دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه

تعداد صفحات: 28 فرمت فایل: word کد فایل: 3764
سال: 1386 مقطع: کارشناسی دسته بندی: مهندسی مکانیک
قیمت قدیم:۱۲,۶۰۰ تومان
قیمت: ۷,۴۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه

    کارآموزی جهت دریافت درجه کارشناسی رشته مهندسی تکنولوژی جوشکاری

    1- معرفی شرکت

    شرکت فنی مهندسی عصر پویندگان اندیشه در سال 1375 شروع به فعالیت نموده و هدف اصلی شرکت انجام پروژه های بازرسی و مشاوره در زمینه جوشکاری و انتخاب مواد و ارائه دستورالعمل های جوشکاری به شرکت ها و صنایع وابسته به نفت و گاز و پتروشیمی می باشد.

    نیروهای شرکت اکثراً از افراد مجرب و متخصص در زمینه جوشکاری و متالورژی و بازرسی می باشند. سیاست کلی این شرکت به صورتی است که بر اساس پروژه های در دست اقدام افراد مورد نیاز را دعوت به همکاری نموده است.

    این شرکت چون پروژه های مختلفی انجام می دهد دارای واحد فنی مهندسی قوی و آرشیو کاملی می باشد و چون در مراحل مختلف نیاز به خدمات خاص بر اساس پروژه سفارش داده شده، دارای مشاوران زیادی است (مانند شرکتهای فنی و مهندسی ، مهندسین شیمی، مهندسین برق، آزمایشگاههای تست مکانیکی مواد و آنالیز مواد و...) که به صورت دائم با شرکت کار نمی‌کنند.

    و در مقاطع نیاز از مشاوره آنها استفاده می شود. این سیاست باعث شده که نیروی کمتری را جذب  و راندمان بالاتری داشته باشد.

     

    2-1- واحدهای اصلی شرکت شامل بخش های زیر می‌باشد.

    1-1-1- واحد فنی و مهندسی

    یکی از مهمترین راندکان شرکت واحد فنی و مهندسی می باشد که وظیفه آن بررسی و برنامه ریزی و تعیین و نحوه انجام پروژه می باشد. به طور مثال پروژه معرفی شده به شرکت در مرحله اول توسط این واحد مورد بررسی قرار گرفته و بر اساس ماهیت پروژه کارهای مربوط به آن، به افراد متخصص واگذاری می شود.

    1-1-2- واحد اجرائیات و بازرسی پروژه

    در این واحد با توجه به دستورالعمل های صادره از واحد فنی و مهندسی ، تکنسینها و اپراتورهای شرکت که همگی دارای مدارک بازرسی NDT می‌باشند بر اساس تخصص مربوطه مراحل مختلف بازرسی را در محل اجرایی پروژه انجام داده و پس از انجام و ثبت در فرمهای مربوطه به صورت دوره آن را به واحد نظارت بر پروژه تحویل داده می شود لازم به ذکر است کلیه پرسنل این واحد به تفکیک تخصص خود در زمینه بازرسی های (P.T. V.T. UT. mT. RT و....) انجام وظیفه می نمایند.

    1-1-3- واحد نظارت و تفسیر بازرسی

    در این واحد کلیه بازرسیهای انجام شده توسط اپراتورها وتکنسینهای واحد اجراییات و بازرس پروژه به این بخش ارائه داده تا مورد بررسی و تفسیر قرار گرفته و نتایج حاصله جهت بازبینی  به کارفرما ارائه می شود. به طور کلی این واحد رابط بین بازرسان و کارفرما می باشد.

    1-2- پروژه های در حال انجام شرکت

    یکی از پروژه های شرکت بازرسی سازه فلزی یازده طبقه مسکونی، انجام مشاوره در جوشکاری انفجاری کاتدهای شرکت سرب و روی ایرانیان زنجان .

     

    بازرسی سازه فلزی به روش PT و MT

    در این دوره کارآموزی وظیفه بازرسی یک سازه فلزی به روش PT و MT به اینجانب محول گردید که در ادامه نحوه انجام بازرسی به این دو روش را ارائه خواهم کرد.

    فصل دوم

    2-1- بازرسی به روش مایعات نافذ

    2-1-1- بیرون کشیدن مایع نافذ از داخل ناپیوستگی ها توسط یک آشکارسازی را بازرسی P.T[1] گویند.

    2-1-2- قابلیت مایع نافذ برای نفوذ به داخل ناپیوستگی ها به عوامل زیر بستگی دارد.

    تمیزی سطح

    پیکربندی حفره

    تمیزی حفره

    اندازه گشودگی سطحی حفره

    کشش سطحی مایع

    توانایی مایع در تر کردن سطح

    زاویه تماس مایع  قابلیت تر کنندگی قوی

    2-1-3- مزایای روش P.T. نسبت به سایر روشهای NDT[2]

    نسبتاً ارزان

    روش ساده که احتیاج به اپراتور ماهر ندارد

    محدودیت در جنس ماده مورد تست وجود ندارد

    قادر به تعیین محل عیب و اندازه تقریبی عیب است.

    2-1-4- محدودیت روش P.T نسبت به سایر روشهای NDT

    مربوط به عیوب و ترکهای سطحی است.

    گاهی ترکهای عریض و کم عمق را از دست می دهیم.

    اندازه عیب بزرگتر از اندازه واقعی منعکس می شود.

    در بررسی مواد متخلخل دچار مشکل می شود.

    تست PT بعد از VT پرکاربردترین روش بازرسی است. در حالی که این آزمون را می توان برای سطوح جوش داده شده انجام داد وجود موج در خط جوش و دیگر ناهمگونیهای سطح جوش می تواند از دقت این روش بکاهد. همچنین در بررسی قطعات  ریختگی به این روش نقصهای سطحی ذاتی قطعه را می تواند بکاهد. اگر شرایط سطحی نامطلوب باعث افزایش عیوب نامربوط مشاهده شود لازم است سطح قبل از سمباده زنی نرم آماده گردد.

    2-1-5- مراحل اصلی  بکارگیری آزمون مایع نافذ

    تمیز کردن سطح نمونه

    اعمال مایع نمونه

    منتظر ماندن به اندازه زمان نفوذ

    حذف مایع نافذ اضافی

    اعمال آشکارساز

    بررسی سطح برای مشاهده و ثبت نتایج بدست آمده

    تمیز کاری برای پاکسازی مقادیر باقی مانده در صورت لزوم

    2-1-6- دلایل تمیز کردن سطحی

    بعضی نقصها به سبب عوام امکان نفوذ مایع به درون ترکها پنهان می ماند.

    سطح پیرامون نقص آلوده باشد، نمی توان ظاهر واقعی آنرا به سبب جلوگیری از نفوذ مایع به وسیله آلودگیها تشخیص داد.

    احتمال اندرکنش مایع نافذ با برخی آلودگیهای سطحی سبب کاهش توانایی نفوذ آن به درون ترکهای ریز می گردد.

    چربیها با   قلیاشویی دمیدن هوای گرم اسیدشویی یا الکل تمیز می کنند اگر قرار باشد قطعه ای به صورت موضعی تست شود باید به مقطع 1 اینچ تمیز شود.

    2-2-1- روشهای اعمال مایع نافذ

    غوطه وری

    برس زدن

    سیلابی و یا اسیدی که بستگی به شکل قطعه دارد

    زمان نفوذ[3]: طول زمانی که ماده نافذ باید روی قطعه بماند تا نفوذ مناسب صورت گیرد که این زمان 60-50 دقیقه می باشد.

    2-2-2- عوامل مؤثر بر زمان نفوذ

    حساسیت مورد نیاز

    نوع نقص مورد انتظار

    نوع ماده نافذ

    جنس مورد بررسی

    دمای محیط

    دماي محيط

    جدول (2-1) زمان هاي لازم براي نفوذ مايع نافذ در مواد مختلف

    2-2-3- انواع مايعات نافذ بر اساس نوع حذف شدن از سطح

    2-2-3-1- مايعات نافذ قابل شستشو با آب

    به طور مستقيم با استفاده از اسپري آب يا غوطه وري شستشو مي شوند عمليات شستشو براي مايع فلورسنت را زير نور سياه انجام مي شود. در كاربردهاي خاص كه در آنها امكان شستشو با آب فراهم نيست حذف مايع نافذ يا پاك كردن توسط پارچه تميز جاذب كه با آب خيس شده است.

    2-3-3-2- مايعات نافذ سپس معلق شونده

    اين مايعات به طورمستقيم با آب قابل زدايش نيستند و نياز به استفاده از معلق كننده با پايه آبي يا نفتي دارند. پس از گذشت زمان نفوذ لازم تعليق كننده مناسب به يكي از روشهاي غوطه وري سيلابي يا اسپري اعمال مي شود. بعد از اعمال قطعه بايد خشك شود تا معلق كننده ها روي آن حوضچه ايجاد نكنند زمان معلق سازي به محض اينكه معلق ساز اعمال شود شروع مي شود. زمان اسمي معلق سازي توسط توليد كننده مشخص مي شود . پس از آنكه مايع نافذ معلق ساز از روي سطح قطعه را مي توان مشابه مايعات قابل شستشو انجام داد از اين نوع نافذها به دليل وجود ماده كمكي گران قيمت و جهت انجام تست به زمان طولاني تر نياز دارد و حساسيت بالاتر است.

    2-3-3-3- مايعات نافذ قابل زدودن با حلال

    مايع اضافي در اين روش توسط پارچة تميز بدون پرز تا حد امكان زدوده مي شود و با تكرار عمل تمييز كردن اثرات مايع نافذ حذف مي شود . پس از آن يك پارچه بدون پرز كه با حلال مناسب تر شده است روي سطح كشيده مي شود تا اثرات باقي مانده مايع نافذ حذف شود براي به حداقل رساندن خروج مايع نافذ از ناپيوستگي ها بايد استفاده از حلال اضافي خودداري شود. در برخي از كاربردهاي بحراني پاشش تميز كننده يا حلال روي سطح ممنوع است.

    در حين آماده سازي قطعات براي بازرسي خشك كردن بعد از هر بار اعمال آشكار كنندة آبي پس از شستشو با آب و يا قبل از بكارگيري آشكار كننده هاي خشك يا غيرآبي ضروري است. قطعات را مي توان در يك كورة كوچك يا جريان هواي داغ كوره يا قرار دادن در محيط خشك كرد.زمان اضافي خشك كردن باعث كاهش حساسيت بازرسي در اثر تبخير مايع داخل ناپيوستگي ها مي شود. زمان خشك كردن بسته به اندازه جنس و تعداد قطعات تحت بازرسي دارد.

    2-4-1- آشكارسازي علائم

    آشكارسازها به صورت خشك يا معلق در حلال پايه آبي يا غير آبي كه قبل از بازرسي تبخير و خشك شده استفاده مي شوند و بايد بلافاصله بعد از حذف مايع نافذ اضافي از روي سطح و قبل از خشك شدن سطح در آشكار سازهاي پايه آبي و بلافاصله بعد از خشك شدن نمونه در ديگر انواع آشكار سازها اعمال شود روشهاي متفاوت اعمال غوطه وري يا شناورسازي، سيلابي، اسپري و دستي وجود دارد.

    اندازه ، تركيب، شرايط سطحي و تعداد قطعات بر انتخاب آشكارساز موثر است. آشكارسازهاي پودر خشك را بايد بگونه اي اعمال كرد كه از پوشيده شدن كامل منطقه تحت بازرسي اطمينان حاصل شود. پودر اضافي را با لرزندان يا زدن ضربه آرام به قطعه يا با دمش فشار پايين psi 10-5 توسط هواي خشك و تميز فشرده پاك نمايند. آشكارسازهاي پايه آبي به صورت پودر سفيدي دومي قطعه ظاهر مي شود اين آشكارسازها مطابق با راهنمايي توليد كننده آماده سازي و نگهداري مي شوند و بگونه اي اعمال مي گردند كه پوشش دهي كامل ويكنواختي داشته باشند و بعد از اعمال آنها خشك شدن قطعات فرا مي رسد.

    2-4-1-1- زمان آشكارسازي

    بلافاصله بعد از اعمال آشكارساز پودر خشك يا به محض خشك شدن آشكار ساز تر آبي يا غيرآبي آغاز مي شود . اگر بيرون زدگي زياد، نتايج را تغيير ندهد زمان آشكارسازي بيش از 30 دقيقه نيز مجاز مي باشد.

    2-4-1-2- عوامل موثر در بررسي سطح براي مشاهده و ثبت نتايج بدست آمده

    حداكثر نور محيط براي بازرسي فلورسنت 3f00t-candle

    شدت نور سياه بر سطح قطعه بايد 800mw/cm2

    حداكثر نور براي نافذ مرئي 32.5 foot-candle

    با وجودي كه تست قطعات بعد از زمان آشكارسازي مناسب صورت مي گيرد بهتر است كه سطح از زمان اعمال آشكار سازي مشاهده شود تا ارزيابي كاملتري صورت گيرد . بازرسي اثرات نافذ فلورسنت در يك محل تاريك صورت مي گيرد. حداكثر نور محيط 3foot-candle در كاربردهاي بحراني مجاز است. البته مقادير بيشتر در كاربردهاي غيربحراني مورد استفاده قرار مي گيرد. علائم نافذ مرئي را مي توان در نور سفيد مصنوعي يا طبيعي مشاهده كرد.

    2-4-2- عمليات اساسي روش سپس معلق شونده چربي دوست

    اعمال مايع نافذ به سطح

    اعمال معلق كننده به نافذ

    تركيب معلق كننده و مايع نافذ

    زدودن مايع نافذ از سطح با شستشوي با آب

    اعمال آشكارساز

    بازرسي

    2-4-3- عمليات اساسي روش سپس معلق شونده آب دوست

    اعمال مايع نافذ

    شستشوي اوليه با آب به منظور كمك به زدايش نافذ از سطح

    اعمال معلق كننده به مايع نافذ

    تركيب معلق كننده و مايع نافذ

    زدودن مايع نافذ از سطح به طريق شسشتو با آب

    اعمال آشكارساز

    بازرسي

    2-5- معلق كننده ها

    مايعاتي هستند كه نافذ اضافي روي سطح را قابل شستشو با آب مي كند. سپس معلق شونده ها در دو روش قبل مورد استفاده قرار مي‌گيرند. در روش سپس معلق شونده چربي دوست داراي پايه روغني بوده و به همان شكلي كه ارائه مي شود قابل استفاده مي باشد و از طريق نفوذ عمل مي نمايد. معلق كننده به داخل مايع نافذ نفوذ كرده و همزمان آنرا قابل تعليق در آب مي سازد سرعت نفوذ آن به درون مايع نافذ زمان معلق سازي را تعيين مي كند. معلق كننده ها زماني كه روي سطح قطعه قرار مي گيرند به عملكرد خود ادامه مي دهند. لذا به منظور اجتناب از معلق سازي بيش از حد عمليات شستشو به سرعت انجام مي گيرد . آب دوستها داراي پايه آبي بوده و معمولاً به صورت عصاره كنستانتره ارائه مي شود كه بايد با آب رقيق شود.

    2-6- آشكارسازها

    داراي انواع مختلفي به شرح ذيل مي باشند:

    پودر خشك: به طور گسترده با نافذ فلورسنت استفاده مي شود و نبايد با نافذ مرئي رنگي بكار رود چون ايجاد پوشش مي كند كه رض ايت بخش براي سطح كار نخواهد بود. بادي سبك و كرك دار باشد تا به سهولت اعمال شود و به صورت فيلم ضعيفي به سطح بچسبد. نم گير نباشد و بايد خشك باقي بماند. زيرا اگر رطوبت جذب كند به صورت تكه، گلوله يا كلوخه در مي آيد. اين ذرات مي توانند سبب خشك شدن پوست و تحريك مجاري تنفسي شده و ناراحتي ايجاد كنند. استفاده از دستكش در موارد تنفسي توصيه مي شود . با هر دو نوع فلورسنت و يا مرئي از نوع سپس معلق شونده و زدودني با حلال مورد استفاده قرار مي گيرد.

    قابل انحلال در آب: براي استفاده با نافذهاي قابل شستشو با آب توصيه نمي شود زيرا در صورت عدم كنترل بسيار دقيق آن آشكار ساز امكان بالقوه شسته شدن نافذ از داخل نقائص وجود دارد. به صورت كنسانتره هاي پودر خشك عرضه مي گردند كه با نسبتهاي توصيه شده 12/0 تا 24/0 كيلوگرم در ليتر در آب پخش مي شود.

    قابل معلق شدن در آب: هم با فلورسنت و هم مرئي استفاده مي‌شوند. براي فلورسنت پوشش خشك شده آشكار ساز نبايد خاصيت فلورسنت از خود بروز دهد و نيز نبايد قادر به فيلتر كردن يا جذب نور سياه مورد استفاده در بازرسي باشد. به صورت كنسانتره هاي پودر خشك عرضه مي گردد و با نسبت هاي توصيه شده معمولاً بين 04/0 تا 12/0 كيلوگرم در آب پخش مي شود. آشكارسازهاي قابل انحلال در آب محتوي عوامل پخش كننده جهت به تعويق انداختن ته نشيني و لخته شدن و همچنين عوامل ممانعت كننده خوردگي به منظور جلوگيري يا تعويق خوردگي قطعه كار و تجهيزات و وسايل به منظور افزايش عمر كاري محلولهاي آبي مي‌باشد.

    غير آبي و قابل معلق شدن در حلال: در هر دو فرآيند فلورسنت و مرئي استفاده مي شوند و پوشش سفيد رنگي روي سطح ايجاد مي كنند و در شرايط آماده براي استفاده عرضه مي‌گردند. محتوي ذرات ظاهر كننده معلق در مخلوطي از مواد حلال فرار هستند. آشكارسازهاي غير آبي در حلال همچنين محتوي فعال كننده هاي سطحي هستند كه كاركرد آنها عبارتست از پوشاندن ذرات و كاهش تمايل آنها به گلوله اي شدن يا توده اي شدن. اين آشكارسازها حساسترين شكل آشكار ساز در استفاده با نوع فلورسنت محسوب مي شوند زيرا عملكرد حلال در مكانيزمهاي خوب و جذب سطحي نقش ايفا مي كند. در مواردي كه نقائص كوچك و تنگ موجود باشند آشكارسازهاي نوع اول و دوم و سوم با نافذ محبوس تماس پيدا نمي كند . اين امر سبب مي گردد آشكارساز قادر به ايجاد عملكرد موئينگي و كشش سطحي لازم براي بيرون كشيدن نافذ از نقص نگردد . آشكارساز غيرآبي وارد نقص شده و در نافذ حل مي گردد. اين عمل منجر به افزايش حجم و كاهش ويسكوزيته نافذ مي گردد.

    فصل سوم

    3-1- بازرسي به روش ذرات مغناطيسي

    3-1-1- روش بازرسي ذرات مغناطيسي يك روش غير مخرب براي تشخيص ناپيوستگي هاي سطحي و زيرسطحي مي باشد. با استفاده از خطوط ميدان مغناطيسي و ايجاد نشستي در محل ناپيوستگي ها توسط پودرهاي تجمع يافته از نظر نوع شكل تغيير مي‌كنند كه قبول يا رد مي شود. اگر يك ناپيوستگي در يك ماده مغناطيسي روي سطح يا نزديكي آن موجود باشد خطوط شار مغناطيسي روي سطح تغيير شكل مي يابند كه به آن نشستي شار مغناطيسي گفته مي شود. وقتي ذرات ريز مغناطيسي به قطعه اي كه در آن نشستي وجود دارد اعمال مي شود در ناحيه ناپيوستگي انباشته مي‌شود و باقي مي ماند. تجمع ذرات تحت شرايط نوري مناسب قابل مشاهده است.

    3-1-2- سه شرط براي انجام روش ذرات مغناطيسي

    قطعه بايد مغناطيسي شود

    ذرات مغناطيسي بايد وقتي اعمال شود كه قطعه مغناطيسي است.

    هر گونه تجمع مواد مغناطيسي بايد مشاهده و تفسير شود.

    3-1-3- يك ماده فرو مغناطيسي با ايجاد يك جريان الكتريكي در ماده يا قرار دادن ماده در يك ميدان مغناطيسي ايجاد شده توسط يك منبع خارجي مغناطيسي مي گردد . كل منطقه يا قسمتي از آن را مي توان بنابر اندازه ظرفيت تجهيزات و يا نياز موجود مغناطيسي كرد. اگر يك ناپيوستگي سطحي باشد مقدار نشستي ماكزيمم است. هر چه اين ناپيوستگي در عمق باشد نشستي كمتر است در صورتي كه جهت گيري ناپيوستگي موازي با خطوط ميدان باشد عيب غيرقابل تشخيص است.

    3-2- مزاياي روش ذرات مغناطيسي

    قادر به تشخيص عيوب زير سطحي

    ارزان و قابل حمل

    نشانه هاي ايجاد شده مغناطيسي ، مستقيماً روي سطح ايجاد مي شوند و در بردارنده تصويري مغناطيسي از ناپيوستگي هاي واقعي هستند.

    3-3- محدوديت هاي روش ذرات مغناطيسي

    اين روش صرفاً براي مواد فرومغناطيس است.

    داشتن زاويه بين جهت ناپيوستگي و ميدان مغناطيسي

    بعد از انجام بازرسي مغناطيسي زدايي ضروري است يعني در جهت برعكس يك ميدان مغناطيسي اعمال كرد.

    تمييز كاري بعدي به منظور حذف بقاياي ذرات چسبيده به سطح

    براي قطعات بزرگ مجبور به جريان زيادي است كه مقرون به صرفه نيست

    عليرغم اينكه نشانه هاي ذرات مغناطيسي به سهولت ديده مي‌شود اما تفسير سختي دارد.

    3-4- مراحل مختلف يك تست مغناطيسي

    تميز كاري سطح

    اعمال جريان مغناطيسي با استفاده از يك ميدان مغناطيسي

    اعمال پودر مغناطيسي

    بازرسي و تشخيص عيوب

    3-4-1- ميدان مغناطيسي ايجاد شده به دو صورت مي باشد.

    مدور: اين ميدان را مي توان با عبور جريان الكتريكي از يك هادي ايجاد كرد.

    طولي: از طريق قرار دادن هادي در داخل سيم پيچ و عبور جريان از سيم پيچ ميدان مغناطيسي در هادي ايجاد مي شود.

    3-4-2- جهت تشخيص عيب در بازرسي ذرات مغناطيسي

    عيب به ميدان مغناطيسي نزديك باشد.

    زاويه عيب با ميدان بايد طوري باشد كه خطوطي كه جسم را ترك مي كنند و به جسم باز مي گردند عيب را مشخص كنند (بهترين زاويه 90 درجه است)

    3-4-3- هر دو نوع جريان مستقيم و متناوب براي مغناطيسي كردن قطعات به كار برده مي شود. استحكام ، جهت و توزيع ميدانهاي مغناطيسي به ميزان زيادي تحت تاثير نوع جريان است ميدان هيا توليد شده جهت جريان DC و AC در بسياري جهات با يكديگر متفاوت اند تفاوت آنها در اين است كه ميدان توليدي توسط DC عمدتاً در سطح مقطع قطعه نفوذ مي كند در حالي كه ميدان توليدي توسط جريان متناوب در فلز به سطح يا نزديكي سطح قطعه محدود مي شود كه به اين پديده اثر پوسته مي گويند. لذا براي جستجوي ناپيوستگي هاي زير سطحي بايد از جريان متناوب استفاده كرد.

    3-4-4- مشخصات ذرات پودر خشك

    داراي اندازه بزرگي هستند (1000 تا 100 ميكرومتر)

    براي بررسي عيوب كوچكي و زير سطحي مناسب نيستند.

    اقتصادي تر هستند زيرا عمليات تهيه و ساخت ندارند، قابليت برگشت و بازيابي دارند و همچنين خطر انتقال مايع هم وجود ندارد.

    3-4-5- مشخصات ذرات پودر تر

    داراي ذرات ريز هستند (80 تا 1 ميكرومتر)

    براي بررسي عيوب ريز مناسب هستند.

    درجه حرارت كاري بزرگتري دارند (ماكزيمم 110 درجه فارنهايت)

    براي ذرات زير سطحي مناسب تر هستند.

    عمليات آماده سازي و معلق سازي هزينه بردارند و لازم است پودرشان هم زده شود.

    3-5- دلايل مغناطيس زدايي

    قطعه در محلي به كار گرفته خواهد شد كه ميدان مغناطيسي پسماند با عملكرد تجهيزاتي كه به ميدان كمي مغناطيسي حساس هستند تداخل پيدا كرده يا سبب كاهش دقت ابزار آلات مورد استفاده در مجموعه اي كه قطعه مغناطيسي كنده در آن قرار دارد خواهد گرديد.

    در حين ماشين كاري بعدي مسكن است تراشه ها به سطح چسبيده و در عمليات بعد از قبيل رنگ آميزي يا آب كاري اخلال ايجاد كنند.

    ممكن است ذرات ساينده جذب قطعات مغناطيسي از قبيل سطوح بلبرينگ ، جداره ياتاقان يا دندانه چرخ دنده شده و منجر به سايش خراش يا مسدود شدن حفره ها و شكاف هاي روغني شوند.

    در حين برخي انواع عمليات جوشكاري قوس الكتريكي، ميدان‌هاي مغناطيسي قوي ممكن است منجر به انحراف قوس از نقطه مورد هدف شوند.

    وجود ميدان مغناطيسي پسماند در قطعه ممكن است سبب اخلال در مغناطيسي كردن مجدد قطعه در شدت ميدان ها مي گردد كه براي غلبه بر ميدان باقي مانده در قطعه قدرت كافي ندارد.

    3-5-1- دلايل عدم مغناطيس زدايي

    قطعات از فولاد نرم از لحاظ مغناطيسي و داراي نگهداري مغناطيسي پايين ساخته شده باشند، چنين قطعاتي معمولاً بلافاصله پس از خروج از منبع مغناطيسي كننده به طور خود به خود مغناطيس زدايي مي شوند.

    قطعات قرار است بعداً در دمايي بالاي نقطه كوري خود حرارت داده شوند و در نتيجه خواص مغناطيسي خود را از دست بدهند.

    ميدان مغناطيسي به گونه اي است كه كاركرد قطعه را در سرويس تحت تاثير قرار نمي دهد .

    قطعه بايد مجدداً براي بازرسي بيشتر به روش ذرات مغناطيسي يا براي عمليات ثانويه ديگري كه طي آن ممكن است از يك صفحه يا گيره مغناطيسي براي نگه داشتن قطعه استفاده شود، تحت عمليات مغناطيسي شدن قرار گيرد.

    3-6- دو نوع روش مغناطيس كردن وجود دارد كه يكي پيوسته و ديگري پسماند است

    3-6-1- مغناطيسي كردن پيوسته: اين روش عمليات با ذرات تر يا خشك در بيشتر كاربردها بكار مي رود. ترتيب عمليات در روشهاي مغناطيس كردن پيوسته تر و خشك با هم تفاوت دارد. روش تر معمولاً براي قطعاتي كه در واحت تست افقي نوع تر مورد عمليات قرار مي گيرند بكار مي رود. در عمل اين كار شامل مراحل زير است:

    قرار دادن نمونه در حمام محيط بازرسي و ايجاد منبع كافي از ذرات معلق روي سطح

    قطع حمام كه همزمان با شروع جريان مغناطيسي شدن مي باشد. مدت زمان اعمال جريان مغناطيسي كننده معمولاً 5/0 ثانيه است.

    در روش خشك ذرات در تماس با سطح قطعه تحرك خود را از دست مي دهند. در نتيجه فقط بايد تحت تاثير ميدان مغناطيسي اعمالي در زماني قرار گيرند كه ذرات هنوز معلق بوده و قادر به مهاجرت به ميدانهاي نشستي هستند. به اين منظور بايد جريان قبل از اعمال ذرات مغناطيسي وصل شود و تا زمان پايان بكارگيري پودر و حذف مقادير اضافي آن، ادامه يابد. جريان متغير يا نيم موج يكسو شده باعث افزايش تحرك روي سطح قطعه مي شود بازرسي ذرات خشك معمولاً در كنار نوع مغناطيسي شدن موضعي براد انجام مي شود.

    3-6-2- مغناطيسي كردن پسماند: در اين روش محيط بازرسي بعد از قطع جريان مغناطيس كننده اعمال مي شود. اين روش تنها زماني قابل بكارگيري است كه قطعه جوش مورد آزمايش داراي پايداري مغناطيسي نسبتاً بالا باشد تا ميدان مغناطيسي باقيمانده قدرت كافي براي توليد و حفظ آثار را داشته باشد. تنها زماني مي توان از اين روش استفاده كرد كه آزمايش با قطعات معمولي نشان دهد كه ميدان باقي مانده قدرت كافي براي توليد آثار مطلوب را دارد. تجهيزات مربوط به مغناطيسي كردن باقي مانده يابد طوري طراحي شود كه يك جريان مغناطيسي ثابت و سريع القطع ايجاد كند. تجهيزات نيم موج يكسو كننده براي اين اهداف قابل استفاده نيستند زيرا نمي توانند اين جريان مغناطيس سريع القطع را ايجاد كنند.

    3-7- يوك ها: دو نوع پايه از يوك وجود دارد كه به طور معمول براي اهداف مغناطيسي كردن مورد استفاده قرار مي گيرد. يوك هاي آهنربايي دائمي و يوك هاي الكترومغناطيسي .

    3-7-1-يو كهاي آهنربائي دائمي: براي كاربردهاي مورد استفاده قرار مي گيرند كه در آن ها منبع توان الكتريكي در دسترس نبوده و يا قوس زني مجاز نمي باشد محدوديت هاي يوك هاي آهنرباي دائمي شامل موارد زير است:

    نواحي يا اجسام بزرگ را نمي توان با استحكام كافي و لازم جهت حصول نشانه هاي رضايت بخش از ترك ها مغناطيسي نمود.

    دانسيته شار نمي تواند عمداً تغيير داده شود.

    در صورتي كه آهنربا بسيار قوي باشد ممكن است جدا كردن آن از قطعات مشكل باشد.

    ذرات ممكن است به آهنربا بچسبند و احياناً موجب نامشخص شدن نشانه ها گردند.

    3-7-2- يوك هاي مغناطيسي: از يك سيم پيچ تشكيل مي گردد كه حول هسته اي u شكل از جنس آهن نرم پيچيده مي شود . پايه هاي يوك ممكن است ثابت يا قابل تنظيم باشند. پايه هاي قابل تنظيم امكان تغيير فاصله تماس و زاويه تماس نسبي را به منظور جاي گرفتن در قطعات داراي شكل نامنظم فراهم مي آورند. برخلاف يوك هاي آهنرباي دائمي يوك هاي الكترومغناطيسي به سهولت مي توانند خاموش يا روشن شوند . اين ويژگي سبب تسهيل اتصال و برداشتن يوك از قطعه مورد آزمايش مي شود.

    3-8- سيم پيچ ها: سيم پيچ هاي تك حلقه اي و چند حلقه اي براي مغناطيسي كردن طولي قطعات مورد استفاده قرار مي گيرند. ميدان حاكم در داخل سيم پيچ جهت معيني را متناظر با جهت خطوط نيروي گذرنده از درون آن دارا مي باشد. دانسيته شار عبوري از داخل سيم پيچ متناسب است با حاصل ضرب جريان بر حسب آمپر و تعداد دورهاي سيم پيچ.

    بنابراين نيروي مغناطيسي كننده سيم پيچ را مي توان هم از طريق تغيير ريان و هم تغيير تعداد دور در سيم پيچ تغيير داد. در خصوص قطعات بزرگ. سيم پيچ را مي توان با پيچيدن چندين دور از يك سيم قابل انعطاف به حول قطعه توليد نموده اما بايد دقت لازم صورت گيرد كه هيچ نشانه اي در زير كابل پنهان نشود.

    3-9- هادي هاي مركزي: در خصوص بسياري از قطعات حلقه اي شكل بهتر آن است كه به جاي خود قطعه از هادي مجزايي جهت حمل جريان مغناطيسي كننده استفاده گردد. اين نوع هادي كه معمولاً با نام هادي مركزي شناخته مي شود، از ميان قطعه رزوه مي شود و وسيله مناسبي است جهت مغناطيسي كردن يك قطعه بدون نياز به ايجاد تماس مستقيم با خود قطعه به شمار مي آيد. هادي هاي مركزي از مواد غيرمغناطيسي و فرو مغناطيسي لوله اي شكل كه داراي هدايت الكتريكي خوبي باشند ساخته مي شوند قوانين پاية حاكم بر ميدان هاي مغناطيسي حول هادي مدوري كه حامل جريان مستقيم باشد به شرح زير است:

    ميدان مغناطيسي در خارج يك هادي داراي سطح مقطع يكنواخت در طول هادي يكنواخت خواهد بود.

    ميدان مغناطيسي با مسير جريان داخل هادي زاويه 90 درجه مي سازد.

    دانسيته شار در خارج هادي يا عكس فاصلة شعاعي از مركز هادي تغيير مي نمايد.

    3-10- روش تماس مستقيم: در خصوص قطعات كوچك بدون هيچ گونه فضاي باز در داخل قطعه ، ميدان هاي مغناطيسي مدور از طريق تماس مستقيم با قطعه ايجاد مي گردند. اين كار از طريق بست كردن قطعات بين سرهاي تماسي و عموماً روي يك واحد روميزي كه از يك منبع جريان استفاده مي كند انجام مي پذيرد. از واحد مشابهي مي توان به منظور تأمين جريان مغناطيسي كننده براي هادي مركزي استفاده كرد.

    3-11- پرادهاي تماسي: براي بازرسي قطعات بزرگ و سنگين كه براي قرار گرفتن در واحدهاي داراي تماسي بست، بيش از حد بزرگ محسوب شوند، مغناطيسي كردن غالباً با استفاده از برادهاي تماسي انجام مي گيرد تا بدين صورت جريان مستقيماً از درون قطععه يا از درون يك بخش موضعي از آن عبور داده شود. اين گونه تماس هاي موضعي هميشه قادر به ايجاد ميدان هايي واقعاً مدور نخواهند بود. ولي با اين وجود بسيار راحت و براي خيلي از اهداف مفيد مي باشند . برادهاي تماسي اغلب اوقات براي انجام بازرسي با ذرات مغناطيسي روي قطعات بزرگ ريختگي و جوشكاري شده مورداستفاده قرار مي‌گيرند.

    Al.mgCastساير موارد
    BronzeMin Castساير موارد
    Ceramicتمام مواد
    SteelWeld- forgingساير موارد
  • فهرست و منابع دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

دانلود کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, گزارش کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, پروژه کارآموزی دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, دانلود کارورزی دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, گزارش کارورزی دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, پروژه کارورزی دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, کارآموزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, کارورزی در مورد دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, نمونه گزارش کارآموزی درباره دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه, گزارش کار در مورد دانلود گزارش کارآموزی بازرسی و کنترل کیفی سازه های جوشکاری در شرکت عصر پویندگان اندیشه
ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت