دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن

تعداد صفحات: 57 فرمت فایل: word کد فایل: 3829
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: مهندسی کامپیوتر
قیمت: ۱۲,۸۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن

    کارآموزی

    شرکت کامپیوتری

    بحثی پیرامون منابع تغذیه  شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن
    مقدمه

    واحد کارآموزی یکی از مهمترین واحدهای درسی است که دانشجویان ملزم به گذراندن این واحد می باشند. این دوره از اهمیت زیادی برخوردار می باشد وزمانی مشخص میگردد که دانشجویان فارغ التحصیل از دانشگاهها ازلحاظ کار عملی وبکارگیری آموخته های تئوری خود درعمل ناتوانند.

    همچنین این دوره جهت آشنایی با محیط کار وفضای حاکم برآن نیزمفیدمیباشد. لذا اینجانب بنا به رشته تحصیلی خود دریکی ازشرکتهای رایانه ای شروع به انجام فعالیت کردم.

    این شرکت نزدیک به پنج یا شش سال است که فعالیت خود را آغازکرده است. ازجمله فعالیتهای این شرکت درزمینه های نرم افزار، سخت افزار، فروش انواع کامپیوتر، وسائل جانبی، تعمیرانواع کامپیوتروغیره میباشد.

    دراین گزارش کار به بحث در مورد منابع تغذیه که شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن وچند مطلب دیگر می باشد می پردازیم.

     یکی از پر استفاده ترین لوازم برقی و با پیچیده ترین سیستمها کامپیوتر می باشد، تاریخچه کامپیوتر به شکل حرفه ای آن به 20 سال پیش تا به حال بر میگردد. قطعات کامپیوتر شامل مانیتور،کی برد، Case ، مادر برد و ... می باشد. که یکی از مهمترین این قطعات Case  می باشد.

    Case به تنهایی فقط وظیفه نگهداری قطعات با استاندارد مکانی تعیین شده و خنک کردن قطعات و جدا کردن آنها (قطعات حساس) را از محیط اطراف بر عهده دارد. Case یک قسمت بسیار مهم در خود دارد که کار آن تبدیل برق و رساندن آن به ولتاژهای پایین در حد نیاز و استفاده اجزاء  داخل Case وقطعات در ارتباط با Case می باشد.

    نام این قسمت بهتر است بگویم این قطعه Power یا منبع تغذیه می باشد. Power نقش بسیار مهم در حفظ قطعات و بالا بردن عمر مفید آنها دارد. و این موضوع سبب می شود که یکی از مهمترین قطعات سیستم به شمار آید و انتخاب Case خوب را مهم می سازد. Power چند نوع دارد که معروفترین آنها مدلهای AT وATX می باشد باتوانای مصرفی متفاوت که بر حسب نیاز انتخاب می شوند.

    نکات و یادگرفته هایم در این چند صفحه نمی گنجد ولی امید وارم بتوانم مطالب مفید و سود مندی را روی صفحه کاغذ آورده باشم.

    نگاهی ژرف به ساختار منبع تغذ یه

    رده بندی منابع تغذیه

    یک تولید کننده سیستم بایستی بتوانند مشخصات فنی منبع تغذیه ای که در داخل سیستمهایش از آن استفاده میکند را در اختیار شما قرار دهد. شما میتوانید اینگونه اطلاعات را در دفترچه راهنمای مرجع فنی سیستم و   یا بر روی بر چسبهائی که مستقیما بر روی منبع تغذیه نصب شده اند پیدا کنید. تولید کنندگان منبه تغذیه نیز میتوانند چنین اطلاعاتی را عرضه کنند. که اگر بتوانید تولید کننده آن را شناسائی کرده و از طریق وب مستقیما با آنها ارتباط بر قرار نمائید؛ارجحیت دارد. مشخصات ورودی ؛ بصورت ولتاژ و مشخصات خروجی به صورت آمپر در سطوح مختلف ولتاژ قید میشود .IBM  سطح Wattage خروجی را با عنوان Wattage Specified Output  گزارش می دهد . اگر تولید کننده منبع تغذیه شما Wattage  کلی را ذکر نکرده است؛ می توانید با استفاده از فرمول زیر ؛ مقدار آمپر را به مقدار وات تبدیل کنید:

    Amps×Wattage = Volt

    برای مثال اگر یک مادر برد 6 آمپر از جریان 5+ ولت مصرف کند؛ بر اساس این فرمول 30 وات مصرف خواهد داشت .

    با محاصبه حاصل این ضرب برای هر یک از خروجیها و سپس اضافه کردن تمام نتایج به یکدیگر ؛ می توانید کل مقدار وات خروجی قابل تامین توسط منبع تغذیه خود را محاسبه نمائید .

    جدول (1) خروجیهای رده بندی شده را در هر یک از سطوح ولتاژ خروجی مشخص شده توسط تولید کنندگان ؛ نمایش می دهد با وجود آنکه این رده بند یها دقیق هستند؛ اما برای واحدهائی با Wattage  بالا تر تا حدودی گمراه کننده می باشند.

    Reted Output

    235W

    275W

    300W

    350W

    400W

    425W

                                 Output Current (amps):

    +5v                

    22.0

    30.0

    30.0

    32.0

    30.0

    50.0

    +3.3v             

    14.0

    14.0

    14.0

    28.0

    28.0

    40.0

    Max 5v and33

    125W

    150W

    150W

    215W

    215W

    300W

    +12v              

    8.0

    10.0

    12.0

    10.0

    14.0

    15.0

    -5v                

    0.5

    .05

    0.5

    0.3

    1.0

    0.3

    -12v              

    1.0

    1.0

    1.0

    0.8

    1.0

    1.0

    اضافه کردن یک خروجی 3.3+ ولتی به منبع تغذیه ؛ معادله را بطور قابل ملاحظه ای به هم می زند .جدول شماره (2) شامل اطلاعات مربوط به منبع تغذیه مختلف ATX است که دارای یک خروجی 3.3+ ولت هستند.

    جدول [2]

    Reted Output

    100W

    150W

    200W

    250W

    300W

    375W

                                  Output Current (amps):

    +5v                 

    10.0

    15.0

    20.0

    25.0

    32.0

    35.0

    +12                

    3.5

    5.5

    8.0

    10.0

    10.0

    13.0

    -5V                

    0.3

    0.3

    0.3

    0.5

    1.0

    0.5

    -12V              

    0.3

    0.3

    0.3

    0.5

    1.0

    0.5

    Calc output   

    97.1

    146.1

    201.1

    253.5

    297.0

    339.5

    اگر خروجی کلی را با استفاده از فرمولی که قبلا معرفی کردیم محاسبه نمائید به نظر می رسد این منابع تغذیه خروجیهائی را تولید می کنند که از رده بندی آنها بسیار بالا تر است . برای مثال ؛خروجی مدل 300واتی به 7/354 وات می رسد . با اینحال توجه داشته باشید که منبع تغذیه یک حد اکثر خروجی ترکیبی 150 واتی نیز برای 3.3+ ولت و 5+ ولت دارد. این بدان معنی است که شما نمی توانید در یک زمان از حد اکثر نرخ خروجیهای3 /3و 5 ولتی استفاده کنید ؛ بلکه بایستی توان مصرفی 150 وات را بین آنها تقسیم نمائید . این نکته باعث می شود به مقدار منطقی تر5 / 308 وات برسد.

    اکثر منابع تغذیه PC؛ در رده بندی 150 تا 300 وات قرار دارند . رده بند یهای پائینتر چندان مطلوب نیستند اما شما می توانید منابع تغذ یه سخت کاری را برای اکثر سیستمها تهیه کنید که دارای خروجی 600 وات و یا بیشتر باشند .

    واحدهای 300 واتی (و بالا تر ) برای سیستمهای د سک تاپ و ایستاده (Tower)  با گزینه های کامل؛ توصیه شده اند. این تغذیه کننده ها ؛ هر ترکیبی از مادر برد و کارتهای توسعه و همچنین تعداد زیادی دیسک

    درایو و سایر تجهیزات جانبی را به کار می اندازند. شما در اکثر موارد نمی توانید از حد رده بندی چنین  منابع تغذیه ای فراتر بروید ( پیش از هر چیز بخاطر آنکه سیستم شما دیگر جائی برای اقلام بیشتر را نخواهد داشت).

    اغلب  منبعهای تغذیه طوری طراحی شده اند که عمومی طراحی شده اند که عمومی ویا بعبارت دیگر جهانی باشند. به همین خاطر است که منابع تغذیه علاوه بر توان 110 ولت؛ قادرند از جریان 220ولت 50هرتزی مو جوددر اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر ( ازجمله ایران) نیز استفاده کنند. اکثر منابع تغذیه ای که می توانند از 110 به 220 ولت سوئیچ کنند؛ این کار را به صورت خودکار انجام می دهند اما تعداد کمی ازآنها نیز شما را وادار می کنند تا کلیدی را در قسمت پشتی منبع تغذیه تنظیم کنید تا نوع جریانی که از آن استفاده خواهید کرد را مشخص نمائید.

    اگر منبع تغذیه شما به صورت خودکار بین ولتاژهای ورودی سوئیچ نمی کند پیش از بکار گیری مطمئن شوید که تنظیمات ولتاژ آنها صحیح است . اگر در حالیکه منبع تغذیه برای استفاده از ولتاژ 220 ولتی تنظیم شده است ؛ آن را به برق شهری 110 ولتی وصل کنید؛ آسیبی نخواهید دید ؛ اما تا زمانیکه تنظیمات را تصحیح نکنید بد رستی کار نخواهد کرد . از سوی دیگر اگردر کشورهای که دارای ولتاژ شهری 220 ولتی هستند منبع تغذیه خود را در وضعیت 110 ولت قرار دهید؛ به احتمال قوی به آن صدمه خواهد زد .

    مشخصات منبع تغذیه

    علا وه بر خروجی برق؛ مشخصات متعدد دیگری در ایجاد یک منبع تغذیه با کیفیت بالا نقش دارند. ما در طول سالیان گذشته ؛ سیستمهای متعددی داشته ایم . تجربه ما نشان می دهد که اگر در اتاقی که چند سیستم در داخل آن مشغول بکار هستند یک مشکل برقی بروز کند؛ سیستمهائی که دارای منابع تغذیه ای با کیفیت و رده بندیهای  خروجی بالاتر؛ شانس بسیار بیشتری برای عدم مواجهه با اختلالات برقی دارند ؛ در حالیکه سایر سیستمها از کار می افتند.

    منابع تغذیه با کیفیت بالا به محافظت از سیستمهای شما نیز کمک می کنند.

    منابع تغذیه محصول تولید کنند گان معتبر  در صورت بر خورد با شرایط زیر؛ آسیب نخواهد دید:

    قطع  کامل برق ؛ برای هر مد تی

    هر نوع اشکال برقی

    یک ضربه 200 ولتی به ورودی AC(برای مثال ؛ برخورد صا عقه)

    منابع تغذیه مناسب ؛نشت جریان فوق العاده پائینی به Ground دارند (کمتر از 500 میکرو آمپر ). این ویژگی در زمانی که پریز دیواری شما فاقد اتصال Ground باشد و یا اتصال آن به درستی انجام نشده باشد دارای اهمیت زیادی است. همانطور که می بینید این مشخصات بسیار سخت بوده و بطور قطع نما یا نگر یک منبع تغذیه با کیفیت هستند . مطمئن شوید که منبع تغذیه شما با این مشخصات مطابقت دارد. شما می توانید از معیارهای دیگری نیز برای ارزیابی یک منبع تغذیه استفاده کنید. منبع تغذیه قطعه ای است که بسیاری از کاربران در هنگام خرید یک PC؛ توجه زیادی به آن نمی کنند و به همین دلیل بعضی از فروشندگان سیستم در مورد آن کوتاهی می کنند. بطور کلی ؛ یک فروشنده با اختصاص پول بیشتر به حافظه اضافی و یا یک درایو دیسک سخت بزرگتر ؛ بهتر می توان قیمت سیستم خود را افزایش دهد تا با نصب یک منبع تغذیه بهتر.

    هنگام خرید یک کامپیوتر (ویا تعویض منبع تغذیه) بایستی تا حد امکان در مورد منبع تغذیه آن اطلا عات بدست آورید. با این وجود ؛  بسیاری از مصرف کنندگان از وازه های عجیبی که در مشخصات یک منبع تغذیه نمونه قید شود ؛ به وحشت می افتند. در اینجا تعدادی از عمومی ترین پارامترهای مو جود در برگه های مشخصات منابع تغذیه را به همراه مفهوم آنها مشاهده می کنید:J

    (Mean Time Between Failures) MTBF  و یا (Time To FailureMean)MTTF:

    میانگین زمانی (محاسبه شده) بر حسب ساعت که انتظار می رود منبع تغذیه در طول آن بدون مشکل کار کند.   منابع تغذیه معمولا دارای رده بندی MTBF هستند(برای مثال 100000 ساعت و یا بیشتر) که آشکارا نتیجه یک آزمایش واقعی نیست. در واقع ؛ تولید کنندگان از استانداردهای منتشر شده برای محاسبه نتایج بر اساس

     

     نرخ خطای قطعات داخلی منبع تغذ یه استفاده می کند.MTBF  نشان داده شده برای منابع تغذیه غالبا شامل فشار کاری است که منبع تغذیه برای آن در نظر گرفته شده (بر خسب درصد) و درجه حرارت محیطی که آزمایشها در آن انجام شده ؛ است.

    دامنه ورودی (Imput Range یا دامنه عملیاتی) دامنه ولتاژی که منبع تغذیه آماده پذیرش آن از منبع برق AC است . برای جریان AC 110 ولتی دامنه ورودی متداول بین 90 تا 135 ولت است . برای جریان 220 ولتی این دامنه به 180 تا 270 ولت تغیر می کند.

    Peak Inrush Current: با لا ترین مقدار جریان کشیده شده توسط منبع تغذیه در یک لحظه معین بلا فاصله پس از روشن شدن آن که به صورت آمپر در یک ولتاژ خاص بیان می شود هر چه این جریان کمتر باشد سیستم شوک حرارتی کمتری را تجربه خواهد کرد

    Hold-Up Time  : مدت زمان (بر حسب میلی ثانیه) که یک منبع تغذیه می تواند پس از قطع برق ورودی ؛ خروجی های خود را در دامنه ولتاژ خاصی نگه دارد این ویژگی PC  شما امکان می دهد در صورت بروز AC ورودی ؛ بدون ریست شدن و یا بوت مجدد به کار خود ادامه دهد . برای منابع تغذیه امروزی مقادیر 15 تا 30 میلی ثانیه عمو میت دارند؛ مقادیر بالا تر ( طولا نی تر) بهتر هستند مشخصات ATX12V به حد اقل 17 میلی ثانیه اشاره دارد .

    Transient Response : مدتی زمانی ( بر حسب میکرو ثانیه ) که یک منبع تغذیه برای برگرداندن خروجیهای خود به دامنه ولتاژ خاص پس از یک تغیر سریع در جریان خروجی به ان نیاز دارد . به عبارت دیگر؛ مدت زمانی که طول میکشد تا سطح برق خروجی پس از آن که یکی از ابزارهای داخل سیستم مصرف برق را آغاز و یا تمام می کند تثبیت شود منابع تغذیه در فواصل زمانی منظمی جریان مورد استفاده تو سط کامپیوتر را بر رسی می کنند. زمانی که یک ابزار در طول یکی از این فواصل زمانی مصرف برق خود را قطع می کند (مثلا هتگامی که درایو فلا پی به چرخش موتور خود خاتمه می دهد)؛ ممکن است منبع تغذ یه برای مدت کوتاهی ولتاژ زیادی را یه خروجی خود عرضه نماید این ولتاز اضافی Overshoot نا میده می شود و Trasient Response مدت زمانی است که در طول آن ولتاژ به سطح مشخصی بر میگرد. این مسئله برای سیستم در حکم یک شوک است و می تواند باعث بروز اشکال و یا از کار افتادن سیستم شود . Overshoot به عنوان مشکل مهمی که با منابع تغذیه سوئیچینگ همراه بوده ؛ در سالهای اخیر به طور قابل توجهی کاهش یافته است.Trasient Response گاهی به صورت فواصل زمانی بیان می شود و گاهی به صورت تغییرات خاصی در خروجی (برای مثال ؛ سطح توان خروجی تا زمانی که خروجی تا 20 درصد تغییر کند در داخل حد تنظیم شده باقی می ماند).

    Overvoltage Protection نقطه اوج خاصی را برای هر یک از خروجی ها مشخص میکند که در آن ؛ منبع تغذیه آن خروجی را قطع می کند. مقاد یر می توانند بصورت درصد (مثل 120% برای3  /3ولت و 5 ولت ) و یا به صورت ولتاژ (مثل6 /4+ برای خروجی3 /3+ و 7 + ولت برای خروجی 5+) بیان شود .

    Maximum Load Current  : بالا ترین مقدار جریانی ( بر حسب آمپر) که امکان تحویل بی خطر آن از طریق یک خروجی خاص وجود دارد. مقادیر آن به صورت آمیر آژها ی مشخصی برای هر یک از ولتاژ های خروجی بیان می شوند.با این مقادیر شما نه تنها قادر به محاسبه کل مقدار؛ توانی خواهیذ بود که منبع تغذیه قادر به تا مین آن است؛ بلکه می توانید تعداد ابزارهایی که از آن ولتاژهای مختلف استفاده کنند را محاسبه نمائید

    Minimum Load Current : کمترین مقدار جریانی ( بر حسب آمپر) که بایستی از یک خروجی مشخص گرفته شود تا آن خروجی به کار خود ادامه دهد .اگر جریان کشیده شده از یک خروجی کمتر از مقدار حد اقل باشد ممکن است منبع تغذیه آسیب ببیند و یا اینکه به طور خودکار خاموش شود .

    Load Regulation : هنگامی که جریان کشیده شده از یک خروجی مشخص کاهش یافته و یا  افزایش یابد؛ ولتاژ نیز تا حدودی تغیر کرده و معمولا با افزایش جریان ؛ افزایش می یابد Load Regulation تغیر ولتاژ برای یک خروجی مشخص به صورت انتقال آن از حد اقل بار به حد اکثر بار (و یا بر عکس) است . مقادیری که بر حسب یک درصد /+ بیان می شود ؛ معمولا از 1%- /+ تا 5%  -/+ برای خروجی های +12V, +5V,+3.3V تغیر می کنند.

    Line Regulation : تغیرات بوجود آمده در ولتاژ خروجی هنگامی که ولتاژ AC ورودی از پایین ترین مقدار به بالا ترین مقدار در دامنه ورودی تغییر می کند. یک منبع تغذیه بایستی بتواند هر

    ولتاژی در داخل دامنه ورودی خود را با یک تغییر 1% (یا کمتر) در خروجی خود اداره نما ید .

    Efficiecy:نسبت توان ورودی به توان خروجی که به صورت در صد بیان میشود. در مورد منابع تغذیه امروزی ؛مقادیر 65% تا 85% عمومیت دارند. 15تا 35 در صد باقیمانده توان ورودی در طول فرایند تبدیل AC\DC به گرما تبد یل می شود . هر چند که کار ایی بالاتر به معنی حرارت کمتر در داخل کامپیوتر (موضوع همیشه جوشایند)و صورت حسابهای برق کمتری است؛اما این مسئله نبایستی به بهای دقت ؛ ثبات و ماندگاری منبع تغذیه تمام شود.                                    

    Efficiecy:نسبت توان ورودي به توان خروجي که به صورت در صد بيان ميشود. در مورد منابع تغذيه امروزي ؛مقادير 65% تا 85% عموميت دارند. 15تا 35 در صد باقيمانده توان ورودي در طول فرايند تبديل AC\DC به گرما تبد يل مي شود . هر چند که کار ايي بالاتر به معني حرارت کمتر در داخل کامپيوتر (موضوع هميشه جوشايند)و صورت حسابهاي برق کمتري است؛اما اين مسئله نبايستي به بهاي دقت ؛ ثبات و ماندگاري منبع تغذيه تمام شود.

    AC Ripple ,Ripple & Noise,Ripple: متوسط ولتاژ تمام تاثيرات AC بر خروجيهاي منبع تغذيه ؛ که معمولا بصورت ميلي ولت Peak-to-Peak و يا در صد ولتاژ خروجي اسمي بيان مي

    شود . هر چه اين مقدار کمتر باشد ؛ بهتر است. واحد هاي با کيفيت بالا معمولا داراي نسبت Ripple 1 درصدي (يا کمتر) هستند که اگر بر حسب ولت بيان شود 1% ولتاژ خروجي خواهد بود. درنتيجه ؛ براي خروجي 5+ ولت اين مقدار به05 /0و يا 50 ميلي ولت مي رسد.

    تصحيح عامل توان

    اخيرا کارائي خط برق و توليد موج هماهنگ منابع تغذيه PC مورد برسي قرار گرفته است . اين موضوع عموماتحت عنوان عامل توان تغذيه مورد برسي قرار مي گيرد. توجه به عامل توان فقط بخاطر تقويت کارائي برق نيست ؛ بلکه به خاطر کاهش در توليد Harmonics Back بر، روي خط برق نيز هست. بطور اخص استاندارهاي جديدي در بسياري از کشورهاي اروپائي اجباري شده اند که Harmonics را به کمتر از مقدار خاصي کاهش مي دهند . مدار مورد نياز براي اينکار،PFC (Factor CorrrctionPower ) ناميده مي شود.

    عامل توان نشان مي دهد که بازده مصرف توان الکتريکي تا چه حدي است و بصورت عددي بين صفر و يک بيان مي شود. يک عامال توان بالا نشان مي دهد که توان الکتريکي بصورت کار آمدي مورد استفاده قرار گرفته است ، در حاليکه مقادير پائين آن نشاندهنده بکار گيري ضعف توان الکتريکي هستند. براي درک عامل توان، بايد نحوه استفاده از برق را درک کنيد .

    معمولا دو نوع بار بر روي خطوط برق AC اعمال مي شود:

    مقاومتي (Resistive) : توان تبد يل شده به حرارت ، نور ، حرکت و کار

    القائي (Inductive) : حفظ يک حوزه الکترومغناطيسي نظير ترانسفورماتور و يا موتور

    يک بارمقاومتي معمولا Working Power ناميده مي شود و بر حسب کيلووات ارزيابي مي گردد. از سوي ديگر، يک بار القائي غالبا Power Reactive نا ميده شده و با واحدKVAR ((Kilovolt-Amperes

    سنجيده مي شود. Working Power وReactive Power در کنار يکديگر توان ظاهري را تشکيل مي دهد که با واحد KVA(کيلووات آمپر) سنجيده مي شود. عامل توان به صورت نسبت نيروي کاري به توان ظاهري اندازه گيري مي شود(KW/KVA) . عامل توان ايده ال، 1 است که در آن نيروي کاري و توان ظاهري برابر هستند.

    درک مفهوم يک بار مقاومتي و يا نيروي کاري نسبتا آسان است. براي مثال، يک لامپ چراغ که 100 وات نور و حرارت توليد مي کند. اين يک بار مقاومتي خالص است. از سوي ديگر بار القائي تا حدودي دشوار است. يک ترانسفورماتور را در نظر بگيرد که داراي سيم پيچهائي براي توليد حوزه الکترومغناطيسي است و سپس جرياني را در مجموعه ديگري از سيم پيچها ايجاد مي کند. براي اشباع سيم پيچها و توليد حوزه مغناطيسي به مقدار معيني توان نياز داريم ، حتي در صورتيکه هيچ کاري در حال انجام نباشد.مبد ل برقي که به هيچ چيزي متصل نشده است،مثال خوبي است از يک بار القائي خالص.در اينجا يک مصرف توان ظاهري براي توليد حوزه ها وجود دارد،اما هيچ نيروي کاري وجود ندارد زيرا هيچ کارعملي انجام نمي شود.

    هنگاميکه ترانسفورماتور به يک بار متصل شود، از هر دو نيروي وواکنشي استفاده مي کند.بعبارت ديگر، توان براي انجام يک کار مصرف مي شود(براي مثال،در حالتيکه مبدل در حال برق رساني به يک لامپ باشد) و توان ظاهري براي حفظ حوزه الکترومغناطيسي در سيم پيچهاي مبدل مورد استفاده قرار مي گيرد.در يک مدار AC ممکن است اين بارها خارج از نظم و يا فاز باشند، به اين معني که آنها در يک زمان به اوج خود؛نمي رسند. اين مسئله مي تواند باعث ايجاد يک باز خوردHarmonic به خط برق مي شود. شما مثالهائي از اين حالت را در موردي مشاهده کرده ايد که موتورهاي الکتريکي باعث بروز اغتشاشاتي در تصوير تلوزيونهائي که به همان منبع برقي متصل شده اند،ايجاد مي کنند.

    PFC معمولا شامل اضافه کردن ظرفيت مدار براي حفظ نيروي القائي است، بدون آنکه توان اضافه اي را از خط بکشيد. اين مسئله باعث برابري نيروي کاري و توان ظاهري مي شود که عامل توان را به 1 مي رساند. اينکار معمولا به سادگي اضافه کردن چند خازن به مدار نيست، گر چه اينکار قابل انجام است و به آن تصحيخ عامل توان انفعالي گفته مي شود تصحيح عامل توان فعال شامل يک مدار هوشمند تر است که طراحي شده تا با بارهاي مقاومتي و القائي مطابقت داشته باشند بطوريکه از نظر پريز ديواري به يک شکل ديده شوند.

    يک منبع تغذيه با PCF فعال، اغتشاشات کمتري را از منبع AC کشيده و داراي نرخ عامل تواني برابر 9/0 يابالا تراست . يک منبع تغذيه فاقد PFC،جريان شديدا مغشوشي را مي کشد که به آن بار غير خطي نيز گفته مي شود.عامل توان منبع تغذيه تصحيح نشده معمولا بين 6/0تا 8/0 است. به همين دليل تنها 60% از توان ظاهري مصرف شده ، کار واقعي را انجام داده است.

    کاهش صوت حسابهاي برقي شما بخاطر داشتن يک منبع تغذيه مجهز به PFC قطعي نيست (اين موضوع به نحوه اندازي گيري توان شما بستگي دارد)،اما به طور قطع باعث کاهش بار موجود بر روي سيم کشي ساختمان شما مي شود. با PFC ، تمام توان ورودي به منبع تغذيه به کار واقعي تبديل مي شود و سيم کشها از بار اضافي خلاص مي شوند. براي مثال اگر شما چند کامپيوتر را به يک مدار Breaker-Controlled واحد متصل کرده و متوجه شويد که متناوبا فيوز آن را مي سوزانيد ، مي توانيد به سيستمهائي با منابع تغذيه PCF سوئيچ کرده و بار کاري مو جود بر روي سيم کشي را تا 40% کاهش دهيد. در واقع با اينکار احتمال سوختن فيوز را کاهش مي دهيد.

    (International Electrical Committee) IEC استانداردهائي را در زمينه سيستم تغذيه عمومي با فرکانس پائين منتشر کرده است. استانداردهائي را در زمينه سيستم تغذيه عمومي با فرکانس پائين منتشر کرده است. استانداردهاي ابتدائي،555.2 (Harmonics) و555.3 (Flicker) بودند اما آنها تا کنون بارها اصلاح شده اند و در حال حاضر به ترتيب بصورت IEC 1000-3-2 وIEC 1000-3-3 در دسترس قرار دارند. بر اساس بخشنامهEMC، اکثر ابزارهاي برقي فروخته شده در کشورهاي اروپائي عضو، بايستي با استانداردهاي IEC مطابقت داشته باشند. استانداردهاي IEC 1000-3-2/3 در سالهاي 1997و1998 الزامي شدند. اگر در کشورهائي که PFC در آنها الزامي است زندگي نمي کنيد،ما قويأ به شما توصيه مي کنم از منابع تغذيه PC با PFC فعال استفاده کنيد. مزيت اصلي منابع تغذيه PFC در اين است که آنها باعث داغ شدن سيم کشي ساختمان و يا اغتشاش در شکل موج منبع AC نمي شوند و تداخل کمتري را براي ساير وسايل موجود بر روي خط ايجاد مي کنند.

    گواهينامه هاي سلامت منبع تغذيه

    آژانسهاي متعددي در سرتا سر جهان اقدام به صدور گواهينامه سلامت و کيفيت براي قطعات الکتريکي و الکترونيکي مي نمايند. شناخته شده ترين آژانس در ايالات متحده ،(UL) Underwriters Laboratories Ic. است. استاندارد 1950 UL# (نسخه سوم استاندارد سلامت تجهيزات IT شامل تجهيزات تجاري الکتريکي)، منابع تغذيه و ساير قطعات PC را پوشش مي دهد.شما هميشه در هنگام خريد منبع تغذيه و ساير ابزارها بايد مواردي را انتخاب کنيد که توسط UL تائيد شده اند. هر چه که غالبا در اين مورد گفته مي شود که تمام محصولات خوب داراي گواهينامه UL نيستند، اما هيچ محصول بدي هم اين گواهينامه را ندارد.

    در کانادا محصولات الکتريکي و الکترونيکي توسط آژانس استانداردهاي کانادائي (CSA) تائيد مي شوند. معادلهاي آلماني آن شامل Tv Rheinland و VED هستند و مو سسه NEMKO نيز در نروژ فعاليت دارد. اين موسسات مسول صدور گواهينامه محصصولات در سرتا سر اروپا هستند . توليد کنندگان منابع تغذيه اي که محصولات در سرتاسر اروپا هستند. توليد کنندگان منابع تغذيه اي که محصولات خود را در يک بازار جهاني عرضه مي کنند بايستي محصولاتي داشته باشند که حداقل توسط UL ، CSA و TV تائيد شده باشند.

    جدا از گواهينامه هاي نوع UL، بسياري از توليد کنندگان منبع تغذيه (حتي معروفترين شرکتها)ادعا مي کنند که محصولاتشان داراي يک گواهينامه Class B از کمسيون ارتباطات فدرال است. به اين معني که آنها با استانداردهاي FCC براي تداخل فرکانس راديوئي و الکترومغناطيسي (EMI/RFI) مطابقت دارند. با اين حال، اين يک موضوع بحث انگيز است زيرا FCC منابع تغذيه را بعنوان يک قطعه مجزا گواهي نمي کند. بند47 قوانين فدرال، قسمت 15 ، بخش 15.101(c) به اين شرح است:

    "FCC در حال حاظراقدام به صدور مجوز براي مادربردها، کيسها و منابع تغذيه داخلي نمي نمايد. فروشندگاني که مدعي ارائه کيسها، مادربردها و يا منابع تغذيه داخلي داراي گواهينامه FCC هستند، در اين مورد صادق نيستند."

    در واقع، يک گواهينامه FCC تنها مي تواند مجموعا براي يک واحد مبنا که شامل يک کيس کامپيوتر، مادربرد و منبع تغذيه مي شود ، صادر گردد. بنا بر اين ، منبع تغذيه اي که توسط FCC تائيد شده ، عملا همراه با يک مادر برد و کيس خاص گواهي دريافت کرده است که لزوما همان کيس و مادربرد مورد استفاده در سيستم شما نيستند، با اينحال ، اين بدان معني نيست که توليد کنندگان در حال فريب دادن شما هستند و يا اينکه منبع تغذيه شما نا مرغوب است . در واقع منظور ما اينست که در هنگام ارزيابي منابع تغذيه ، بايد در مورد گواهينامه FCC توجه کمتري را نسبت به ساير عوامل نظير گواهنامه UL مبذول کنيد.

    بارگيري اضافه از منبع تغذيه

    بطور تاريخي، بزرگترين دليل مشکلات Overload منابع تغذيه، پر کردن شيارهاي توسعه و اضافه کردن درايوهاي بيشتر است. ديسکهاي سخت متعدد، درايوهاي CD-ROM و درايوهاي فلاپي مي توانند فشار کاملي را بر منبع تغذيه سيستم اعمال کنند. مطمئن شويد که براي بکار انداختن تمام درايوهائي که در نظر داريد نصب کنيد، توان 12V کافي را داريد. سيستمهاي ايستاده (Tower) خصوصا مي توانند مشکل ساز باشند زيرا داراي فضاهاي زيادي براي نصب درايوها هستند. اين مسئله که کيس شما داراي فضاي اضافي براي ابزارها مي باشند به اين معني نيست که منبع تغذيه شما نيز بتواند آنها را پشتيباني کند . مطمئن شويد که توان +5v کافي براي بکار انداختن تمام کارتهاي توسعه خود(خصوصا کارتهاي CI ) را در اختيار داريد . اين مسئله تا حدودي محافظه کارانه است، اما به خاطر داشته باشيد که اکثرکارتها کمتر از حد اکثر ممکن، جريان مي کشند، جديد ترين پردازنده هاي امروزي مي توانند احتياجات جرياني بسياربالائي براي تغذيه هاي +5v و +3.3v داشته باشند . هنگام انتخاب يک منبع تغذيه براي سيستمتان ، اطمينان حاصل کنيد که هر نوع ارتقا پردازنده در آينده را به حساب آورده ايد. بسياري از مردم براي تعويض تجهيزات مو جود با يک نسخه ارتقا يافته از آنها ، تا زمان از کارافتادن اين تجهيزات صبر مي کنند. اگر از نظر بودجه در محدوديت قرار داريد، اين گرايش تا زمانيکه چيزي از کار نيفتاده ، ان را تعمير نکنيد مي تواند الزامي باشد. با اينحال منابع تغذيه در يک زمان بطور کامل از کار نمي افتند. آنها مي توانند در دوره هاي متناوب دچار اشکال شوند و يا اينکه اجازه بالا و پائين رفتن سطوح توان ورودي به سيستم را بدهند،که نهايتا منجر به عملکرد ناپايدار سيستم خواهد شد. شما ممکن است يک اشکال نرم افزاري را عامل از کار افتادن سيستم خود بدانيد، در صورتيکه مجرم اصلي ، منبع تغذيه اي است که بيش از حد بار گذاري شده است. اگر براي مدت زيادي از منبع تغذيه خود استفاده کرده ايد و بعدا سيستم خود را به شيوه هاي مختلف ارتقا داده ايد ، بايد منتظر مشکلاتي نيز باشيد.هرچند که قطعا جاي مناسبي براي محاسبات دقيق مصرف برق مورد بحث در اين مقاله وجود دارد ، بسياري از کار بران با تجربه PC شيوه محاسبه توان "نگران نباش" را ترجيح مي دهند . اين تکنيک شامل خريد و يا توليد يک سيستم با يک منبع تغذيه 300 واتي (يا بالا تر) با کيفيت بالا ( و يا ارتقاء يک سيستم مو جود به چنين منبع تغذيه اي ) است. پس از آن مي توانيد سيستم خود را آزادانه ارتقاء دهيد، بدون آنکه نگران مصرف برق آن باشيد.

    پيشنهاد ما يک منبع 425 واتي از يک توليد کننده خوشنام است، که احتمالا براي بسياري از کاربران معمولي بيش از حد بالا است . اما براي افرادي که يک سيستم را براي مدتي طولاني نگه مي دارند و ارتقائهاي متعددي را بر روي آن اعمال مي کنند، اين يک انتخاب فوق العاده است.

    وقتي از آ ن استفاده نمي کنيد، خاموشش کنيد

    آبا زمانيکه از يک سيستم استفاده نمي کنيد، بايد آن را خا موش نمائيد؟

    براي پاسخگوئي به اين پرسش تکراري ، بايد بعضي از موارد را در باره تجهيزات الکتريکي وآنچه که باعث خرابي آنها مي شود، درک کنيد. اين دانسته هاي خود را با اطلاعات مربوط به مصرف برق، هزينه و سلامتي ترکيب کنيد تا به نتيجه برسيد. از آنجائيکه شرايط مي توانند متفاوت باشند، بهترين جواب براي شما ممکن است بر حسب نيازها کاربردهاي خاص شما با پاسخ ديگران تفاوت داشته باشد.

    روشن و خاموش کردن مکرر يک سيستم مي تواند باعث تضعيف و آسيب ديدگي قطعات آن شود. اين موضوع به نظر منطقي مي رسد، اما يک دليل ساده براي اکثر مردم آشکار نيست. بسياري از افراد براين باورندکه روشن و خاموش کردن مکرر سيستم بخاطر شوک الکتريکي حاصل از آن براي سيستم مضر است. با اينحال ، مشکل واقعي، درجه حرارت است. هنگاميکه سيستم گرم مي شود، قطعات آن منبسط مي گردند؛با خنک شدن سيستم نيز قطعات آن منقبض مي شوند. بعلاوه ، مواد مختلف مورد استفاده در سيستم داراي ضرايب انبسلط متفاوتي هستند و اين موضوع بدان معني است که نسبتهاي متفاوتي منبسط و منقبض مي شوند. در طول زمان، شوک حرارتي باعث بروز اشکال در بسياري از قسمتهاي سيستم مي شود.

    از نتقطه نظر (صرفا) قابليت اعتماد سيستم، شما بايد سيستم را تا حد امکان از شوک حرارتي دور کنيد. هنگاميکه يک سيستم روشن مي شود، در ظرف 30 دقيقه (و يا کمتر از آن)،دماي قطعات سيستم از دماي محيط به 185 درجه فارنهايت (85 درجه سانتيگراد) مي رسد. هنگاميکه سيستم را خاموش مي کنيد، همين اتفاق بصورت معکوس روي مي دهد و قطعات سيستم در طول مدت کوتاهي به دماي محيط بر مي گردند.

    انبساط و انقباض حرارتي بعنوان بزرگترين عامل ساده بروز اشکال در قطعات باقي مانده است. امکان ترک خوردن پوسته تراشه ها وجود دارد که با عث مي شود رطوبت به داخل آنها نفوذ کرده و آنها را خراب نمايد. ممکن سيمهاي ظريف داخلي قطع شوند و نهايتا امکان ترک خوردن بردهاي مدار نيز وجود دارد. قطعات نصب شده بر روي سطح با نسبتهائي متفاوت در مقايسه با برد مداري که بر روي آن نصب شده اند، منبسط و منقبض مي شوند و اين مسئله ايجاد فشار شد يدي به اتصالات لحيمکاري شده مي گردد. احتمال آسيب ديدن اتصال لحيمکاري شده بخاطر سخت شدن فلز بر اثر فشارهاي تکراري وجود دارد که باعث ايجاد ترک در اتصال مي شود . قطعاتي که از حرارت گير استفاده مي کنند (متل پردازنده ها، ترانزيستورها و تنظيم کننده هاي ولتاژ) مي توانند بر اثر فاصله ايجاد شده مابين خنک کننده و آن ابزار بخاطر چرخهاي حرارتي ، بيش از حد داغ شده و بسوزند . چرخه هاي حرارتي همچنين مي توانند باعث شل شدن و يا خزش اتصالات و ادوات نصب شده بر روي سکوت شوند که باعث بروز دامنه اي از اشکالات متناوب اتصالي مي گردد.

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی شرکت کامپیوتری - بحثی پیرامون منابع تغذیه شامل ساختارمنبع تغذیه وعیب یابی آن
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت