موقعیت، قدمت و تاریخچه ی شهرستان بندر ماهشهر
شهرستان بندر ماهشهر در جنوب غربی ایران و جنوب استان خوزستان و در شمال خور موسی قرار گرفته است . این شهرستان در محدوده ی جغرافیایی 49 درجه و 54 دقیقه ی طول شرقی و 50 درجه و 30 دقیقه عرض شمالی واقع شده است.
بندر ماهشهر دارای وسعت 7312 کیلومتر مربع می باشد و از لحاظ مساحت سومین شهرستان استان محسوب می شود. فاصله ی این شهرستان تا خلیج فارس 11 کیلومتر می باشد.
این شهرستان از شمال و شمال شرقی به اهواز و رامهرمز، از جنوب به خلیج فارس و آبادان ، از غرب به خرمشهر و از شرق به بهبهان می رسد.
این بندر در جلگه ی خوزستان و در کنار شاخابه ای از رود جراحی جای دارد که لوله های نفت از مناطق مجاور به آن کشیده شده اند و بخشی از نفت خام ایران از آنجا فرستاده می شود.
بندر ماهشهر را معشور نیز نامیده اند و در گذشته های دور بندر ماچول و ماشول نامیده می شد. در سده ی چهارم هجری آباد بوده و از آن به عنوان شهری در کنار دریا با بازارهای بزرگ و مسجد ی نیکو یاد شده است.
3
طرح مسکن مهر
تعریف طرح مسکن مهر حق بهره برداری از زمین برای ساخت مسکن کوچک با متوسط زیر بنای هر واحد در حدود 75 متر مربع به منظور کاهش و حذف هزینه زمین از قیمت تمام شده ساختمان برای انطباق با توان مالی خانوارهای کم در آمد و میان در آمد در قالب اجاره 99 ساله زمین بر عهده طرح مسکن مهر است در این طرح متقاضیان مالک اعیانی واحد مسکونی می شوند و نقل وانتقال به صورت اعیانی بلامانع است .
اهداف تعاونی تعاونی مسکن مهر مانند سایر تعاونی ها ‘ تشکل های حقوقی هستند که ترویج و تحکیم مشارکت همکاری و تعاون عمومی ‘ تامین مسکن اعضاء و کمک به تحقق عدالت اجتماعی را دنبال می کنند .
باتوجه بهاینکه اساس هر تعاونی اعضاء آن هستند تعاونی مسکن مهر خدمت به انسانهای شریف و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی آنان را مد نظر دارد . نظارت حق قانونی اعضاء است به شرط آنکه تمامی وظایف و مسئولیتهایی را که در حدود قانون و مقررات پذیرفته اند عمل کنند.
واجدین شرایط طرح مسکن مهر متقاضیان ثبت نام شده در قالب طرح مذکور پالایش و سازماندهی می شوند . گفتنی است به منظور برقراری عدالت پالایش در تمامی مراحل وجود داشته و در هر لحظه ثابت شود .
دوره مشارکت مدنی در زمان تسویه قرارداد دوره مذکور و یارانه دوره فروش اقساطی به صورت یکجا محاسبه و از بدهی متقاضی کسر می شود . از دیگر شرایط پرداخت این تسهیلات علاوه بر اینکه زمین واگذاری شده از سوی نهاد زیربط به عنوان وثیقه نزد بانک توثیق می شود ‘ انعقاد قرارداد اعطای تسهیلات احداث پروژه و پرداخت مراحل آن پس از پایان عملیات آماده سازی پروژه و پس از اجرای کامل فونداسیون صورت خواهد گرفت . سقف فردی تسهیلات برای آماده سازی اراضی نیز حداکثر 15 میلیون ریال است .
4
فصل اول
آشنای کلی با مکان کار آموزی
این مکانی که من به عنوان کارآموزی مشغول به کار شدم یک اداره خصوصی که متشکل از تعدادی تعاونی میباشند که هدف اصلی آن خانه دار شدن عده ای از همشهریانمان می باشد و این ارگان خصوصی زیر نظر اداره تعاون و مسکن وشهرسازی میباشد ونیز دارای دو شعبه میباشد که یک شعبه آن شکل اداری دارد واقع در شهر میباشد که وظیفه آن انجام امور اداری میباشد
شعبه دوم آن محل که محل اجرایی پروژه میباشد که واقع در بیرون شهر میباشد .
1 تاریخچه سازمان
این تعاونی ها در دی ماه سال 1386 با حضور عده ای از اعضایی که هدف انها خانه دار شدن می باشد شروع شد..
این تعاونی ها با حضور مدیر عامل ،رئیس هیئت مدیره ،منشی هیئت مدیره و ناظران به رسمیت رسید که این اشخصا برخاسته از دل همین اعضا اولیه میباشند.
وکار فیزیکی این تعاونی ها از سال 87 با آماده سازی زمین ها شروع شد و پایان کار آنها از سال 90 تا 91 می باشد.
3
نمودار سازمانی و تشکیلات
هیأت مدیره
رئیس هیأت مدیره
محمدرضا قنواتی
منشی هیأت مدیره
فیصل دیلمی
بازرسان
بازرسی اصلی :
ابراهیم پورحیدری
بازرسی اصلی :
محمد غبیشاوی
مدیرعامل
مهدی یوسفی راد
نائب رئیس هیأت مدیره
مهدی یوسفی راد
4-شرح مختصری از فرآیند تولید یا خدماتی
در واقع اولین محصول تولیدی این تعاونی ها مسکن میباشد ، که تولید شهرکهای جدید با امکانات پیشرفته را در بر میگیرد.
فصل دوم
ارزیابی سنجش های مرتبط با رشته علمی کارآموز
1 –موقعیت رشته کار آموز در واحد صنعتی با بررسی جزئیات سازمانی رشته کار آموز در واحد صنعتی :
من با توجه به رشته تحصیلی خود در این تعاونی به عنوان ناظر در این مرحله که مرحله اسکلت میباشد مشغول به کار شدم .
2-بررسی شرح وظایف رشته کارآموز مشخص گردد.
کارهای برای من در این مرحله به عنوان کارآموز تعیین شد که ابتدا با کار در سایت یعنی شعبه دوم کاری این تعاونی ها می باشد که شامل نظارت بر عملکرد کارگرها در سایت که در بعنوان یک معمار تا آن چیزی که انجام میشد مطابق با استاندارد روز و معاری روز باشد البته نا گفته نماند که این پروژه خود دارای دو گروه دستگاه نظارت که از معماران زبده وماهری می باشند شامل بود.واز سری انجام وظایف من به عنوان یک کار آمز گرفتن گزارش روزانه کاری از پیمانکاری در آخر هر ماه جهت اطلاع کامل کارفرما و قسمت اداری پروژه و همچنین سرکشی های که در نوبت های دیگر روز در غیاب مهندس ناظر بر روی اجرای اسکلت ساختمان و نظارت بر روی عملیات جوش این مرحله از پروژه.
3-امور جاری در دست اقدام
اجرای سقف : که این مرحله باید نسبت به وام پرداختی و معماری روز دنیا صنعتی ونیمه صنعتی باشد که مجریان انجام کار می توانند از سقف های کرومیت و سقف های صنعتی استفاده کنند و این مرحله از کار میبایست تا 3 ماه آینده به پایان برسد.
4-برنامه های آینده
برنامه های آینده این پروژه عظیم شامل مراحل دیوارچینی ، نازک کاری ، سفت کاری و نما میباشد و در پایان تحویل منازل مسکن مهر میباشد که نتیجه تلاش سالیان مسئولین ما در امر مسکن می 6
5-تکنیکهای که توسط رشته مورد نظر در واحد صنعتی به کار میرود.
مشخصآْ ساختمان سازی بدون استفاده از معماری روز دنیا کاری است که امروزه باید به آن توجه شود تا ما و ساخت ساز های ما را جهانیان عقب نیاندازد،پس این معماری نوین بدون ترسییم پلان های که با استانداردهای جهانی هم از نظر ایمنی و هم از نظر آسایش مطابقت داشته باشد و این امر با بودن مهندسین ناظر و پیمانکاران آشنا با دانش روز دنیا عملی خواهد شد .و خوشبختانه من شاهد همه این امکانات بر روی این پروژه ملی بودم.
7
بسم الله الرحمن الرحیم
وزارت تعاون جمهوری اسلامی ایران
اساسنامه تعاونیهای مسکن مهر
وزارت تعاون
مقدمه :
حسن تعاون مدنیت و داد مایه الفت بود و اتحاد
قرآن کریم همه مؤمنان را به همکاری و همدلی در امور خیر و رعایت تقوی فراخوانده است. با الهام از این اصل مقدس, قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران سعی بر تحقق فراخوان الهی دارد. براین پایه, اصول 43 و 44 قانون اساسی, رسالت سنگین تحقق عدالت اقتصادی و پیشگیری از تمرکز و تداول ثروت در دست افراد و گروههای خاص را تأمین میکند و زمینه را برای جلوگیری از تبدیل دولت به یک کارفرمای بزرگ مطلق آماده میسازد. حال بر یک یک اعضای شرکتهای تعاونی مهر است تا با همراهی و همدلی و حس تعاون و معاضدت به گسترش این فکر و عمل به این اندیشه همت گمارند. متن حاضر اساسنامه شرکت تعاونی مسکن مهر11 میباشد که براساس قانون بخش تعاونی اقتصاد جمهوری اسلامی ایران مصوب سیزدهم شهریور سال 1370 که ملهم از اصول 43و44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران می باشد و سایر مقررات بخش تعاون تهیه و تنظیم گردیده و بعنوان یک میثاق و سند همکاری مورد توافق و تفاهم اعضاء قرار گرفته و به تصویب آنها رسیده است.اعضای تعاونی مهر 11 در آغاز این همکاری خجسته و مشارکت مبارک که ‹‹آزادانه و با اختیار کامل›› و با قبول سهم در ‹‹مشارکت اقتصادی›› آنرا پذیرفته اند, تعهد می نمایند که ضمن انجام وظیفه در قبال مسئولیت خود با رعایت ‹‹حقوق مساوی اعضاء›› کوشش فردی و تلاش همگانی شان را همراه با ‹‹کسب علم و آگاهی و بکارگیری مستمر دانش روز››برای موفقیت هرچه بیشتر اهداف این همیاری و مشارکت با تأکید بر ‹‹خودگردانی و خوداتکایی›› بکار گیرند. باشد که در راستای تحقق هدفهای تعاونی مهر و با عنایت به اصول عمومی همیاری و تعاون که در فرهنگ اسلامی و ایرانی , ریشه ای پای برجا و پیشینهای دیرینه دارد , شاهد گامهای استوار و دستان پرتوان تک تک اعضاء باشیم که همدلانه برای رشد و توسعه فرهنگ تعاونی مهر و گسترش روحیه مشارکت جو و مشارکت پذیر , فعالانه دست بهم داده اند و می کوشند تا همسو و هم جهت ‹‹در کنار کلیه تعاونگران کشور›› در جهت ایجاد اشتغال مولد و ارائه خدمات عادلانه و منصفانه مورد نیاز مردم و راه اندازی چرخهای تولید و خدمات , با افزایش بهره وری و بکارگیری پس اندازهای هر چند مختصر , ضمن تحقق عدالت اقتصادی و اجتماعی ‹‹یاری رسان جامعه›› و دولت نیز باشند.
امضای هیات رئیسه مجمع عمومی
8
§ فصل اول
ماده1 - نام شرکت تعاونی :
شرکت تعاونی مسکن مهر 11 و نوع آن توزیعی است که در این اساسنامه به اختصار،‹‹تعاونی›› نامیده می شود.
ماده2- اهداف تعاونی مهر :
1. ترویج و تحکیم مشارکت ، همکاری و تعاون عمومی.
2. تأمین مسکن برای آحاد مردم فاقد مسکن با اولویت اقشار کم درآمد.
ماده3- موضوع فعالیت :
1. تهیه زمین با کاربری مسکونی از سازمان مسکن و شهرسازی جهت اعضاء در قالب عقد قرارداد اجاره 99ساله.
2. اخذ وام و تسهیلات اعتباری از منابع بانکی و سایر منابع مجاز و اخذ کمکهای بلاعوض جهت ساخت واحدهای مسکونی اعضاء.
3. واگذاری احداث پروژهها به اشخاص دارای مجوز قانونی .
4. واگذاری واحدهای احداثی به اعضاء .
تبصره-1 :
- انجام موضوعات و فعالیتهای مذکور در این ماده در رابطه با تهیه زمین و تفکیک آن واحداث واحدهای مسکونی و واگذاری آنها به اعضاء طبق مقررات فصل پنجم اساسنامه خواهد بود .
تبصره-2 :
- درصورتی که برای انجام هریک از فعالیتهای موضوع تعاونی، نیاز به اخذمجوز از مراجع ذیصلاح قانونی باشد تعاونی مکلف به اخذ آن است.
ماده4- حوزه عملیات :
حوزه عملیات تعاونی بندر ماهشهر می باشد. (حوزه عملیات ، بایستی شهر محل ثبت نام متقاضیان تعاونی باشد.)
در کلان شهرها ، شهرهای جدید که از طریق سازمان مسکن و شهرسازی زمینهای 99 ساله به تعاونی مهر واگذار می شود نیز جزو حوزه فعالیت آنها محسوب می شود.
9
ماده5- مدت فعالیت تعاونی :
مدت فعالیت تعاونی از تاریخ ثبت، 3 سال است.
تبصره :
- درصورت عدم اتمام پروژه در مدت 3 سال،تعاونی موظف است حداقل 6 ماه قبل، از اداره تعاون درخواست تمدید مدت نماید و در صورت تأیید اداره تعاون و تصویب در مجمع عمومی فوق العاده مدت فعالیت تعاونی تا یکسال قابل تمدید است.
ماده6:مرکزاداره امور شرکت (اقامتگاه قانونی)تعاونی.11 و نشانی آن ماهشهر فاز سه خیابان چهارم جنب بانک ملی مسکن مهر 11. است.
ماده7 : سرمایه اولیه تعاونی مبلغ000/400/2 ریالاستکهبه 48 سهم 000/50 ریالی منقسم و نقداً توسط اعضاء پرداخت گردیده است.
ماده8 : هریک از اعضای تعاونی باید مبلغ اسمی سهامی راکه خریداری نموده ، در موقع تأسیس تعاونی پرداخت کند.
ماده9 : سهم اعضاء در تأمین سرمایه تعاونی برابر است.
ماده10: سهام تعاونی با نام و غیرقابل تقسیم است و انتقال آن به متقاضیان عضویت (واجدشرایط) جدید با معرفی اداره تعاون مجاز می باشد.
ماده11: تعاونی ظرف مدت یکسال از تاریخ ثبت, برای هریک از اعضاء ورقه سهم صادر و تحویل خواهد نمود.
تبصره-1 :
- ورقه سهم باید متحدالشکل،چاپی و دارای شماره ترتیب بوده و نام تعاونی و شماره ثبت آن و مبلغ اسمی سهم در آن درج و به امضای مدیرعامل و یک نفر از اعضای هیئت مدیره که دارای امضای مجاز است برسد؛ مادام که اوراق سهام صادرنشده
تعاونی باید به اعضا گواهینامه موقت سهم که معرف مبلغ اسمی و مبلغ پرداخت شده است تحویل نماید.
10
تبصره-2 :
- نام و نشانی هریک از اعضاء و هرگونه نقل و انتقالی که به موجب مقررات این اساسنامه مجاز دانسته شده باید در دفتر سهام تعاونی به ثبت برسد.
تبصره-3 :
انجام هرگونه نقل و انتقال سهام بدون رعایت تشریفات این اساسنامه فاقد اعتبار است .
§ فصل دوم- مقررات مربوط به عضویت:
ماده12: عضویت در تعاونی برای کلیه اشخاص حقیقی واجد شرایط ذیل که نیاز به خدمات تعاونی داشته باشند آزاد است :
الف- شرایط عمومی:
1. تابعیت جمهوری اسلامی ایران
2. عدم ممنوعیت قانونی و حجر
3. عدم عضویت همزمان در تعاونی های مسکن مشابه
4. درخواستکتبیعضویتوتعهدرعایت مقررات اساسنامه و خرید یک سهم از سهام تعاونی.
ب- شرایط اختصاصی
1. نداشتن مسکن یا زمین دارای کاربری مسکونی.
2. عدم استفاده از امکانات دولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین یا واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی.
3. تأهل یا سرپرستی خانوار.
4. دارا بودن حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر حوزه عملیات تعاونی
5. سایر شرایطی که در دستورالعملها و بخشنامه های صادره از مراجع ذیصلاح تعیین گردیده اند .
تبصره :
پذیرش عضویت هر متقاضی پس از ارائه معرفی نامه اداره تعاون ذیربط مبنی بر احراشرایط 11
اختصاصی عضویت بعهده هیئت مدیره است و هیچگونه تبعیض یا محدودیتی برای عضویت واجدین
شرایط نباید وجود داشته باشد مگر به سبب عدم کفایت امکانات و ظرفیت تعاونی و هیئت مدیره مکلف است در مواردی که متقاضیان فاقد معرفی نامه و یا هریک از شرایط عضویت باشند،درخواست عضویت آنها را ردکند.
ماده13: مسئولیت مالی اعضاء در تعاونی محدود به میزان سهم آنان می باشد مگر آنکه در قرارداد ترتیب دیگری شرط شده باشد.
تبصره-1 :
- هیئت مدیره و مدیرعامل در خصوص ضرر و زیان وارد بر اعضاء و شرکت که حاصل از تخلفات و اهمال آنهاست مسئولیت تضامنی دارند.
تبصره-2 :
- مسئولیت دستگاههای عمومی تأمین کننده سرمایه تعاونی (موضوع ماده17 قانون) به میزان سرمایه متعلق به آنان می باشدمگراینکه در قرارداد ترتیب دیگری شرط شده باشد.
ماده14: کلیه اعضاء مکلف اند به وظایف و مسئولیت هایی که در حدود قوانین و مقررات تعهد کردهاند عملکنند.
ماده15: تعاونی می تواند توسط هیئت مدیره طلب خود را از عضو با اخطار کتبی مطالبه نماید و درصورت وصول نشدن طلب و سپری شدن 30 روز از تاریخ اخطارنامه،ازکل مطالبات وی از تعاونی و درصورت عدم تکافو از بهای سهام وی برداشت کند و هرگاه مبالغ مذکور کفایت نکند تعاونی برای وصول مازاد طلب خود به بدهکار مراجعه خواهد کرد.
ماده16: خروج عضو از تعاونی مهر, اختیاری است و نمی توان آن را منع کرد.
تبصره :
- درصورتیکه خروج اختیاری عضو موجب ضرری برای تعاونی باشد وی ملزم به جبران است.
12
ماده17: در موارد زیر عضو از تعاونی اخراج می شود :
2. عدم استفاده از امکانات دولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین یا واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی.
3. تأهل یا سرپرستی خانوار.
4. دارا بودن حداقل 5 سال سابقه سکونت در شهر حوزه عملیات تعاونی
5. سایر شرایطی که در دستورالعملها و بخشنامه های صادره از مراجع ذیصلاح تعیین گردیده اند .
5. ساير شرايطي كه در دستورالعملها و بخشنامه هاي صادره از مراجع ذيصلاح تعيين گرديده اند .
تبصره :
پذيرش عضويت هر متقاضي پس از ارائه معرفي نامه اداره تعاون ذيربط مبني بر احراشرايط 11
اختصاصي عضويت بعهده هيئت مديره است و هيچگونه تبعيض يا محدوديتي براي عضويت واجدين
شرايط نبايد وجود داشته باشد مگر به سبب عدم كفايت امكانات و ظرفيت تعاوني و هيئت مديره مكلف است در مواردي كه متقاضيان فاقد معرفي نامه و يا هريك از شرايط عضويت باشند،درخواست عضويت آنها را ردكند.
ماده13: مسئوليت مالي اعضاء در تعاوني محدود به ميزان سهم آنان مي باشد مگر آنكه در قرارداد ترتيب ديگري شرط شده باشد.
تبصره-1 :
- هيئت مديره و مديرعامل در خصوص ضرر و زيان وارد بر اعضاء و شركت كه حاصل از تخلفات و اهمال آنهاست مسئوليت تضامني دارند.
تبصره-2 :
- مسئوليت دستگاههاي عمومي تأمين كننده سرمايه تعاوني (موضوع ماده17 قانون) به ميزان سرمايه متعلق به آنان مي باشدمگراينكه در قرارداد ترتيب ديگري شرط شده باشد.
ماده14: كليه اعضاء مكلف اند به وظايف و مسئوليت هايي كه در حدود قوانين و مقررات تعهد كردهاند عملكنند.
ماده15: تعاوني مي تواند توسط هيئت مديره طلب خود را از عضو با اخطار كتبي مطالبه نمايد و درصورت وصول نشدن طلب و سپري شدن 30 روز از تاريخ اخطارنامه،ازكل مطالبات وي از تعاوني و درصورت عدم تكافو از بهاي سهام وي برداشت كند و هرگاه مبالغ مذكور كفايت نكند تعاوني براي وصول مازاد طلب خود به بدهكار مراجعه خواهد كرد.
ماده16: خروج عضو از تعاوني مهر, اختياري است و نمي توان آن را منع كرد.
تبصره :
- درصورتيكه خروج اختياري عضو موجب ضرري براي تعاوني باشد وي ملزم به جبران است.
12
ماده17: در موارد زير عضو از تعاوني اخراج مي شود :
2. عدم استفاده از امكانات دولتي مربوط به تأمين مسكن شامل زمين يا واحد مسكوني و يا تسهيلات يارانهاي خريد و يا ساخت واحد مسكوني.
3. تأهل يا سرپرستي خانوار.
4. دارا بودن حداقل 5 سال سابقه سكونت در شهر حوزه عمليات تعاوني
5. ساير شرايطي كه در دستورالعملها و بخشنامه هاي صادره از مراجع ذيصلاح تعيين گرديده اند .
تبصره :
- پذيرش عضويت هر متقاضي پس از ارائه معرفي نامه اداره تعاون ذيربط مبني بر احراز شرايط اختصاصي عضويت بعهده هيئت مديره است و هيچگونه تبعيض يا محدوديتي براي عضويت واجدين شرايط نبايد وجود داشته باشد مگر به سبب عدم كفايت امكانات و ظرفيت تعاوني و هيئت مديره مكلف است در مواردي كه متقاضيان فاقد معرفي نامه و يا هريك از شرايط عضويت باشند،درخواست عضويت آنها را ردكند.
ماده13: مسئوليت مالي اعضاء در تعاوني محدود به ميزان سهم آنان مي باشد مگر آنكه در قرارداد ترتيب ديگري شرط شده باشد.
تبصره-1 :
- هيئت مديره و مديرعامل در خصوص ضرر و زيان وارد بر اعضاء و شركت كه حاصل از تخلفات و اهمال آنهاست مسئوليت تضامني دارند.
تبصره-2 :
- مسئوليت دستگاههاي عمومي تأمين كننده سرمايه تعاوني (موضوع ماده17 قانون) به ميزان سرمايه متعلق به آنان مي باشدمگراينكه در قرارداد ترتيب ديگري شرط شده باشد.
ماده14: كليه اعضاء مكلف اند به وظايف و مسئوليت هايي كه در حدود قوانين و مقررات تعهد كردهاند عملكنند.
13
ماده15: تعاوني مي تواند توسط هيئت مديره طلب خود را از عضو با اخطار كتبي مطالبه نمايد و درصورت وصول نشدن طلب و سپري شدن 30 روز از تاريخ اخطارنامه،ازكل مطالبات وي از تعاوني و درصورت عدم تكافو از بهاي سهام وي برداشت كند و هرگاه مبالغ مذكور كفايت نكند تعاوني براي وصول مازاد طلب خود به بدهكار مراجعه خواهد كرد.
ماده16: خروج عضو از تعاوني مهر, اختياري است و نمي توان آن را منع كرد.
تبصره :
- درصورتيكه خروج اختياري عضو موجب ضرري براي تعاوني باشد وي ملزم به جبران است.
ماده17: در موارد زير عضو از تعاوني اخراج مي شود :
- مجمع عمومي:
ماده21 : مجامع عمومي تعاونيمهر بهدوصورت مجمع عمومي عادي، مجمع عمومي فوقالعاده تشكيلميگردد.
تبصره 1-
نحوه تشكيل مجامع عمومي و ساير مقررات مربوط به آن مطابق آييننامه نحوه تشكيل مجامع عمومي موضوع تبصره 3 ماده 33 قانون بخش تعاون خواهد بود.
تبصره 2-
مجمع عمومي شركت نميتواند درخصوص روابط قراردادي با اعضاء تصميم گيري نمايد.
تبصره 3-
دعوت مجمع عمومي تعاوني از طريق روزنامههاي كثيرالانتشاري كه در مجمع عمومي عادي تعيين گرديده صورت ميگيرد.
2-هيئت مديره:
ماده22- هيأت مديره مركب از 3يا5 نفر عضو اصلي و يك سوم اعضاء اصلي عضو عليالبدل ميباشد كه از ميان اعضاء براي مدت سه سال با راي مخفي و اكثريت نسبي آراء انتخاب ميشوند. حائزين
14
اكثريت بعد از اعضاء اصلي به ترتيب عليالبدل شناخته ميشوند و انتخاب مجدد هر يك از اعضاء اصلي و عليالبدل حداكثر براي دو نوبت متوالي بلامانع است.
تبصره-1 :
- تعداد اعضاء اصلي هيأت مديره در تعاونيهاي تا 300نفر عضو3نفر و بالاي300 نفر عضو 5نفر خواهد بود.
تبصره-2 :
- افرادي كه در هر يك از نوبتهاي متوالي بعدي موفق به كسب دو سوم آراء كل اعضاء تعاوني شوند از ممنوعيت مندرج در اين ماده مستثني خواهند بود.
تبصره-3 :
-هيأت مديره در اولين جلسه از ميان خود يك نفر را بعنوان رئيس هيأت مديره يك نفر را بعنوان نائب رئيس و يك نفر را بعنوان منشي انتخاب ميكند.
تبصره-4 :
- در صورت استعفاء ،فوت، ممنوعيت قانوني و يا غيبت غير موجه مكرر هر يك از اعضاي اصلي هيأت مديره يكي از اعضاي عليالبدل به ترتيب آراء بيشتر براي بقيه مدت مقرر به جانشيني وي در جلسات هيأت مديره شركت مينمايد. غيبت غير موجه مكرر به مواردي اطلاق ميشود كه عضو, حداقل در چهار جلسه متوالي و يا هشت جلسه غير متوالي طي يكسال در جلسات هيأت مديره حاضر نشود.
تبصره-5:
- در صورت استعفاي دسته جمعي و قبولي آن توسط مجامع عمومي فوقالعاده, مجمع عمومي عادي بنابه دعوت هيأت مديره مستعفي و يا وزارت تعاون براي انتخاب هيأت مديره جديد تشكيل خواهد شد.
تبصره-6 :
- در موارديكه هيأت مديره از اكثريت مقرر خارج شود, در فاصله مدت لازم براي انتخاب و تكميل اعضاي هيأت مديره، به وزارت تعاون اختيار داده ميشود كه به منظور اداره امور جاري تعاوني، براي
15
جانشيني اشخاصي كه به يكي از دلايل فوق در جلسات هيأت مديره شركت نميكنند از ميان اعضاي تعاوني, تعداد لازم را موقتاً و حداكثر براي مدت پنج ماه منصوب نمايد.
ماده 23 : پس از انقضاي مدت مأموريت هيئت مديره در صورتيكه هيأت مديره جديد انتخاب نشده باشد هيئت مديره موجود تا انتخاب و قبولي هيئت مديره جديد كماكان به وظايف خود در تعاوني ادامه داده و مسئوليت اداره امور تعاوني را بر عهده خواهد داشت.
ماده24 : هيئت مديره مكلف است جهت مديريت تعاوني و اجراي تصميمات مجامع عمومي و هيئت مديره فرد واجد شرايطي را از بين اعضا يا از خارج از تعاوني, براي مدت دو سال به عنوان مديرعامل تعاوني انتخاب كند كه زيرنظر هيئت مديره انجام وظيفه نمايد. وظايف و اختيارات مديرعامل طبق آئين نامه اي خواهد بودكه بنا به پيشنهادهيئت مديره به تصويب مجمع عمومي عادي خواهد رسيد.
تبصره :
- مديرعامل ترجيحاً داراي مدرك تحصيلي ليسانس در رشته عمران يا ساير رشته هاي مرتبط باشد.
ماده25 : جلسات هيئت مديره هر دو هفته يكبار در موعد و محل معيني كه قبلاً به تصويب هيئت مديره رسيده با حضور بيش از نصف اعضاي اصلي هيئت مديره تشكيل و رسميت مييابد و براي اتخاذ تصميم راي اكثريت اعضا حاضر در جلسه ضروري است. تصميمات هيئت مديره در دفتري به نام دفتر صورتجلسات هيئت مديره ثبت ميگردد و به امضاي اعضاي حاضر در جلسه ميرسد.
تبصره :
- جلسه فوقالعاده هيئت مديره با دعوت كتبي رئيس يا نائب رئيس هيئت مديره يا مديرعامل و در صورت عدم دعوت كتبي آنان با دعوت كتبي اكثريت اعضاي هيئت مديره تشكيل ميگردد.
ماده26: هيئت مديره جز در مواردي كه به موجب اساسنامه اتخاذ تصميم درباره آنها در صلاحيت مجامع عمومي قرار داده شده، در ساير موارد و براي تحقق اهداف, موضوع و عمليات تعاوني با عليرغم اطلا رعايت قوانين و مقررات جاري و اساسنامه و مصوبات مجامع عمومي و رعايت صرفه و صلاح تعاوني و اعضا داراي اختيارات لازم جهت اداره امور تعاوني بوده و منجمله عهدهدار انجام وظايف ذيل است:
16
1. دعوت مجمع عمومي (عادي ، فوقالعاده)
2. اجراي اساسنامه و تصميمات مجامع عمومي و ساير مقررات مربوط.
3. نصب و عزل و قبول استعفاي مديرعامل و نظارت بر عمليات وي و پيشنهاد حدود وظايف مديرعامل به مجمع عمومي.
4. قبول درخواست عضويت و دريافت استعفاي هريك از اعضاي هيئت مديره.
5. نظارت بر مخارج جاري شركت و رسيدگي به حسابها و ارائه به بازرس / بازرسان و تسليم به موقع گزارش مالي و وترازنامه به مجمع عمومي.
6.تهيه و تنظيم طرحها و برنامهها و بودجه و ساير پيشنهادات و ارائه به مجمع عمومي جهت اتخاذ تصميم.
7.تهيه و تنظيم دستورالعملهاي داخلي تعاوني وتقديم آن به مجمع عمومي براي تصويب.
8.تعيين نماينده يا وكيل در دادگاهها و مراجع قانوني و ساير سازمانها با حق توكيل غير.
9.تعيين نماينده از بين اعضاي تعاوني براي حضور در جلسات مجمع عمومي شركتها و اتحاديههايي كه تعاوني در آنها مشاركت دارد.
10.تعيين و معرفي صاحبان امضاي مجاز (دونفر از اعضاي هيئت مديره به اتفاق مديرعامل) براي قراردادها و اسناد تعهدآور تعاوني.
11.انجام ساير وظايف و تكاليفي كه به موجب اين اساسنامه مستقيماً و يا به اعتبار تصدي اداره امور تعاوني بر عهده هيئت مديره گذارده شده است.
ماده27: هيئت مديره نماينده قانوني تعاوني است و ميتواند مستقيماً و يا با وكالت با حق توكيل, اين نمايندگي را در دادگاهها و مراجع قانوني ، و ساير سازمانها اعمال كند.
مسئوليت هيئت مديره در مقابل تعاوني مسئوليت وكيل در مقابل موكل است.
ماده28 : معاملات تعاوني با هر يك از اعضا هيئت مديره، مديرعامل، بازرس / بازرسان / تابع آئيننامهاي خواهد بود كه در چارچوب دستورالعمل وزارت تعاون به تصويب مجمع عمومي عادي تعاوني ميرسد.
17
ماده29 :هيئت مديره وظائف خود را به صورت جمعي انجام ميدهد و هيچيك از اعضا هيئت مديره حق ندارد از اختيارات هيات، منفرداً استفاده كند مگر در موارد خاص كه وكالت يا نمايندگي كتبي از طرف هيئت مديره داشته باشد. هيئت مديره ميتواند قسمتي از اختيارات خود را با اكثريت سه چهارم آراء به مديرعامل تفويض كند.
ماده30:تحويل و تحول و انتقال مسئوليت از هيئت مديره سابق به هيئت مديره بعدي بايد بلافاصله بعد از تاريخ قبولي سمت هيئت مديره و تائيد صحت انتخابات توسط وزارت تعاون صورت گيرد و كليه اوراق و اسناد و دفاتر و حسابها و موجوديهاي تعاوني به هيئت مديره ع از دعوت, بدون اجازه قبلي و يا عذر جديد ، تحويل و پس از ثبت تغييرات در اداره ثبت شركتها ترتيب معرفي امضاهاي مجاز داده شود .
تبصره :
-شروع تصدي مشروط به اين است كه در صورت عدم "فوت يا قبول استعفا يا بركناري" هيئت مديره قبلي, مدت ماموريت آنها ، خاتمه يافته باشد . بعد از قانوني شدن شروع تصدي، تا زمانيكه ترتيب معرفي امضاهاي مجاز داده نشده هيئت مديره جديد ميتواند اختيارات محدودي را به هيئت مديره قبلي تفويض كند و در هر حال هر اقدام بايد با تصميم هيئت مديره جديد باشد
ماده31: مراتب نقل و انتقال بايد در صورتمجلسي منعكس و به امضاي اكثريت اعضاي هيئت مديره سابق و اعضاي هيئت مديره جديد و بازرس / بازرسان / شركت برسد. صورتمجلس مذكور بايد جزو اسناد شركت نگهداري شود.
تبصره :
- در صورتيكه اعضاي هيئت مديره قبلي اقدام به تحويل ننمايند به عنوان خيانت در امانت تحت تعقيب قرار ميگيرند.
ماده32:استعفاي هر يك از اعضاي هيئت مديره تا تعيين عضو جديد و قبولي سمت آن رافع مسئوليت نسبت به وظايف نخواهد بود .
ماده33: هيچيك از اعضاي هيئت مديره يا بازرس / بازرسان / يا مديرعامل تعاوني نميتواند سمت بازرسي يا مديريت عامل و يا عضويت هيئت مديره شركت تعاوني ديگري را با موضوع و فعاليت
18
مشابه قبول كند .
ماده34: نخستين هيئت مديره تعاوني موظف است ظرف يكماه از تاريخ جلسه مجمع عمومي عادي براي ثبت تعاوني در مراجع ذيصلاح اقدام كند .
ماده35: داوطلبان عضويت در هيئت مديره و يا بازرسي و يا مديريت عامل تعاوني بايد واجد شرايط زير باشند.
1. تابعيت جمهوري اسلامي ايران .
2. ايمان و تعهد عملي به اسلام "در تعاوني هاي متشكل از اقليتهاي ديني شناخته شده در قانون اساسي , تعهد عملي به دين خود".
3. دارابودن اطلاعات يا تجربه لازم براي انجام وظايف متناسب با آن تعاوني.
4. دارابودن حداقل مدرك تحصيلي ديپلم.
5. عدم ممنوعيت قانوني و حجر .
6. عدم عضويت در گروههاي محارب و عدم ارتكاب جرائم بر ضد امنيت و جعل اسناد .
موجه7. عدم سابقه محكوميت ارتشاء , اختلاس , كلاهبرداري , خيانت در امانت , تدليس , تصرف غيرقانوني در اموال دولتي و ورشكستگي به تقصير .
3 – بازرسي
ماده36 : مجمع عمومي عادي.2.نفر (شخص حقيقي يا حقوقي ) را براي مدت يك سال مالي به عنوان بازرس / بازرسان / انتخاب ميكند , انتخاب مجدد آنان بلامانع است .
تبصره-1 :
-در صورت فوت يا ممنوعيت قانوني و يا استعفاي بازرس / بازرسان / اصلي , هيئت مديره مكلف است ظرف ده روز بازرس / بازرسان / عليالبدل را به ترتيب آراء بيشتر براي بقيه مدت دعوت نمايد .
تبصره-2:
-حقالزحمه و پاداش بازرسان با تصويب مجمع عمومي تعيين ميگردد .
19
تبصره-3:
- تا زماني كه بازرس / بازرسان / جديد انتخاب و قبولي سمت نكردهاند بازرس / بازرسان / قبلي كماكان مسئوليت بازرسي را به عهده دارند .
ماده37: وظايف بازرسان تعاوني به شرح زير است :
1. نظارت مستمر بر انطباق نحوه اداره امور تعاوني و عمليات و معاملات انجام شده با اساسنامه و قوانين و مقررات و دستورالعمل هاي مربوطه .
2. رسيدگي به حسابها، دفاتر، اسناد-صورتهاي مالي از قبيل ترازنامه و حسابهاي عملكرد و بودجه پيشنهادي وگزارشات هيئت مديره، مجمع عمومي,شخصاً و يا در صورت لزوم با استفاده از كارشناس كه دراين صورت پرداخت هزينه كارشناس با تصويب مجمع عمومي برعهده تعاوني خواهد بود.
3. رسيدگي به شكايات اعضاء و ارائه گزارش به مجمع عمومي و مراجع ذيربط .
4. تذكر كتبي تخلفات موجود در نحوه اداره امور تعاوني به هيئت مديره و مديرعامل و تقاضاي رفع نقص.
5. نظارت بر انجام حسابرسي و رسيدگي به گزارشهاي حسابرسي و گزارش نتيجه رسيدگي به مجمع عمومي تعاوني و مراجع ذيربط .
تبصره-1 :
- بازرس موظف است / بازرسان موظفند / گزارش جامعي راجع به وضعيت تعاوني به مجمع عمومي عادي ساليانه تسليم كند . گزارش بازرس بايد لااقل 10 روز قبل از تشكيل مجمع عمومي عادي ساليانه جهت مراجعه صاحبان سهام در مركز تعاوني آماده باشد . در صورتيكه تعاوني مهر بازرسان انجام دهد . ليكن كليه بازرسان بايد گزارش واحدي تهيه كنند . در صورت وجود اختلاف نظر بين بازرسان ، موارد اختلاف با ذكر دليل در گزارش ذكر خواهد شد.
20
تبصره-2:
- بازرس / بازرسان / حق دخالت مستقيم در اداره امور تعاوني را نداشته ولي ميتواند / ميتوانند / بدون حق راي در جلسات هيئت مديره شركت كند / كنند / و نظرات خود را نسبت به مسائل جاري تعاوني اظهار نظر دارد / دارند / .
ماده38: در صورتيكه هريك از بازرسان تشخيص دهد كه هيئت مديره و يا مديرعامل در انجام وظايف محوله مرتكب تخلفي شده و به تذكرات ترتيب اثر نميدهند , مكلف است از هيئت مديره تقاضاي برگزاري مجمع عمومي فوقالعاده براي رسيدگي به گزارش خود را بنمايد.
ماده39: بازرس / بازرسان / نسبت به تخلفاتي كه در انجام وظايف خود مرتكب ميشود طبق قواعد عمومي مربوط به مسئوليت مدني مسئول است.
§ فصل چهارم : مقررات مالي