دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون

تعداد صفحات: 33 فرمت فایل: word کد فایل: 3967
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: کارخانجات و شرکت ها
قیمت: ۸,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون

    چکیده مطالب:

    این گزارش کار آموزی در کارخانه تکمیل تهران پایون نوشته شده این کارخانه به طور کلی به فعالیت چاپ و تثبیت ابعادی مشغول می باشد ، چاپ در این کارخانه با ماشین چاپ ترانسفر صورت می گیرد و عملیات تثبیت برای چاپ ترانسفراگر از نوع Star باشد با ماشین فیکسه انجام می شود و عملیات تثبیت ابعادی و خشک کردن بوسیله استنتر صورت می گیرد . برای پارچه هایی که لازم باشد تکمیل خارزنی و تیغ زنی انجام می شود. در ابتدای کار سر تا قه دوزی و ماشین و ینچ برای شستشو قرار داده شده است موقعیت جغرافیایی نحوه قرار گیری ساختمانها وطرز قرار گیری ماشین آلات به طور کامل توضیح داده شده همراه با توضیحاتی در مرود نیروی انسانی کارخانه در این گزارش کار ماشین آلات و کارکرد هر کدام همراه با نسخه های کاری آنها توضیح داده شده اند . همچنین درباره بازده کارکرد نوع محصولات نوع کاری که روی آنها صورت می گیرد و موارد رعایت استاندارد آن در کارها توضیح داده شده – سیاستهای نگهداری و تعمیر ماشین الات به طور کامل شرح داده شده – نحوه بازاریابی و تبلیغات کارخانه نیز همراه با معرفی شخص مسئول شرح داده شده است و در آخر به بررسی مشکلات کارخانه و مشکل آب مورد نیاز و پساب کارخانه پرداخته ایم

     

    مقدمه :

    این گزارش در طی کار آموزی تابستان 1383 در کارخانه تهران پایون تهیه گردیده است در این شرکت کار آموزان با توجه به رشته تحصیلی خود و طبق برنامه مشخص با توجه به برنامه زمانی دوره کار آموزی از سوی مسئولین کارخانه به واحدهای مختلف معرفی می شوند و برای اینجانب که در رشته شیمی نساجی مشغول به تحصیل هستم و با توجه به علاقه بنده به کار تکمیل و چاپ و رنگرزی بخش تکمیل در نظر گرفته شد .

    به همین دلیل گزارش کار اینجانب شامل بخش تکمیل – چاپ میباشد که از نظر مراحل و چگونگی کار در مراحل بعدی توضیح داده می شود در این قسمت گزاری به طور اجمالی و گذرا از بخش تکمیل کارخانه تهران پایون و بخش شستشو و چاپ و تثبیت ابعادی داده می شود .

    البته لازم به ذکر است که در این گزارش بیوگرافی و مشخصات کارخانه از نظر موقعیت جغرافیایی و اداری نیز توضیح داده می شود .

     

    فصل اول

     

    1-1- تاریخچه کارخانه :

    کارخانه تهران پایون و شرکت تهران پایون در سال 1380 تأسیس و شروع به کار کرد دفتر اصلی کارخانه که جهت هماهنگی و پذیرش سفارشات می باشد در تهران قرار دارد و کارخانه در شهرک صنعتی هلجرد واقع در کیلومتر 5 اتوبان کرج – قزوین قرا ردارد .

    این کارخانه در ابتدا کار خود را با ماشینهای تیغ – خار – تیغ برش ماشین شستشو و استنتر آغاز کرد . و بعد از گذشت چند ماه برای توسعه کار خود ماشینهای چاپ ماشین فیکسه سنگشور و وینچ را خریداری کرد . برای انجام کار این ماشینها ابزار آلات جانبی نیز مورد نیاز است که در کارخانه موجود می باشد از جمله : دیگ روغن به همراه پمپ – دیگ بخار – مشعل برای دیگها – آبگیر یا خشک کن – دولاکن تاقه- ماشین دوخت برای اتصال سر تاقه ها به هم و مبدلهای برق و ماشین تاقه پیچی و وکیوم کیسه به دور آن.

    1-2- فضای کارخانه و طرح استقرار :

    این کارخانه در زمینی به مساحت m2 4000 بنا شده. که دارای دو درب در دو طرف می باشد که جهت سهولت در کار حمل و نقل و صرف انرژی و زمان کمتر از یک درب برای ورود مواد اولیه و از درب دیگر برای خروج محصولات استفاده می کنند .

    کارخانه دارای یک سوله به مساحت m2 2000 می باشد که در کنار آن بخش اداری آن قرار دارد که ساختمانی کوچک و در حدود m2 30 میباشد .

    فرم قرار گرفتن سوله در زمین طوری است که به دربها نزدیک باشد و همچنین در محلی قرار گرفته است که اگر قصد توسعه کارخانه باشد بتوان سوله دوم را در کنار ان قرار داد.

    در داخل سوله ماشین آلات به نحوی قرار گرفته اند که کمترین نیاز به جابجایی پارچه باشد ولی ممکن است بسته به نوع کالایی که مورد تکمیل قرار می گیرد این ترتیب تغییر کند مثلاً شاید پارچه ما نیازی به تیغ برش نداشته باشد و یا نیازی به خارزنی یا تیغ نداشته باشد البته به نظر من امکان بهتر قرار گرفتن ماشینها وجود داشت ولی به دلیل برخی مسائل فنی و ایمنی به ناچار ترتیبی را که در شکل خواهید دید برای ماشینها در نظر گرفته اند .

    به خاطر ایمن سازی بیشتر و جلوگیری از آلودگیهای احتمالی ناشی از روغن گازوئیل و دود مشعلها اتاقی در حدود m2 100 در کنار سوله قرار دارد که دیگهای روغن و بخار به همراه مشعلها و تانکر گازوئیل در کنار آن قرار دارند .

     

     

    1-3- نوع مالکیت :

    این کارخانه خصوصی می باشد و دو مالک دارد ولی خوشبختانه شرکای مالک این کارخانه از نظر مالی واختلاف نظر در کار با هم مشکلی ندارند وتوانسته اند کارخانه را در مدت کوتاهی به یکی از مراکز خوب چاپ و تکمیل پارچه تبدیل کنند .

     

    1-4- نوع محصولات :

    این کارخانه بیشتر با تولید کنندگان پارچه های گردباف و استرچ و تولید کنندگان لباسهای زنانه در رابطه است . از اینرو بیشتر پارچه هایی که کار تکمیل دراین کارخانه روی آنها انجام می شوند پارچه های کشبافت پنبه ای – پنبه پلی استر لاکراپنبه و … میباشد .

    در طی مراحل مختلف کار بر روی پارچه ها بسته به نوع آنها و کاربردشان عملیات تکمیلی صورت می گیرد ، عملیات اصلی که انجام می شود و باعث شده که کارخانه را به خاطر مرقوبیت این مرحله از کاربشناسند تثبیت ابعادی و تغییر در عرض پارچه و گرفتن کجی و یا به طور کلی عملیات ماشین استنتر می باشد .

    1-5- مواد اولیه و میزان آن :

    این کارخانه پارچه های بافته شده توسط کارخانجات دیگر را تکمیل می کند و خود دارای خط بافندگی نمی باشد از اینرو تولید کنندگان پوشاک پارچه های خریداری شده را به کارخانه فرستاده و طرح چاپ و یا درخواستهای دیگر خود را از قبیل رنگ و اسنتتر را به صورت سفارش از کارخانه می خواهند .

    بنابراین کارخانه خرید پارچه ندارد و مواد اولیه ای که خریداری می کند به شرح زیر می باشد .

    - دتر جنت و نرم کن :

    که در هر مرحله خرید آنها مقدار مشخصی وجود ندارد و بسته به مقدار بودجه در نظر گرفته شده و مقدار مصرف احتمالی یا مصرف یک تا دو ماه خریداری می شود .

    - کاغذ چاپ :

    کاغذ چاپ خریداری شده باید طرحی باشد که مشتری می خواهد و کارخانه به اندازه متراژ پارچه ای که سفارش گرفته کاغذ را خریداری می کند البته به دلیل محدود بودن طرحهای کاغذها به دلیل وارداتی بودن آنها برخی طرحهای خاص را مشتریان ترجیحاً خود خریداری می کنند و همراه پارچه به کارخانه می فرستند .

    - روغن :

    همیشه در انبار کارخانه روغن وجود دارد تا اگر ماشینها در اثر حرارت و یا نشتی روغن کم کردند بتوان سریع روغن جدید را جایگزین کرد بنابراین همیشه باید به مقدار کافی اندوخته داشته باشند و به صورت عادی بین 15 تا 20 بشکه روغن همیشه در انبار وجود دارد .

    رنگ

    اوره

    سولفات امونیم

    غلظت دهنده

    اسیدهای مورد نیاز

    1-6- میزان رعایت استانداردها :

    از نظر رعایت استانداردها برای مواد تاجائیکه بودجه کارخانه اجازه بدهد و مشتری حاضر به پرداخت هزینه ها باشد مواد با کیفیت خوب استفاده می شود در غیر اینصورت اگر پارچه ارزش کافی را نداشته باشد به نفع هر دو است که از مواد با کیفیت پائینتر و در مواردی از مواد جایگزین استفاده شود

    از نظر استاندارد بودن ماشین ها به دلیل قدیمی بودن اکثر ماشینها، به ناچار با تغییرات در آنها و تغییر در نسخه های کار سعی به استاندارد کردن پروسه می شود ولی این کار خالی از اشکال نمی باشد و در مواردی نمی توان به کیفیت مطلوب در محصول رسید.

    از نظر استاندارد بودن فضای کاری و سیستمهای تهویه می توان گفت سالن در حد مطلوبی قرار ندارد درهای سالن دوتایی می باشند تا در هنگام ورود و خروج هوای کمتری جابجا شود ولی به دلیل استاندارد نبودن پنجره ها ونبودن سیستم خنک کننده در سالن در هنگام کار کردن ماشینها فنهای سالن باید روشن باشد که این کار باعث می شود دمای سالن و رطوبت آن مقدار ثابتی نباشد ( تعداد 14 فن بر روی سقف سوله قرار دارد )

    استاندارد بودن طرح ساختمان : برای رعایت نکات بهداشتی سرویسهای بهداشتی در خارج از سالن قرار گرفته اند ولی تنها در یک طرف وجود دارد و کارگران مدت زمان زیادی را باید صرف رفت و برگشت کنند و در زمانی که کار زیاد باشد این رفت و برگشتها مشکلساز می شوند

    رعایت نکات بهداشتی : برای پاکیزه نگهداشتن محیط کار 4 نفر مسئول می باشند که یک نفر مسئول محوطه خارج سالن و سرویسهای بهداشتی می باشد که این شخص سرایدار کارخانه نیز می باشد سه نفر دیگر مسئول قسمتهای عقبی – میانی و جلوئی سالن می باشند که نظافت کف سالن ماشینها و خارج کردن ضایعات را بر عهده دارند و همچنین در جابجا کردن کالاها نیز کمک می کنند .

    یک نفر مسئول آشپزخانه می باشد که علاوه بر آشپزی نظافت آشپزخانه و دفتر را به عهده دارد .

    استاندارد بودن فضای آموزشی : کلاسهای آموزشی در همان دفتر کارخانه انجام می شود و تقریباً هفته ای یکبار تمام کارگران در آنجا جمع شده و نکاتی که باید در زمان کار رعایت کنند و همچنین نسخه های جدید کار به آنها تعلیم داده می شود البته این راهنمائیها در حین کار نیز ادامه دارد

    1-7- مدیریت کارخانه :

    هر روز یکی از صاحبان کارخانه در دفتر اصلی و یکی در دفتر کارخانه می باشد برای نظارت دقیق بر سالن یک مهندس نساجی در داخل سالن مشغول به کار می باشد .

    مدیریت فروش و بازاریابی بر عهده یک نفر است که در دفتر اصلی در تهران مشغول به کار است وظیفه این شخص گرفتن سفارشات و معرفی کارخانه به واحدهای تولیدی می باشد .

    1-8- تکنولوژی مورد استفاده در کارخانه ونوع ماشین آلات :

    ماشینهای مورد استفاده در کارخانه همگی قدیمی می باشد و فرسوده واکثر ماشینها فاقد پلاک مشخصات می باشند ، ماشینها که در حال حاضر مشغول به کار هستند و قابل شناسایی بودند در زیر نامبرده شده اند .

    1- استنتر : ساخت کشور چک اسلواکی

    Elitex

    Xoncern textilnicho

    Strojirens tvi

    CHRASTAVA

    ساخت سال 1988

    دارای عرض cm 240

     6 خانه

    سیستم گرمایی از نوع روغن

    سیستم هدایت نوع سوزنی

    دارای فولارد و Over feed

    مداوم

    2- ماشین تیغ :

    این ماشین برای تیغ زدن پارچه های فتر و مخمل استفاده می شود

    Franc Moler

    22 پره

    مداوم

    دارای سیلندر 2 متری

    3- ماشین خار :        arbach

    Machinenfabrik

    ساخته شده در سال 1966

    عرض ماشین 240 سانتی متر

    دارای 14 غلتک ( 7 غلتک خار و 7 غلتک شانه)

    مداوم

    4 - ماشین چاپ کاغذی (ترانسفر):

    MONTI

    ساخت کشور ایتالیا

    دارای سیلندر روغن

    عرض نمد 2 متر

    مداوم

    5 - ماشین وینچ:

    ساخت ایران

    3 متری

    غیر مداوم

    ظرفیت 250 کیلو گرم

    6- ماشین سنگشور:

    ساخت ایران

    ظرفیت 150 کیلوگرم

    غیر مداوم

    7- دیگ روغن:

    2 میلیون Cal

    دارای پمپ Ksb جهت گردش روغن

    8- دیگ بخار :

    ظرفیت 1 تن

    دارای یک مشعل

    جهت تولید بخار برای به جوش آوردن آب

    9- دولاکن تاقه ( مداوم)

    10- خشک کن ( غیر مداوم)

    11- تیغ برش پارچه های کیسه ای ( مداوم)

    12- مبدل برق

    Typ

    50 Hz

     440 V

    5500 VA

    1000A

    24 / 240V

    1050 A

    15 KA

    1-9- ضایعات کارخانه واستهلاک :

    برای جلوگیری از استهلاک بیش از حد ماشینها و با توجه به اینکه ماشینها قدیمی و مستهلک می باشند دو نفر را مسئول رسیدگی به ماشینها قرار داده اند که مسئولیت تعمیر و نگهداری ماشینها را دارند ،

    ضایعات کارخانه پائین می باشد به جز در مواردی که استنتر تازه راه اندازی می شود و برای رسیدن به کیفیت مطلوب و تنظیم ماشین ممکن است متراژهای اولیه پارچه از بین برود و کیفیت خود را از دست بدهند .

    کاغذهای چاپ نیز بعد از استفاده توسط تولیدیهای پوشاک خریداری می شود البته با قیمت خیلی ارزان که برای تهیه الگو برش در تولیدی مورد استفاده قرار می گیرند ، و یا برخی از آنها که طرح مورد پسندی دارند و دارای جنس نسبتاً خوبی هستند برای استفاده در کاغذ کادوهای ارزانقیمت برده می شوند

    در باقی ماشینها با کمی دقت و تجربه می توان ضایعات کالا را به حداقل رساند

    1-10- مشکلات کارخانه :

    کارخانه به دلیل نداشتن امکانات و وسائل جدید ونداشتن کادری با معلومات کافی قادر به رقابت خوبی با کارخانه های بزرگتر نمی باشد واز سویی به دلیل کمبود بودجه کارخانه قادر به تعویض ماشین آلات و استخدام افراد با تجربه ای که در زمینه نساجی تحصیلات دارند نمی باشد .

    این موارد باعث می شوند که روند کار به کندی صورت گیرد و کارخانه نتواند پاسخگوی تمام مشتریان خود باشد ودرنتیجه مشتریان به سوی مراکز دیگری می روند .

    1-11- امکانات رفاهی کارخانه:

    کارخانه مسئولیتی برای رفت و آمد خدمه ندارد و تنها امکاناتی که برای کارگران در نظر گرفته است عبارتند از

    غذا ( برای شیفت روز ناهار کارگران بر عهده کارخانه می باشد )

    سرویسهای بهداشتی دارای حمام می باشند کارگران دارای بیمه می باشند

    جای مناسبی برای صرف غذا و استراحت کارگران در نظر گرفته نشده است .

    1-12- تعداد نفرات وکارمندان و پستهای آنها

    یک نفر مهندس برای نظارت بر سالن

    دو مکانیک برای رسیدگی و تعمیرات که در مواقع دیگر در ابتدا وانتهای استنتر مشغول به کار هستند . 

    دو مكانيك براي رسيدگي و تعميرات كه در مواقع ديگر در ابتدا وانتهاي استنتر مشغول به كار هستند .

    سه نظافت چي داخل سالن كه مسئوليت حمل كالاها را نيز بر عهده دارند

    دو نفر مسئول ماشينهاي چاپ مي باشند

    يك نفر مسئول ماشينهاي شستشو و آبگيري

    دو نفر در زمان كار استنتر در ميان دستگاه كار مي كنند كه مسئول هماهنگي بين دو نفر ديگر و مراقبت از درجه هاي دما و فشار سنج مي باشند

    يك نفر مسئول موتور خانه و برق مي باشد .

    يك نفر مسئول آشپزخانه و نظافت بيرون سالن

    فصل دوم

    در اين فصل به چگو نگي انجام كارها و نسخه هاي به كار رفته و روش كار ماشينها مي پردازيم .

    1-2- خارزني :

    در سالن يك ماشين خارزني وجود دارد كه مشخصات آن را قبلا ذكر كرديم .

    طرز كار بدين صورت است كه پارچه پس از عبور از چند ميله راهنما به ماشين تغذيه مي شود و از يكسري غلتكهاي سوزني گذشته و از همان طرفي كه تغذيه ميشود ، خارج مي گردد اين ماشين داراي 14 غلتك بوده و به صورتي منظم كنا رهم قرا رگرفته اند كه تشكيل يك سيلندر بزرگ را مي دهند كركهاي سطحي بلند شده و توسط مكش هوا خارج مي شوند سرعت پارچه و ميزان بلند شدن كركهاي سطحي توسط يك چرخ دستي تنظيم مي شود و پس از چند بار عمليات خارز دن سطح پارچه حالت پفكي پيدا مي كند و سپس جهت تثبيت به ماشين استنتر منتقل ميشود . عمليات خارز دن در مورد پارچه هاي نايلوني شش بار تكرار مي شود تا پارچة مخملي يا كركي مورد نظر بدست آيد .

    2-2- ماشين تيغ زني :

    بعد از اينكه پارچه خار زده شد در صورتيكه مصرف مخملي و يا حوله اي داشته باشد و نياز باشد كه پارچه تيغ بخورد آنرا به اين ماشين تغذيه مي كنند .

    يك غلتك بزرگ سرتاسري در ماشين وجود دارد كه سطح آن مارپيچي است كه لوپهاي سطح پارچه را مي برد و سطح آنرا يكنواخت مي كند . غلتك تيغ هر چند وقت يكبار بايد تميز شود و اين كار توسط سرويس كار بدين ترتيب انجام ميشود كه يك مرحله تيغه را با سنگ درشت و يك مرحله با سنگ ريز سمباده زده مي شود تا سطح تيغ كاملا تميز شود در عرض ماشين چند غلتك مارپيچي وجود دارد كه عمل باز كردن چروك پارچه را انجام مي‌دهند چون در صورت چروك بودن پارچه احتمال پاره شدن آن وجود دارد .

    يكسري هواكش بالاي غلتك تيغ وجود دارد كه گرد و غبار و الياف بريده شده را از طريق فن قوي مي مكد و به چند سري فيلتر هدايت مي كند ودر آنجا الياف و گرد و غبار گرفته و هواي تميز خارج مي شود.

    3-2- ماشين شستشو:

    اولين ماشين كه در خط توليد وجود دارد ، پس از سرطاقه دوزي شستشو مي شوند وهدف از شستشو جداسازي موادي است كه به كالا اضافه شده اند از قبيل روغنها و كثيفهاي ديگر

    ماشينهاي شستشو سالن داراي دو عدد جعبه بوكس و پنج حمام شستشو مي باشد كه بصورت عرض باز كار مي كند و مواد حمامها به شرح زير است :

    براي پارچه هاي سفيد وژاكارد از دترجنت بعلاوة كربنات سديم به ميزان gr/lit 100 استفاده ميشود و براي پارچه هاي چاپ شده از دترجنت بعلاوة سود و هيدروسولفيت سديم استفاده ميشود سپس آبكشي ، اسيدي كردن براي خنثي سازي وتخلية پارچه كه در حمام آخر انجام مي گيرد .

    مقادير مواد مصرفي با توجه به نوع طرح آن و با توجه به مراحل طي شده فرق مي كند مثلا به ازاي ده هزار متر پارچة سادة ژاكارد kg 5-3 كيلو گرم كربنات سديم و 5 كيلوگرم صابون غير يوني مصرف ميشود .

    راندمان شستشو را به سه طريق مي توان ارزيابي كرد :

    تعيين واكس باقيمانده ( پس از شستشو نبايد كمتر از % 1/0 باشد)

    كاهش وزن

    Absorbency كه مربوط به خاصيت جذب است در اين روش معمولا تكه اي از پارچه با سطح مشخص بريده ميشود و در آب مقطر قرار مي گيرد سپس زمان فرورفتن پارچه در آب توسط كورنومتر اندازه گيري ميشود اگر شستشو خوب صورت گرفته باشد تكه پارچه در مدت چند ثانيه در آب فرو مي رود .

    دستور العملهاي شستشو

    شستشوي پلي استر ؛ با توجه به اينكه الياف پلي استر ساختمان شيميايي استري دارند لذا به محيط قليائي جوش و حتي قليائي رقيق و در مدت زمان هاي زياد در دماي بالا حساس مي باشند و هيردوليز ميشوند و در قليائي داغ و با غلظت بالا به رنگ زرد تبديل ميشوند و ضمنا بايستي نوع صابون نانيونيك باشد مثل صابون مصرفي روكافنل

    شستشيو نايلون ؛ پارچه هاي نايلوني را كه رنگرزي شده باشند را به ميزان 2-5/1 گرم در ليتر دترجنت و 5/1-5/0 گرم در ليتر كربنات سديم كه دماي آن حدود oC‌70 و به مدت 70-60 دقيقه عمل مي كند و اگر پارچه سفيد باشد دماي شستشو را به جوش مي رسانند و در نتيجه مواد افزودني و پاك كننده ها مدت زمان را سي دقيقه كاهش مي دهد .

    مواد افزودني و پاك كننده هاي در كه شستشوي نايلون از آنها استفاده ميشوند عبارتند از:

    سوفلات و كلروسديم كه سبب كاهش كشش سطحي بين پاك كننده و چربي ميشود و راندمان شستشو را بالا مي برد.

    پلي فسفاتها بعنوان سختي گير

    مواد پر كننده مثل كربنات يا كلرور سديم جهت كاهش قيمت

    سيليكاتها بميزان 01/0-05/0 درصد جهت جلوگيري از خوردگي ماشين

    مواد سفيد كننده براي ايجاد سفيدي بيشتر

    مواد Anti – Reddeposion ، جهت جلوگيري از تجزية اموليسيون چرك يا چربي كه در دتر جنت بكار برده ميشوند ؛ از اين مواد ميتوان به پلي اتيلن يا پلي وينيل الكل اشاره نمود .

    مواد معلق دارندة چرك و چربي مثل كربوكسيل متيل سلولز C.M.e كه ميزان مصرف آن 15/0-5/0 درصد است .

    بيوآنزيمها ، چون معمولا نسبت به PH و درجه حرارت حساس هستند واين مواد بيشتر در مورد دترجنت بكار برده ميشوند .

    ضد كف ، مثل سيليكونها يا دي اتيلن تري آمين

    شستشوي پارچه هاي پنبه – پلي استر ؛ شستشوي كالا هاي مخلوط پنبه و پلي استر در دماي 50 oC و در محلول 25/0 % سود 25/0 % دترجنت انجام مي گيرد ، زيرا پلي استر در قليائي گرم و حتي قليائي رقيق هم تا حدودي تجزيه ميشود و در نهايت در حمام حاوي % 5-1 تري فسفات سديم و % 5 دترجنت مناسب در حرارت 95-85 درجة سانتيگراد شستشو مي دهند و در نهايت پارچه را با آب گرم آبكشي مي كنند .

    شستشوي پارچه هاي چاپي ؛ مراحل شستشو براي اين گونه پارچه ها به ترتيب عبارت است از :

    شستشو با آب سدر ، شستشو با آب گرم ، شستشو با محلول حاوي g/lit 3 هيدروسولفيت سديم و gr/lit 4 سود و gr/lit 5/0 صابون ، شستشو با آب گرم ، شستشو با آب سرد.

    4-2- ماشين استنتر

    از اين ماشين براي تثبيت ابعاد پاره استفاده ميشود واين ماشين قابليت هاي مختلي از قبيل خشك كردن و رنگرزي بصورت ترموزول را دارد ؛ هر ماشين استنتر بطور كلي از دوقسمت تشكيل شده است ، قسمت اول صندوق ماشين كه از اتاقكهاي حرارتي تشكيل شده و قسمت دوم كه قسمت كشش و انتقال است .

    طرز كار بدين صورت است كه ابتدا پارچه به پشت ماشين تغذيه ميشود و پس از عبور از تشت حاوي مواد نرم كننده و پر كننده و ضد چروك به غلتك هاي فولارد مي رسند و پس از گذشتن جهت تثبيت عرض پارچه توسط سوزنهاي كنارة ماشين گرفته ميشوند و با عرضهاي مشخص بداخل منطقة حرارتي فرستاده ميشوند .

    بر روي اين ماشين دو متحرك قرا ردارند كه روي آنها فتوسل قرار دارند كه اين فتوسلها لبة پارچه را تشخيص مي دهند .

    همانطور كه گفته شد حرارت در اين ماشين با روغن داغ تأمين ميشود و جلوي هر كدام از اين رادياتورهاي روغن يك فن قرار داده شده است كه هواي داغ را به گردش در مي آورد واين فن ها در دو طرف ماشين قرار دارندو چون اين محفظه ها بصورت اتاقك است و هوا از جلوي رادياتور مكيده و از ريق نازلهائي به رو و پشت پارچه مي رسد و هر محفظه داراي كنترل كنندة درجة حرارت است و اگر درجه حرارت از حد مورد نياز كم و يا بيشتر شود دما خود به خود تنظيم ميشود .

    براي جمع آوري پاره هاي تثبيت شده در استنتر به سه روش عمل مي كنند:

    يك ميله در محل نگهدارنده قرا رداده و شروع به پيچش پارچه به دور آن مي كنند و پس از پر شدن رول را توسط جك داف مي كنند

    از محفظة استيلي استفاده مي كنند و رول آماده شده را مستقيما به ماشين رنگرزي هدايت مي نمايند .

    پارچه را به گاري پليت هدايت مي كنند .

    لازم به ذكر است كه در قسمت تغذيه جهت جلوگيري از انباشته شدن الكتريستة ساكن بايستي وسايل دفع الكتريستة ساكن وصل كرد ؛ براي خنثي سازي پارچه از الكتريستة ساكن ميتوان از القاء كننده هاي الكتريكي استفاده نمود و بارهاي الكتريكي ساكن را تخليه نمود .

    در قسمت تغذيه و انتهاي زنجير اصلي دو عدد تيغه حاشيه وجود دارد كه كناره هاي اضافي پارچه را بريده و عيوب ايجاد شده در محل سوزن ها را از بين مي برد ، اين كناره ها توسط يك مكنده ، مكيده شده ود ريك مخزن در كنار ماشين انبار ميشود .

    يكي از مهمترين مسائلي كه استنتر موجود در سالن با آن روبرو است مسئلة دود كردن آن مي باشد كه دلايل آن عبارتند از :

    عدم شستشو كامل و خارج شدن مواد باقيمانده در روي پارچه و ايجاد دود بر اثر سوختن ناقص اين مواد كه مسائل خوردگي را نيز در پي دارد .

    سوختن روغنهاي مصرفي جهت روغنكاري زنجير

    خارج شدن پرزهاي سطحي بر اثر جريان هوا و چسبيدن آنها به فن هاي استنتر و سوختن اين پرزها در اثر گذشت زمان

    باقي ماندن نخها و پارچه هاي اضافي در سر سوزنها و صفحات خشك كن

    ايزوله نبودن درب هاي خارجي ماشين

    بالا بودن ميزان تصعيد رنگهاي مورد مصرف در چاپ و درنتيجه خارج شدن مقداري از آنها در استنتر ، كه دليل اين امر را مي توان با توجه به كم بودن دود ماشين در هنگاميكه پارچه سفيد است مشاهده نمود .

    توقف دستگاه در مواقع اضطراري توسط كارگران كه در نتيجه باعث ميشود قسمتي از پارچه كه در داخل استنتر قرار دارد ضايع شده و دود زيادي توليد كند.

    5-2- چاپ:

    چاپ يك رنگرزي موضعي است و بر خلاف رنگرزي كه تمام سطح پارچه رنگرزي ميشود در چاپ بخشي از سطح پارچه رنگرزي ميشود

    1-5-2- چاپ ترانسفر:

    در چاپ ترانسفر مولكولهاي رنگينه با توجه به طرح ، روي كاغذ مخصوص آورده مي شود در مرحله چاپ رنگينه به كمك حرارت و فشار به پارچه منتقل مي گردد چاپ ترانسفر با سه تكنيك زير انجام ميشود .

    1- استار : (Star)

    در اين روش ، ابتدا كاغذ با خمير حاوي رنگينه ( كه ممكن است از خانواده هاي مختلف رنگينه اي باشد ) و موادي كمكي ترموپلاست چاپ شده و سپس به كمك گرما و فشار فيلم ترموپلاست محتوي رنگينه با توجه به خانواده خود به روش معمول تثبيت گرديده و سرانجام كالا شسته ميشود .

    2- ترماكروم : (Thermacrom)

    اين روش مشابه روش قبل است با اين تفاوت كه فقط از رنگينه هاي پيگمنت استفاده مي گردد و پارچه چاپ شده به مراحل بعدي تثبيت و يا شستشو احتياجي ندارد .

    3- ترمو : (Thermo)

    اين روش ـ چاپ ترانسفر در صنعت موفقيت قابل ملاحظه اي داشته است كه با گذشت زمان متداولتر مي گردد در اين روش ابتدا كاغذ بارنگينه هاي ديسپرس قابل تصعيد چاپ شده و در مرحله چاپ ، رنگينه به كمك فشار و حرارت متصاعد شده و به داخل الياف ( معمولاً مصنوعي ‌) نفود ميكند .

    اين انتقال در مدت 15 تا 30 ثانيه در حرارت 180 تا 210 درجه سانتيگراد صورت مي گيرد با اين روش چاپ و به كمك ماشينهائي كه به همين جهت ساخته شده است . ميتوان پارچه را به روش مداوم و پوشاك را به صورت غير مداوم چاپ كرد نوع الياف بايستي در مقابل شرايط لازم جهت چاپ ، مقاوم بوده و معمولا الياف مصنوعي مثل پلي استر ، پلي آميد ، تري استات و آكريليك و مخلوط اين الياف با الياف سلولوزي و پروتئين كه در آن درصد الياف مصنوعي بالاي 70 باشد براي چاپ با اين روش مناسب مي باشد . اين روش چاپ به شستشوي بعدي احتياج ندارد و ثبات آن كافي مي باشد . لازم به ذكر است كه انتخاب كاغذهاي چاپ ترانسفر ، خود از اهميت زياد برخوردار مي باشد و لازم است كه اين نوع كاغذ در حرارتهاي بالا تا 230 درجه سانتيگراد مقاومت كافي داشته باشد .

    2-5-2- تثبيت چاپ :

    بعد از چاپ پارچه و خشك كردن آن لازم است كه رنگينه به كمك گرما و آب و در بعضي موارد فقط گرما جذب و تثبيت گردد . جذب و تثبيت كامل رنگينه روي كالا بندرت حاصل مي گردد . رنگينه تثبيت نشده اي كه روي كالا باقي مي ماند معمولاً همراه با غلظت دهنده و مواد كمكي ديگر در شستشوي بعد از تثبيت از كالا جدا مي شود تثبيت و شستشوي موثر جهت كسب ثباتهاي مختلف داراي اهميت فراوان بوده و معين كننده كيفيت كالاي چاپ شده مي باشد همانطور كه قبلا گفته شد براي تثبيت رنگدانه ها انرژي گرمائي لازم (جهت پليمريزه شدن بيندر و تشكيل شبكه محبوس كننده رنگدانه بين خود و سطح ليف ) ممكن است به روشهاي مختلف مثل هواي داغ ، سيلندرهاي داغ و يا بخار به پارچه داده شود . رنگدانه ها در صورت امكان در هواي داغ با دماي 140 تا 160 درجه سانتيگراد و به مدت 3 تا 5 دقيقه تثبيت مي گردد.

    سرعت انتقال گرما در حدود 20 تا 60 ثانيه مي باشد به عبارت ديگر درجه حرارت كالا در اين مدت به درجه حرارت تثبيت مي رسد . گرچه ممكن است كه خشك كردن و تثبيت كالا در يك مرحله انجام شود ولي اين كار در مقايسه با جدا بودن مراحل خشك كردن و تثبيت به انرژي بيشتري احتياج دارد چون حجم زيادي از هواي مورد نياز براي خشك كردن كه براي تثبيت مورد احتياج نمي باشد بايد حرارت داده شود

    عمليات تثبيت با ماشين فيكسه انجام مي شود .

    ماشين فيكه

    پس از خشك شدن پارچة چاپ شده آن به ماشين فيكه تغذيه مي كنند كه اين ماشين عمل تثبيت را انجام مي دهد .

    در سالن تكميل يك دستگاه ماشين فيكة Artos موجود است كه پارچه هاي پلي استر در دماي oC 180 و بدون بخار معين توسط هواي خشك فيكه ميشوند ؛ اين پارچه ها پس از عبور از يكسري غلتكهاي راهنما وارد محفظة دستگاه ميشود كه درجة حرارت داخل محفظه به كمك يك حس كننده هميشه كنترل ميشود . در بالاي ماشين فيكه حدود بيست و دو غلتك وجود دارد كه پولكهاي نسوز روي غلتك ها نصب شده است كه پارچه روي آنها نمي‌لغزد و بنابراين كنترل سرعت ، دقيقي خواهيم داشت ، در ابتداي محفظه دو عدد فن وجود دارد كه با اعمال فشار هوا پارچه را بصورت لوپ در مي آورد و براي كنترل طول لوپ مي توان سرعت ها را تغيير داد و يا اينكه فشار هواي ورودي محفظه را تغيير داد و پس از اينكه يك لوپ به طول مورد نظر رسيد ميلة عقبي حامل لوپ حركت كند و لوپ بعدي تشكيل مي گردد.

    سيستم حرارتي اين دستگاه از دو طريق تأمين مي گردد ، يكي از طريق بخار داغ و ديگري از طريق انتقال حرارت از طريق روغن داغ ؛ در اين دستگاه دو نوع نازل وجود دارد يكي نازل بخار و ديگري مربوط به آب است و اين ماشين براي دو نوع درجه حرارت طراحي شده است ؛ يكي درجه حرارت بالا و خشك براي پارچه هاي پلي استر و ديگري درجه حرارت پائين و مرطوب براي پارچه هاي نايلوني .

    اگر در ماشين بخواهند فقط بخار داشته باشند فقط از نازلهاي بخار استفاده مي كنند و اگر بخواهند درجه حرارت را خيلي سريع پائين بياورند از نازلهاي آب نيز استفاده مي كنند ، هنگاميكه از بخار استفاده ميشود ؛ بايد سقف را گرم كرد تا بخار آب روي پارچه نريزد و نيز مي توان علاوه برحرارت مقداري سقف ماشني را شيبدار كرده كه اين شيب حدود 20-15 درجه مي باشد .

    اين شيب به اين دليل است كه وقتي بخار ‏آب كندانسه مي گردد آب روي پارچه نريزد و از كناره هاي ماشين به كف ماشين هدايت شود .

    مدت زمان فيكه كردن پارچه هاي پلي استر حدود هشت دقيهق و در دماي oC 180 و سرعت ماشين m/min 30 مي باشد و مقدار پارچه اي كه تثبيت ميشود 400-300 متر مي باشد و همچنين زمان فيكه كردن پارچه هاي نايلوني سي دقيقه در دماي 105 درجة سانتيگراد و سرعت ماشين 20-15 متر در دقيقه است و مقدار پارچة فيكسه شده در حدود 500-400 متر است .

    بدنه و سقف اين ماشين از جنس استيل مي باشد ، بطوريكه در برابر درجه حرارت و بخار مقاوم باشد و اين ماشين داراي پينج پنكه مي باشد كه بخار را در داخل ماشين پاركنده مي كند.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    کتاب : چاپ در صنعت نساجی دکتر حسنی توانائی دانشگاه صنعتی اصفهان

    مقاله: مهندس مریم جعفربگلو ( الودگی های زیست محیطی در صنعت نساجی و ارائه راهکارهایی جهت کنترل آنها – نشریه نساجی امروز شماره 13)

    جزوه تکمیل کالای نساجی II استاد دکتر رامین خواجوی

    سرپرست کار اموزی مسعود صاحب الزمانی

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی چاپ و تثبیت ابعادی کالا در کارخانه تکمیل تهران پایون
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت