امثال اينها از قسمت لاندري به خانه داري و طبقات مختلف استفاده مي شود. چنانچه آسانسور با توجه به وسعت و ظرفيت و اهميت هتل در حد رفع كامل احتياجات موجود نباشد باعث معطلي مسافران و نارضايي آنان واز طرفي موجب كندي واختلال كار درقسمتهاي مختلف هتل و پرسنل آنها خواهد گشت . بنابراين در نقشه ساختمان هتل، احتياج واقعي هتل به تعدادآسانسور و اندازه آنها بايد در نظر گرفته شود تا حمل ونقل وسايل و رفت و آمد مسافران و پرسنل دچار وقفه نگردد و راندمان كار از نظر سرعت رضايت بخش باشد. اغلب سؤا ل مي كنند كه، مشخصات و ويژگيهاي آسانسور چه مي باشد ؟ چه نكاتي بايد در نصب آسانسور رعايت شود ؟ چه نكاتي در قرار داد خريد لحاظ شود ؟ چه نكاتي روي استهلاك تأثير مي گذارد؟ نكات ايمني آسانسور چيست؟ اگر آسانسور گير كند يا سقوط كند و... مالك ، مدير هتل ، فروشنده ، سازنده آسانسور كدام مقصر هستند. در اغلب هتلها آسانسور نصب شده است، اما متأسفانه نكات مهمي كه بايد در نصب آسانسور رعايت شود كمتر ديده شده است و اين مهم باعث شده كه مديران به دردسر بيافتند .ترافيك و استهلاك آسانسور درهتلها بسيار بالا مي باشد و مي بايست نكات ايمني آسانسورها كاملا رعايت شود نكات زير براي پاسخ به پرسشهاي بالا و آگاهي مديران هتلها است كه چنانچه قبلاً آسانسور نصب شده ويا تصميم به خريد آسانسور دارند با آگاهي كامل اقدام نمايند.لازم به توضيح است، در حال حاضر آسانسورهاي ساخت خارج از كشور از تكنولوژي بسيار بالايي بر خوردار است، بطور مثال در هتلهايي كه كليد كارتي دارند براي فرمان دادن به آسانسور كافي است كليد كارتي اتاق را در جاي مخصوص قرار دهند، آسانسور به همان طبقه اي كه شماره اتاق قرار دارد حركت و توقف مي كند.

    مشخصات آسانسور

    موتور آسانسور از نوع گير بكسي حلزوني باشد با۲ يا ۳ اسب قدرت بيش از تعداد ظرفيت مجاز؛كابين آسانسور يا موتور گيربكس ۸ نفره براي آسانسور ۶ نفره انتخاب مي شود؛

    ظرفيت ۲۵% بالاتر از استاندارد پيش بيني شود؛ موتور دو سرعته و مجهز به فن باشد؛

    داراي سيستم ايمني كنترل سرعت و حفاظت موتور؛ درايمني از نوع اتومات تلسكوپي؛

    در ورودي كابين آسانسور از نوع كشويي باشد؛ ريل آسانسور از نوع خارجي و كفچكها از نوع خارجي و پلاستيك باشد؛آسانسور مجهزبه پاراشوت باشد؛ آسانسورهاي كابين سنگين و ارتفاع زياد به زنجير جبران نياز دارد؛ سيم بكسل از نوع مرغوب درجه يك؛ وزنه آسانسور از نوع چدني؛ استاپ و استوپ نرم بدون شيب منحني؛ سلكتيو كلكتيودان نصب شود اگر رستوران درطبقه بالاي ساختمان نباشد كه استهلاك كمتري داشته باشد )؛كليد اورلود داشته باشد كه چنانچه) مسافرين بيشتر از ظرفيت سوار شوند حركت نكند؛سرعت آسانسور چند متر در ثانيه را تعيين كنند ( مثلا ۴۰/۲ متر در ثانيه )در برجهايي بيش از ۲۰ طبقه يك متر در ثانيه براي ۱۰ تا ۱۵ طبقه؛ تابلو نشان دهنده طبقات از داخل و خارج از آسانسور (انديكاتور) با قاب فلزي؛ توقف آسانسور حتما هم سطح طبقات قرار گيرد؛ مجهز به زنگ خطر؛هواكش براي داخل آسانسور پيش بيني شود؛

    كليد Stop داشته باشد؛استفاده از ضربه گيرمناسب كف كابين آسانسور كه در صورت سقوط اين ضربه گيرهاهستند كه ميزان آسيب ناشي از سقوط را كاهش مي دهند؛

    قفل ايمني مكانيكي درها؛چراغ شارژي اتومات، تلفن، بلندگو، زير سيگاري، آينه، جهت داخل آسانسور پيش بيني گردد؛ چاهك آسانسورچنانچه از بتون ساخته مي شود پليت هايي (Plate) در فواصل معين پيش بيني گردد؛ زير چاهك آسانسور ۵۰/۱ خالي باشد؛

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو

    فهرست:

    خلاصه ی گزارش کارآموزی ..................................................................................... 1

    فصل اول

    تاریخچه‌ی شرکت ......................................................................................................... 3

    آسانسور و تاریخچه آن............................................................................................... 5

    تاریخچه آسانسور در ایران......................................................................................... 6

    فصل دوم

    اصول عملکرد آسانسور............................................................................................ 14

    نیازها و سلایق کودکان در طراحی آسانسور........................................................ 20

    سیستم محرکه آسانسورهای سریع........................................................................ 21

    آسانسور چی خاطره ای که کم کم ازنگاه ها محو می شود................................ 22

    تحلیل عملکرد پرده گوش و ناراحتی فشار گوش برای آسانسورهای فوق سریع 23

    نکاتی پیرامون نصب آسانسورهای هتل.

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی نصب، راه اندازی و طراحی آسانسور در شرکت نوین صنعت نیک رو
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت