دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان

تعداد صفحات: 22 فرمت فایل: word کد فایل: 3800
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت: ۷,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان

    شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان

    شرکت کشت و صنعت فعالیت خود را در مقیاس 48400 هکتار از اراضی دشت مغان با عنوان کردن بهره گیری صحیح و مدار از اراضی قابل شرب دشت و نیز گسترش کشاورزی مکانیزه و همپا نمودن آن با صنایع وابسته از نیمه دوم سال 1351 آغاز نمود.

    از طرف وزارت کشاورزی و منابع طبیعی پس از بررسیهای مقدماتی اقدام به برنامه ریزی جامعی برای پای گذاری یک مجتمع عظیم کشت و صنعت در مقیاس یاد شده از اراضی منطقه شد و پس از آن بلافاصله برنامه گسترده مزبور زیر عنوان «طرح کشت وصنعت و دامپروری مغان » به مرحله اجرا در آمد . به منظور اینکه طرح یاد شده قادر به تحقق کامل مسئولیتهای و ظایف و اهداف محوله گردد در سال 1353 با تقدیم لایحه ای به مجلسین شورای ملی و سنا پیشنهاد بنیانگذاری شرکتی به نام «شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان» شد . لایحه مزبور در اسفند ماه 1353 به تصویب مجلسین رسید و به دولت ابلاغ گردید . سهامداران شرکت ، وزارت کشاورزی و منابع طبیعی ، برنامه و بودجه ، صنایع و معادن و وزارت امور اقتصادی و دارایی بودند . سرمایه اولیه این شرکت 7 میلیارد ریال بوده و در 17 اسفند 1353 بنیانگذاری شده است .

    اهداف این شرکت عبارت بود از :

    گسترش و عمران اراضی کشاورزی

     افزایش تولید پروتیئن حیوانی

     افزایش تولید میوه

     افزایش تولید شکر

     کاهش اتکا به واردات فراورده های مزبور

     ایجاد مشاغلی تازه و بهبود سطح زندگی در منطقه

    مجتمع کشت و صنعت و دامپروری مغان در منتهی الیه شمال شرق آذربایجان قرار دارد . وسعت این مجتمع در زمان تاسیس و مطابق طرح 48400 هکتار بود ولی در حال حاضر سند رسمی شرکت برای 63000 هکتار می باشد . در حال حاضرفعالیتهای آن شامل زراعت، دامپروری، باغداری و صنایع وابسته میباشد.

    زراعتهای اصلی مجتمع گندم، جو، یونجه ، چغندر قند، پنبه و ذرت بذری،
    دانه ای و علوفه ای است .

    پروار بندی گوسفند ، گوساله ، شتر و همچنین پرورش گاوهای شیری ، تولید شیر و نگهداری زنبور عسل از عمده فعالیتهای دامپروری این شرکت است .

    مجتمع دارای کارخانجات قند ، پروسس میوه ، لبنیات ، سردخانه ، خوراک دام ، پروسس بذر و تصفیه پنبه می باشد ، باغداری نیز از عمده فعالیتهای دیگر این مجتمع بوده که در حدود 2500 هکتار از اراضی را زیر گونه های مختلف سیب ، گلابی ، هلو ،‌شلیل ، گیلاس ، آلبالو ،‌فندق ، انار و گردو برده است .

    این مجتمع آمادگی دارد تا فراروده های باغات خود را برای مصرف تازه کنسرو ، آب میوه و میوه خشک به بازارهای داخلی و بین المللی عرضه نماید . ناگفته نماند در شرکت کشت و صنعت مغان حدود 100 کیلومتر راه ارتباطی وجود داشته و بیش از 5 هزار نفر در آن مشغول به کار می باشند .

    بهره برداری از اراضی دشت مغان در حالت فعلی بوسیله زارعین خصوصی و بخش دولتی (عمدتاً کشت و صنعت و دامپروری مغان ) صورت می گیرد . مساحت اراضی زارعین بین 35-30 هزار هکتار و اراضی دولتی بیش از 63 هزار هکتار و محدوده قنات ، نهرها ، تاسیسات و کانالها 10 هزار هکتار است . شرکت کشت و صنعت علاوه بر اراضی وسیع کشاورزی ، تاسیسات و کارخانجات بزرگی را نیز شامل می شود که اکثراً در دست اجار می باشد . برآورد به هنگام سرمایه گذاری طرح کشت و صنعت و دامپروری مغان در سال 1357 حدود 38 میلیارد ریال و تا پایان سال 1359 کلاً مبلغ 38/22 میلیارد ریال از طرف سازامان برنامه و بودجه تامین و به هزینه رسیده اشت . به گفته دست اندرکاران برای رفع نواقص و مسایل موجود در مجتمع کشت و صنعت مغان حدود 10تا 15 میلیارد تومان اعتبار لازم است . به گفته کارشناسان و دست اندر کاران مجموعه ای که در حال حاضر تحت عنوان شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان عمل می کند در دنیا منحصر به فرد و بی نظیر است ،‌به علت اینکه پیوستگی واحد های تولیدی ، وسعت ، تعدد فعالیتها و مدیریت واحد ، آن از کشت و صنعتهای دیگر جهان متمایز می کند . سالانه در این شرکت حدود 150 تا 250 میلیون متر مکعب مصرف می شود و ارزش محصولات تولیدی آن 2 میلیارد تومان در سال برآورد می شود .

    فعالیتهای صنعتی

    در طرح اولیه شرکت ایجاد کارخانجات قند و پروسس به منظور تبدیل محصولات تولیدی به فراورده های با ارزش افزوده و کارخانه خوراک دام پیش بینی نموده و تعدادی از این کارخانجات در طول زمان تاسیس و مورد بهره برداری قرار گرفت و تعدادی نیز در دست احداث بوده و برخی نیز در برنامه های سالهای آتی احداث خواهند شد . به علاوه برخی از کارخانجاتی که در طرح اولیه منظور نشده بود (مانند کارخانه پنیر و کارخانه پروسس بذر) به دلیل ضرورت امر بر مجموعه فعالیتها اضافه شد .

    اهم فعالیتهای صنعتی عبارتند از :

    کارخانه قند

    با ظرفیت اسمی 5000 تن در روز یکی از دو کارخانه معظم چغندر قند کشور می باشد که از سال 62 به بعد فعالیت خود را آغاز کرده است .

    برخلاف پیش بنی اولیه در توجیه لزوم تاسیس کارخانه ، متاسفانه شرایط اقلیمی منطقه برای حصول به عیارهای پیش بینی شده در طرح (5/16 تا 17 در صد) مناسب نبوده و عیار موجود در منطقه در سطح خیلی پایین تر (5/11 تا 5/10) می باشد . این امر بهره برداری کامل از ظرفیت کارخانه را از نظر فنی نا ممکن ساخته است . برای رفع مشکل و افزایش عیار چغندر قند طرح تحقیقاتی به هزینه شرکت است . برای رفع مشکل و افزایش عیار چغندر را از نظر فنی نا ممکن ساخته است . برای رفع مشکل و افزایش عیار چغندر قند طرح تحقیقاتی به هزینه شرکت است . برای رفع مشکل و افزایش عیار چغندر قند طرح تحقیقاتی به هزینه شرکت کشت و صنعت در دست اجرا می باشد . عملکرد کارخانه در سالهای اولیه بندرت از صد هزار تن تجاوز نموده است ولی از سال 1371 با تمهیدات انجام شده هر ساله بیش از 200 هزار تن چغندر به کارخانه واصل گردیده است .

    با توسعه روابط با جمهوری آذربایجان و با راهنمایی فنی کارشناسان مجرب شرکت در سالهای اخیر سطح قابل توجهی از اراضی همجوار به زیر کشت این محصول رفته و چغندر تولیدی در کارخانه قند شرکت مورد استحصال قرار گرفته است . ضمنا به منظور استفاده کامل از ظرفیت کارخانه و بهره برداری از آن در سالهای اخیر برنامه تصفیه شکر خام نیز بر فعالیتهای کارخانه افزوده شده است و سالانه حدود 20 هزار تن شکر زرد وارداتی به شکر سفید تبدیل و به بازار عرضه می شود . سطح کل کارخانه قند 299600 متر مربع و زیر بنای آن 82500 متر مربع است و توست یک شرکت لهستانی ساخته شده است .

    کارخانه پروسس بذر

    کارخانه خوراک دام

    کارخانه لبنیات

    با ظرفیت 180 تن شیر در روز قبل از انقلاب سفارش داده شده بود که در سالهای اولیه پیروزی با نقایصی وارد شد که بدون استفاده مانده بود . در حال حاضر عملیات تکمیلی ساختمان کارخانه به اتمام رسیده و عملیات نصب ماشین آلات و تجهیزات نیز پایان یافته است . در این کارخانه شیر تولیدی به شیر خشک و کره تبدیل می گردد.  بهره برداری از این کارخانه شروع شده است .

    مجتمع گاوداری شرکت کشت و صنعت و دامپروری مغان با ظرفیت 10 هزار راس گاو شیری طراحی شده است . به منظور تبدیل شیر استحصالی از این واحدها تبدیل به شیر خشک در برنامه های صنایع لبنی منظور شده است . به همین منظور متناسب با شیر به دست آمده از واحدهای گاوداری ، احداث کارخانه ای با ظرفیت 180 تن شیر تازه پیش بینی شده است . این کارخانه قادر خواهد بود که تمامی شیر تازه به دست آمده از واحدهای گاوداری را به شیر خشک بدون چربی و کره تبدیل کند و بدین ترتیب روزانه 16 تن شیر خشک و 6 تن کره تولید خواهد نمود . ساختمان این کارخانه در مساحتی حدود 3200 متر مربع احداث شده است . ماشین آلات و تجهیزات کارخانه نیز خریداری و به محل کارخانه حمل شده است ولی تا سال 1368 اقدامی نسبت به نصب ماشین آلات و تجهیزات و راه اندازی کارخانه صورت نگرفته بود . طبق بررسیهای به عمل آمده معلوم شد که ارزان بودن قیمت شیر خشک وارداتی و عدم تناسب آن با قیمت تمام شده تولیدد اخلی ، عامل اصلی و مهمی در جهت تکمیل نشدن کارخانه بوده است .  از سال 1369 اقداماتی در زمینه نصب برخی از تانکها و ادوات آغاز شده است .

    کارخانه پنیر سازی

    این کارخانه در سال 67 به عنوان راه حل موقت تا تکمیل کارخانه لبنیات و نیز افزایش ظرفیت تعداد ایستگاههای گاوداری و به منظور استفاده ممکن از شیر تولیدی راه اندازی شد . ظرفیت کارخانه 25 تن شیر در شیفت 12 ساعته می باشد و عملکرد کارخانه این کارخانه این امکان را بوجود آورده است که حتی پس از تکمیل کارخانه لبنیات به فعالیت خود ادامه دهد .

    کارخانه پروسس میوه

    این کارخانه اولین فعالیت از مجموع صنایع تکمیلی باغات میوه شرکت است که در دو خط فعالیت می نمایند :

    تولید آب سیب و کنسانتره با ظرفیت 3 تن در ساعت

     تولید نکتار هلو و آلو با ظرفیت 1 تن در ساعت

    با راه اندازی اولین خط آبمیوه در سال 71 نخستین گام در استفاده صحیح از ارقام میوه های صنعتی برداشته شده و نوشابه ای بهداشتی در استاندارد بین المللی به هموطنان تقدیم می گردد . این کارخانه در سال حدود 30 میلیون نوشابه لذیذ مغانه را به هموطنان عرضه می دارد . وجود این کارخانه با در نظر گرفتن حجم باغات و فقدان راههای ارتباطی سریع و وسایل مدرن حمل و نقل بسیار موثر می باشد .

    لوله کشی مسی

    لوله های مسی تبرید

    بسیاری از لوله هایی که در تبرید مورد استفاده قرار می گیرند از مس ساخته شده اند ، گر چه در بعضی از موارد لوله های آلومینیومی و فولادی هم مورد استفاده قرار می گیرند . مزیت لوله های مسی ، سبک و مقاوم بودن در مقابل خوردگی و سهولت نصب آن ها نسبت به لوله های فولادی است .

    لوله های مسی تبرید را در دو نوع نرم و سخت و یا نوع ضخامت دیواره ای K, L     می سازند . بهترین لوله های ACR با ضخامت دیوراه ای L  می باشد .

    لوله های مسی نرم در لوله کشی تبرید تا قطر اسمی 20 mm ، در محل هایی که خم کاری لازم بوده و لوله کشی زیر کار است و یا در محل هایی که وصاله های لاله ای و لحیمی به کار می روند مورد استفاده قرار می گیرند .

    از لوله های مسی سخت در قطرهای بزرگ تر از 20mm و برای اندازه های کوچک تری که در آن ها استحکام مورد نظر است استفاده می کنند .

    برای بریدن لوله های مسی نرم از لوله بر استفاده می شود . روش کار با این ابزار به این صورت است که ابتدا لوله را بین غلتک ها و تیغه ی برش قرار داده دسته ی پیچ بار دهنده را می پیچانند تا با جدار لوله مماس شود سپس با چرخاندن لوله بر به دور لوله جدار لوله را خط می اندازند و در حالی که لوله بر در حال چرخش و برش است با دسته ی پیچ بار دهنده بار را کمی افزایش می دهند . عمل چرخاندن لوله بر به دور لوله و افزایش بار تا زمان قطع کامل لوله ادامه می یابد.

    با استفاده از خم کن اهرمی می توان لوله را تا 180 درجه خم کرد . بر اثر خم کردن طول لوله کمی افزایش می یابد . شعاع خمش در خم کن های اهرمی ثابت است .بر روی این خم کن ها دو نیم دایره ای بزرگ ، کوچک وجود دارد که به ترتیب برای زاویه های .و 45و 90 و 135 و 180 درجه مدرج شده اند . علاوه بر آن بر روی آنها یک کانال وجود دارد که برای قطر خاصی می توان مورد استفاده قرار گیرد .

    کورکن لوله مسی

    در موراد خاص (بعد از خاتمه ی شارژ گاز یک سیکل تبرید ) ضرورت دارد که انتهای لوله ی مسی موجود در یک مدار مسدود گردد (کور شود). برای این منظور از ابزاری به نام کورکن لوله استفاده می شود . نوع متداول آن شبیه انبر قفلی و طرز کار آن نیز مانند انبر قفلی است . با این تفاوت که فک های آن گوه ای شکل است ، به طوری که وقتی دستگاه قفل شود لوله ما بین فک ها له شده ، به طور نسبی مسدود می گردد . برای اطمینان بیش تر باید سر لوله کور شده جوشکاری شود .

    این نوع کمپرسورها که در انواع دستگاههای تبرید خانگی و تجاری کوچک مورد استفاده قرار می گیرند دارای سیلندر و پیستون می باشند . سیلندر و پیستون در اطراف سیم پیچ های الکتریکی روتور و استاتور قرار دارد . با اتصال برق پیستون در داخل سیلندر به حرکت در آمده و گاز موجود در ان را متراکم کرده از طریق لوله ی دهش وارد مدار لوله کشی سیکل تبرید می نماید .

    کمپرسور بسته که موتور محرک آن با بخش مکانیکی در یک پوسته ی آب بندی شده قرار گرفته است و چون پوسته جوشی است غیر قابل تعمیر و یک بار مصرف        می باشد .

     

    اجرا و ساختمان کمپرسور های تناوبی

    کارتر

    کارتر محفظه ی روغن است که در قسمت تحتانی کمپرسور قرار دارد و بدنه ی کمپرسور را نیز تشکیل می دهد . قسمت های مختلف یک کمپرسور بر روی کارتر سوار می شود . جنس کارتر از چدن یا فولاد ریختگی است .

    كارتر محفظه ي روغن است كه در قسمت تحتاني كمپرسور قرار دارد و بدنه ي كمپرسور را نيز تشكيل مي دهد . قسمت هاي مختلف يك كمپرسور بر روي كارتر سوار مي شود . جنس كارتر از چدن يا فولاد ريختگي است .

    سيلندر

    سيلندر استوانه اي است تو خالي كه سطح آن كاملاً صاف و صيقلي است و رفت و برگشت پيستون در آن انجام مي گيرد . جنس سيلندر از چدن يا فولاد است . بر روي بدنه ي سيلندر پره هايي تعبيه شده كه سبب مي شود سيلندر بهتر خنك شود .

    پيستون

    پيستون استوانه اي فلزي است كه در داخل سيلندر حركت رفت و برگشتي انجام مي دهد . پيستون از چدن فولاد ريختگي و در كمپرسور هاي بسته از آلياژ آلومنيوم ساخته مي شود . در بالاي پيستون رينگ هاي تراكمي و در پايي آن رينگ هاي روغني قرار گرفته اند .

    ميل لنگ

    وسيله اي است كه حركت دوراني روتور را به حركت تناوبي (رفت و برگشتي) تبديل و جنس آن معمولاً از فولاد خيلي سخت است .

    شاتون

    شاتون رابطي است كه پيستون را به ميل لنگ متصل مي كند . جنس شاتون بستگي به نوع كمپرسور دارد و ممكن است از فولاد آهنگري يا آلياژ آلومينيوم باشد .

    سوپاپ هاي مكش و رانش

    به منظور كنترل عمل پمپاژ كمپرسورهاي تناوبي از سوپاپ استفاده مي شود . اين سوپاپ ها به طور خودكار عمل مي كنند و بر اثر اختلاف فشار در دو طرف صفحه سوپاپ باز شده و در اثر خاصيت فنري صفحات بسته مي شود جنس سوپاپ ها از صفحات باريك فولادي است .

    صدا خفه كن

    بيش تر كمپرسورهاي كوچك داراي وسيله ي صدا خفه كن در لوله ورودي و خروجي هستند . صدا خفه كن صداهاي ناهنجار كمپرسور را بر اساس اصل افزايش حجم ناگهاني و كم كردن سرعت مي گيرند .

    استاتور

    استاتور قسمت ثابت الكتروموتور است كه روي آن يك يا چند سيم پيچ جهت ايجاد ميدان مغناطيسي سوار شده است . سيم پيچ استاتور ممكن است با برق تك فاز و يا سه فاز كار كند .

    اين سه پايانه تشكيل يك مثلث را مي دهند كه در اكثر كمپرسورها :

    راس بالايي مشترك دو سيم پيچ را با حرف C

    راس سمت راستي سر سيم پيچ اصلي را با حرف R

    و راس سمت چپي سر سيم پيچ كمكي را با حرفS نشان مي دهند .

    روتور قسمت متحرك الكترومغناطيسي را تشكيل مي دهد و تحت تاثير ميدان مغناطيسي استاتور به صورت دوراني حركت مي كند و به ميل لنگ كمپرسور متصل مي شود . هنگام سرويس و تعمير كمپرسورها از شيرهاي سرويس استفاده مي شود . هر كمپرسور معمولاً داراي دو شير سرويس است :

    شير سرويس مكش

    شير سرويس تخليه يا رانش

    آزمايش سالم بودن سيم پيچ كمپرسور بسته

    وسايل و ابزار مورد نياز : مولتي متر يا اهم متر ، فاز متر ، انبردست ، پيچ گشتي و يك كمپرسور مستعمل .

    مراحل انجام كار :

    در جعبه ي اتصال برق كمپرسور را باز مي كنيم .

    سلكتور مولتي متر را بر روي اهم (R*10K) قرار دهيد و عقربه ي آن را بر روي صفر تنظيم مي كنيم .

    3-يكي از سيم هاي رابط اهم متر را به بدنه ي كمپرسور و سيم ديگر رابط را به ترتيب به ترمينالهاي مشترك ، رانينگ و استارت كمپرسور وصل مي كنيم . در صورتي كه در سه حالت عقربه اهم متر منحرف نشود سيم پيچ كمپرسور اتصال بدنه ندارد .

    4- سلكتور اهم متر را بر روي درجه ي R*1 قرار مي دهيم و صفر آن را اتنظيم مي كنيم .

    5- يكي از سيم هاي رابط اهم متر را به ترمينال C و سيم رابط ديگر را اول به ترمينال S و به ترمينال R كمپرسور وصل مي كنيم . در دو حالت بايستي عقربه ي اهم متر منحرف شود و مقدار مقاومت بين C-R كم تر از مقاومت بين C-S باشد .

    6- يكي از سيم هاي رابط اهم متر را به ترمينال R و سيم رابط ديگر را به ترمينال S كمپرسور وصل مي كنيم . در اين حالت بايستي مقدار مقاومت خوانده شده از اهم متر برابر با مجموع مقاومت هاي بين C-R و C-S باشد .

    7- كمپرسور را به برق وصل كنيد . بايستي داراي دهش در لوله ي دهش و مكش در لوله ي مكش باشد .

    اورلود يك وسيله ي حفاظتي است و هنگامي كه جرياني بيش تر از جريان مجاز كمپرسور از آن عبور كند و يا در اثر اختلال پيش آمده كمپرسور بيش از اندازه گرم شود جريان برق را قبل از اين كه به سيم پيچ كمپرسور صدمه اي برسد قطع مي كند . بدين علت اورلود در مدار با سيم پيچ كار كمپرسور به طور سري قرار مي گيرد. يك سر اورلود به ترمينال مشترك سيم پيچ كمپرسور و سر ديگرش به جريان برق متصل مي شود .

    اورلود يك گرم كن (هيتر) و يك تيغه ي بي متالي تشكيل شده است كه به طور سري به هم ديگر متصل شده اند .

    با عبور جريان اضافي از اورلود گرمكن آن گرماي زيادي توليد مي كند كه اين گرما باعث قطع شدن تيغه ي بي متالي مي شود كه در نتيجه كمرسور خاموش مي شود .

    تايمر ديفراست

    به منظور جلوگيري از كاهش قدرت برودتي اوپراتور بايستي برفك هاي تشكل شده بر روي اوپراتور ذوب شود. عمل آب كردن برفك را ديفراست مي گويند .زمان و مدت ديفراست به طور خودكار به وسيله ي تايمر (ساعت)ديفراست تنظيم مي شود .

    براي انجام عملياتي نظير هواگيري(وكيوم كردن) سنجش فشارهاي سيستم ، تخليه و شارژ سيستم از ماده اي مبرد ، شارژ روغن به سيستم و بالاخره تحت فشار قرار دادن سيستم با گاز ازت از شير چند راهه يا مانيفولد استفاده مي شود . يك مانيفولد كامل مجهز به فشار نماي زياد فشار نماي فشار كم (فشار نماي مركب). دو شير دستي مربوط به فشار بالا و پايين و سه عدد شيلنگ فشار قوي مهره اي 4/1 اينچي است كه براي آب بندي كردن آن ها از واشرهاي لاستيك مصنوعي استفاده مي كنند و با دست مي توان آن ها را كاملاً سفت و آب بندي كرد .

    شير دستي ، شيلنگ و فشار نماي سمت چپ كه به رنگ آبي مي باشند قسمت فشار كم مانيفولد سمت چپ كه به رنگ آبي مي باشند قسمت فشار كم مانيفولد را تشكيل مي دهند و به قسمت فشار كم سيكل تبريد متصل مي شوند و شير دستي شيلنگ و فشار نماي سمت راست كه به رنگ قرمز مي باشند قسمت فشار زياد مانيفولد را تشكيل مي دهند و به قسمت فشار زياد سيكل تبريد متصل مي شوند . شلنگ وسطي (زرد رنگ)به خط شارژ (كپسول ماده مبرد ، پمپ وكيوم ، كمپرسورهاي هوا ، ظرف روغن) متصل مي گردد .

    وقتي شيرهاي دستي (آبي و قرمز ) بسته باشند مسير شيلنگ هاي كناري با شيلنگ وسط بسته مي شود و وقتي شيرهاي دستي باز باشند مسير شيلنگهاي كناري با شيلنگ وسط باز مي گردد . مسر گيج آبي و گيج قرمز با شيلنگ قرمز در هر دو موقعيت شير دستي باز مي باشد . بعضي از مانيفولدهاي سرويس به جاي استفاده از شيلنگ هاي رنگي فقط از يك رنگ كه معمولاً سياه است استفاده مي كنند . بر روي شيلنگ هاي مانيفولد فشار نهايي كار بر حسب Psi نوشته شده است و نبايستي از آن ها براي فشارهاي بيش تر از انچه قيد شده است استفاده نمود .

    اوپراتور (تبخير كننده ) يكي از اجزاي اصلي سيكل تبريد مي باشد كه در آن مايع مبرد تبخير مي شود و در نتيجه محيط اطراف اوپراتور سرد مي گردد . اوپراتور ممكن است در اثر ضربه ديدن يا تماس اشياي نوك تيز با آن در موقع جدا نمودن ظروف يخ از كف اوپراتور ، سوراخ شود و يا ان كه به علت چندين سال كار مداوم قسمتي از لوله هاي آن فرسوده شده و سوراخ گردد . براي تعيين محل نشت يا عدم نشت اوپراتور بايستي آن را با گاز ازت تحت فشار قرار داد و تمام قسمت هايش را با محلول كف صابون آزمايش كرد .

    كنانسور (تقطير كننده)يكي ديگر از اجزاي اصلي سيكل تبريد است كه در آن گاز داغ خارج شده از لوله ي دهش كمپرسور تقطير و تبديل به مايع مي شود .

    جنس لوله هاي كندانسور معمولاً فولادي و يا مسي است كه بايستي تحمل فشارهاي زياد و ضربه هاي مكانيكي را داشته باشد . كندانسور در اثر ضربه ، پوسيدگي و غيره ممكن است سوراخ شود كه براي تعيين محل نشت يا عدم نشت بايستي آن را با گاز ازت تحت فشار قرار داد و تمام قسمت هاي آن را با محلول كف صابون آزمايش كرد.

    براي بر طرف كردن نشت كندانسور هاي فولادي از جوش برنجي و براي كندانسورهاي مسي از نقره جوش استفاده مي كنند . در صورتي كه سوراخ هاي لوله هاي كندانسور به علت پوسيدگي و غيره زياد باشد بايد آن را تعويض نمود .

    كمپرسور يخچال هاي خانگي از نوع بسته مي باشد كه اغلب با برق 220 ولت 50 هرتز تك فاز كار مي كند و در قسمت كف يخچال نصب مي شود . به منظور تعمير تعويض و گردش جريان هوا بر روي كمپرسور ، اطراف آن بايستي آزاد و باز باشد .قبل از نصب كمپرسور ابتدا بايد مقدار روغن آن را كنترل كرد ، هم چنين سيم پيچ آن را با اهم متر از نظر داشتن اتصال بدنه قطعي آزمايش نمود و در نهايت آن را به برق زد تا از سالم بودن آن اطمينان حاصل شود .

    كندانسور يخچالهاي خانگي با جريان طبيعي هوا خنك مي شوند . به منظور مقاوم بودن اين كندانسورها در برابر ضربات مكانيكي ، جنس لوله هاي آن ها را معمولاً از فولاد انتخاب مي كنند . در يخچال ها دو نوع كندانسور استفاده مي شود ، سيمي و صفحه اي .

    الف : كندانسور سيمي – در اين نوع كندانسور به لوله هاي كندانسور سيم هاي نازك آهني جوش داده شده است تا سطح تماس كندانسور با هوا افزايش يابد و در نتيجه بر قدرت دفع گرماي آن افزوده شود .

    ب : كندانسور صفحه اي – در اين نوع كندانسور به منظور افزايش سطح تماس كندانسور با هوا لوله هاي كندانسور بر يك صفحه ي بزرگ فلزي نصب ميشود.

    اوپراتور در قسمت بالاي كابينت داخلي يخچال به وسيله چهار عدد پيچ خودكار (ضد زنگ) و به فاصله ي تقريبي 3 سانتي متري از سقف كابينت و به فاصله تقريبي 5 سانتي متري از دو طرف و عقب كابينت يخچال نصب مي شود . فاصله ي مذكور را به منظور سرازير شدن هواي سرد از اوپراتور به تمام فضاي داخلي يخچال در نظر گرفته اند .

    لوله ي مويين بين انتهاي فيلتر دراير و ابتداي اوپراتور قرار مي گيرد . به منظور تبادل حرارت بين لوله ي مايع (لوله ي مويين) و لوله مكش مقداري از طول لوله ي مويين (حدوداً نصف طول آن) را به لوله مكش اتصال مي دهند .

    قطر و طول لوله ي مويين بر اساس قدرت كمپرسور انتخاب مي شود .

    در سيكل تبريد يخچال به منظور جلوگيري از نفوذ و عبور هر گونه ذرات و مواد زايد ، مانند براده هاي فلز ، به سيستم و جذب رطوبت (به وسيله ماده ي سفيد رنگ و جامدي به نام سيليكاژل) از ماده مبرد ، از فيلتر دراير استفاده مي شود . فيلتر دراير در خط مايع بعد از كندانسور و قبل از لوله ي مويين نصب مي شود . دو نوع فيلتر دراير وجود دارد ، جوشي و پيچي (دنده اي) .

    آكومولاتور عبارت است از لوله اي كوتاه (در حدود 20 سانتيمتر) و قطور در حدود 1اينچ كه وظيفه ي آن جلوگيري از ورود مايع خروجي از اوپراتور به قسمت مكش كمپرسور است هم چنين باعث يك نواخت حركت كردن و كاهش صداي حركت گاز درون لوله مكش مي شود .

    مدارهاي الكتريكي كليه ي يخچالهاي خانگي ساده و مشابه يكديگرند . قطعات مدار اصلي يك يخچال عبارتند از :

    سيم پيچ كمپرسور به همراه اورلود و رله ي جريان آن ،‌ترموستات و سيم برق تغذيه با دوشاخه ي استاندارد .

    در بعضي از يخچالها از جعبه اي رله ي جريان براي جعبه تقسيم كليه ي سيم ها استفاده مي شود و در بعضي از جعبه تقسيم استفاده مي شود . علاوه بر مدار اصلي كه برق كمپرسور را تغذيه مي كند يخچال داراي مدار فرعي ديگري است كه برق لامپ داخل كابينت يخچال را تغذيه مي كند .

  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان , گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی شرکت سهامی کشت و صنعت و دامپروری مغان
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت